Basinas do Olympiakosu nepůjde

30.07.2008, 10:31
Aktuality
Kapitán řeckého výběru na letošním evropském šampionátu Angelos Basinas je nadále bez práce. Po propuštění ze španělské Mallorky intenzivně jednal o angažmá v Olympiakosu, tato možnost však padá z důvodu hráčovy žádosti o příliš dlouhý kontrakt.

Basinas strávil jedenáct let v Panathinaikosu Athény, aby se do ciziny vydal až po famózním tažení Řeků Eurem 2004. Konkrétně si to namířil do španělské Mallorky, kde vydržel čtyři roky. Navzdory platnému kontraktu, trvajícímu ještě dva roky, byl propuštěn, o což se prý velkou měrou přičinili noví britští majitelé Barralets. Nicméně 32letý defenzivní záložník se stal volným hráčem a zatoužil po návratu do své rodné krajiny. Olympiakos mu však vstříc nevyšel.

"Rádi bychom oznámili, že jsme ztratili zájem na získání Angelose Basinase poté, co se sešel generální manažer Olympiakosu pan Yiannis Chrysikopoulos s hráčovým agentem, panem Kotsoliakosem," stálo v oficiálním prohlášení klubu, "při schůzce se ukázalo, že nejsou obě strany schopné se shodnout na délce kontraktu. Olympiakos nabízí dvouletou smlouvu, zatímco hráč žádá úvazek na tři roky," nastiňuje vedení řeckého celku na svých oficiálních stránkách důvod, kvůli kterému k dohodě s Basinasem nedošlo.

Řecký tisk však spekuluje i o jiné příčině ztroskotání Basinasova přesunu do Pirea. Svou roli by v tom totiž mohla hrát i nenávist mezi fandy červenobílých a Panathinaikosu, kde zkušený středopolař dříve dlouze působil. Každopádně Basinas nemusí příliš smutnit. Ve hře je jak návrat zpět do Řecka, neboť se o jeho služby údajně zajímá jiný aténský celek, AEK, tak i setrvání v zahraničí – situaci okolo řeckého kapitána údajně monitoruje bundesligový nováček z Kolína. Tato varianta však nejspíše padá s nedávným příchodem stejně starého defenzivního štítu Petita z Benficy.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamotná Sparta by ho mnela vzít

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten by jim tam hodil

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš lepší,než Hušek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele