Bez Rooneyho by Albion neměl šanci, tvrdí Keegan

23.05.2010, 18:57
Aktuality
Anglický internacionál a bývalý manažer Kevin Keegan, jehož služby využíval naposledy Newcastle United, prohlásil, že anglická reprezentace může na světovém šampionátu uspět pouze v případě, že se dá do pořádku hlavní útočná hrozba Wayne Rooney.

Forvard Manchesteru United v posledních týdnech laboruje s třísly a kotníkem a Keegan si myslí, že ztráta nejlepšího hráče Premier League by bylo pro Capellův tým kritická.

"Anglie se obejde bez jakéhokoli hráče, protože má kádr natolik silný, aby ho nahradila, a ač půjde o oporu, nebude jeho neúčast fatální - až na jednu výjimku," nakousl střelec 21 reprezentačních gólů svou myšlenku.

"Jestliže Anglie přijde o Rooneyho, troufám si říct, že nebude mít šanci na velký úspěch. On je totiž jedním z těch hráčů, kteří dokážou v týmu probudit bojovného ducha i v zoufalých situacích," chválí Keegan 25letého kanonýra.

"Každý tým bude mít na šampionátu své klíčové hráče - tím naším bude Rooney. Pokud bude hrát dobře a předvede své maximum, můžeme se podívat do semifinále," je optimistický dvojnásobný držitel Zlatého míče.

Keegan, jenž vedl Anglii při krachu na EURO 2000, chválí současného trenéra Capella za jeho účinnou hru, varuje ho však, že v případě neúspěchu na letním šampionátu bude vystaven obrovské kritice. "Můžete být ten nejmilejší chlap pod sluncem, můžete být nejlepší trenér na světě, ale když nemáte výsledky, o práci přijdete," popisuje Keegan těžký život manažera Anglie.

"Capello měl skvostný start do svého angažmá, pokud mu však nevyjde mistrovství světa, bude pod velikým tlakem médií i fanoušků," zakončil.

Autor: Marek Ustohal / goal.com

Komentáře (680)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele