Bochum odvolala trenéra Letsche. Nejsme přesvědčeni, že bychom se zachránili, zaznělo z klubu

08.04., 14:51
Aktuality
Thomas Letsch (© AFP)

Thomas Letsch šest kol před koncem sezony končí na lavičce Bochumi, která tím reaguje na neuspokojivé výsledky. Jméno nástupce zatím bundesligový celek neoznámil.

Bochum ještě před několika týdny směřovala ke klidné záchraně, z posledních šesti zápasů si však připsala jediný bod a propadla se tři body nad baráž, proto se vedení klubu rozhodlo pro změnu. Výsledkem toho je odvolání kouče Thomase Letsche a jeho asistenta Jana Fießera.

"Uznáváme úspěchy Thomase Letsche a Jana Fießera a rádi bychom jim poděkovali za jejich práci. S jejich jmény budou navždy spojeny emotivní okamžiky, zejména po záchraně v minulé sezoně. Momentálně však už nemáme přesvědčení, že bychom to v této konstelaci zvládli," vysvětlil výkonný ředitel klubu Patrick Fabian.

"VfL Bochum jsem v loňském ročníku převzal na posledním místě tabulky s pouhým jedním bodem, a přesto se nám díky senzačním výkonům podařilo vyhnout sestupu. Nikdy na to nezapomenu a nejen tento výjimečný zážitek mě bude navždy spojovat s VfL, městem a fantastickými fanoušky. Přeji Bochumi vše nejlepší do budoucna - aby sezonu dokončila mimo sestupové pásmo a pokračovala tak v Bundeslize i nadále," rozloučil se s fanoušky Letsch.

Letsch opouští Bochum po 58 soutěžních zápasech, v nichž průměrně získal 1,09 bodu na utkání. VfL brzy představí nástupce, hlavními kandidáty jsou Stefan Kuntz a Urs Fischer.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
28
24
4
0
69 : 19
76
2
Bayern Mnichov
28
19
3
6
80 : 36
60
3
VfB Stuttgart
28
19
3
6
64 : 34
60
4
RB Lipsko
28
16
5
7
64 : 33
53
5
Borussia Dortmund
28
15
8
5
55 : 33
53
6
Eintracht Frankfurt
28
10
12
6
43 : 36
42
7
FC Augsburg
28
9
9
10
45 : 46
36
8
TSG Hoffenheim
28
10
6
12
48 : 53
36
9
SC Freiburg
28
10
6
12
40 : 52
36
10
1. FC Heidenheim
28
8
9
11
41 : 49
33
11
Borussia Mönchengladbach
28
7
10
11
49 : 54
31
12
Werder Brémy
28
8
7
13
36 : 44
31
13
Union Berlín
28
8
5
15
25 : 43
29
14
VfL Wolfsburg
28
7
7
14
34 : 47
28
15
VfL Bochum
28
5
11
12
33 : 58
26
16
1. FSV Mainz 05
28
4
11
13
26 : 46
23
17
1. FC Köln
28
4
10
14
23 : 49
22
18
SV Darmstadt
28
2
8
18
28 : 71
14

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
BaggioRoberto

Tak tady se neni cemu divit. 2:0 s poslednim Darmstadtem polocas a nakonec 2:2.S predposlednim Kolinem vedli 1:0 cely zapas a dostanou 2 goly 90+.

Reagovat
Rudnevs

Stefan Kuntz, Urs Fischer a Peter Stöger. Veľmi zaujímaví kandidáti na náhradu.

Reagovat
St. Pauli

Ten Urs by me mrzel, toho bych rad videl nekde vys.

Reagovat
Rudnevs

Nakoniec ani jeden z nich teda

Reagovat
Bambino98

Snáď budú mať šťastnú ruku pri výbere nového trénera a pošlú Kolín do druhej ligy

Reagovat
Rudnevs

Inak teda, nemôžem si to odpustiť, ale príde mi to trochu nefér voči Letschovi. Minulý rok im zachránil zadok a tento rok hrali opäť dobrý futbal. Nebyť tých dvoch nešťastných prípadov, keď premrhali vedenie, tak by boli aj tabuľkovo inde.

Pokiaľ ho nahradia rovnakou alebo lepšou náhradou, zrejme na tom Bochum ako klub zas až tak tratiť nebude. Aj tak je to ale trošku škoda, pretože by záchranu zvládli asi aj s ním a vždy je lepšie, keď tá cirkulácia trénerov je menšia než väčšia.

Reagovat
Hyrax

tohle mi přijde jako chyba

Reagovat
andrew96

Nechápu. Snad jen arogantního Riemanna mohl občas posadit, aby si uvědomil, že kromě řvaní na spoluhráče by se sám mohl za balónem hodit. Jinak ale nerozumím, co víc čekali.

Letsch jako v podstatě no name příjemně překvapil.

Reagovat
Werkrider

Taky máš ten pocit že Riemann je arogantní, jak tam furt řve na spoluhráče i když dostane Gola za který spíš sám mohl.

Reagovat
andrew96

Ano. On přitom umí vystřihnout vynikající zákroky. Ale už inkasoval spoustu gólů, kdy se po balónu ani nesnažil skočit, přičemž ne vždy to byly nechytatelné zásahy. Hlavně že furt prcá obránce, div mu cévka nepraskne. Tohle mě u gólmanů obecně vytáčí, že se chovají jako největší páni, u Riemanna je to ale extrém. Zvlášť, když pak sám tým potopí. Za odchod Letsche vlastně může on – proti Darmstadtu udělal minelu, teď v Kolíně tu vyrovnávací hlavičku taky mohl mít.

Reagovat
Martin9719

No ale taky si uvědom kolikrát on tu Bochum zachránil. Neříkám, že souhlasím s tím aby na všechny pořád řval, ale to že je tam v nějaké pozici toho lídra který občas na někoho zařve si myslím že je v pořádku. Lepší než koukat a když si ti hráči nic neřeknou. Fotbal je hra plná emocí a občas na tebe na hřišti prostě někdo vyjede i když třeba neprávem.

Reagovat
andrew96

On neřve občas, ale furt. A upřímně zas taková klasa není, aby si to mohl dovolit.

Reagovat
Martin9719

Jednoznačně chyba a klidně bych se vsadil, že ten sestup nakonec přijde. Na druhou stranu mají to ve svých rukou, i to je ale důvod k tomu nechat tam Letsche. Prostě přišla horší série zápasů , Bochum není tým který by měl získávat 3 body každé kolo a je jasné, že o tu záchranu bude bojovat od začátku sezony. Seoane a Werner už by dle logiky Bochumi měli jít taky od kormidla za poslední zápasy.

Reagovat
Rudnevs

Navyše náhrada im očividne nevyšla a do konca sezóny to preberie Heiko Butscher. To je teda riaden risk posadiť tam človeka bez skúseností s trénerskym postom. Na druhú stranu, oni mu očividne dosť dôverujú a stále sú v boji o záchranu celkom v pohodlnej situácii, čiže ruku do ohňa za ich zostup by som nedal.

Reagovat
Martin9719

Ono je to i o tom, že pod Letschem dokázala Bochum trápit hlavně favority což je otázka jak to teď bude. Los nemají úplně příznivý a Letsch dokázal 2x za sebou neprohrát doma s BVB nebo porazit Bayern. Nepříjemní soupeři je teď čekají, TSG, Vlci, Bayer, FCH, Union venku který doma pod Bjelicou taky neprohrává. Z toho nemusí přijít žádná výhra. S tou náhradou je to jak píšeš, za mě docela zoufalost.

Reagovat
Jason_

ja im zachranu prajem, druhu ligu prajem lipsku

Reagovat
Rudnevs

To asi my všetci ale treba byť realista

Reagovat
eleven11

Lok alebo Chemie to prajem

Rudým volom zánik

Reagovat
Werkrider

Přidávám se k ostatním a výměny Letsche je mi líto. Bochum a hlavně jejich fanouškovská základna je trochu podceňován a to neoprávněně. Už se budu opakovat, ale jak Kölnu tak Bochumi bych záchranu přál. Ale to vlastne Mainzu taky, spíš bych vyprovodil WfL či Heidenheim. Jsem hodně zvědavý.

Reagovat
andrew96

Heidenheim už asi neklapne, do safe hranice 35 bodů jim chybí jedna výhra. Wolfsburg teoreticky, ale to je asi jen zbožné přání. Spíše to bude přímý sestup z trojice Bochum, FSV, Effzeh.

Já mám Bochum taky rád, Ruhrstadion, Grönemeyer a kankán prostě mají své kouzlo.

Reagovat
St. Pauli

Herbert <3

Reagovat
Rudnevs

Männer kriegen keine Kinder

Männer kriegen dünnes Haar

Reagovat
Rudnevs

Nedokážem si predstaviť pád VfL pod Hasenhüttlom, tam by to možno šlo, kebyže si nechajú Kovača. Heidenheim je defacto zachránený, tam to je už len formalita. Myslím si, že Mainz má super tím a nový tréner im dodáva silu, tam to môže byť medzi nimi a Bochumom ešte zaujímavé. Prípadná účasť Bochumu v baráži by teoreticky dávala nádej aj tretiemu druholigistovi, keďže si myslím, že by to bol ľahší súper než Mainz.

Netreba zabúdať aj na Köln, ktorý, hoc má za mňa papierovo najmenšie šance z tejto trojice, stále žije a stále bojuje. Čakal by som, že budú odovzdanejší v tejto fázy sezóny, ale oni sú stále tu a stále s nimi treba rátať. Podpora fans bude v ich prípade hrať veľkú rolu.

Reagovat
cologneFC

Čo ten Drexler? Jemu drbalo už u nás, musel sa ospravedlňovať fanúšikom a potom sme ho aj tak vyštvali. Neznášam takýchto “frajerov”.

Reagovat
Rudnevs

Neviem co robil u vas, ale uprimne ja ho trochu chapem. Geraerts s nim ma ocividne nejaky problem, nehrava uz dlho, hoc bol tim casto tragicky a zisla by sa mu jeho pomoc. V takej tazkej chvilke mozes trochu vybuchnut. Ako som uz pisal na twitter, ovela horsi problem je za mna to, ze sa kazdy takyto preslap dozvie Bild a spravi z toho kauzu. Kto vie kto to furt vynasa (zeby Fährmann?).

Geraertsa respektujem, neviem co sa este vsetko udialo predtym a chapem, ze chce tim zbavit nepriaznivych vplyvov na kabinu. Na druhu stranu, nechcem (zatial) hanit Drexlera, chapem, ze vo vypätej situacii obcas niekomu idu nervy. Otazka je, ci tomu este nieco predchadzalo (Geraerts vravel, ze to suspendovanie nebolo len za to hodenie flasou, ale aj za celkovy pristup atd.).

Reagovat
cologneFC

https://www.kicker.de/eigene-fans-vor-derby-beleidigt-fc-profi-drexler-entschuldigt-sich-796760/artikel

Po tomto u nás skončil. Aby nadával na fanúšikov, ktorí ich prišli v noci privítať po víťaznom zápase… Hral sa na frajera, celkovo v kabíne nerobil dobrú atmosféru. To mám priamo od jedného hráča z kabíny. A aj mi to zapadá do toho, čo píšeš. Že toto nebol prvý prešľap.

Ja chápem, že sú pod tlakom. Ale takto sa nemôže žiadny hráč v kabíne správať. Hlavne nie teraz. Ale zachránite to aj bez neho. Verím tomu.

Reagovat
Rudnevs

No ako to by ma ani neprekvapovalo.. ono sa furt u nás nadávalo na Francúzov, ale teraz sú to najmä Drexler, Fährmann, Baumgartl etc., ktorí robia v kabíne bordel. Naopak Marius Müller, ktorého príchod fans označovali za morálne nečistý (povedal v nejakom švajčiarskom rozhovore, že súper hral priteplene), sa stal lídrom kabíny a obľúbencom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele