Bundesliga - souhrn 13. kola: Vítězná šňůra Leverkusenu u konce

01.12.2023, 22:27, aktualizováno 03.12.2023, 21:27
Komentáře a souhrny
Victor Boniface a spol. slaví (© AFP)

Leverkusen se doma strachoval o neporazitelnost, nakonec však i díky Patriku Schickovi zachránil proti Dortmundu aspoň bod. 1. FC Köln zvítězil na půdě Darmstadtu a z posledního místa se vyhoupl nad sestupové pásmo, nováček mezitím spadl na barážovou příčku. Ve skvělých výkonech pokračuje Stuttgart. Mohuč po domácí prohře s Freiburgem zůstává zaklíněná v sestupové zóně.

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

03.12.2023 19:30

Góly: 34. Fredrik Jensen, 58. Iago - 78. Finn Dahmen (vl.)

Hráči Augsburgu porazili ve 13. kole Bundesligy na vlastním stadionu Frankfurt 2:1. Hráči obou týmů museli kromě svého soupeře bojovat také s 11stupňovým mrazem a výrazně sníženou viditelností, což se už v první půli zadařilo Fredriku Jensenovi. Finský reprezentant prudkou střelou skóroval a potvrdil, že mu vzhledem k jeho původu tyto podmínky nedělají problém. Kromě zástupce Skandinávie se však prosadil také rodák ze zcela odlišných podnebných podmínek, rozhodující zásah totiž měl na svědomí Brazilec Iago.

Tomáš Koubek jejich trefám tleskal pouze z lavičky náhradníků.

Bavoři se v posledních kolech naladili na remízovou notu a celkově se mohli pyšnit již pětizápasovou sérií bez porážky. Naposledy málem slavili i tříbodový zisk, když na stadionu trápícího se Unionu Berlín přišli o vedení až chvíli před koncem. Smolný duel prožil také Frankfurt, který pořádně prověřil rozjetý Stuttgart, ale od porážky jej to neuchránilo. Náladu si následně nezlepšil ani ve čtvrtek, kdy na jeho hřišti zvítězil PAOK Soluň.

Ještě více mohl Orlům přitížit hned ve druhé minutě Phillip Tietz, jenž si šikovně naskočil na prudký centr z pravé strany, hlavičkou však nezamířil přesně. Ačkoliv se hrálo ve velké zimě a husté mlze, o dobrý fotbal nebyla nouze. V osmé minutě se po sérii odrazů prodral ke střele frankfurtský Paxten Aaronson, dobře ale zasáhl pozorný Finn Dahmen. O chvíli později se musel činit také Kevin Trapp, i on si nicméně s pokusem Ermedina Demiroviče poradil. Zhruba po půlhodině hry zahrávali domácí standardku, po níž nastal ve vápně velký zmatek, který dokonce vyústil v gól Felixe Uduokhaie, ten ovšem kvůli ofsajdu nakonec neplatil. Ve 35. minutě už se však Bavorům poštěstilo. Chybu v rozehrávce hostů využil Demirovič, poslal míč kolmo na nabíhajícího Jensena a ten ranou pod břevno otevřel skóre.

Ihned po návratu na hřiště mohl po přízemním pasu na přední tyč zvýšit na rozdíl dvou branek Tietz, stejně jako zkraje úvodního dějství ale mířidla neseřídil. Co se nepovedlo jemu, napravil těsně před uplynutím hodiny hry Iago. Míč z pravé strany doplachtil přesně k brazilskému křídelníkovi a ač levák, technickým obstřelem pravou nohou na zadní tyč zvýšil vedení svého týmu. V 76. minutě už mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť se po zákroku na střídajícího Rubéna Vargase kopala penalta. Jenže tu dosavadní muž zápasu Demirovič zahodil a chvilku nato nastala pohroma také na druhém konci. Do té doby skvěle chytající Dahmen si nešikovným způsobem srazil centr zleva za vlastní záda a bylo zaděláno na drama.

Augsburg přesto dotáhl zápas do vítězného konce a v tabulce se zařadil o jediný bod za svého soupeře. V příštím kole zavítá 9. prosince na stadion Brém, Frankfurt bude tentýž den hostit Bayern.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:1

03.12.2023 17:30

Góly: 79. Victor Boniface - 5. Julian Ryerson

Borussia Dortmund se vzepřela předzápasovým očekáváním a ve šlágru 13. kola Bundesligy remizovala na hřišti Leverkusenu 1:1. První důležitý moment zápasu se odehrál už v páté minutě, kdy vstřelil úvodní trefu Julian Ryerson. Bayer se pak snažil s vypětím všech sil s výsledkem něco udělat, srovnat se mu však podařilo až v 79. minutě, kdy zužitkoval asistenci Patrika Schicka nigerijský reprezentant Victor Boniface. Pikantní na celé akci byl fakt, že jediný český hráč na trávníku asistoval u gólu hned ze svého prvního doteku s míčem po příchodu na hřiště.

Fascinující jízda Leverkusenu pokračovala i ve čtvrtek v Evropské lize proti Häckenu, kde se představila hned trojice českých hráčů, přičemž Schick se dokonce poprvé od poloviny února střelecky prosadil. Na Dortmund již nastoupila zaběhnutá ligová sestava, v níž zářila především předsezonní posila z Benfiky Alejandro Grimaldo. Svůj klenot měli v kádru i hosté, v jejichž dresu se naposledy blýskl 19letý Jamie Bynoe-Gittens, který gólem přispěl k výhře nad AC Milán.

A mladý anglický křídelník se zapojil také do akce černožlutých z páté minuty, která rezultovala ve výborné zalepení míče od Niclase Füllkruga na hranici šestnáctky. Letní posila z Brém předala balon Ryersonovi a ten pohotovým zakončením po zemi otevřel skóre. Následně se vše dostalo do očekávaných kolejí a lídr tabulky si ve 21. minutě vypracoval první ohrožení branky Borussie. Míč si za vápnem zpracoval Granit Xhaka a povedenou dělovkou těsně minul bližší tyč. V síti neskončil ani přímý kop Alejandra Grimalda zhruba po půlhodině hry, Španělův pokus totiž zvládl zneškodnit Gregor Kobel. A když už domácí přece jen skórovali, krásná trefa Floriana Wirtze kvůli ofsajdu neplatila.

Také po návratu na trávník diktovali tempo hry hráči v černo-červených dresech, jejich první vážnější příležitost ovšem přišla až po hodině hry. Exequielu Palaciosovi ještě zakončení na poslední chvíli překazil bránící protihráč a následnou dorážku Wirtze z velké dálky vyrazil Kobel. Zhruba čtvrthodinu před koncem se po více než měsíci představil na ligové scéně uzdravený Schick a svým prvním dotykem poslal fantastický pas na lépe postaveného Boniface, jemuž nedělalo problém zakončit do odkryté branky. Die Werkself pak byli několikrát blízko dokonce vítězné trefě, ani zakončení Boniface a ani Schickova hlavička z 88. minuty se však mezi tři tyče nevešly.

Dortmund tak narušil senzační fazonu Bayeru a odvezl si bod. Leverkusen se v dalším ligovém kole představí 10. prosince na stadionu Stuttgartu, Borussia o den dříve přivítá Lipsko.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 0:1

03.12.2023 15:30

Góly: 69. Michael Gregoritsch

Hráči Freiburgu zvítězili ve 13. kole Bundesligy na hřišti Mohuče 1:0, a navázali tak na sebevědomou výhru z Evropské ligy proti Olympiakosu. O jediný přesný zásah se zasloužil Michael Gregoritsch, jenž skóroval vůbec poprvé v novém ročníku nejvyšší německé soutěže. V nadějných šancích domácího celku se objevil Ludovic Ajorque, který však nejprve z osamocené pozice ve vápně pozdravil diváky na tribunách a poté kvůli nešikovnému zakončení netrefil odkrytou bránu. Červenobílí tak po čtyřech neprohraných utkáních v řadě poprvé padli a zůstali na předposlední příčce.

Matné výkony hostů v domácí soutěži zastínilo jejich působení v Evropské lize, kde si v nelehké konkurenci Olympiakosu a West Hamu pojistili i díky hattricku Gregoritsche účast ve vyřazovací fázi již kolo před koncem. Jeho branky by ale Freiburg ještě více uvítal na hřišti trápící se Mohuče, neboť rakouský útočník se v letošní sezoně Bundesligy ještě nedokázal prosadit. I kvůli tomu jeho tým zatím výrazně ztrácel na pohárové příčky, které by na konci ročníku opět rád obsadil.

Ze začátku utkání působil aktivněji domácí celek, jenž mohl jít po čtvrthodině hry do vedení. Ajorque však z osamocené pozice v šestnáctce netrefil balon ideálně a ten skončil vysoko nad břevnem. Na druhé straně se předvedl Kiliann Sildillia přesným dalekonosným centrem, po kterém míč nakonec doputoval k osamocenému Gregoritschovi, který z ideální pozice ve středu vápna napálil jen do brankové konstrukce. Rakouský forvard byl blízko k otevření skóre v nastavení úvodního dějství, hlavičkou zblízka však poslal balon těsně vedle pravé tyče.

Ajorque po návratu z kabin spálil další tutovou šanci, když z hranice malého vápna netrefil odkrytou bránu. Na druhé straně tak udeřil jeho protějšek Gregoritsch, jenž v 69. minutě šťastně propasíroval skrytou přízemní střelu až za gólmanova záda. Die Nullfünfer nebyli při závěrečném náporu příliš úspěšní. Pojistku naopak mohl ještě přidat střídající Roland Sallai, brankář však jeho prudkou ránu z pravého křídla vytěsnil na roh.

Mohuč tedy poprvé od října v lize prohrála a setrvala mezi trojicí nejhorších týmů. Další šanci na posun bude mít 10. prosince v Kolíně nad Rýnem, Freiburg ve stejný den zavítá na hřiště Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 2:0

02.12.2023 18:30

Góly: 17. Deniz Undav, 75. Serhou Guirassy (pen.)

Stuttgart zvítězil ve 13. kole Bundesligy nad Brémami 2:0. O rozhodující trefu se postaral již v 17. minutě Deniz Undav. Švábové během celého střetnutí nepustili zelenobílé téměř k ničemu, zato několikrát mohli zvýšit náskok. To se jim nakonec povedlo, když v 75. minutě proměnil pokutový kop druhý kanonýr domácích Serhou Guirassy. V hlavním městě Bádenska-Württemberska tak k žádnému překvapení nedošlo, a zatímco domácí pokračují v dobývání nejvyšších příček, celek Jiřího Pavlenky, který do utkání vinou zranění nemohl nastoupit, už počtvrté v řadě nevyhrál.

Fotbalisté Stuttgartu potvrdili fantastickou formu, která je provází od startu sezony, i v minulém klání na hřišti Frankfurtu, kde zvítězili 2:1. Švábové byli před startem tohoto kola na skvělé třetí příčce, což jim z velké části zajistili jejich dva největší kanonýři Guirassy a Undav. Oba útočníci nastříleli v letošním ročníku dohromady 22 gólů. Na útočnou sílu červených se musely připravit Brémy, kterým se naopak příliš nedařilo, o čemž svědčila pouhá jedna výhra z předchozích sedmi ligových duelů.

Hned zkraje utkání měl šanci na otevření skóre Silas, avšak jeho zakončení letělo na tribunu. Švábové ale vzápětí potvrdili letošní střeleckou formu. Odražený míč si v malém vápně našel Undav, jenž se bez problémů trefil do prázdné brány. Zajímavý průnik přes víc než půlku hřiště předvedl aktivní Silas, nicméně opět selhal při střelbě, když slabší levačkou napálil pouze jednoho z bránících hráčů. Zajímavou ránu vyslal směrem k bráně Michaela Zetterera defenzivní univerzál Pascal Stenzel, rakouský gólman ale tvrdý pokus dokázal zkrotit.

Krátce po pauze se v tutovce ocitl Guirassy, nicméně po efektní kombinaci se Silasem zakrouceným obloučkem těsně minul zadní tyč. Vytáhlý útočník z Guineje mohl skórovat i o chvíli později, přízemní střelu ale jeden z obránců vytěsnil na roh. Hráči v černém i nadále pokračovali v útočné aktivitě, která přinesla další zakončení Silase, rychlík z Konga ovšem nemířil přesně. Vzápětí však rozhodčí odpískal penaltu pro domácí a pojistku v podobě druhé trefy přidal z bílého bodu Guirassy.

Stuttgart tak potvrdil skvělou formu i proti Brémám a doma získal další tři body. V následujícím kole se 10. prosince střetne s Leverkusenem. Werder změří o den dříve síly s Augsburgem.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 3:1

02.12.2023 15:30

Góly: 19. Patrick Osterhage, 39. Bernardo, 87. Christopher Antwi-Adjei - 45+1. Mattias Svanberg

Bochum porazila ve 13. kole Bundesligy Wolfsburg 3:1 a poprvé v sezoně oslavila před vlastním publikem tříbodový zisk. Pro všechny střelce šlo o premiérové trefy v ročníku, přičemž Patrick Osterhage a Bernardo, kteří gólový účet utkání otevřeli, se dokonce radovali z vůbec prvních přesných zásahů v dresu modrobílých. Vlci tak potvrdili zoufalou formu na venkovních trávnících, když odjížděli domů s prázdnou už pošesté v řadě. Na straně zklamaného týmu odehrál 76 minut český reprezentant Václav Černý.

Fotbalisté Bochumi v posledních zápasech zlepšili své výkony a vydrápali se nahoru ze sestupových pozic. Stále to však byly remízy, které Blau-Weiss zachraňovaly, jelikož od startu ročníku dokázali vyhrát pouze jednou. Na duel byl ale dobře naladěn i Wolfsburg, který v posledním kole porazil Lipsko, a odčinil tak vysokou porážku od Gladbachu.

Právě Vlci jako první ohrozili branku soupeře. V šesté minutě pálil z dobré pozice Lovro Majer, jeho technický pokus však prosvištěl těsně nad levým horním rohem brány. Na druhé straně naopak poslal svůj celek do vedení Osterhage, který se v 19. minutě skvěle uvolnil ve vápně a uklidil míč po zemi k levé tyči. Hra se poté uklidnila a dlouho nenabídla žádnou zajímavou akci. Na tu si fanoušci museli počkat až do 38. minuty, kdy Anthony Losilla napálil odražený balon do tyčky. Nemuselo ho to však mrzet, protože krátce nato se po rohovém kopu prosadil hlavou Bernardo. V nastavení první půle dokázal snížit ze samostatného úniku Mattias Svanberg.

Druhou půli odšpuntoval střelou pár metrů za vápnem domácí Kevin Stöger, brankář Koen Casteels s ní ale neměl výraznější potíže. V 67. minutě se hosté dožadovali penalty poté, co Bernardo zahrál rukou ve vápně. Rozhodčí měl však na situaci jiný názor a pokutový kop nenařídil. Wolfsburg se hnal za vyrovnáním, nadějný pokus Yannicka Gerhardta ale zastavil skvělým zákrokem v 78. minutě Manuel Riemann. Brankář Bochumi podržel svůj tým i o šest minut později, se střelou střídajícího Maximiliana Witteka neměl žádné potíže. Definitivní tečku za zápasem udělal v 87. minutě Christopher Antwi-Adjei, který utekl hostující obraně a s přehledem uklidil míč do sítě.

Blau-Weiss tak nakonec dotáhli utkání do vítězného konce. Wolfsburg svede další souboj 9. prosince s Freiburgem, Bochum vyzve o den dříve Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:1

02.12.2023 15:30

Góly: 58. Alassane Pléa (pen.), 80. Nathan N'Goumou - 60. Wout Weghorst

Borussia Mönchengladbach zvítězila ve 13. kole Bundesligy v domácím prostředí 2:1 nad Hoffenheimem a připsala si již třetí výhru před zraky svých fanoušků v řadě. Utkání gólově načal krátce před hodinou hry Alassane Pléa a ačkoliv se hostům chvíli nato podařilo srovnat, poslední slovo měl domácí Nathan Ngoumou, jenž 10 minut před koncem řádné hrací doby rozhodl. Modrobílým tak k bodům nepomohl ani první start Pavla Kadeřábka v základní sestavě od zranění kolene. Zdravotní stav naopak na druhé straně nepustil do hry Tomáše Čvančaru.

Skvělá forma Hoffenheimu z úvodu sezony začala pomalu upadat, což se projevilo na posledních pěti ligových zápasech, ze kterých modrobílí zvítězili pouze jednou. Na Mönchengladbach navíc neměli příliš dobré vzpomínky, jelikož s ním třikrát v řadě padli s celkovým skóre 3:12. Domácí tak proti svému oblíbenému soupeři chtěli odčinit vysokou prohru s Dortmundem.

Jako první se však do nebezpezpečné šance dostal hostující celek. Byl u toho Kadeřábek, který vyslal kroucený pas za obranu soupeře, ale Maximilian Beier na míč těsně nedosáhl. O chvíli později ukázal Kadeřábek také své defenzivní schopnosti, když nedovolil zakončit Florianu Neuhausovi, jenž by jinak z malého vápna pravděpodobně otevřel skóre. Český bek byl při chuti i nadále, po jeho přiťuknutí tvrdě pálil Anton Stach, stopku mu ale vystavil reflexivním zákrokem Moritz Nicolas. Na druhé straně nešikovně přizvedl centrovaný balon Kevin Vogt, za ním už byl připravený Pléa, jenže z voleje vysoko přestřelil.

Bezzubá Borussia se po změně stran přece jen prosadila. Dobrou práci v pokutovém území odvedl Pléa a zastavit jej dokázal pouze za cenu faulu Ozan Kabak. K exekuci penalty se překvapivě postavil sám Francouz a kopem do protipohybu Olivera Baumanna poslal svůj tým do vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Na centr ideálních parametrů z dílny Umuta Tohumcua si rybičkou naskočil Wout Weghorst a i s přispěním teče gólmana Nicolase rozvlnil síť. V 80. minutě zaspala trestuhodně hostující defenziva, když nechala na malém vápně úplně osamoceného Ngoumoua. Francouzský fotbalista si pak počkal na přihrávku Lucase Netze a pohodlně uklidil míč na místo určení.

Utkání tak nakonec do vítězného konce dotáhl Gladbach. Ten se 9. prosince v dalším ligovém kole utká s Unionem Berlín. Hoffenheim změří o den dříve síly s Bochumí.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FC Heidenheim 2:1

02.12.2023 15:30

Góly: 29. Loïs Openda (pen.), 44. Yussuf Poulsen - 45+2. Benedikt Gimber

Fotbalisté Lipska odčinili dvě soutěžní porážky v řadě, když ve 13. kole Bundesligy porazili doma Heidenheim 2:1, díky čemuž se dostali před Dortmund na průběžné čtvrté místo tabulky. Vítězství Býkům zajistila ofenzivní dvojice Loïs Openda - Yussuf Poulsen, přičemž rozhodující trefu zaznamenal dánský dlouhán, pro kterého to byl teprve druhý ligový gól v letošní sezoně. Nováček soutěže tak prodloužil trápení na hřištích soupeřů, kde od startu ročníku prohrál šest ze sedmi střetnutí.

Když se oba soupeři mezi roky 2013 a 2016 utkávali ve třetí a následně také ve druhé nejvyšší soutěži, jejich bilance byla takřka vyrovnaná. První vzájemný střet po více než sedmi letech měl ale ze známých důvodů jasného favorita v podobě domácích. Ti se od té doby etablovali mezi německou elitou, hosté oproti tomu nakoukli letos do nejvyšší soutěže poprvé. To bylo vyústěním více než 16leté práce trenéra Franka Schmidta, jenž momentálně držel titul nejdéle sloužícího trenér v německém fotbale.

Lipsko od začátku zápasu hýřilo aktivitou. Openda už v páté minutě našel zpětnou přihrávkou ve vápně nikým nehlídaného Poulsena, ten ale střílel doprostřed branky na připraveného Kevina Müllera. Ve 24. minutě utekl obráncům po skvělé průnikovce od Xaviho Simonse Openda, střela mu však nesedla a nemířila mezi tři tyče. Belgický útočník byl znovu v akci o pět minut později, kdy vybojoval pro svůj tým penaltu, kterou také sám s přehledem proměnil. Před koncem poločasu se prosadil i Poulsen, jenž zblízka procedil míč za Müllerova záda. Vsítit kontaktní gól ještě v nastavení dokázal po rohovém kopu hostující Benedikt Gimber.

Svěřenci Marca Roseho vstoupili do druhého dějství se stejným odhodláním jako do toho prvního. Už po šesti minutách byl blízko zvýšení náskoku Xaver Schlager, jenže zpětná přihrávka mu šla na paty, a v těžké pozici tak nedokázal vystřelit. Opendovi se to o něco později povedlo, v 77. minutě však mířil z krkolomné pozice vysoko nad. Domácí už nepustili soupeře k ohrožení jejich branky a pohlídali si konec utkání.

Lipsku se tedy podařilo po zaváhání z minulého zápasu zvítězit. V příštím kole jej čeká složitý úkol na hřišti Dortmundu, kam zavítá 9. prosince. Ve stejný den se Heidenheim utká s Darmstadtem.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FC Köln 0:1

01.12.2023 20:30

Góly: 60. Davie Selke

Darmstadt padl ve 13. kole Bundesligy v domácím duelu s Kolínem 0:1. Hosté, kteří do Hesenska přijížděli v roli nejméně skórujícího celku soutěže, tuto vizitku dlouho potvrzovali, neboť si za necelou hodinu hry nevytvořili prakticky žádnou příležitost. V 60. minutě se však prosadili, když se trefil Davie Selke. Útočník, který by díky původu matky mohl teoreticky reprezentovat Česko, tak navázal na poslední venkovní duel s Bochumí, v němž svému týmu zajistil bod.

Na vítěznou minisérii ze začátku října již padl prach a Darmstadt aktuálně čekal na výhru už pět zápasů. Tentokrát však opět mohl využít služeb své dlouholeté brankářské jedničky Marcela Schuhena. Ve Freiburgu za něj solidně zaskočil Alexander Brunst, jenž se debutu v Bundeslize dočkal navzdory tomu, že ještě ve dvanácti letech nedokázal chytit míč, jelikož se narodil s nulovou jemnou i hrubou motorikou. Domácímu celku přesto náležela role nejhůře bránícího týmu, což přijel prověřit poslední Kolín.

Utkání začalo navzdory předzápasovým statistikám ve vysokém tempu. Oba celky se střídaly v rychlých útocích, ani jeden z nich však nevedl k přímému ohrožení soupeřovy brány. Ve 23. minutě přišla první komplikace pro domácího kouče Terstena Lieberknechta, neboť tradiční člen základní sestavy Marvin Mehlem byl po tvrdém souboji nucen střídat. Zbytek první půle se taktéž obešel bez jediné střely mezi tři tyče a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už na rozdíl od toho prvního přinesl divácky zajímavé situace. V 55. minutě se po rychlém protiútoku domácích dostal do gólové příležitosti Tim Skarke, svůj výpad po levé straně však zakončil těsně vedle vzdálenější tyče. Dvě minuty nato se na druhé straně zkoušel prosadit Dejan Ljubičić, jeho ránu ale pohotově vytěsnil Schuhen.

Tlak hostů vyvrcholil v 60. minutě, kdy se nejhorší útok soutěže konečně prosadil. Davie Selke využil po rohovém kopu lehké teče domácího hráče a z nebezpečného prostoru uklidil míč do sítě. Po šesti minutách mohl být náskok Kozlů dvojnásobný, branku Lucy Waldschmidta ale překazil ofsajd.

Duel týmů z nejnižších pater tabulky však dovedl i přesto do vítězného konce Kolín. Ten v příštím kole přivítá 10. prosince Mohuč, Darmstadt se o den dříve představí na hřišti Heidenheimu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
13
11
2
0
38 : 11
35
2
Bayern Mnichov
12
10
2
0
43 : 9
32
3
VfB Stuttgart
13
10
0
3
33 : 15
30
4
RB Lipsko
13
8
2
3
31 : 13
26
5
Borussia Dortmund
13
7
4
2
26 : 20
25
6
TSG Hoffenheim
13
6
2
5
25 : 23
20
7
Eintracht Frankfurt
13
4
6
3
19 : 15
18
8
SC Freiburg
13
5
3
5
16 : 23
18
9
FC Augsburg
13
4
5
4
23 : 25
17
10
Borussia Mönchengladbach
13
4
4
5
27 : 28
16
11
VfL Wolfsburg
13
5
1
7
18 : 24
16
12
VfL Bochum
13
2
7
4
14 : 26
13
13
Werder Brémy
13
3
2
8
18 : 27
11
14
1. FC Heidenheim
13
3
2
8
18 : 28
11
15
1. FC Köln
13
2
3
8
10 : 24
9
16
SV Darmstadt
13
2
3
8
15 : 34
9
17
1. FSV Mainz 05
13
1
5
7
12 : 26
8
18
Union Berlín
12
2
1
9
12 : 27
7

Zbývající zápasy

02.12. 15:30
Bayern Mnichov - Union Berlín

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Selke má formu, ideální příležistost pro Svědíka, aby procvičil němčinu

Reagovat
cologneFC

Hovoril som o tom so Selkem a nemá záujem

Reagovat
Martin9719

To už ale říkal kdysi ne? Názor tedy nezměnil..

Reagovat
Elliasson

Jak ses dostal k Selkemu, jestli je to veřejně napsatelné?

Reagovat
Rudnevs

Dlhorocny fanusik a clen klubu, za ktory Selke hra, casto zrejme navstevuje zapasy, treningy, tak urcite je tam aj styl s hracmi. Sorry teda ze odpovedam za neho, kludne ma potom moze doplnit

Reagovat
cologneFC

Ako píše Rudnevs, keď sme v Kolíne, tak ideme aj na tréningy. Aj keď je tréning uzavretý pre verejnosť, tak máme možnosť tam ísť. V klube nás poznajú. Mimochodom Selke hovorí dobre česky :-)

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
naheCZ

Ani v tomto věku a kdy už je asi na 100% jistý, že za Německo si nezahraje? Mohl by si zahrát v Německu na EURU, to je lákadlo ne?

Reagovat
cologneFC

No popravde si myslím, že Selke by Česko nevytrhol z biedy. Ak budete mať zdravého Schicka, tak ten je určite lepší.

A inak práve kvôli tomu som sa ho to pýtal, že EURO je v Nemecku. On keď odmietol pred pár rokmi, tak si asi zabuchol dvere navždy. A evidentne ani nepremýšľa, že by sa to mohlo zmeniť. Ale nikdy nevieš :-)

Reagovat
naheCZ

Tak asi by byl útočník číslo 2, s Schickovým zdravím spíš tak 1.5 Neříkám, že by nás nutně měl spasit, ale u nás se jakákoliv alternativa do útoku hodí. Škoda, že to nevyšlo už tenkrát. Stejně i kdyby chtěl, tak teď by ho u nás nikdo nevzal. Aby někdo přišel takto na EURO? To by nešlo, to by přece bylo nespravedlivé, nevybojoval si to, ...

Reagovat
PalibrkUros

Hlavně nechce, asi se cítí být němcem, tak ať jde do piči, aby hrál v repre kterou má u prdele

Reagovat
cologneFC

Úplný súhlas. Aj keď napríklad v slovenskej repre sa hovorí o tom, že by zobrali Čavriča zo Slovana Bratislava ak dovtedy získa slovenské občianstvo. Snáď tým nerozbijú kabínu.

Reagovat
fenixLFC

Lipsko s heidenheimom strasna bramboracka to si jeden fakt v priebehu druheho polcasu vravel ze za toto by nemal dostat bod nikto. Bud mam smolu na ich zapasy alebo to co chce hrat rose je proste nezmysel. Je pekne ze tam hodi dvoch hrotakov ale ked obaja tlacia na stoperov a ani jeden si nezbehne po loptu, tak v priestore medzi liniami nie je nikdy nikto. Tam bol komicky moment kedy jediny kto bol v priestore odkial by hrozilo najvacsie nebezpecenstvo bol...rozhodca medzi hracmi nebola ziadna chemia, ziadna suhra. Tak tragicke riesenie brejkov som nevidel ani u chelsea proti spurs. Pomale, predrziavanie lopty, opakovane zle vyhodnocovanie situacii....

ten tim vyzera ze je schopny skorovat len po individualnych zableskoch a nie si konzistentne vytvarat sance. V prvom polcase hrozilo nebezpecenstvo len cez Rauma a toho doplnal Openda. Lenze- ked ma ten tragicky prvy dotyk tak,zabije kopec moznosti. Ten chalan mal realne x brejkov a aj tak dokazal dat gol len z penalty.

Pritom riesenie by existovalo. Hodit tam AM namiesto jedneho z hrotakov alebo ich naucit hrat tak, aby si jeden bol schopny odskakovat od stoperov. Takto je z toho sterilna bramboracka kde dufaju ze zahraju beci a nejaky center prejde (vid poulsenov gol). Inak nic. Olmo alebo forsberg to pritom vedia rozhybat ked ich rose zas nepriklincuje do jednej rady s hrotakmi. Budem sa opakovat ale ten tim pod rosem vyzera ze je schopny vyhravat len na individualnu kvalitu a individualne zablesky. Nie je to (a takto ani nikdy nebude) tim schopny realne bojovat o titul

Chvalabohu aspon za zaver zapasu kde vyzeralo ze si to budu schopny stratit napriek dvojgolovemu vedeniu a dalsich dvoch tyckach to aspon bola zabava a trosku dramy

Reagovat
andrew96

Typický Rose.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
DidusIneptus

Vinu nese trenér Bayeru! Bayer ztratil důležité body k titulu! Remíza je prohrou! O to víc že Dortmund byl zralej na bůra! Schick přišel na hřiště pozdě! Bonifác i když střelec gólu... Kazisvět Bonifác!

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
tofupust

Reagovat
Heresy

jako uprimne .. ani vtipny nejsi ..

Reagovat
Werkrider

Z pohledu Werkself dobrý zápas. Svědčí o tom statistiky, herní projev i skutečnost, že BVB neměla nic...

Nabízelo by se tvrzení, že Leverkusen ztratil dva body, ale... My nejsme aspirant na titul, ten je jenom jeden. Daří se nám, udrželi jsme neporazitelnost, všichni víme, že to dřív nebo později skončí. Je tam ale skvělý základ, progres a chemie. Očekávat, že tohle udržíme celou sezónu je naprosto nemístné.

Naším cílem je jako vždy první čtyřka a dnes jsme k tomu získali další bod proti silnému klubu s kvalitním kádrem.

Na druhé straně žádný alibismus, v poháru s béčkem je potřeba postoupit s přehledem a dobře zvládnout i VfB a Frankfurt. V této chvíli je konzistence Leverkusenu důležitá pro celou ligu, dostat Bayern pod tlak s vedomím, že musí a snad taky nějaké body pustí.

Reagovat
andrew96

Tak jasně, že byl dobrý, když se nepískala penalta za faul na Adeyemiho.

Reagovat
Werkrider

Tak asi to nebyl faul

Spíš jsem infarktoval z té Fulkrugovy hlavičky na konci.

Taky mě zajímá, proč neukázali ten Bonifaceův ofsajd u Wirtzova gólu. Z opáčka jsem si říkal, že to je v pohodě a ono nebylo, ale už to neukázali.

Reagovat
andrew96

No... byl to faul. Na Bonifaceův ofsajd už jsem zapomněl, že to ani neopakovali. Určitě to ale bylo těsné.

Mně se výkon Sieberta (na obě strany) nelíbil, no alespoň nežral Füllkrugovi to, že je prostě nemotorný a technicky zoufalý.

Remíza cajk, sice Leverkusen celý zápas tlačil, ale zas tolik šancí si nevytvořil. Hummels byl úžasný, bohužel u gólu selhal.

Reagovat
Rudnevs

Tak a myslim ze odteraz uz uvidime tabulkoveho lidra len jedneho a Bayern to uz nepusti… este teda musia vyhrat zapas s Unionom na to, aby sa tam dostali, ale to uz je viac menej len formalita zial.

Reagovat
Heresy

leverkusen hraje skvely fotbal .. ta remiza byla ciste nahoda .. bayern urcite nema takovou formu (diky tuchlovi) aby porazil kazdeho .. za to leverkusen ten jede .. pokud jim forma vydrzi i pres pauzu budou mistri

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bastaron

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Martin9719

No ber to tak, že teď Bayern doma neudolal ani Kodaň. Navíc je čeká podle mě docela těžký match na Eintrachtu. Ti už sice prohráli, dnes opět, ale určitě se na takový zápas budou těšit a defenzivu mají pořád jednu z těch lepších.

Reagovat
Martin9719

Určitě bych tady taky vyzdvihnul 6 zápasovou neporazitelnost Augsburgu pod J. Thorupem.

Reagovat
Rudnevs

Ďalší dôkaz toho, čo všetko vie zmeniť kouč. Celkovo nechápem, prečo sa viac nesiaha do Dánska, momentálne skvelá generácia hráčov a aj tréneri majú čo ponúknuť.

Reagovat
Martin9719

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele