Barcelona se měsíc obejde bez Mascherana

15.11.2017, 15:44
Aktuality
Javier Mascherano si zhruba na čtyři týdny odpočine od fotbalu. Argentinský univerzál Barcelony si z přátelského utkání s Nigérií (2:4) odnesl zraněný stehenní sval...

Zkušený defenzivní hráč ze zmíněného přátelského utkání odehrál celých devadesát minut, následně však se stehenním svalem musel podstoupit vyšetření a to odhalilo zranění.

Mascherano, jenž letos za katalánský velkoklub pravidelně nenastupuje, by měl být mimo hru nadcházející čtyři týdny, očekávaný duel s Realem Madrid by měl stihnout.

Dlouholetá opora Blaugranas byla během uplynulých dnů, zejména vinou menšího herního vytížení, spojována s odchodem, dokonce se spekulovalo o návratu do Liverpoolu, kde již dříve úspěšně působil.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (70)

Přidat komentář
LAM

Takže skoro do vánoc jen se 2 stoperama.No paráda.Snad už bude zdracý držet.

Reagovat
Baronne

Umtiti podrží

Reagovat
Hristo Stoichkov

Navíc jsou oba kartu od stopky. Marlon na hostovačce a Vermaelen se snad ani nedá počítat.

Reagovat
LAM

Hlavně nesměj dostat kartu teď.To by mohl bejt na Valencii velkej problém.

Reagovat
Visca el barca

Digne stopera zvládne.

Reagovat
ADM

Lebo 33 ročný hráč so stabilnými výkonmi musel íst presvedčovať o svojej forme do priatelaku..

Reagovat
Kokesh

Zbytecny breceni. Kazda svetova hvezda odjizdi na srazy pratelskych zapasu...

A zrovna u Argentiny, ktera neplyva buhvijakou formou, spise naopak...tem urcite nebude stacit mesic pred sampionatem na sehrani, ale budou radi za kazdy spolecny zapas v nejsilnejsi sestave, definitivne pod Sampaolim, u ktereho je sehrani alfa a omega uspesnosti.

Reagovat
technecium

Ať se nám to líbí nebo ne, tyhle přáteláky tu jsou od toho, aby se sladil tým na MS. A ten bez Mascherana nebo Messiho prostě nebude.

Reagovat
Baronne

Reagovat
hornito

Reagovat
smazaný uživatel

"u ktereho je sehrani alfa a omega uspesnosti" - to snad u každého trenéra,ne?

Reagovat
ADM

Tak ja by som tam momentálne v prvom rade zohrával Dybalu, Icardiho, Aguera, Di Mariu a spol. Ak nezohrajú tú útočnú formáciu, nič iné im MS nevyhrá. Ako máš samozrejme pravdu a podobné zranenie sa môže stať hocikedy, ale myslím že majú oveľa väčšie problémy ako zohrávať tím s Mascheranom... Mascherano je už skôr ten prvok, ktorý tam už len príde a okamžite to pozdvihne.

Reagovat
Reggie

Reagovat
raduinho

Reagovat
patas92

Iwobi ho zrakvil na těle i na duši.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Neunesl psychicky ty housle při čtvrtým gólu a radši se hodil marod.

Reagovat
smazaný uživatel

Starší fotka by nebyla?

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že titulek to vystihl zcela přesně.

Reagovat
janinho

dali mu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hristo Stoichkov

Culés, co byste řekli na Özila?

Reagovat
smazaný uživatel

Další starší hráč? Navíc mi přijde, že nemá hlavu šampiona.

Když už nějaká odpadlá hvězda z Arsenalu, tak Alexise. Ten by nám strašně pomohl. U něj by mi ani ten věk nevadil, protože se o sebe stará. a u něj by to bylo nulový riziko neprosazení se. Měli jsme ho udělat už teď v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

alexis odpadla hvezda demence?

Reagovat
Frantszek

Jak vypada hlava sampiona?

Reagovat
Frantszek

jj, Niall Quinn. To byl pan hráč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Starší hráč? S jeho stylem hry je ten věk naprosto v pohodě, pokud bysme mu dali optimální pozici, vůbec bych se toho nebál.

Alexise ne, fyzicky našlapaná mašina, kterýmu pokud odejde tělo, okamžitě vyhoří (paralela se Suárezem?).

Kreativní hráč typu Özila by byl dost velkou pomocí Messimu, který ho už v minulosti několikrát oceňoval. Bez Messiho na hřišti prakticky nejsme schopni se dostat do šance, když to trochu přeženu, to je naprostá šílenost.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co myslíš tím, že nemá hlavu šampiona? Vypadají na to namátkou třeba Iniesta, Busquets, Messi, Kroos, Modrič a mnoho dalších hráčů? To, že jsou klidní přece neznamená, že nemají hlavu šampionů, ačkoliv chápu jak to myslíš.

Reagovat
patas92

Furt ho mám docela rád a myslím, že by v Barce zase vyrost v extratřídu, ale ne.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak koho?

Reagovat
patas92

On by vlastně mohl přijít zadarmo, to už bych o něm asi i víc uvažoval. Ale primárně to furt není to, co potřebujem. Navíc mi přijde, že je čím dál víc líný na krok. To je dost možná způsobeno Arsenalem, ale otázka, jestli pak člověk chce mít takového hráče v týmu.

Jak píšeš o kousek výš, že na jeho styl hry by narůstající věk neměl mít takový vliv, tak to si taky úplně nemyslím. Iniesta na to docela dojel.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, bavím se o “zadarmo” v létě. Samozřejmě by tam byl tučný bonus pro hráče i agenta. Jeho výkony jsou stoprocentně ovlivněny i tím Arsenalem, protože v německý repre hraje skvěle. Iniesta dojel především na to, že ztratil Xaviho (a “získal” Rakitiče, který je absolutně nekreativní) a prožil spoustu svalových zranění. V repre je skvělý, když kolem sebe má technické a inteligentní hráče.

Reagovat
patas92

Iniesta furt může být výborný, ale ten jeho výkonnostní propad je imho větší, než čekalo. I když to tak třeba u Ozila nevypadá, tak on je fakt docela rychlý, skvělý jeden na jednoho a na tom má svůj nejlepší fotbal dost postavený. Pokud o to přijde, tak bude o třídu horším fotbalistou.

Navíc spolu by stejně moc nehráli, takže by tam furt museli oba hrát s tím jedním "dřevákem".

Reagovat
Reggie

Toho Rakitice nechapu, v Seville jsem ho mel prave za kreativniho hrace s vybornymi standartkami. Teda podotykam, ze jsem Sevillu az tak nesledoval, ale takhle na me proste pusobil. Nebo se pletu? Co se s nim stalo? Predpokladam, ze o tom budes vedet vic..

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě vyčpělý hráč, navíc chodec, v žádném případě

Reagovat
Footballer

Za mě klidně. Byl by nejspíš zadarmo (samozřejmě o to větší plat by žádal), ale kreativita v záloze nám hrozně schází. Co by mi však na něm vadilo by byly jeho nevyrovnané výkony (madridisti mohou vyprávět), jeho bohorový až ležérní herní projev (upřednostnil bych dynamičtějšího hráče) a možná taky to, že je až příliš ofenzivní. Myslím si, že my bychom potřebovali zataženějšího tvůrce hry (něco jako je Verratti).

Na druhou stranu bych bral určitě Ozila než Coutinha. Kvalitativně jsou na podobné úrovni, pro Coutinho hovoří věk, pro Ozila zase nízká pořizovací cena (Couts by nešel pod 150 a to bych za něj nedal ani náhodou !!)

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Visca el barca

Ne. Tobě by nevadil?

Reagovat
el Principito

nebrat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak když to shrnu, tak mně by jeho příchod vůbec nevadil, čím dál víc jsem nakloněný tomu, že by byl báječnou a hlavně dostupnou posilou. Naprosto geniální hráč, který pokud má vytvořený podmínky (vyšší procento držení míče a určitou volnost), je strašně těžko bránitelný. Podle mě má společně s Busquetsem a de Bruynem nejlepší přihrávku v Evropě (Messiho beru mimo všechny kategorie) a takhle kreativní hráč by nás mohl posunout o pořádný kus. Má hodně slušný výběr místa a celkem i pohyb při držení míče, ale samozřejmě jeho největší slabinou je laxnost při bránění, tam to má dost na salámu, což ještě umocňuje ta situace v Arsenalu. Coutinho je šíleně předražený a Eriksen už teď bude jakbysmet = nereálný cíle.

Reagovat
Visca el barca

Na druhou stranu jestli v létě klapne ten Griezman, tak kam ozila dáš? Ono i teď, kam by si ho dal? Mně se líbí myšlenka, že by mohl hrát ligu mistrů. Ale Hristo ruku na srdce, potom co ti odchodí jeden dva zápasy budeš první kdo na něj bude nadávat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak já ani nevím, kam by chtěli narvat toho Griezmanna. Podobně jako třeba Dybala se s Messim pohybují prakticky v totožných prostorech. Özil je samozřejmě nejsilnějši jako “10”, v určitých typech zápasů by mohl nastupovat i hlouběji. Pokud to vyváží kreativitou, tak s tím fakt nemám problém, potřebujeme více dominovat a držet míč a ne sbírat všechny ty “psychical strength workhorses”. Johan se obrací v hrobě, jestli vidí tu současnou zálohu. Zkus se podívat na Özila v německý repre, úžasný hráč, třeba naposledy proti Francii, kde vytvořil spoustu šancí a prakticky oba góly geniálně načasovanou a precizně provedenou přihrávkou.

Reagovat
MiChaEl

Ak nam ma - spravne - vadit to, ze Dybala a Griez budu Messimu zavadzat, myslis, ze Ozil by si s nim bez problemom vyhovel? Ved Messi dnes casto je prave tou 10kou, co pises. Inak s tebou suhlasim, tiez si nemyslim, ze treba za kazdu cenu fyzicky nadupaneho jazdica, ktory nabeha za zapas 14km, ak bude pressovat vtedy, ked to ma zmysel. Ratas, ze by Mesut hral na mieste Iniestu? Ked tak nad tym premyslam, asi by sa mi to aj pacilo, mam ho rad, ale ak nam casto laxne (ne)pressuje Messi, neviem, co bude, ak pridame dalsieho podobneho. Ale za pokus to asi stoji, drahy by nemal byt (pokial ide o prachy na prestup, plat tazko odhadnut).

Reagovat
MiChaEl

*prachy na prestup = ak by mal prist v zime, co by bodlo viac ako cakat do leta.

Reagovat
Visca el barca

Griezman do leva a pak přímá náhrada za Luisíta. Pokud je výkupka v létě 100. Jinak bych se na něj vykašlal.... Já netvrdím, že je Mesut špatný hráč a v Německu to prokazuje. Jen nevím, kde by hrál... Místo Dona? Stejně ti tam zůstane tvůj oblibenec Rakitic...

Reagovat
Visca el barca

A nešla o něm ani jedna spekulace.....

Reagovat
MiChaEl
Reagovat
Hristo Stoichkov

Však píšu o tom, co bych si přál, nehledě na to, že ty spekulace jsou naprosto vymyšlený a jsme schopni vybrat vhodnýho hráče až během přestupáku viz Dembélé.

Reagovat
patas92

Pokud Liverpool skončí zase mimo Ligu Mistrů a my po něm zas půjdem, tak Coutinha už neudrží. .

Reagovat
Hristo Stoichkov

Za ty peníze bych čekal kompletní přestupák a nikoliv jednoho hráče, který nám navíc nevyřeší hlavní problém - nedostatek kontroly hry v záložní řadě. Coutinho je pro mě slepá ulička.

Reagovat
Visca el barca

Mesut ti ten problém,ale taky nevyřeší.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mesut ti vyřeší nedostatek kreativity a hlavně ti nezablokuje 150 mega jako Coutinho. A nemyslím si, že by měl nastupovat primárně místo Iniesty.

Reagovat
Visca el barca

Jen nahradí Andrése....

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

Já sem přesvědčený, že Coutinho i na LW by záloze dodal hodně. Spíš kdyby byl pak na druhé straně Dembele a uprostřed Messi, tak by nikdo zas nebyl v útoku.

Reagovat
Visca el barca

Dle mě by měli stavět Dembelého do leva. Je obounohý... A za 105 milionů, tam bude muset umět hrát. Coutinho mi přijde taky daleko lepší volba než mesut.

Reagovat
remeslnik

Ozil by nebyla špatná volba, pakliže by byl za rozumné peníze, ale není to dlouhodobé řešení. Couts je předražený, ale to každý hráč, když o něj Barca projeví zájem, hned je každý o 50% dražší. Z toho Eriksena bych až tak urvaný nebyl, ikdyž přehled a střelu má.

Reagovat
Free_player

Nic ... je to lenoch, chodec, není absolutně výbušný nestrhne spoluhráče, vůbec nemá na veliký zápasy fakt nevím, kdo by ho z tom klubů mohl chtít ... Snad o něm nikdo ani neuvažuje ne ?

Reagovat
teenz

Reagovat
-Carles-

Ak by sme ním v zime nahradili Gomesa, tak všetkými desiatimi.

Reagovat
smazaný uživatel

nemirim ted primo na tebe, ale obecne na vlakno: on fakt jeste nekdo furt vytahuje blbosti o nebehajicim a linem ozilovi??

Reagovat
teenz

Mesut má nejvíc sprintů v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě... Btw nevíš, kde najít, kolik hráč nabehal v zápase. Zajímalo by mě kolik km měl proti MC, to muselo být hodně vysoké číslo.

Reagovat
Xavi

Já bych ho asi bral. Je to určitě kvalitní hráč. Zvlášť za tu "cenu".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele