Bayern spílal sudímu Nybergovi. Nejjasnější penalta, jakou jsem kdy viděl, prohodil Kane

10.04., 09:55
Aktuality
Harry Kane v diskuzi s rozhodčím Glennem Nybergem (© AFP)

S remízou 2:2 z Emirates Stadium by byl za normálních okolností maximálně spokojený, zvláště pak když domácí Arsenal od 12. minuty vedl 1:0. Thomas Tuchel však po závěrečném hvizdu v Londýně neskrýval rozčarování, podle německého kouče totiž měl Bayern zahrávat pokutový kop.

"Rozhodčí udělal obrovskou chybu, byla tam jasná penalta pro nás za hru rukou. Vím, že to byla šílená situace. Položili míč na zem, on pískl a obránce vzal míč do rukou," popisoval Tuchel inkriminovanou situaci, která se odehrála během druhého poločasu v šestnáctce Arsenalu. Brankář domácího týmu David Raya těsně po hvizdu Švéda Glenna Nyberga přihrál míč směrem ke Gabrielu Magalhaesovi, jenže brazilský obránce jej chytl do rukou, aby následně rozehrál od branky sám.

Hrálo se dál, přestože hráči Bayernu okamžitě protestovali. Nyberg jim však měl říct, že šlo o "klukovskou chybu" a že by za něco takového ve čtvrtfinále Ligy mistrů penaltu neodpískal. S tím se Tuchel nedokázal ztotožnit: "Je to strašné, příšerné vysvětlení. Dětská chyba, chyba dospělého, cokoli - cítíme se naštvaní, protože to bylo obrovské rozhodnutí proti nám."

Kouč Bavorů neměl výhrady pouze k této situaci, ale k celkovému výkonu švédského sudího, jenž v play off Ligy mistrů debutoval. "Všechny maličkosti šly jedním směrem," uvedl Tuchel a dodal: "Hráči Arsenalu si mohli stěžovat, jak chtěli, my jsme ale dostali žlutou kartu hned, jak jsme mávli."

Zděšení neskrývali ani samotní hráči. Podle Joshui Kimmicha šlo o "rozhodující moment zápasu", zatímco Harry Kane, jenže mimochodem vstřelil na Emirates Stadium už šestý gól (nejvíce ze všech soupeřů Arsenalu), označil verdikt sudího za šílený. "Hloupá chyba. Je to nejjasnější penalta, jakou jsem kdy viděl!"

Sám Tuchel se následně vyjádřil také k momentu z poslední minuty zápasu, kdy po kontaktu s brankářem Manuelem Neuerem spadl v šestnáctce Bayernu Bukayo Saka. "Viděl jsem kontakt, ale příliš pozdě. Míč byl pryč. Už neměl šanci a naběhl Manuelovi do nohy," myslel si bývalý kouč Chelsea, přičemž připustil, že se mohl na vzdálenost 60 metrů mýlit.

Kane zmínil, že si sudí Nyberg, jenž mimochodem ve Švédsku nemá k dispozici systém VAR a mohli mu tak v tomto ohledu scházet zkušenosti, mohl v případě souboje Saky s Neuerem vybrat. "Bylo to padesát na padesát. Kdyby to byl můj tým, chtěl bych penaltu," prohodila anglická hvězda s úsměvem.

Statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

Ani jedna ze zmíněných situací nakonec nevedla k odpískání pokutového kopu, a tak se v prvním vzájemném měření Arsenalu a Bayernu v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů zrodila remíza 2:2. Ta staví do o něco lepší výchozí pozice před odvetou Bavory. Střetnutí na německé půdě je na programu 17. dubna.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (197)

Přidat komentář
FC Porto FC

Vážně rozhodčí řekne to byla taková trapná chyba to pískat nebudu? rozhodčí co píská LM?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Papra

lol kvuli tomuhle brecet ze rozhodci posral zapas?

Reagovat
icemike

Tak je to penalta

Reagovat
Papra

Za mě je fakt nesmysl tohle písknout, ale samozřejmě by na to rozhodčí právo měl.

Jiná věc je vymlouvat se, jak rozhodčí ovlivnil zápas. Zvlášť po tom, co bayernu odpustil celkem evidentní penaltu na druhý straně. Nevim, jak bych reagoval, kdyby se to stalo na druhý straně (protože se to pravděpodobně už nikdy nestane), ale nedokážu si představit, že bych po zápase ve kterym jsem horší a mám víc štěstí než rozumu budu brečet do novin, že nám rozhodčí posral zápas něčím takovým

Reagovat
fenixLFC

takze chytit loptu do ruky je nezmyselna penalta ale sakova teatralnost je celkom evidentna penalta?

Reagovat
guestikor

Ježíš, ty jsi tak otravný člověk. Furt máš potřebu se k tomu Arsenalu vyjadřovat Radši se starej o skokana Jotu a Elliota.

Reagovat
fenixLFC

Budem sa vyjadrovat k comu chcem, od toho to je diskusia. Najma ked splietate totalne sracky ked zo snahy saku robite jasny faul ale ocividna ruka je "skolackou chybou" a nie jasna penalta nehovoriac o tom ze clovek moze mat stanovisko k viacerym veciam, nie len k jednej

Reagovat
guestikor

Většina normálních uzná, ze si pro to Saka evidentně šel a nedat tam tu nohu tak okatě, tak by ho nejspíš stejně podrazil, případně by měl defakto prázdnou bránu. A to je ta nezkušenost toho kadru... Za další, zrovna Arteta nebude ten, co by je za podobné věci pokáral, protože jinak by tomu někteří od nás pořád tak nepridavali.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Stannis Baratheon

Jakou evidentní penaltu odpustil Bayernu? Snad nemyslíš ten faul Saky na Neuera...

Reagovat
Reggie

Reagovat
Papra

já viděl jen ten záběr, co tu někdo postoval na EF, a za mě teda jasná penalta. Jestli tomu přidal je ve fotbale jedno. Píchnul si míč a Neuer mu tam dal nohu, tečka. Vzpomeň si, až za to o víkendu někdo dostane penaltu (a to se stane).

Reagovat
icka

Neuer mu tam žádnou nohu nedal, však mu do ní kopl sám

Reagovat
Papra

v pořádku, v tom případě se nemáme o čem bavit a debata je u konce

Reagovat
kitas

To je predsa úplná hlúposť. Je niekoľko kvalitných záberov kde je vidno ako má Neuer jasne vystrcenu nohu pri Sakovych nohách

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
icka

Reagovat
Jardman

Saka tam schválně nechal nohu, to určitě faul nebyl, bro

Reagovat
michalbarca

Souhlas. Za tohle brečet, že měl písknout penaltu, jak fakt absurdní

Reagovat
FUnk

bud to je penalta nebo neni, ale nebudu rikat, ze bych takovou penaltu nepisknul ve ctvrtfinale

Reagovat
Papra

argumentace nahovno, to souhlas řekl bych si úplně to stejný, ale neventiloval bych to ven

Reagovat
icemike

Mno neodpustil. Ale breceni je součást dnešního fotbalu. Prodává to

Reagovat
dominios

ako takto, rozhodca je takto este vacsi klaun a amater ako hrac arsenalu co toto spravil, o VARe ani nehovoriac...

samozrejme, penalta by to bola z nicoho, bola by doslova a do pismena darovana uplne bez tlaku hracov, ale to neznamena, ze pravidla neplatia... kolko uz vlastnych golov padlo kvoli tomu ze bez dokonca aj bez tlaku nevysla mala domov? Toto by bolo podobne... Neserie ma to, Bayern si tu penaltu nevybojoval sam, ale takato obhajoba na medzinarodnom fore, v 1/4 finale ligy majstrov je proste nonsens

A zaver? Za mna jasne Saka mal dostat zltu (on nakopol Neuera + on chcel este simulovat penaltu). Alebo si to mal sudi teda aspon pozriet na obrazovke sam aby boli spokojni vsetci (a verdikt by nezmenil). Ale co com nepochopil, tak ked sa londynski sasovia stazovali tak ukoncil zapas a prerusil akciu Bayernu len tak lebo sa s nimi hadal. Ano, nebol tam hned center a la Real v lalige par tyzdnov spat, ale tak bud idem riesit video alebo dam zltu za protesty, ale neukoncim si zapas len tak lebo uz to nedavam...

Reagovat
icemike

Reagovat
kiciN

Jak rikas, za tohle jasna penalta, navic mel Arsenal dohrat v 9. Bayern uplne bez chyby a vsechny zlute/cervene ktere mohly byt bych ani nediskutoval. Bayern obrali o jasnou vyhru!

Reagovat
J0EL

Reagovat
mistr129

Relevantnost tvého názoru ukazuje pasáž “Alebo si to mal sudi teda aspon pozriet na obrazovke sam aby boli spokojni vsetci”

Reagovat
Kiss Me Polka!

objektivní

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

neskutečný zářez

Reagovat
kattos

Klasika, penalta proti nám nebyla ale ta naše býka jasná

Reagovat
SpartaOvenka

Co? Právě tohle vůbec neřekli. Tuchel řekl, že si není jistý, Kane, že to mohl odpískat 50 na 50. Ta penalta proti Arsenalu by byla "směšná", ale prostě brát míč po rozehrání do rukou nemůžeš.

Reagovat
mistr129

A jak v tomhle určíď jestli Raya rozehrával nebo dával míč Gabrielovi?

Reagovat
El Cid z City

Po odpískání rozhodčím?

Reagovat
mistr129

Vždyť to byl výkop ne? Ten se nepiska

Reagovat
mistr129

A i po odpiskani si běžně hraci posouvají balon ještě

Reagovat
El Cid z City

Výkop to byl, ale rozhodčí písknul rozehrávku.

Já si to teda nějak nevybavuju, možná nohou nebo brankář rukama, ale že bych tohle běžně vídal...

Reagovat
mistr129

No ale i ten brankář rukama by měl tedy znamenat nepřímý kop

Reagovat
SpartaOvenka

Však písknul - pustil hru, nebo to jako rozhodčí píská jen tak pro legraci? Nechci, aby to vyznělo že jsem nějak proti Arsenalu, přál bych mu taky postup, jen ten rozhodčí se rozhodnul úplně blbě

Reagovat
Maliňon

Rozhodčí písknul po té, co Raya rozehrál, tudíž Gabriel podle pravidel normálně mohl vzít míč do ruky

Reagovat
Maliňon

Rozhodčí písknul po té, co Raya rozehrál, tudíž Gabriel podle pravidel normálně mohl vzít míč do ruky

Reagovat
DidusIneptus

Viděli jsme zápas ve kterém Arsenal ukázal, že je silnější než Bayern. Hráči Bayernu předvedli všestrannou herní neschopnost. Musiala a další hráči lemplové. Bayern ukázal nějak mizerná jge jeho letošní sezóna. Hráči nemají v sobě sebedůvěru, každého soupeře se boji, jejích dominance na kterou jsme u nich byli zvyklí vypršela. Remízový vysledek do odvety znamená že se máme těšit na dlouhochvilný, nezáživný, opatrný, taktikou svázaný fotbal

Reagovat
DidusIneptus

Oba bayernske góly byly zapříčiněny chybami soupeře. Aby Bayern dál góly ze svých schopností bez chyb soupeře, to je nad síly Bayernu.

Reagovat
SpartaOvenka

To je dobrá logika, můžeš říct zase, že u těch dvou gólů hráči Bayernu nebyli dost důrazní, takže to taky bylo po jeho chybách

Reagovat
dominios

a napriek tomu to tomu hroznemu bayernu proti super mega arsenalu stacilo na remizu...

Reagovat
Greaber

Reagovat
Front hell

1:5

Reagovat
Greaber

Jasně, nedopadlo to jak jsem si přál, ale remíza je pořád dobrá, doma bude mít Bayern výhodu, tak to snad už urvou

Reagovat
kitas

* nedopadlo to vôbec ako si si prial

Reagovat
Unique

V odvetě bych favorizoval více Bayern. Bude mít výhodu domácího prostředí.

Reagovat
vilp

Ti rozhodčí se fakt překonávají.

Reagovat
pobody's nerfect

K tématu zbytečně penalty z ničeho přidám tohle video

https://youtu.be/EYw4rn_6Rzs?si=hzIoFJ3dQrkPgTMy

Reagovat
Papra

tak tohle je naprostej faul sportu

Reagovat
michalbarca

styděl bych se za tohle dostat a hlavně proměnit penaltu. Fairplay dostalo na frak

Reagovat
O.Giroud

nestydel

Reagovat
michalbarca

když to říkáš

Reagovat
O.Giroud

Ak by si sa stydel za to, že podľa pravidiel si dostal regulérnu penaltu za porušenie pravidiel tak by mal asi veľký problém pozerať pozerať futbal, ešte ak fakt fandiš Barcelone. Vidíš samé simulácie, hlásenia sa o vhadzovanie s úmyslom oklamať rozhodcu, nikto sa neprizná ak má byť roh pre súpera prip. naopak. Toto ti nepríde na "stydeni"

Reagovat
Firkraag

Neměla by to být i červená? Však nemá co lézt na hřiště.

Reagovat
pobody's nerfect

dostal žlutou

Reagovat
Firkraag

Mně to přijde málo.

Reagovat
pantondavo

Červená by byla, kdyby zabránil gólu, takhle ne.

Reagovat
Firkraag

Dobře, to jako může náhradník číhat za bránou a zabraňovat gólům? To by přece měla být asi kontumace ne, když vběhne hráč na hřiště a cíleně zabrání gólu. Docela by mě zajímalo, jak je tohle v pravidlech pořešený.

Reagovat
pantondavo

No je to pořešený tak, jestli si to dobře pamatuju, že ten, kdo zabrání gólu dostane žlutou za nepovolené vniknutí na hrací plochu, pak červenou za zabránění gólu a kope se penalta. Takže vlastně nic moc

Reagovat
mistr129

Nebo když sparťan pomáhal svému brankari a dotknul se přitom míče, taky nesmysl

Reagovat
Mass

Reagovat
O.Giroud

Wtf Gabriel jasnejšie to byť nemohlo, asi jediné šťastie že by z toho bola penalta tak to rozhodca nemal gule odpískať.

Reagovat
PL28

Dost mi to připomnělo zápas United vs Spurs, někdy kolem roku 2010. Domácí hráč byl v ofsajdu, ale protože míč sbalil brankář Gomes, ukázal myslím tehdy Dean to byl, výhodu hrajte dál. A ten ocas to položil na zem že bude rozehrávat přiběhl Nani a fik do to prázdné jako gól platil, prostě nepískl, tak hra běžela dál. Taky mohl říct: jo aha tys neslyšel že jsem nepískl? Tak jo berem to zpět..

Včera prostě jasná pencle a jestli na to nemá koule, tak ať nepíská.

Reagovat
michalbarca

Mike Dean, známý fanoušek Spurs?

Reagovat
vitasrp

Clattenburg to byl.

Reagovat
PL28

Jo tak to jsem si spletl, už je to dlouho no

Reagovat
aramaki

Samozrejme, podľa pravidiel to bola penalta a Arsenal mal obrovské šťastie, že sa to nepísklo na druhej strane, nie som zástanca úplne striktného dodržiavania pravidiel. Za každým normálnym pravidlom je príčetný, zdravý rozum. Napr. aj pri zákonoch sa prihliada na kontext, okolnosti a podobne a nenaparíš vždy najvyšší možný trest (niekedy aj žiadny trest). Ak by to rozhodoval stroj, tak berie pravidlá totálne doslovne a takúto penaltu by bez mihnutia oka odpískal (podobne ako tú vyššie od pobody´s nerfect), ja som rád, že to píska človek, ktorý dokáže vnímať aj niečo, čo je za pravidlom..

Reagovat
Mastný Chobot

materiálny korektív ftw

Reagovat
PL28

Na dědině možná, ale v profi sportu prostě ne.

Kdysi jsem četl rozhovor s jedním bývalým českých rozhodčím, co pískal ještě v 90tkách. Říkal, že fotbal je hlavně zábava, a on to taky tak pískal, a tak se mu prostě stalo, že zastavil hru aby se s hráči podívali jak jede mexická vlna po tribuně Tohle je třeba takový lidský a fajn, i když v dnešní době taky tabu, ale nepísknout tohle včera, to je zářez.

Každý člověk vnímá něco jinak, a proto jsou tu schválená pravidla.

Reagovat
aramaki

Ale futbal je fakt "len" zábava, vo svojej podstate. A samozrejme, aj práca, kariéra, pohybujú sa v tom obrovské prachy, pre mnohých fanúšikov jediný zdroj úniku z reality, jediný zdroj emočného vyžitia.. Ale stále je to určitá forma zábavy, show. Je to hra, ktorú občas berieme až príliš vážne. Btw. s tou mexickou vlnou to bolo super, ale zastavovať hru kvôli tomu nemusel

Reagovat
mistr129

Takže měl Arsenal (například) 12x a Bayern 8x rozehravat nepřímý kop ve vapne, když brankari drželi míč přes šest vteřin? Měl Kane za každý “nesouhlas s výrokem rozhodčího” dostat ŽK?

Reagovat
SpartaOvenka

No a když si hráč myslí, že je faulován, chytne míč do ruky a faul to není? Rozhodčí to odpíská, ale proč vlastně? Vždyť to je taky takové nic? Btw to držení balonu bych pískal, ať se to brankáři naučí

Reagovat
kitas

Máš to veľmi zle vnútorné nadstavené. Mister 129 to pekne vysvetlil. A jednoducho treba brať do úvahy aj to, že to Gabriel neurobil úmyselne. Bolo by to ako červená karta Van Persiemu po tom ako nepočul hvizd rozhodcu. Takejto chybe ktorá by hlúpo ovplyvnila zápas sa chcel vyhnúť. Napokon by to možno musel nakoniec kompenzovať a odpískal mi trebárs penaltu na Saku.

Reagovat
SpartaOvenka

No úmysl to byl, nebyl špatný, leč úmysl, jelikož o mohl zpracovat a nohou jen. Zároveň když ti hráči při "faulu" vezmou míč do ruky, dělají to často z toho důvodu, že si automaticky myslí, že to faul byl, neuvažují o ničem jiném, stejně tak to udělal Gabriel, ale ani v jednom případě bych ve většině případů nedělají, protože chtějí být nějak neféroví.

Reagovat
nani92

na druhej strane, nie som zástanca úplne striktného dodržiavania pravidiel. ok, chápem, že v takej F1 je šedá zona a všetko čo nie je zakázané v pravidlách je povolené, ale toto je jasná chyba a jasná penalta. To môžeme pravidla zrušiť, lebo veľa proušení pravidiel vznika na základe chýb

Reagovat
aramaki

Je to úplne korektné, čo píšeš a sám to vnímam občas tak ako ty. Na druhej strane, ak by si šiel striktne, fakt striktne podľa pravidiel, tak by rozhodca musel odpískať aj penaltu na Saku, pretože dotyk tam bol. A potom môžeš riešiť úmysel, neúmysel (Saku), ale striktne bolo pravidlo porušené. Ak by to tak bolo, že bude všetko podľa pravidiel, striktne, tak môže zápasy pískať robotický rozhodca a všetky situácie vyhodnocovať umelá inteligencia v priebehu nanosekúnd. Akurát, že tie rozhodnutia by boli totálne necitlivé a tupé. Milimeter, dotyk, ruka. Stroj by odpískal Sakovi včera penaltu. A ok, potom by sa učil a zistil by, že keď je noha v takom a takom uhle, pri takej a takej rýchlosti, vzdialenosti a všetko možné, že vtedy to nemusí odpískať. Ale aj tak nenahradí ľudského rozhodcu (nie každého), ktorý má určitý cit pre hru, fair-play, veci, ktoré možno so samotným futbalom priamo nesúvisia, ale sú prítomné.

Reagovat
nani92

ach jaj, dobre

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

souhlas

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bakary3

Zároveň chápu pohled druhý strany, jde o hodně

Ale zase si na základě toho stěžovat, jako že jim vyloženě podělal zápas, když to nemělo s výkonem Bayernu co docineni, to mi přijde trapný.

Reagovat
aramaki

Tie sťažnosti sú trochu smiešne, ale ak by to rozhodca pískol, nikto by nemohol nič povedať. A na Gabriela by všetci nadávali.

Reagovat
SpartaOvenka

Mně přijde dobré na to upozornit, asi bych to nebral jako brečení, je to kuriozita trochu, jako fanouškovi Bayernu je úplně jedno, že to nepísknul třeba

Reagovat
Salfovic

To určitě

Reagovat
SpartaOvenka

?

Reagovat
Salfovic

Fanouškům Bayernu to jedno určitě není.

Reagovat
SpartaOvenka

Tak rád bych, aby ji Bayern měl, ale ani během zápasu jsem si toho nevšimnul, Bayern si to uhraje za týden. No a kdyby postoupil Arsenal, tak ať. To neznamená, že mám být nějak upřený k jedné penaltě, kterých se už neodpískalo tolik a nic se s tím neudělá...

Reagovat
Bakary3

Reagovat
0:1

Tady nejde o soudní spor, nějaké zákony, či o život. Je to jen fotbal. Tedy hra. A každá hra se řídí pravidly. A proto by výklad pravidel měl být na prvním místě, aby z toho nevznikla divočina, kde každý může cokoliv zpochybnit podle vlastní morálky či pocitu, nebo dané situace.

Reagovat
aramaki

Chápem a odpovedal som vyššie. V podstate aj v určitej rovine súhlasím, a v inej zas nesúhlasím

Reagovat
mistr129

Reagovat
$dolar$

Mam to uplne stejne.

Reagovat
Miguel19

Dle pravidel jasná penalta a vysvětlení je úplně WTF. Ten už by si neměl zapískat.

Reagovat
jenage

Reagovat
pobody's nerfect

Vysvětlením to úplně poslal do kytek. Kdyby tvrdil, že nepovažoval hru za zahajenou, tak bude jeho vyjádření v pohodě a není zásadní problém. Takhle vlastně řekl, že penalta měla být, ale vědomě se rozhodl ji neodpiskat, což rozhodčí proste nemá dělat.

Reagovat
BenB

Osobně nevěřím, že to co říká Tuchel je pravda.

Reagovat
nani92

on o tom hovoril aj Kimmich hned po zápase

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vilp

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
kiciN

Gabriel byl pod hroznym tlakem hracu Bayernu, kdyby na ten balon nesahl tak to je jasnej gol. Taky bych to pisknul a vubec by to nebylo kontroverzni.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
icka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
pingla

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kryptos_

Tuchel is lying. Referee told Gabriel & Raya to take it again, and then came over and explained that to him and his irate coaching staff. I was sitting 3 rows behind them. Referee literally whistled twice at them.

@MKTIRB

Reagovat
havrys99

Reagovat
Luc-Luc

Videl jsem druhej polocas a tam Bayern hral uplny hovno, nechapu, jak mohli dat 2 goly v tom zapase. Remiza je pro ne vitezstvi.

Reagovat
esmuellert

Možná proto, že jsi viděl jen druhý poločas, trololo.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
PP

My ale nic moc neměli.. od nás docela slabý výkon, zvlášť od střední zálohy to bylo oproti vysokému standardu největší propad. Bayern hrál toho zaňdoura dobře, hned se dokázali zformovat v plné sestavě za balon..

Reagovat
nani92

ak má Arsenal v sebe štipku hrdosti a fair-play, tak v odvete nechá Bayern kopať v 1.minúte penaltu

Reagovat
krisa

Reagovat
kiciN

a Saka si nechat dat redku za tu hnusnou simulaci

Reagovat
Janča4

chceš snad říct, že si Arsenal kopne taky pentli za ten faul na Saku ne?

Reagovat
Acquanni

Jestli má podle tebe Arsenal podle tebe Bayernu darovat gól, tak to už udělal dvakrát včera

Reagovat
Golasso

Ajo, tak tohle Harry řekl. Já si vždycky musím počkat na přepis.

Reagovat
Golasso

Jinak hezkej tlak na rozhodčího do odvety . Arteta by měl rozjet taky nějaký shitstorm, ať kompenzuje tady ty ubrečence

Reagovat
bbbauch

Jak ze to bylo kdyz si stezoval Arteta?

Reagovat
Golasso

Vždyť já jsem několikrát sám říkal, že tohle trenéři dělají.

Reagovat
bbbauch

No ja jenom, ze Arteta byl bojovnik za lepsi rozhodci s z Tuchela je ubrecenec..

Reagovat
Golasso

To se vzájemně vylučuje přesně jak? Jako já chápu, že se mě tu budeš snažit natřít na nějakým 3yo uchopení tohoto problému, ale ne každá kritika rozhodčího je jen snaha o vyvíjení tlaku a rozhodčí v PL jsou prostě odpad, na který si průběžně stěžuje docela dost trenérů. Taky u odvety LM je rozdíl, že se hraje za pár dní, takže tahle vyjádření budou pořád hodně rezonovat.

Reagovat
bbbauch

Jo, v PL si stezuje dost, to ale neznamena, ze to ve vetsine pripadu nejsou ubrecenci. Tuchel si postezoval, ono kdo by v jeho situaci neudelal to samy. Arteta rozjel rant o disgrace a podobne a pri tom poprel svoje slova par kol zpet.. ale jeden breci a druhej bojuje ok

Reagovat
Golasso

To je furt dokola tvl . Tahle diskuze nemá smysl.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
jk

Tlak na rozhodčí bylo, když woolwich tvrdil, že se málo pískaji fauly na Saku.

Tohle je maximálně tak tlak na dodržování pravidel. A kterýpak tábor tady nejvíc řval ať se dodržují pravidla do puntíku…

Reagovat
Front hell

Ten od slepic?

Reagovat
jk

Ne

Reagovat
Front hell

United?

Reagovat
jk

Samá voda.

Uvidíme jeslti se nepřihlásí ten týpek co chtěl aby se pískal každý dotyk se soupeřem, protože držení je proste zakázané!

Reagovat
kitas

Spurs už moc nebavia čo? Nudná sezóna ako posledných 20 rokov

Reagovat
Golasso

Však fauly na Saku se jeden čas pískaly málo ty vocasu . Včera dostal obránce hned zkraje žlutou za faul na Saku, na kterou bys v PL potřeboval tak 5 podobných zákroků a stejně by to často nestačilo. A to byl Bayern, kde tu žlutou ani dávat z principu nemusel, protože v Bayernu nejsou lopaty, co na faulování Saky potřebují založit svoji taktika. Spousta týmů v PL by naopak tyhle brzké žluté potřebovaly jak prase drbání.

Ale tak ty fandíš polo-lopatám, tak tě to asi tolik nesere no.

Reagovat
jk

Možná se to málo pískalo, protože to nebyl faul a Saka sebou jen ochotně plácl

Reagovat
Golasso

A o těch pravidlech do puntíku jsem psal v kontextu kvality rozhodčích v PL ve vztahu k faulům, protože pak by v tom byl aspoň nějaký systém. Jasně, že to není ideál, ale je to lepší, než když čumíš na ligu, kde je týden co týden, zápas co zápas úplně jiný metr a kolikrát se nestačíš divit, co nepísknou, když to třeba před pár dny pískli. Hodně často ten metr ani neudrží v rámci jednoho zápasu. Trochu se to zlepšilo poslední měsíce, ale na začátku sezony fakt pravá ruka nevěděla, co dělá levá a ti rozhodčí byli úplně v lese. Takové kuriozitky, jako se stala včera, jsem vůbec neřešil, max jsem se divil, proč v "nejlepší lize světa" nedokážou určit, zda byl míč za čárou.

Člověk by řekl, že ti ty věci, o kterých píšu, budou taky vadit, protože se týkají všech, ale ty bys v poslední době prodal svýho strejce, kdybys za ty prachy mohl trochu pohejtit Arsenal. Dřív se s tebou dalo celkem normálně bavit, ale za chvíli z tebe bude druhej Petr.Petr

Reagovat
jk

Bingo. Máme tady vítězný tým

Reagovat
icemike

Teď ví, že má raději držet hubu. Měli včera víc štěstí jak rozumu

Reagovat
j_mrazik

Ale no tak… Ta ruka byla u těla, ne?

Reagovat
0:1

Teď jsem se podíval do zrcadla a moje ruce opravdu rostou z těla, takže část ruky je vždy u těla ať upažím jakkoliv.

Reagovat
nani92

https://www.youtube.com/watch?v=fWnsrTx9Y6E tu bol rozhodca odvážny a nekompromisný, toto včera zápasu chýbalo

Reagovat
Janča4

ano, přesně takový rozhodnutí ve fotbale všichni chceme

Reagovat
Nikikrew

Vole toto radsej ani nepripominaj, zlc sa mi nahrna

Reagovat
dantetomas

Tak podla pravidiel cervena. A pravidla sa predsa maju dodrziavat

Reagovat
elChe

Az na to, ze ruka byla v prirozene poloze...

Reagovat
El Cid z City

Tyto, čekal jsem reakce rozhodčí nám odpustil penaltu, ale doprčic, jak jsem mohl být tak naivní?

Reagovat
Salfovic

Viď, a přitom fanoušci Arsenalu jsou ti nejobjektivnější

Reagovat
El Cid z City

Jsou stejní jako kterýkoli jiní, o to teda nejde. Stát se to City, tak se mi asi kurevsky uleví, že měl rozhodčí "cit"...bejt to opačně, tak jsem asi fakt nasranej. Fanoušci Bayernu mi tady přijdou dost v klidu...

Reagovat
Front hell

Velká většina

Reagovat
Heresy

Nema smysl se vztekat ..

Reagovat
Front hell

Ježíš,ten tě krásně setřel

Reagovat
Papra

ale musím říct, že si začínám fakt užívat, kolika lidem ležíme v žaludku. To je nejlepší indikátor našeho progresu a toho, že z nás jde zase strach

Reagovat
El Cid z City

Nemyslim si, loket Kanea, Saka-Neuer, to je každou chvilku. Ale to, co se stalo Gabrielovi, je opravdu zajímavá,nevšední situace.

Reagovat
Papra

to nedokážu popřít, byl to bizár

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
mayday

Před 10-15 lety vzal po souboji, kdy hráč zůstal ležet, ve vápně do ruky Bergdolmo z Ajaxu, ačkoliv rozhodčí nepřerušil hru, a všichni se šli dívat na toho hráče.

Tenkrát si toho nikdo nevšiml.

Reagovat
Zdechlina

Odůvodnění sudího je k smíchu Nicméně měl zasáhnout VAR a prostě mu to nahlásit. Nechápu, že to u videa neřešili.

Jasnější penaltu jsem snad ještě neviděl

Reagovat
PtákOhnívák

Oni toho neřešili víc... Třeba redka pro Kanea za ten naprosto jednoznačně úmyslný loket...

Reagovat
Zdechlina

To taky mohli klidně přezkoumat. Tam byl jasný úmysl hrát soupeřovu hlavu

Reagovat
PtákOhnívák

Otázka: Proč se řeší tohle, ale né ten úmyslný loket Kanea?! Za který měl dostat červenou a distanc na několik zápasů???

Reagovat
F.o.X.i.K

A zakázat mu hrát fotbal a poslat ho do basy ještě ne?

Reagovat
PtákOhnívák

BTW, já to včera psal, že to bude s rozhodčím ještě prdel... Po té žluté co dal Daviesovi za nic...

Mimochodem, to byl ten stejnej umělec, co vylil nesmyslně Holeše proti AC...

Reagovat
Papra

žlutá za nic co se tu ještě nedočtu

Reagovat
PL28

Co? To fakt byl ten samej kokot? tohle jako píská čtvrtfinále LM?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Colossus_AFC

Ty buď rád, že jsi dohrál, ty zákeřnej dobytku.

Reagovat
Spagetka

Vsichni co mouvi o jasne penalte, okamzite bezte odevzdat obcanky a zbavit svepravnosti. Brain on, sakra.

Rozhodciho rozhodnuti naprosto logicke, odpiskat penaltu by bylo plivnuti fotbalu do huby.

A jestli nakej fanousek Bayernu by chtel za tohle vazne dat nelogickej nefer gol, tak nemate ani spetku sebereflexe, sundat bryle patetismu.

Reagovat
vladino10

Sak akože mňa neserie, že to nepískol, nemám pocit ze by to bola nejaká veľká krivda. Na druhej strane ale ak je raz v pravidlách, že to má byť penalta...

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
pobody's nerfect

Neměl bys být ty zbaven svepravnosti? Chtít tohle jen kvůli jinému názoru je fakt síla.

Reagovat
0:1

Vyníkající a věcný příspěvek do diskuze, který je pevně ukotvený v realitě bez fandovské zaslepenosti s dostatkem sebereflexe a potřebného nadhledu.

Reagovat
Nikikrew

cize ideme vedome porusovat pravidla futbalu? To je jedno ze to je nechtiac a zaroven sialene, ale pravidla platia v 16tke, v strede ihriska alebo na lavicke. Tato ignoracia pravidiel zo vseobecneho hladiska je na facku.

Reagovat
j_mrazik

Já si nemůžu pomoct, ale pořád nejsme velký tým. Velký tým by tenhle Bayern sfouknul jak svíčku a bylo by hotovo. Pořád je u nás vidět ta mladická nervozita a nerozvážnost. Velké zápasy v PL už vcelku zvládáme, ale Evropa je prostě něco jiného. Velkým týmům stačí 3 pološance a oni dají 2 góly. A tahle penalta + Sakovo “penalta” je toho jenom dokreslením.

Snad se to podaří urvat v Mnichově, ale tam je to vždycky těžký bez ohledu na formu.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
SpartaOvenka

Neviděl bych to od vás tak skepticky. Myslel jsem si tedy, že budete zlobit víc, ale teoreticky, ačkoliv Bayern formu nemá, tak kdo by ho měl nějak přejet? Možná Liverpool, Real? City je z formy a jinak žádný takový tým nevidím (až na Leverkusen, ale ten tam není).

Reagovat
Nikikrew

City ma formu, urcite by ofenzivne Bayern viac potrapil

Reagovat
Colossus_AFC

Bayern, ač nemá formu, pořád patří mezi TOP 5 týmů světa. Začátek byl výborný, kdyby dal White na 2:0 tak se dneska můžeme bavit jinak. Samozřejmě nemůžeš soupeři darovat takový gól, tohle tyhle týmy okamžitě trestají. Jinak to byl vyrovnaný zápas, který jsme mohli vyhrát i prohrát. V LM rozhodují detaily. Myslím, že většina fanoušků měla trošku zkreslený očekávání skrz naši formu v PL, ale Bayern je pořád Bayern a bylo trochu naivní si myslet, že je přejedeme rozdílem třídy. K tomu bychom museli proměnit všechny šance a nedělat vzadu tak kriminální chyby, což se nestalo. Do odvety je určitě favorit Bayern, ale pořád žijeme.

Reagovat
Nikikrew

Z hladiska vseobecneho, uz ma unavuje ta ignoracia pravidiel dana zakonom alebo pravidlami ako takymi. Clovek zaparkuje na miesto pre deti a este sa pohorsuje co sa ho to pytam.

Je mi jedno ci to je liga majstrov, dedinska liga - pravidla platia za kazdych okolnosti, ak sa nedodrziavaju vznika iba ochranne dvierka do buducnosti. Gabriel spravil velku klukovinu, asi by to bol precedens v LM, ale no a co? Niekde to zacat musi. Kludne by som bol za penaltu, vzdy sa divam na veci objektivne.Btw penalta na Saku nie

Reagovat
masly008

Takže ta druhá žlutá pro RvP byla správná vlastně. Sice už se za to nikdy karta nedala ale dle pravidel ok.

A když ty pravidla jsou tak jak to že každý rozhodčí píská jinak?

To nikdo neumí dodržovat pravidla?

Reagovat
Nikikrew

Zluta Van Persimu non sense pretoze nepocul pistalku a ani postranneho dvihajuc zastavku.

Tuto Gabriel vzal loptu do ruky ked zapiskal rozhodca. Preto aj pisem, ze asi precedens (nevildel som podobnu situaciu).

Reagovat
masly008

porušil pravidla jak píšeš.

Reagovat
Frony

Máš jistotu, že Gabriel tu píšťalku slyšel?

Reagovat
Front hell

oproti hlavě má docela malé uši

Reagovat
kiciN

Vsadim se ze 99% lidi co by za to chteli pencli (mimo hrace/kouce Bayernu) nehrali nikdy fotbal pred vyprodanym stadionem.

Reagovat
Referee©

Tohle je bohužel úplně slepý názor. Pravidla nikdy nebudou černá a bílá. Každý dobrý rozhodčí to ví a musí pískat v duchu pravidel. A nepřekročit hranu, co musí pískat. Striktně dle pravidel by se každý zápas skoro nehrál a pořád by se pískalo (auty, posouvání balonu,...)

Tahle situace nic neřešila. Jo kdyby Bayern napadal a Gabriel to vzal do ruky, tak není o čem. Ale takhle když u nich nikdo nebyl a oni se nedomluvili, kdo bude rozehrávat. Trošku citu pro ten fotbal :)

Reagovat
J0EL

Reagovat
0:1

Ach jo. Všeobecně oblíbený Arsenal takže kašleme na pravidla a budeme to obkecávat citem a dávat do souvislosti s jevy ve hře, které by penaltou skončit nemohli.

Reagovat
Zdechlina

Poslední odstavec je pitomost. Prostě porušil pravidla. Ruka ve vápně, penalta. Nechápu co tu všichni řešíte. Tohle se nedá obhájit

Reagovat
pa3ce

Reagovat
raduinho

Was ist typisch Deutsch?

Reagovat
j_mrazik
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele