BERBATOV PŘESTUPUJE DO TOTTENHAMU

17.05.2006, 13:13
Aktuality
Velká ryba uvízla v síti anglického Tottenhamu, londýnský klub totiž získal útočníka Bayeru Leverkusen Dimitara Berbatova. Německý klub za svou hvězdu vyinkasuje šestnáct milionů eur...

25letý útočník se s pátým týmem uplynulého ročníku Premier League již dohodl na podmínkách kontraktu, nyní už zbývá pouze získat pracovní povolení. Berbatov měl letos lví podíl na zlepšených výsledcích Leverkusenu v jarní části bundesligy. Bayer nakonec obsadil pátou příčku, k čemuž bulharský reprezentant přispěl patnácti přesnými zásahy. V součtu s šesti podzimními trefami byl druhým nejlepším střelecem letošního ročníku nějvyšší německé soutěže.

"Tottenham je týmem, který vytváří něco speciálního. V kádru jsou hrozně mladí hráči, skvělý manažer a trenérský tým a já už se těším, až v něm budu hrát svou úlohu," nechal se slyšet Berbatov.

Berbatov sice měl v Leverkusenu smlouvu ještě na další tři roky, byla v ní však obsažena klauzule, podle níž mohl za minimálně patnáct milionů eur odejít, což Tottenham splnil.

"O Dimitara se zajímalo více klubů z Francie, Španělska a Anglie. Jsme proto potěšeni, že si nakonec vybral nás. Je to vysoký, šikovný a talentovaný útočník, který nedokáže jenom šance proměňovat, ale také je svým spoluhráčům připravovat," prohlásil na adresu nové posily sportovní ředitel "Kohoutů" Damien Comolli.

Berbatov byl v prosinci druhý rok po sobě vyhlášen nejlepším fotbalistou své země a Tottenhamu by v příští sezóně měl pomoci k účasti v Lize mistrů. Letos byl tým manažera Martina Jola blízko, o čtvrtou příčku zajišťující start ve třetím předkole nejprestižnější klubové soutěže přišel až v posledním kole Premier League.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*kofr

Tak Kohouti budou příští rok zas o něco silnější....

Reagovat
HOST*nofan

Před touhle sezonou pustili Kanouteho do Sevily. A teď kupujou Berbatova. Možná, kdyby Kanouteho neprodali, tak se dostali přes Arsenal do LM. Myslim, že letos zase odejde Defoe. Protože zase tolik peněz mit nebudou .

Reagovat
HOST*nofan

A samozřejmě Keane.

Reagovat
HOST*

urcite keane pojde ved mu dali prave zmluvu na 4 roky a je nahradnym kapitanom a dal kopec golov presne toho pustia mas pravdu

kanoute zase za moc nestal, pomalsi ako mido a menej golov,skor mi je luto ze postigu sme pustili mohol dostat viac sanci

Reagovat
smazaný uživatel

to ho chtějí nahradit Papadopulosem?hahaha

Reagovat
HOST*Marlowe

Defoe, Keane, Mido...

Reagovat
PJ

Tak určitě by za 16 miliónů nekupovali hráče na lavičku...

Reagovat
HOST*RM

Není Mido jen na hostování?

Reagovat
HOST*

mida uz asi brat nebudeme, neverim tomu

a defoe je tiez otazne ci ostane, som sice jeho fan ale spolu s keanom moc vody nenamutia, ostatne cely tim su pidimuzici okrem stoperov

videl by som to tak aby berbatov hral s defoom utok a keane z kridla

inac za 16 mega si viem predstavit aj lepsim podla mojho nazoru:ruud, kuijt, johnson, hesselink...

Reagovat
smazaný uživatel

Četli ste to? Tak on Košťál vstoupí do KSČSSD, aby vyjednal zmrdpartě stavbu novýho stadiónu... A to sem si myslel, že už to snad horší v českym fotbale nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem spokojenej 16 mega zas není tolik a Mido byl jen na hostování a Kanoute podle mě zas toplik dobře nehraje.Dimitaroj věřim víc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele