Barcelona je s remízou spokojena, Grosse mrzel inkasovaný gól

24.02.2010, 10:14
Aktuality
Barcelona včera vstoupila do osmifinále letošního ročníku Ligy mistrů a po prvním zápase má k postupu blíže, než její konkurent ze Stuttgartu. Zatímco hosté byli s remízou 1:1 spokojeni, domácí kouč Christian Gross litoval inkasované branky...

"Věděli jsme, že bude složité odehrát proti Barceloně dobrý zápas, ale povedlo se nám to. Měli jsme kompaktní obranu a nepouštěli soupeře do šancí, naopak sami jsme příležitostí na vstřelení druhého gólu měli dost. Vyrovnali ve chvíli, kdy jsme měli pojistit vedení. To je jediná věc, která mě mrzí. Remíza 1:1 s Barcelonou je podle mě úspěchem, to se nyní povede jenom málo klubům na světě," řekl po utkání Gross.

Barcelona ve Stuttgartu zklamala svým výkonem a po první půli mohla být ráda, že prohrávala jenom o jednu branku. Na začátku druhého poločasu dokázal srovnat Zlatan Ibrahimovič.

"V prvním poločase jsme udělali spoustu chyb. Trávník nebyl v ideálním stavu, špatně jsme se pohybovali. Ve druhé půli už to z naší strany bylo lepší a dělali jsme méně chyb. Dal jsem branku, která je důležitá pro tým. Remíza 1:1 není špatným výsledkem. Doma nastoupíme se sebevědomím, to bude velký rozdíl," upozornil Ibrahimovič.

"Hráli jsme špatně ve chvíli, kdy jsme ztratili míč. Busquets a Xavi byli trochu ztracení. Po přestávce jsme se zlepšili a gól nás definitivně uklidnil. Nesmíme brát nic za jisté a v odvetě musíme bojovat, protože soupeři jsou silní, jedná se o osmifinále Ligy mistrů. Výsledek je dobrý, způsob, jakým jsme ho dosáhli, už ne. Pokud chceme vyhrát nějakou trofej, musíme se zlepšit," ví trenér Pep Guardiola.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobře zhodnoceno. Jako bych to Pepkovi poradil já

Reagovat
smazaný uživatel

jiri ja te vcera prekvapil jo ale s tema fandama mam vazne pravdu jinak no mel jsem u toho zapasu trosku nervy za prvni polocas jste mohli dostat trojku bohuzel Pique znova ukazal proc je jednim z nejlepsich stoperu sveta a proc je tak hrozne platny...

Reagovat
smazaný uživatel

Pep je určitě skvělý motivátor a psycholog, ale stále více nabývám na dojmu, že to prostě (co se týče taktiky) tolik neumí. Uvidíme, ale poslední zápasy mě stále více utvrzují v tomto názoru. Včera jim pomohlo trochu štěstí..

Reagovat
Boban

za ten vykon aby nebyli...je mi lito Stuttgartu, protoze 1:1 neni moc dobry vysledek pred odvetou, meli na to da aspon jeste jeden gol...

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyby to Pep neumel nebyla by Barca 1. v La lize ... normalni vypadek formy ktery byl i loni v tuto dobu - snad nebude dlouho trvat nez hraci zacnou hrat opet fotbal ... jedine co mi letos chybi sou ty momenty prekvapeni jako loni ... chtelo by to vice zapracovat na sobe jinak by mohlo na konci sezony prijit zklamani ...

Reagovat
smazaný uživatel

na nou campu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To byl jeden z nejhorších výkonů Barcelony, kterej vůbec pamatuju, a to počítam i sezonu 2002-03 a, první polovinu 2003-04 a i ty nejslabší momenty ze sezon 2006-07 a 2007-08.

Výsledek je dobrej, v tom problém neni, ale na náš herní projev jsem nevěřícně zíral celých 90 minut. Za celej zápas jsme si vypracovali 2 šance (Mesiho nepočítam, to žádná velká šance nebyla, spíš to byla chyba Lehmanna). Individuálně to nemá cenu rozebírat - snad jen jedna poznámka - nechápu kritiku Busquetse, zase jsem slyšel na jeho adresu děsně negativní reakce a Yaya z toho (opět, jak jinak) vyvázl s čistým štítem. V Prvním poločase hráli oba stejně mizerně, s tim, že Yaya nic nepředved a byl někde mimo a Sergio dvakrát nebezpečně ztratil míč. Ve druhym poločase byl už ale Sergio dobrej, jako jeden z mála. Ta jeho kritika a glorifikace Tourého je fakt směšná.

Jinak ke hře - hrát jsme vlastně ani nehráli, hlavně v prvnim poločase. Pressing spíš na straně Stuttgartu, my jsme bez balonu byli k pláči, s balónem to nebylo o nic lepší.

Prachmizernej výkon ale celkem ještě beru, to se prostě někdy stane, ale co už neberu je závěr druhýho poločasu... VFB byli od 60. minuty klasicky vyřízený, protože proti nám museli hrát hodně fyzicky náročnou partii, jako ostatně všichni. A tyhle týmy pravidelně kolem 60. 65. minuty odpadají. Proto nechápu, proč to hoši zabalili, když se jim otevíraly prostory... tohle nechápu a sere mě to.

Něco je špatně, ale pevně věřim, jsem přesvědčeej, že to nebude trvat dlouho. Nedělal bych z toho tragédii, prostě jsme jednou zahráli katastrofálně, pochybuju, že se to bude opakovat.

Každopádně se za včerejšek stydim, je to strašná ostuda, která mě mrzí nejvíc.

Reagovat
Xavi

Výkon to byl opravdu hrozný, ale řek bych max pod Guardiolou.

S Busquetsem souhlas, hraje místo Tourého poprávu.

Reagovat
Pinturicchio

Guardiola je prostě sympaták, který navíc ví "o čem točí". Barca hrála to, co jí stačilo. A jinak Busquetse bych za ten tyjátr se "zraněním" kopl do zadku

Reagovat
ronaldinho_10

Taky tohle nemám rád, ale u něho bych skoro řekl, že to snad ani nebylo schválně... Sleduju všechny zápasy Barcelona a kolikrát se válí i za stavu, kdy potřebuje Barcelona útočit a dát gól. Přijde mi to, jako kdyby měl posunutý práh bolesti. Narozdíl třeba od hokejisty Buzka, který hrál bez části chráničů, ho má posunutý směrem dolů. To co jiný přejde skoro bez povšimnutí, dokáže jeho na nějakou chvíli vyřadit ze hry...

Reagovat
Pinturicchio

To je možné, ale včera to působilo jako pěst naoko

Reagovat
smazaný uživatel

výměna Eto´a za Ibru neměla proběhnout;)..pak se nemůžem divit co barca předvádí, sice dal včera Ibra gól, ale celej zápas o něm nikdo nevěděl a ten gól byl taky až s dorážkou, navíc Ibra se mě v Barce vůbec nelíbí a nehodí se mě tam, zlatej samuel-ronaldinho-messi= nejlepší trojka.

Reagovat
smazaný uživatel

to co tu kvakas za nezmysli ze trojka etoo, ronaldinho, messi ? v casoch ked hral ronaldinho v najlepsej forme tak nalavo nastupovali giuly, iniesta a messi urcite najmenej z nich... dalsi expert este keby tak povies henry, etoo messi tak som ticho ale toto je doneba volajuci nezmysel

Reagovat
RMCF

No tak právě na levo nastupoval Ronaldinho, Giuly a Messi spíš v pravo

Reagovat
smazaný uživatel

no jaasne vsak messi hra napravo, chybycka se vloudila , sorac ale pointa zostava ta ista, ze v case ked hral ronaldinho v barce tak messi nastupoval viacmenej sporadicky, to ako keby napisem ze najlepsia trojica v barce boli casy ked tam hral romario, stoickov a maradona,,, to bol utok ...:)

Reagovat
smazaný uživatel

a veruze napravo hraval aj iniesta ale vsak to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

jinak tak hrozně sem barcu snad ještě hrát neviděl...stutgart měl vyhrát, zasloužili si to.

Reagovat
blaugrana

No, ta kslova "Božského Johana" sa do bodky vyplnili. Dúfam, že na Camp Nou to bude o niečom inom a dúfam, že návrat Alvesa a Abidala dajú hre o5 ten správny šmrnc ako tomu bolo pred ich zraneniami.

Reagovat
Frony

Stuttgart si výhru zasloužil....

Reagovat
Bakary3

Ach jo.. Já to přesně věděl, Stuttgart měl dát 2, 3 goly a bylo.. A jak to dopadlo..Moc se mi líbili Trasch, Gebhart, Celozzi.., samí mladý hráči, velká budoucnost A ještě něco- Busquets a Yaya jsou neskutečně přeceňovaný, pokaždý, když čtu, jak je tu fandové Barcy vynášej do nebes..

Reagovat
smazaný uživatel

ty a tvoje generalizování z jednoho zápasu ...

Reagovat
Bakary3

Prosim tě, asi víš zase víc než já, ale z čeho jsi poznal, že mluvim o jednom zápase ?

Reagovat
homeles8

Reagovat
irik

Stuttgart to s odchovanci Mnichovských klubů umí .

Reagovat
Bakary3

No Celozzi i Gebhart jo, dřív Hitzlsperger.. Odkud je vůbec ten Trasch ?

Reagovat
irik

Träsch je z TSV 1860, mám pocit. Ale ve Stuttgartu hrál za juniorku.

Reagovat
Bakary3

Aha, takže taky, díky

Reagovat
smazaný uživatel

"Busquets a Yaya jsou neskutečně přeceňovaný"

Opravdu nevím co ti na to říct

Reagovat
Bakary3

Ano, jsou, jak jsem psal, fandové Barcy tu z nich dělaj Bohy, ale já v nich nevidim nějakou super kvalitu.. Yaya celej zápas poklusává a nahrává na pár metrů, že by vybojoval hodně míčů, to se říct taky nedá. A Busquets ? Něco podobnýho, třeba v zápase s Villarrealem byl dobrej, ale jinak jsem od něj nějakej super výkon taky neviděl. Jenže je to tak, že v Barce vyčnívá skoro každej a zdá se mi, že málokdo rozlišuje, jestli je ten hráč tak dobrej, nebo se veze s kvalitou týmu.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady si opravdu neskutečně mimo.

Reagovat
Bakary3

Proč ? Já třeba uznávám hráče jako Lass, kterej tu černou práci plní dokonale, ale k čemu Yaya s Busquetsem ? Jako rozehrávači ? Na to stačí sám Xavi. A jak jsem psal, že by vybojovali nějaký velký množství balonů ? Jsou vychvalovaný za málo práce.

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda.. Oba jsou to vysocí hráči, mají za úkol hlavičkové souboje, kterých je ve středu hřiště veliké množství.. Plní roli "přicmrndávače" ale v Barce je tahle pozice posunutá na úplně jiný level a spoustu vynikajících hráčů by to nezvládlo.. Černou práci plní dokonale, musíš si uvědomit, že Barca hraje trochu jiným stylem než Real.. Real většinou nehraje nátlakově, takže ta práce Lasse ohromně vynikne..

Reagovat
Bakary3

Kvůli hlavičkovejm soubojům ? Hmm, tak to mění situaci.. Nemůžu si pomoct, ale kdyby Busquets hrál třeba.. plácnu..v Santanderu, nikdo si ho nevšimne. Yaya se sice do Barcy nějakym, pro mě trochu záhadnym způsobem, dostal, ale taky v něm nevidim nějakýho bouráka a už vůbec ne, když čtu ty obdivný komentáře fans Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya jim v podstatě vykopal LM, bez něj by opravdu nehráli ani semifinále.. Jeho univerzálnost se prostě hodí. Navíc umí zahrát jak AM, CM, DM i stopera. Umí přejít přes hráče, krásné přihrávky, silný v osobních soubojích, dvojí plíce.. Vynikající hráč

Reagovat
Bakary3

Ale jo, ten Yaya, toho ještě beru, ale přesto bych od něj čekal trochu víc, on je takovej ten "spokojenej černoch", laxní.. Ale přesto mě překvapilo, že šel do Barcy.

Reagovat
Bakary3

Jinak i když je dobrej, tak ty jeho výkony jsou neporovnatelný s pochvalama fandů Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho výkony v minulé sezoně by si zasloužili jenom superlativy.. Teď moc nevím, zápasů s ním sem moc neviděl.. Spíš jen sestřihy a toho se o DM moc nedozvim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabedněnej jsi a to dost.

Reagovat
Bakary3

Pořád ti ale nemůžu konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Povedz mi koľko zápasov Barcelony si videl túto sezónu?

Reagovat
homeles8

Jak si vůbec dovoluješ o někom z Barcelony říct, že je přeceňovanej?

Reagovat
alcantara

zase sa tu pustas do tazkych nazorov, pritom si dobre pamatam, co si tu minule pisal, ty si velky srandista

Reagovat
smazaný uživatel

A preto robí náhradníka v Španielskej repre kde sa dostávajú iba priemerní a preceňovaní hráči Yaya nehrá túto sezónu nejako oslnivo ale narozdiel od ostatných DM vie aj tvoriť Milujem to prognózovanie keď sa Barca dostane do hernej krízy a zrazu všetci jej hráči sú preceňovaní...

Reagovat
smazaný uživatel

to je Bakary. Místní velký samozvaný odborník přes všecko

Reagovat
Bakary3

Promiň, opovážil jsem si zkritizovat někoho z Barcy, i kdybych řek, že maj špatný uklízečky a psi kolem staďáku nehlídaj, jak maj, tak bys mi tvrdil, že né, že jsou nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

nech to být, Bakary. Máš svůj svět

Reagovat
Arbiter

tak co, jiri-fcb, byla to nezasloužená remíza?

Reagovat
smazaný uživatel

byla.

Reagovat
AjaxFans

Ale já ne,z.urvili mě lístek

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart

Reagovat
madridcan

by ma zaujimalo kto vyberal fotky ohladom tohto zapasu...velmi sa nehodia

Reagovat
smazaný uživatel

je tady nejakej fanousek Stuttgartu?...mam dotaz

Reagovat
soukup

Strašný, bolely z toho oči, je sice pěkný, že si hráči Barcelony dokážou 3 minuty přihrávat na půlce aniž by dali Stuttgartu čuchnout, ale kdo se na to má dívat?

Reagovat
smazaný uživatel

iba vsetci na svete co to pozerali

Reagovat
alcantara

podobne obdobie(ale nie tak herne slabe, pozor), sme mali aj minuly rok o takomto case, v osemfinale na nas lyon vybehol a narobil nam nemale problemy, takze velke halo by som z toho nerobil, iba taky jeden zdvihnuty ukazovacik...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ma na víc. Hráli prd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele