Brno kvůli chybě při nasazení týmů napadlo los 3. kola MOL Cupu

14.09.2023, 13:03
Aktuality

Zbrojovka Brno vyzvala Fotbalovou asociaci ČR (FAČR), aby přezkoumala průběh středečního losování 3. kola domácího poháru MOL Cupu. Podle druholigového celku panují nejasnosti kolem stanovení nasazených týmů, které neproběhlo podle rozpisu soutěže. Brno zveřejnilo prohlášení na klubovém webu.

Zbrojovka byla mezi nenasazenými týmy a los jí přisoudil prvoligovou Plzeň. Jediným nasazeným druholigovým celkem byla pražská Dukla, která by se měla utkat s Opavou. Podle brněnského klubu ale neproběhlo nasazení elitní šestnáctky správně.

"Už od úterý jsme v kontaktu s fotbalovou asociací. Pohár je pro nás důležitou soutěží, vnímáme jej jako možnost, jak pozvednout sportovní renomé klubu. Zároveň je důležité ctít platný rozpis soutěže, v opačném případě se vystavujeme riziku znevážení soutěže. Věříme, že Fotbalová asociace nalezne způsob, jak tento problém vyřešit," uvedl brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka.

Před losováním 3. kola poháru byly týmy rozděleny na kluby licenční (první a druhá liga) a nelicenční (od třetí ligy níže), které měly jistotu domácího zápasu. Zároveň se pole 32 týmů rozpůlilo do dvou košů na nasazené a nenasazené týmy, přičemž kluby ze stejné skupiny nemohou hrát proti sobě. Nasazení se nejprve určuje podle aktuální sezony 2023/24.

"Licenční kluby jsou rozděleny podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku, na 'nasazené' a 'nenasazené'. Nasazených klubů je zpravidla 16," stojí v rozpisu na oficiálních stránkách soutěže.

Do 3. kola neprošla z prvoligových týmů pouze Karviná, kluby z nejvyšší soutěže tedy obsadily 15 příček mezi nasazenými. Sporné je přidělení zbývajícího místa pro tým z druhé ligy. Všechny druholigové celky působí logicky ve stejné soutěži, podle rozpisu tedy rozhoduje umístění v minulém ročníku 2022/23. V něm se umístilo nejvýše Brno, jelikož jako jediné hrálo první ligu, ze které sestoupilo. Dukla obsadila ve druhé lize čtvrté místo. Lepší byl i Vyškov na druhé příčce, ani ten ale při losování nedostal přednost před pražským celkem.

Autor: ČTK

Komentáře (72)

Přidat komentář
monty25
Reagovat
Greny

FAČR stále mlčí

Reagovat
soukup

Chci vypadnout s Kolínem a ne s Plzní!

Reagovat
Greny

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
romeo351

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, vypadnutí s Kolínem rozhodně pozvedne sportovní renomé klubu více než prohra s Plzní

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Proč tady chybí v citaci ta nejvtipnější část jejich vyjádření? "Navíc je to stále jedna z cest do Evropy"

Reagovat
Greny

No a není ???

Reagovat
kilobyte

Je, ale prostě z Brna to zní divně.

Reagovat
Greny

to ano, ale zase u FACRu nikdy nevíš, ti to zkusí zamést pod koberec ..

By mě zajímala pak reakce Zbrojovky, zda by třeba to dali až k nějakými soudu(dneska tam jde dát vše tak proč by ne i toto)

Reagovat
kilobyte

To asi nemá smysl dávat k soudu. Než soud rozhodne, tak bude po sezóně a maximálně vysoudí nějaké symbolické odškodné.

Reagovat
Greny

Tak mohlo by tam být nějaké předběžné opatření že by se nemohlo hrát třetí kolo do vyřešení problémů (vím že juniori v hokeji tak měli kvůli něčemu pozastavení ligu )

To by byla celkem prdel

Reagovat
dave30

V tom případě by se letos pohár nehrál (při rychlosti našich soudů).

Reagovat
Mass

Reagovat
GjøvikFF

Nepamatuješ finále Zlín - (druholigová) Opava?

Reagovat
kilobyte

Pamatuji, ale byla to spíše taková anomálie a stejně nakonec vyhrál prvoligista. Řekl bych, že přední kluby už berou pohár víc vážně a v nejbližší době nepředpokládám, že by byl nějaký překvapivý vítěz.

Reagovat
GjøvikFF

Anomálie to je, ale už se to povedlo Dukle, Ratíškovicím, Slovácku a Opavě...a všichni tihle prohráli ve finále o gól.

Pravděpodobnější sice je, že Velkou pardubickou vyhraje třínohej kulhající kůň, ale Brnu se vůbec nedivím, že jsou nasraní a že tu argumentaci chtějí trochu nafouknout.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Bagr007

Reagovat
kilobyte

Tak on ten pohár často neměl nejvyšší prioritu pro top kluby. Jenže teď tady máš Slavii, která má za cíl aspoň jednu trofej za sezónu. Zvednutou Spartu, která taky pojede na vítězství. Dále je tu Plzeň, která když bude v lize hodně ztrácet, tak udělá z poháru prioritu. Plus další kluby, které můžou pohár vidět jako dobrou šanci se dostat do Evropy.

Reagovat
lampas

Plzeň pohár vždycky vypustila. Je pravda, že od doby, kdy ho bere Sparta a Slavia vážně, je prakticky nemožný ho vyhrát i pro klub širší špičky ligy, natož pro tým z druhé ligy...

Reagovat
Kepy_FCB

Loni Slovácko...

Reagovat
lampas

Z posledních šesti ročníků, tak pětkrát vyhrála Sparta nebo Slavia. Slovácko vyhrálo jen kvůli tomu, že když měla Sparta ještě trenéra, tak nějak příšerně chcalo, pokud si dobře pamatuji.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Puskas

Někdy začátkem 70. let byla ve finále Sparta B.

Reagovat
Mass

Reagovat
spider_8

Hm, becka uz ted pohar asi nehrajou co?

Jinak by bylo teoreticky mozny, aby A tym vypadl drive nez B tym a pak presunul vsechny hrace do becka a normalne tu soutez dohral na druhy pokus

Reagovat
Puskas

Tam je tehdy porazila Plzeň, a protože ve finále čs. poháru prohrála s mistrem z Trnavy, hrála PVP ona, přitom ten rok sestoupila.

Reagovat
Mass

To jsou úspěchy ještě z doby, kdy ty týmy z první půlky tabulky na pohár sraly, protože za něj nic nebylo.

Reagovat
monty25

Ratíškovice byly legendární.

Reagovat
wyqinac

Tak se jim hodně vyplatilo to přelosování

Reagovat
kilobyte

Ještěže Fousek udělal na FAČR tu rychlou čistku, aby tam byli jen schopní a poctivý.

Reagovat
Greny

Fousek ven, Šilhavý ven, Suchopárek ven, poslední ať zhasne

Reagovat
Mass

Právě že vyhodil všechny ty zkorumpovaný a teď tam zbyli už jen troubové

Reagovat
romeo351

Tady jsem rozhodně za Zbrojovkou. Nebo spíše za zdravým rozumem…

Reagovat
Lemond Laws

Co ten Hodonín - Baník B?

Asi taky úlet ne? Nějaký držení tam v souboji asi před tím bylo, ale vždyť to písknul až když jenom uklouzl a spadl

A zase ty mega sázky.. nevim no

Reagovat
Lemond Laws

Tak chyba se prostě stane. Tady nepředpokládám, že to bylo naschvál s cílem něco ovlivnit. Ale zase vyjádření od Fačru nic.

Kdyby se prostě omluvili, že to spletli.... nic

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Cotton

Nejvtipnější na tom je, že když zjistili, že jim teda chybí jeden tým do 1. koše, tak se prostě podívali na Livesport a vzali prvního z tabulky FNL.

Reagovat
Lemond Laws

Ano, je to vtipný...

Ale tak prostě někdo špatně pochopil, jak je to napsáno v pravidlech a myslel, že nejvýše postavený v aktuální sezoně třeba.

Samozřejmě by se to stát nemělo a je to trochu ostuda, ale zase nedělejme, že jsme nikdo v práci občas něco nepopletli..

Reagovat
Cotton

Chyba se prostě stane, to je v pohodě. Ostuda je to, že ještě den potom se nijak neomluvili nebo neřekli, jak to budou řešit. Týmy si mezitím domlouvají termíny zápasů, jenže teď se ten los může třeba celý opakovat.

Reagovat
Lemond Laws

Samozřejmě, tam přesně směřuju.. Že největší průser, že se to celý zase oddaluje a zase budou zbytečný starosti s tim

Reagovat
GjøvikFF

Přesně tak to bylo, ale oni si to ještě zkomplikovali, protože v tabulce mají Dukla a Vyškov stejně bodů a úplně stejné skóre, takže navíc ještě losovali, koho z těch dvou vyberou. Vylosovali Duklu a pak to nalosovali celé, načež zjistili, že to celé zmastili

Reagovat
Cotton

Dukla vyhrála předkolo losu

Reagovat
Greny
Reagovat
Nuno čomes

Odkud se vzal ten Mádl? to je kdo? Nějaký rádoby expert nebo působil někdy ve fotbale?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Vsak Madl pise pres dvacet let o fotbale, pomahal rozkryvat korupci v ceskym fotbal (slavnej Ivanek). Bejvaval mozna nejlepsim fotbalovym novinarem, nez prisly socky, na kterych se zacal znemoznovat.

Reagovat
Nuno čomes

Noviny jsem kdysi moc nečetl. na sockách co tak vidím, tak dostává jen kouř

Reagovat
Shevchenko

Býval dobrým novinářem, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným bafuňářům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí sociálními sítěmi. Psanec, který loví psance. Lovec senzací. Odpadlík.

Reagovat
Puskas

Odmadlík.

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

to jsem přesně čekal

Reagovat
Pablos

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadl z Happymealu.

Reagovat
Pablos

Reagovat
mistr129

Nevím, prostě bych prohodil Duklu se Zbrojovkou a hotovo

Reagovat
bartes

Jako chápu Brno, že nechce začít proti Plzni. Vůbec ale nechápu ten humbuk kolem toho. FAČR se měl omluvit, ihned udělat nové losování a dát dotyčným třeba pokutu. I kdyby losování dělali ručně, tak jim zabere max. 2h, místo toho se o tom bude týden kecat.

Reagovat
Lemond Laws

Tak humbuk je právě kvůli tomu, že ani po pár dnech FAČR nedokáže udělat nějaký vyjádření a pochybení...

Kdyby nebyl humbuk, tak nikdo nic neví

Reagovat
Lemond Laws

„Bohužel došlo k mému chybnému výkladu článku z rozpisu soutěží o nasazování ve třetím kole MOL Cupu, kdy jsem rozhodl podle aktuální tabulky druhé ligy. Mezi vedoucími týmy druhé ligy Duklou a Vyškovem proběhl los, podle kterého jsem určil jako nasazenou Duklu. Jsem si vědom toho, že došlo k mylnému kroku a že nasazená měla být Zbrojovka Brno, která se v minulém ročníku umístila šestnáctá v první lize,“

Toto trvalo ... Kdyby to řekli hned

Reagovat
Puskas

Asi nastalo interní vyšetřování, kdo to zavinil, pak interní porada, na koho to hodí, a teď přijde na řadu interní trest - třeba že se viník nezúčastní opakování losu, to ho naučí.

Reagovat
mistr129

Hele a když jde o umístění z minulého roku, tak by Zbrojovka měla být nasazená bez ohledu na to, jestli Karviná vypadla, ne?

Reagovat
Lemond Laws

Myslím, že těch prvních 16 licencčních týmu = 1.liga, jsou naopak zase z akutálního ročníku

Reagovat
mistr129

jo tak, no tak to se dotyčnýmu nedivím že to posral

Reagovat
spider_8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele