Bod jsme si zasloužili, dodá nám sebevědomí, věří trenér Elsner

16.02.2020, 13:48
Aktuality
Jako na horské dráze si včera museli připadat hráči a fanoušci Amiens. Jejich tým měl na lopatě Paris Saint-Germain a nad francouzským mistrem vedl už o tři branky, přesto nakonec byl rád za bod. Atraktivní duel přinesl přestřelku a divokou remízu 4:4...

Domácí jsou na předposledním místě tabulky, vážně jim hrozí sestup a proti oslabenému soupeři, jemuž chyběli Neymar a Mbappé, senzačně vedli 3:0. O třetinu ze svého náskoku přišli v závěru prvního poločasu, po změně stran pak tým z hlavního města duel otočil a mířil za očekávaným triumfem, o který ho v nastavení svou druhou brankou připravil Serhou Guirassy.

"Jsem rád, že jsme z takového zápasu neodešli s prázdnou, litoval bych porážky. Bod jsme si opravdu zasloužili a dodá nám spoustu sebevědomí, zároveň se ale jedná o signál do mé hlavy - bod proti Paříži neznamená, že se můžeme uklidnit. Musíme nadále tvrdě pracovat," uvědomuje si trenér Luka Elsner.

"Poločasové vedení 3:1 jsme neočekávali. Nechci snižovat výkon svého týmu tím, že ho budu porovnávat s výkonem soupeře. Také druhý poločas byl zajímavý, vytvořili jsme si několik šancí a dali jeden gól, výkon byl celkově dobrý. Tento bod jsme si zasloužili, lidé si za stavu 3:4 už mysleli, že jsme prohráli," pokračoval.

"Ani vedení o tři branky neznamenalo, že je rozhodnuto, hráče jsem na to upozorňoval. Ubrali jsme z tempa a první gól inkasovali po rohovém kopu v nejméně vhodnou chvíli. Ale odehráli jsme výjimečný zápas, který nám umožní posunout se dopředu," je si jistý Elsner.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Hodně lidí hrálo otočku za stavu 3:0 na PSG...by mě zajímal ten kurz

Reagovat
Thimpu25

komentátor v průběhu říkal, že kolem 20 na PSG na výhru

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to nic moc

Reagovat
Thimpu25

nevím, jestli to letos Amiens zachrání... kdyby dotáhlo některý ty zápasy do konce a neinkasovalo furt v závěrech, tak by na tom bylo úplně jinde... ale pořád věřím... líbí se mi malý kluby s malým rozpočtem, i s tím se dá evidentně hrát Ligue 1 tři roky v kuse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele