Barcelona potvrdila příchod Villy, zbývá projít zdravotní prohlídkou

19.05.2010, 13:12
Aktuality
David Villa za sebou má poslední zápas v dresu Valencie. Španělský reprezentační útočník byl v posledních dnech spojován s odchodem do Barcelony, který se podle všeho stane skutečností. Oba kluby se na přestupu již dohodly, před podpisem zbývá úspěšně projít zdravotní prohlídkou, kterou hráč absolvuje v pátek...

"FC Barcelona a Valencia CF ve středu ráno uzavřely přestup španělského útočníka Davida Villy za 40 milionů eur. Španělský reprezentant přicestuje do Barcelony ve čtvrtek, v pátek ráno se pak podrobí zdravotní prohlídce. Villa pak bude oficiálně představen na Camp Nou. Následně se představí na trávníku, dveře stadionu budou otevřeny veřejnosti," stojí v oficiálním prohlášení Barcelony.

28letý Villa přišel do Valencie ze Zaragozy a ve 166 ligových zápasech dal 107 branek. Před dvěma roky byl součástí španělského týmu, který na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku získal titul.

Valencia nyní bude hledat náhradu za jednoho ze svých klíčových hráčů a v úvahu připadají například Roberto Soldado z Getafe, nebo Andre-Pierre Gignac z Toulouse.

Barcelona má nyní řadu kvalitních útočníků a dá se očekávat odchod minimálně jednoho z nich. Do USA má prý namířeno Thierry Henry a hodně nejistá je budoucnost Zlatana Ibrahimoviče. Ten přišel do Barcelony před rokem z Interu Milán jako nejdražší posila v historii katalánského velkoklubu, nesplnil ale velká očekávání a v závěru sezony ho ze základní sestavy vystrnadil Bojan Krkič.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (564)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele