Barça za Suáreze zaplatila o 10 milionů méně, než se očekávalo

29.03.2016, 08:36
Aktuality
Z čerstvě uniklého dokumentu o přestupu Luise Suáreze z Liverpoolu do Barcelony vyplývá, že katalánský velkoklub na uruguayského ostrostřelce vynaložil méně peněz, než s kolika se původně počítalo. Skutečná částka totiž zní 64,98 milionů liber, zatímco těsně po přestupu média zpravidla uváděla sumu o celých deset milionů větší...

Oficiální dokument spatřil světlo světa díky webové stránce s přiléhavým názvem Football Leaks a každý jej může nahlédnout zde.

Luis Suárez se do Barcelony přestěhoval ihned po mistrovství světa 2014, tedy na konci sezony, kdy Liverpool 31 góly málem dotlačil k nečekanému titulu.

Od příchodu do katalánské metropole potom 29letý útočník stihl nasázet úctyhodných 67 branek, k nimž vrchem přidal ještě 37 asistencí. První měsíce nové štace přitom strávil v trestu za kousnutí Giorgia Chielliniho.

Suárezův nákup se proto ve světle čerstvě odhalených informací zdá být zcela výhodným. Barcelona navíc Liverpoolu odsouhlasené odstupné splácí na pětkrát a poslední část má doručit teprve letos v červenci.

Zástupci španělského giganta na břeh řeky Mersey posílali balíky s 13 miliony liber postupně v červenci 2014, lednu a červenci 2015, a naposledy začátkem letošního kalendářního roku.

Kromě Liverpoolu Barcelona platila také Groningenu a Ajaxu - dvěma celkům, které jsou zodpovědné za fotbalistovu výchovu mezi 12. a 23. rokem života, a měly proto nárok na určitou finanční kompenzaci.

Autor: Tomáš Daníček / thescore.com, independent.co.uk

Komentáře (483)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele