Boateng posilou Tottenhamu

01.08.2007, 10:00
Aktuality
Další posilu do svých řad získal před blížící se sezónou Tottenham Hotspur. Z Herthy Berlín přichází záložník Kevin-Prince Boateng, člen německé jednadvacítky. Nový zaměstnavatel za něj zaplatí odstupné ve výši sedmi milionů eur.

Dvacetiletý Boateng je považován za jednoho z nejlepších mladých záložníků v Evropě. Už v tak mladém věku se stal nezbytným článkem základní sestavy Herty Berlín a v létě se o něj zajímalo několik předních klubů. Nejaktivněji si počínal anglický Totenham, a tak se německá naděje stěhuje na White Hart Lane.

"Pro mě je skvělé být v Anglii a hrát za Spurs," prohlásila nová posila pro oficiální klubový web. "Vždy bylo mým cílem hrát v Anglii, je mi dvacet a můj sen se splnil velice brzy."

"Vím, že Spurs jsou klubem, který rád hraje útočně. Klub chce v příští sezóně nahoru a já chci být toho součástí," pokračoval Boateng. "V Německu jsem Premier league pravidelně sledoval. Je to nejslavnější liga na světě a vždy jsem ji obdivoval."

Podobně nadšen je i Martin Jol, nový trenér Boatenga. "Kevin je velice talentovaný hráč, který hraje za jednadvacítku své země. Můžeme ho srovnávat třeba s Aaronem Lennonem nebo Tomem Huddlestonem, také je to hráč se skvělou budoucností," prohlásil Jol.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*El_Cid

tak konecne neco jako playmaker. ted jenom za jak dlouho se chyti

Reagovat
HOST*Fabregas

No tam to maji v te zaloze hodne naslapany docela vyrovnani hraci:Zokora,Jenas,Lennon.Tainio,Boateng,Melbranque,

Taarabt,.......

Reagovat
HOST*Fabregas

Opet tipicke nemecke jmeno jako treba:Odonkor,Asamoah,Owomoyela,Borowski,Podolski,Ballack,Kuraniy,Boateng,Gomez......

Reagovat
HOST*pingi

Ballack není německé?

Reagovat
HOST*

Ballack je nejaky Bulhar myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Balakov, někdo úplně jinej...

Reagovat
HOST*

Jeho otec je myslim Bulhar. On sam uz se narodil v Nemecku, ale vzdyt tady je jen narazka na jeho jmeno.

Reagovat
HOST*

tipicke? tyto jmena jako hodne tipujou nebo jak si to myslel?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

proš sakra nepouživáš mezerník ???

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Paráda

ale zameťme si před vlastním prahem - Hübschman, Ujfaluši, Jankulovski, Heinz, Štajner (jen počeštěne) ... To jen tak z hlavy ...

Reagovat
HOST*El_Cid

ovsem tenhle "nemec" ma v kolonce misto narozeni napsano berlin :)

Reagovat
HOST*GEGE

super posila Tottenham do ligy mistru!

Reagovat
HOST*.

nic proti Podolski je polský jméno

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

neříkej :DDDD

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Parker

Mají spoustu kvalitních hráčů, jak typujete zákládní sestavu?

Reagovat
smazaný uživatel

brankar: robinson

obrana:Balle dawson king chimbonda

zaloha:lennon zokora huddlestone jenas

utok:berbatov bent

v tej zalohe maju velku konkurenciu v podobe taraabt,malbranque boateng tainio... a v utoku tiez keane defoe no poskladali skvely tym nie?

Reagovat
HOST*Parker

No, ale na druhou stranu je škoda kupovat takový hráče relativně mladý, který pak nebudou hrát. To bude Jol muset začít točit hráče stejně jako Benitez. Typuju je na 4. místo.

Reagovat
HOST*mysman

slepičáci by konecne meli pochopit ze cim vic utratej penez tim se jejich vykony nezlepsej,za takovydle prachy by Arsenal sehnal mnohem lepsi hrace.

Reagovat
HOST*Heretic

Kohouti ASPON sazi z valne vetsiny na domaci hrace...nakoupit lacino cizaky jako to dela Arsenal to uz dneska neni zadna frajerina (globalni trh,scouting,agenti...je to daleko lehci najit talentovaneho, ale malo znameho hrace nez tomu bylo driv)

Ale byt Londynan tak bych takovemu mancaftu fandit nemohl. Kdyz tam clovek nenajde anglicana leckdy ani na lavicce, tak jak se tenhle tym muze odvolavat na nejakou tradici? S kym se tam Anglican muze stotoznit, proboha???

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Já jsem teda taky spolufanda Spurs, ale musím oponovat. Složit tak kvalitní mančaft, jako to udělal Wenger za tak málo peněz, to je sakrakumšt. Naproti tomu Tottenhamu se na přestupovým trhu donedávna nedařilo .

A no už to zas není tak horký s těma anglickjma hráčema ve Spurs - Chimbonda, Assu-Ekotto, Tainio, Berbatov, Malbranque loni a letos tenhle Boateng ...

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson, King, Dawson, Lennon, Jenas, Keane (sice Ir, ale na tom tak nezáleží, prostě Brit), Defoe - to je součást základní osy týmu. Navíc teď přišli Bent či Bale, kteří taktéž budou mít důležité místo. To s Arsenalem opravdu nemá nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jasně, že je tam ta osa britská, ale plive tady, že z nebritskejch hráčů (on používá slovo "cizáci") je lehký složit mančaft a vyhrávat, což je blbost. A taky mu chci ukázat, že Spurs se sice pořád chvástají, jak jsou britskej tým, ale loni během jednoho přestupovýho období dotáhli 5 nebritskejch hráčů !!! (cizáků, chceš-li). O to mi šlo především. Ale samo, že Tottenhamu fandím a přeju. Je to v PL můj tým Nr. 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je trochu o něčem jiném. Minulý rok se nenakupovali Briti hlavně kvůli tomu, že žádný s přijatelnou cenou na trhu nebyl (oni jsou všeobecně Angličani dost předražovaní). Ale letos sehnali dva hodně dobré (Bale a Bent), i když si trochu připlatili. Ono je samozřejmě jednodušší shánět zahraniční hráče (a mnohem levnější) a tudíž se Arsenal ani nesnaží o to, aby nějakého Angličana získal. V každém týmu by mělo být alespoň 5 domácích (země) hráčů, kteří jsou součástí základní osy, jinak je to špatné. A to ani nemluvím o odchovancích, kteří obzvláště ve velkoklubech typu Chelsea či Arsenalu nejsou žádní.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Souhlasím, že osu by mli tvořit "domácí hráči" a měl by mezi nima běhat urči nějakej čistej odchovanec.

Podle mě by mohl být optimální poměr: 2 odchovanci + 4 až 5 (klidně i víc) domácí hráči + 4 až 5 cizáků, ale kvalitních cizáků. A na lavce by měl bejt poměr 30 na 40 na 30 (odchovanci, domácí, cizáci)

Reagovat
HOST*jiri - fcb

A ještě: loni byla politika: Carrick out (Brit) a 6 cizáků in (zapoměl jsem na Zokoru), na to jsem reagoval

Reagovat
HOST*FEROAS

co sleduje tym pasikom na hlave?....chcel vyzerat ako zalud??

Reagovat
HOST*Arne

škoda ho, ale "nezbytným článkem základní sestavy" rozhodně nebyl. ona celá ta (zmíněná) věta je celkem blábol

Reagovat
HOST*spurs

robinson(alnwick)

chimbonda(stalteri)-king(kaboul)-dawson(davis???ak nie tak gardner)-bale(lee)

lennon(malbranque)-jenas(boateng)-zokora(taarabt/huddlestone)-keane(tainio)

berbatov(pekhart)-bent(defoe)

myslim ze by sme mali ukoncit hladanie laveho kridla a supnut tam keana a v podstate hrat 4-3-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele