Benfica potvrdila odchod kanonýra Núñeze do Liverpoolu

13.06.2022, 10:28
Aktuality
Darwin Núñez (© AFP)
Darwin Núñez přestoupí z Benficy do Liverpoolu, jenž za uruguayského reprezentanta zaplatí 75 milionů eur bez bonusů. Dvaadvacetiletý útočník ještě musí obdržet pracovní povolení...

Součástí dohody mezi oběma kluby jsou také bonusy, Benfica může celkem vyinkasovat 100 milionů eur, což do této chvíle překonal pouze transfer Joãa Félixe do Atlética Madrid.

Základní poplatek udělá z Núñeze druhou nejdražší posilu v historii Liverpoolu po Virgilu van Dijkovi, za něhož Reds před čtyřmi a půl lety zaplatili necelých 85 milionů eur.

Núñez má za sebou po osobní stránce mimořádně vydařenou sezonu, ve 28 ligových zápasech skóroval 26krát a stal se nejlepším střelcem Primeira Ligy. Dalších šest branek přidal v Lize mistrů. Od roku 2020 odehrál za "Orly" 84 soutěžních zápasů s bilancí 47 gólů a 16 asistencí.

První evropskou zastávkou rodáka z Artigas byla Almería, za níž se v sezoně 2019/20 ve druhé španělské lize prosadil 16krát. Nováček LaLigy má dostat 20 % z dalšího prodeje.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele