Baník - jeho nejslavnější léta

10.09.2012, 18:00
Profily, historie
Zaujalo nás
Baníček slaví devadesát let. Učiňme teď malý exkurs do jeho nejslavnějšího období, kdy jméno tohoto nejlepšího tuzemského týmu (Baníček nejlepší u nás!!!) mělo v Evropě pořádný zvuk a kdy se Chachaři měřili jako rovný s rovným s předními světovými kluby.

Pospíchalův vklad (1972-1975)

V sezóně 1970/1971 skončil Baník na solidním 5. místě, ale další sezónu to s ním šlo šupem z kopce, a když to v půlce té druhé (1972) vypadalo na pád do II. ligy, angažovalo vedení na trenérský post bývalého výtečné křídlo Tomáše Pospíchala. Právě tento trenérský ras položil základ pozdějších veleúspěšných sezón, to i díky němu dosahovali úspěchů jeho nástupci - Jiří Rubáš a Evžen Hadamczik, to on přivedl do Ostravy hráče jako Michalík, Radimec, Knapp nebo Albrecht. Dal týmu tvář, vystavěl osu pozdějších trojnásobných mistrů a sám přinesl první úspěchy. A jak by řekl Ovidius, nadešel zlatý věk.

Na jaře vytáhl Pospíchal mančaft na 7. příčku, navíc přidal vítězství v Čs. poháru. Irský Cork baníkovci v 1. kole PVP v pohodě přehráli, nejhorší na tomto dvojutkání bylo mezipřistání v Londýně, kde jim úředníci nechtěli vydat slibovaná víza. Ovšem ve druhém kole je čekal východoněmecký Magdeburg, tehdy extrémně silný celek. První duel ve svém chacharstánku vyhráli modrobílí 2:0, avšak v odvetě se prodlužovalo a za vydatné pomoci rozhodčího (mj. vymyšlená penalta a trestňák, z nichž domácí skórovali) vstřelili rozhodující branku Němci. Že však nešlo o žádná ořezávatka svědčí fakt, že v semifinále pak přešli přes Sporting a ve finále v pohodě zdolali AC Milán 2:0. Nebylo to naposled, co los přisoudil Baníku pozdějšího vítěze daného poháru.

Na pohárových kolbištích získával tým pověstné ostruhy, na těch ligových vyválčil čtvrtý flek zaručující účast v poháru UEFA. K ligovému titulu přitom chyběly jen tři bodíky... Nevadí, příště, resp. přespříště. Tu další sezónu to ještě nevyšlo, byť po podzimu vypadala tabulka nádherně - v jejím čele se vyjímal nejmenovaný klub z Ostravy. S největší pravděpodobností však Chachaři dojeli na boj na dvou frontách. Evropskou pohárovou scénu totiž tentokrát odmítli opustit tak brzy. A to přesto, že jména rivalů naháněla strach, nebo přinejmenším respekt.

Hned první kolo měli strávit devadesát minut na horké baskické půdě. San Sebastian jakožto přední tým španělské ligy měl slušné jméno, ale po vzájemném duelu mu jeho fanoušci na jméno přijít nemohli. Gólem Mirka Mičky zvítězil Baník ve Španělsku 1:0, přičemž tuto branku ocenili domácí fans salvou dělobuchů. Celé město se tak dozvědělo, že branku vstřelil soupeř. Byli-li by vsítili gól domácí, slyšeli by ti, co se na stadion nedostali, salvy dvě.

V Ostravě se střílelo jen na branku a toto "pyro" používali výhradně domácí hráči. Konečný stav? 4:0 pro Baník! Na řadě bylo francouzské FC Nantes, tehdy jeden z nej mančaftů země Galského kohouta. Rok předtím vyhrál národní pohár, dva roky po tomto pohárovém klání ligu, v jeho kádru hráli kupř. záložník Henri Michel či pozdější prvotřídní stoper Bossis. Právě ten jediným přesným zásahem rozhodl první zápas. Odveta na vyprodaných Bazalech byla otevřená, nejen vzhledem k výsledku, ale i vzhledem k vyrovnané partii, kterou slezský celek ve Francii sehrál. Mužem zápasu byl Jirka Klement, jeden z největších, žel však také nejpromarněnějších talentů, jaké kdy Baník měl. Brilantní technik, rychlý a gólový hráč, který však měl talent i na barabování, a ten nakonec převážil. Škoda, ale Francouzům vstřelil gól, pak neproměnil penaltu, aby v nervy drásajícím prodloužení pět minut před jeho koncem rozhodl.

Na Italy to ale moc nepůsobilo, přinejmenším ne na ty neapolské. Neboť právě SSC Neapol vyfasoval Baník jako příštího soupeře. Tifosi měli jasno - dostanete pětku, ukazovali baníkovským hráčům. Rovněž výlet do nedalekých Pompejí zajištěný italským klubem měl ostravským hráčům napovědět, co je čeká. Už poněkolikáté však zaúřadoval Pavol "Abba" Michalík. Chytal jak Plánička v nejlepších letech a ještě překonal své vynikající výkony z předchozích pohárových zápasů. Italští hráči i diváci z něj byli doslova nešťastní, dokonce zedvakrát zaryčeli svorně "góóól" a zasypali hřiště konfetami, ale skutek utek - Abba vše pochytal. V druhém poločase, kdy se baníkovci konečně vymanili z obrovského náporu, utek Albrecht a podél zkoprnělého brankáře parádně zasunul, chvíli na to ho napodobil Josef Kolečko a Baník si vystřílel v hlavním městě Camorry nesmírně cenné vítězství 2:0. Po závěrečném hvizdu rozhodčího, celý první poločas třináctého hráče domácích, zasypali tifosi své miláčky vším, co šlo hodit. Posléze se srotili v reprezentativním počtu u autobusu hostí. Místo očekávaného lynče se však překvapení překvapiví vítězové dočkali aplausu.

Na Bazalech se museli neapolští svým způsobem cítit jako doma. Rachot, jaký 17.000 Chacharů v hledišti rozpoutalo, znali z nejvypjatějších okamžiků svých domácích zápasů. Když krátce před přestávkou poprvé skórovali, borci a borky v ochozech ještě přidali volume, takže velmi často nebylo slyšet píšťalku rozhodčího. Ve druhé půlce to pak byla jízda jak hrom. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, Milan Albrecht nastřelil tyč, oba týmy zahodily nějakou tu šanci a až pár minut před koncem korunoval heroické úsilí domácích Peťa Slaný a Baníček po remíze 1:1 poprvé vstupoval do bran čtvrtfinále evropského poháru.

V jejich veřejích jej však čekal nejtěžší možný soupeř - pozdější trojnásobný německý šampion Borussia Mönchengladbach. V kádru měl tým ze severního Vestfálska fotbalové hvězdy, jako byli Vogts, Heynckes, Wimmer, Uli Stielike, Bonhof či pozdější držitel Zlatého míče Alain Simonsen. To byla obrovská síla, brány do čtvrtfinále před Chachary tito borci zavřeli, aniž by je šlo vyvrátit z pantů.

Synci v bílých dresech se sice pokusili o nemožné, sehráli v prvním zápase vcelku slušnou partii, leč odešli z ní poraženi Heynckesovým gólem 0:1. Ale vše mohlo být jinak, kdyby... Kdyby Albrecht sám před brankářem nepřestřelil, kdyby Slaný v obdobné situaci netrefil jen gólmana nebo kdyby Klement z metru nepřestřelil prázdnou kasu. Co naplat, že trenér soupeře označil tento duel za jeden z nejtěžších, co kdy jeho svěřenci sehráli, z výhry i postupu se radovali hosté.

Ti se pak jako hostitelé nechovali zrovna hostitelsky, resp. pojali roli hostitele po svém. Když v 10. minutě zavěsil Mička do vlastní sítě, bylo v podstatě hotovo. Borussia pak zapnula na plný plyn a její hráči překonali Michalíka ještě dvakrát. Čestný úspěch Baníku zaznamenal Jirka Hudeček. PS: Borussia pohár UEFA získala až povážlivě suverénním způsobem. V semifinále vyřadila dvěma výhrami další bundesligový klub - 1. FC Köln, aby ve finálovém dvojzápase vypráskala po prvním duelu Twente Enschede ze svého stadionu 5:1. To Twente, jež pár týdnů předtím dalo Dukle taky pětku.

Rubání za Rubáše (1976-1978)

Pohárové tažení stálo Baník dost možná titul. Jak již bylo řečeno výše, po podzimu se Pospíchalovi svěřenci uvelebili na čele tabulky, na konci sezóny však okupovali 13. místo. Ještě tomu něco chybělo, už jen malinko. To malinko dodal po třech letech úspěšné Pospíchalovy štace další bývalý reprezentant na lavičce Baníku - Jiří Rubáš. Psal se rok 1976.

A hned na úvod přivedl mančaft k prvnímu titulu v historii klubu. Po podzimu to vypadalo ale všelijak, jen ne na titul. Dvanácté místo, čtrnáct bodů, žádná sláva. Ta ale přišla po kole třicátém - po nefalšované chacharské jarní jízdě (s jedinou porážkou na kontě) stanuli baníkovci poprvé na nejvyšší příčce v posledním kole. Pragmatismus v praxi dovršil Rosťa Sionko jediným gólem v zápase v Plzni a ostravský region mohl slavit a skandovat "mistři".

K výčtu úspěchů ve slavné éře patří i porážka brazilských olympioniků. Původně o zápas s novopečeným čs. mistrem projevilo brazilské áčko. Nakonec sice přijeli "jenom" olympionici, ale Brazilci jsou jednou Brazilci, řeklo si 35.000 natěšených diváků a stovky a tisíce dalších vylepených na všech stromech, střechách a stožárech kolem Bazalů. Zápas sice nic moc, ale proměněná penalta Petra Slaného po faulu na Vernera Ličku znamenala výhru, která se počítá.

A hurá do poháru, tentokrát Poháru mistrů evropských zemí. Na rozehřátí dostal Baník v sezoně 1976/1977 Viking Stavanger. Bylo sice září, ale i tak už byla v Norsku kosa jak v ruském filmu. Když se k tomu přidala proslulá severská tvrdost, byli dokopaní baníkovci snad i rádi za to, že je po všem. Odvezli si domů porážku 2:1, zraněného Luboše Knappa a zkušenosti pro příště, že na severu jsou za dovezenou vodku ochotni směnit cokoli. Doma modrobílí vyhráli díky dvěma hlavičkám Rosti Vojáčka a těšili se na los. A dočkali se: Bayern Mnichov, v té době tým numero uno nejen v Evropě, ale i na světě.

Pakliže předloňský duel s Gladbachem byl pro diváky kromobyčejným tahákem, tak klání s bavorským gigantem byl ještě o několik levelů výš. V jeho barvách hráli ti největší z největších - nejlepší světový gólman Sepp Maier v bráně, v poli pak Uli Hoeness či geniální Karl-Heinz Rummenigge, ostrostřelec Gerd Müller a obranná dvojice Schwarzenbeck - Beckenbauer, tedy jádro nedávných mistrů světa i Evropy. Tato bavorská mašina se pyšnila třemi prvenstvími v PMEZ, ziskem Interkontinentálního poháru a pověstí takřka neporazitelného mužstva, na jehož hře si vylámaly zuby i ty nejlepší týmy světa. A teď proti nim měl nastoupit Baník bez sedmi hráčů základní sestavy...

Náhradníci ale beznadějně vyprodanému chacharstánku i statisícům ohromených diváků u televize ukázali, co to znamená hrát za Baník. Makali jak nikdy, dřeli do úmoru a roztočili nevídaný kolotoč přihrávek a líbivých akcí, takže už po deseti minutách vedli nad slavným soupeřem díky gólu Zdeňka Lorence 1:0. Bavoráci pak vyrovnali hru, malý velký Gerd trefil tyč, ale když po rohu Slaného nádhernou hlavičkou zvýšil Lička, pokoušelo se o 35.000 Chacharů v hledišti davové šílenství. Fandit českému týmu hrajícímu v notně slátané sestavě, vést nad nejlepším mužstvem světa po půlhodině 2:0 a nepustit jej kromě té tyče vůbec k ničemu, to se zažívá jednou za život. Hráči si to uvědomovali taktéž, hráli vskutku jak o život, hnáni dopředu na tisíc procent vyhecovaným publikem, které po zápase vysoce ocenil i sám Kaiser Franz. V první půli hráli borci v modrobílém doslova skvostně, měli ještě nějaké šance, třetí gól visel na vlásku, nicméně po přestávce zatlačili Němci Baníček na jeho půlku, Michalík předvedl něco ze svého umění, při občasných kontrech domácích ho napodobil Maier v bráně Bayernu, ale v 51. minutě Pavol přece jen inkasoval po krásné hlavičce Müllera, jež později v NSR vyhrála v anketě Gól měsíce října. To však bylo vše, co neubránili málokdy vídanou obětavostí kluci v poli, pochytal Michalík. Baník porazil velký Bayern 2:1 a dosáhl tak něčeho, co se předtím nepodařilo Leedsu, Benfice nebo Realu.

Do Mnichova jel Baník s pocitem dosaženého úspěchu, jaký v novodobé historii zakusil klub poprvé. A taky s jistou nadějí, že kdyby se snad podařilo přestát tlak, dala by se i odveta v tomto prakticky béčkovém složení zvládnout. Jenže čisté konto udrželi synci jen patnáct minut. Tehdy totiž skóroval Müller (kdo jiný) a pak už to byl takový fikot, jaký dosud nikdo z ostravských hráčů nezažil. Mnichovští do toho šlápli takovým způsobem, že nestíhající baníkovci jen fandili brankáři Michalíkovi, který se mezi třemi tyčemi doslova překonával. Překonávali ho však i soupeři - ještě čtyřikrát, přesto však chytil několik dalších vyložených šancí, takže díky jeho vynikajícímu výkonu to neskončilo ještě hůře. Jen samostatným nájezdům čelil sedmkrát... Zázrak z Bazalů se neopakoval, náhradníci podruhé fantastickému souboru vzdorovat nedokázali a po výsledku 0:5 ze soutěže vypadli.

Sezóna 1977/1978 pak začala prachbídně, proto není divu, že po její podzimní části byl odejit trenér Rubáš a na jeho místě přišel velký Evžen - Evžen Hadamczik, strůjce největších úspěchů klubu a muž, který měl největší zásluhu na nejslavnější éře mužstva s velkým "M" - Baníku Ostrava.

Přichází Evžen (1978-1983)

Jeho příchod však předcházela tak absurdní fraška, že by se za její vymyšlení nemusel stydět žádný z tvůrců těch nejbizarnějších skečů. Ostravští bafuňáři chtěli původně angažovat Vladimíra Bouzka, kdysi fotbalového i hokejového reprezentanta. Ten působil na jedné z brněnských vysokých škol a chtěl záruku, že po ukončení angažmá nad řekou Ostravicí se bude moci vrátit zpět k přehradě Prýgl.

Tehdy však o přestupech nerozhodovali jen fotbaloví funkcionáři, ale též (a hlavně) krajští tajemníci strany. Ten ostravský s brněnským tedy sedli, popili a vše vyřídili. Za nic na světě si však nemohli vzpomenout, který že to obojživelník má do Baníku nastoupit, až na to nakonec přišli - je to Vlasta Bubník - a plácli si. Když se o tom Bubník dozvěděl, užuž si balil kufry, jenže Baník mu vzkázal, že stojí o Bouzka, ne o něj. Bouzek však nebyl soudruhy ze strany domluvený, navíc nedostal onen příslib návratu zpět na fakultu, tudíž z toho sešlo a funkcionáři Baníku oslovili Evžena Hadamczika, toho času trenéra štiky II. ligy Opavy. V novém působišti začal prohrou 0:5 na Bazalech s Lokomotivou Košice - snad aby hráčům připomněl slavné pohárové chvíle:). Jaro bylo ještě neslané nemastné, tedy co se ligy týče. Jinak totiž mohli jeho fanoušci opět jednou skandovat "Vítěz poháru, Baníček - vítěz poháru, vítěz poháru, Baníček - vítěz poháru!!!"

Sezónu 1978/1979 zahájil domácí porážkou s Duklou, která jej pak při rovnosti bodů s tímto vojenským celkem stála titul. Na dobu pěti let to však byla poslední ligová porážka před vlastními diváky - 74 zápasů pak doma Baník neprohrál. Kromě stříbrné příčky v lize prohrál v této sezóně Baník i ve finále Čs. poháru a tak trochu podobně si vedl v PVP - Poháru vítězů pohárů. Hadamczikovi se podařilo dostat hráče na svou stranu a brzy to přineslo ovoce. Evžen se stal nejslavnějším koučem v historii Baníku, jeho konec byl ale tragický, všichni víme jaký...

V prvním kole čekal Baník soupeř zvučného jména - Sporting Lisabon. A v Portugalsku se klub ze Slezské Ostravy po roční pauze Evropě znovu připomněl. Dík Antalíkově dorážce z 30. minuty vyhrál v Lisabonu 1:0, a jelikož Ličkovým gólem zvítězil identickým výsledkem i doma, postoupil do dalšího kola. Další pán, resp. tým na holení se jmenoval Shamrock Rovers. Celkové skóre 6:1 a výhry 3:0 doma a 3:1 venku hovoří za vše. Ve čtvrtfinále je čekal 1. FC Magdeburg a Baník se rozhodl vyřídit si staré účty.

Do Magdeburgu jel tým bez Michalíka, který si v pohárovém duelu ve Frýdku, zlomil prst. Bezručovské dilema "Kdo na moje místo, kdo zdvihne můj štít" mu zodpověděl trenér Hadamczik možná překvapivě. Měl na výběr - buď postaví ostrými zápasy nepolíbeného mladíčka Mačáka, nebo zkušenostmi otřískaného, 39letého držitele stříbra z Chile Frantu Schmuckera. Rozhodl se pro druhého jmenovaného, aby ho hned po půlhodině střídal se dvěma lacinými góly padajícími na jeho vrub. Ve 2. poločase Gusta Antalík přeci jen snížil, domů se tedy Slezané vraceli přeci jen pozitivněji naladěni.

Na tu odvetu se na Ostravsku vzpomíná dodnes. Kdo tehdy byl mezi těmi 18.000 diváky v ochozech, nezapomene na to do konce života. V bráně už opět stál Pavol Michalík a jeho spoluhráči v poli se do východoněmeckého soupeře pustili s takovou vervou, že ten chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. Nejprve fanoušky rozjásal šťastnou trefou Zdena Rygel a poté zblízka Milan Albrecht. A když pak krátce po přestávce střelou zpoza šestnáctky zvýšil Petr Němec na 3:0, byly Bazaly v extázi. Borci v modrobílém hráli výborně, mohli své vedení několikrát navýšit, jenže pak rozhodčí přehlédl šlapák Němců na půlce a do dezorientované obrany pronikl Sparwasser a snížil. Záhy na to velmi šikovný Pommerenke přidal další gól. V tu chvíli postupoval Magdeburg. Následující čtvrthodinu baníkovci svého protivníka přišpendlili do jejich šestnáctky a podporovaní fantastickým publikem ostošest bušili do jeho zhuštěné obrany. Několik nadějných příležitostí zahodili, až to konečně v 87. minutě přišlo. K míči se za velkým vápnem dostal Zdena Rygel a za obrovského gaudia ochozů krásnou, nádhernou, nechytatelnou ranou do šibenice zvýšil na 4:2.

Bazaly šílely, fanoušci jako jeden muž jásali a zapomněli v tom okamžiku na celý svět, v tuto chvíli pro každého z nich existovala jen a jen tato chvíle. Do konce chybělo pár minutek, při nichž však diváci na stadionu i u televize zestárli o několik let. Němci se pokusili o zkorigování výsledku, rozhodčí nastavoval, baníkovci se za tu dobu dostali jen jednou za půlku a s vypětím všech sil, i těch, o nichž dosud ani nevěděli, že je mají, odvraceli nájezdy Němců. Krátký, ale obrovský tlak ustáli a baníkovská rodina se mohla radovat - Baník byl mezi čtyřmi nejlepšími celky druhé nejprestižnější pohárové soutěže!

Semifinálovým dvojzápasem žil na Ostravsku kdekdo. S losem bylo prakticky celé chacharstvo spokojené, Fortuna Düssledorf neměl být nepřekonatelný problém. První půle na jejich hřišti to potvrzovala. V 11. minutě Peťa Němec otevřel skóre, baníkovci hráli jak z partesu, soupeře pustili snad jen k jedné kloudné střele, sami další šance, včetně jedné vyložené, spálili. V druhé půli však k vlastní škodě nepochopitelně vyklidili pole, Němci se dostali do hry a skvělý Klaus Allofs dvěma přesnými zásahy otočil stav zápasu na 2:1 pro domácí. Baník i v tomto utkání doplatil jako řada jiných čs. týmů v té době na rozhodčího. Tehdy jste měli takřka jistotu, že bude-li váš zápas se západoevropským klubem pískat rozhodčí ze socialistického bloku, bude nepokrytě stranit imperialistům, nemluvě o rozhodčích ze Západu. Nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Španěl připískával domácím víc než "povinných" 15%, a když pak viděl, že se jim daří, nechtěl jim to kazit a nastavoval o nesmyslných pět šest minut. Nekoncentrovaná obrana v 95. minutě inkasovala potřetí.

Ale ani dvoubrankový rozdíl nebyl důvodem k pesimismu, ba naopak. Tým šlapal, spanilou jízdou poháry jako celek vyzrál a i získali hráči potřebné sebevědomí a zkušenosti, v kádru bylo několik vynikajících individualit, nebyl důvod se domnívat, že by mu měl postup uniknout. Nešlo o velké oči, v tom mančaftu byla tehdy fakt velká síla. "Ve finále chceme Barcelonu" zněl nápis na jednom transparentu přeplněných Bazalů. Opět byla obsypána všechna místečka, z nichž bylo aspoň trochu vidět na hrací plochu, všichni Chachaři cítili, že Baník na to má, že má na to vyřadit přední bundesligový tým, že má na to stanout ve finále.

Hráči však začali dost nervózně a už v 11. minutě Němci skórovali. Hra se nedařila, nervozita na kluky přeci jen dolehla, přesto však nebo možná právě proto se to snažili urvat silou vůle. Nefungovaly automatismy, nevycházely kličky a přihrávky, a když už se dostal někdo z hráčů do šance, tak ji trestuhodně zahodil. Dali však do toho vše a s báječnými diváky v zádech přeci jen vyrovnali - v 64. minutě se trefil Lička. 35.000 Chacharů v hledišti hnalo neúnavným povzbuzováním 11 Chacharů na hřišti kupředu. Ti se snažili ztéci obranný val soupeře dlouho marně, až byl jejich heroický výkon odměněn Antalíkovou brankou v 87. minutě.

Stačil jeden gól, celá lavička stála na nohou a freneticky povzbuzovala spolu s neumdlévajícími a už notně ochraptělými diváky, desetitisíce lidí fandilo na dálku doma u televize. Stačil jeden jediný gól, synci se nadechli k poslednímu, spíše už křečovitému náporu, ale už bylo pozdě. Jeden jediný gól rozhodl o nepostoupení do finále PVP, jeden pitomý gól z nesmyslného nastavení po předchozích neproměněných šancích. To byla strašná škoda, strašná. Tak blízko k postupu do finále nějaké evropské soutěže hned tak nějaký náš klub mít nebude.

Žáhu si baníkovci zchladili v lize ziskem titulu. Za rok pak přidali další, navíc v tomto období přidali tři druhá místa. Jakkoli to byl opravdu velmi kvalitní tým, konkurence v lize byla v té době obrovská, proto "jen" ty tři tituly - byla tu Bohemka s Dobiášem, Panenkou či Bičovským, Dukla s Nehodou, Vízkem, Štambacherem či Macelou, Brno s Kroupou, Václavíčkem nebo Karlem Dvořákem a v neposlední řadě Slovan Bratislava, v jehož řadách nastupovalo jádro zlaté bělehradské jedenáctky. Pohárové tažení v dalších sezónách už bylo kratší. Ono ale ti soupeři, co na Slezskou Ostravu přijeli, to byla první liga. Nejprve ve 2. kole poháru UEFA (na podzim r. 1979) nesmírně silné Lobanovského Dynamo Kyjev kolem vynikajícího Blochina. Na Bazalech sice podlehlo 1:0 (i to svědčí o síle Baníku), doma však dalo o gól víc a postupovalo. O rok později - už v PMEZ - přisoudil los Baníku ve čtvrtfinále opět Bayern. Nešťastná prohra 2:0 na Olympijském stadionu, kdy druhý gól padl až v předposlední minutě z penalty, výborný výkon a skvělý tým Baníku vzbuzovaly v mnoha lidech naději, že by Baník mohl i postoupit. Jenže Bavoráci nenechali nic náhodě a parta kolem čerstvého dvojnásobného držitele Zlatého míče Rummeniggeho a výtečného vousáče Breitnera rozvrátila na Bazalech baníkovskou defenzívu jak nic. Po 38. minutách to bylo 0:4! Pak povolili domácím návrat do zápasu, ale dva góly do Müllerovy sítě, to bylo maximum, co mohli Chachaři dokázat. V dalších sezónách vypadli s Crvenou Zvezdou Bělehrad po výsledcích 3:1 a 0:3, resp. s Kempesovou Valencií (0:0 a 0:1). To už byl ale pozvolný konec velkého týmu, jehož největší opory překračovaly svůj zenit a jejich nástupci na ně při nejlepší vůli nenavázali. A tak skončila nejslavnější éra Baníku, klubu, který nelze nemít rád.

Galerie Chacharů

A nyní jen letmo projděme kádr, jenž si vydobyl uznání napříč celým Starým kontinentem.

V bráně byl již několikrát zmiňovaný Pavol "Abba" Michalík. Na čáře takřka nepřekonatelný gólman s jedinečným postřehem a mimořádnou mrštností. Výtečně lapal penalty i samostatné nájezdy a jen stupidní pravidlo o nemožnosti odejít za hranice před dovršením 32 let mu zabránilo vyniknout v nějakém předním evr. klubu.

Totéž se dá říct o nejlepším levém obránci baníkovské historie, jímž byl Zdeněk Rygel. "Rak", jak se mu říkalo, byl spolehlivý, rychlý, technicky velmi dobře vybavený a vysoce výkonný bek, žel často stíhaný zraněními, přesto však byl neodmyslitelnou součástí Hadmczikovy jedenáctky.

Stoperská dvojice Radimec - Vojáček byla chloubou slezského klubu. Původně útočník Libor "Kot" Radimec plnil roli jakéhosi libera, elegantního zadáka nadaného velkou předvídavostí, schopného zakládat útoky a zapojovat se do ofenzívy, záda mu kryl jeden z nejlepších evr. hlavičkářů té doby, pilíř a dirigent defenzívy Baníku i reprezentace - Rosťa Vojáček alias "Kohut". Rázný, tvrdý, skrz na skrz spolehlivý a poctivý stoper světového formátu, bojovník k pohledání, zkrátka jedna z hvězd týmu. Pravý kraj obrany obhospodařovali buď důrazný a rychlý Josef "Berti" Foks, později Lubomír Šrámek.

To bychom měli obranu. A teď něco málo o té báječné, fenomenální záloze Šreiner-Antalík-Knapp-Němec. Zdeněk "Eňa" Šreiner brázdil díky mimořádnému fyzickému fondu neúnavně pravou lajnu, silný v osobních soubojích, neodstavitelný od míče, neobyčejně průbojný a bojovný halv schopný solidně vystřelit. Vedle něj nastupoval Slovák Augustin Antalík vulgo "Abbé Faria", všudybyl, jehož lze stylem hry přirovnat k Jirkovi Němcovi, nadto měl roli jakéhosi podhrotu doplňujícího útočnou vozbu. A pak Lubomír Knapp zvaný "Punťa". Fyzicky skvěle vybavený fotbalista, stejně tak střelecky, nejtechničtější člen záložní řady Baníku, vynikal perfektní koordinací pohybu a nevšedním přehledem a pevnými nervy, díky nimž se stal úspěšným exekutorem penalt v nejvypjatějších situacích. Další dříč Petr Němec zas měl v noze velmi slušnou ránu, střílení mu opravdu šlo, stejně jako plnit beze zbytku svěřené úkoly.

V útoku pak byli znamenití střelci Milan Albrecht a Verner Lička. První jmenovaný začínal na křídle, byl to rychlý a technický hráč, střílel i důležité góly, i když jich nedal tolik, co jeho kolega v útoku a člen Klubu ligových kanonýrů Verner Lička. Verner je švagr Pavola Michalíka, vzali si dvojčata - baletky. On sám, jakkoli byl technicky znamenitě vybavený, jako baletka nepůsobil, rány rozdával i přijímal a jen častá zranění mu zabránila ve střelení většího počtu ligových branek než "jen" 103. Téměř všichni tito kluci i reprezentovali, někteří se podíleli na zlatu z olympiády v Moskvě a není tu místo pro charakterizování ostatních. Snad jen Vencu Daňka bych ještě zmínil, výborného hlavičkáře a dalšího člena Klubu ligových kanonýrů, jenž tehdy začínal a později v dresu Innsbrucku získal bronzovou kopačku za 3. místo mezi nejlepšími evr. střelci.

A byli tu další - Jirka Hudeček vulgo "Hugo", Zdeněk Válek, řečený "Palec", Josef Tondra, řečený pro změnu "Velký palec", Jirka Ruš pro svou výšku přezdívaný "Eifel" nebo promarněný talent Petr Zajaroš, zvaný "Skippy", potažmo Jirka Klement a Petr Slaný, techničtí hráči s výbornou koncovkou, kteří však sami od sebe odešli do Sparty - holt, každý jsme nějaký... Ti všichni a mnozí další psali nejslavnější kapitoly Baníku Ostrava, za což jim patří dík.

Hoši, děkujem, nikdy nezapomeneme!!! Baníčku, my jsme s tebou...

Baníčku, všechno nejlepší!!!




Autor: články čtenářů / Puskas

Komentáře (341)

Přidat komentář
Milan.B

Baník uznavam odjakziva sympaticky mi su

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

BANÍK PI*O !!! Už se těším na počtení.

Všechno nejlepší Baníčku !!! 90 LET !!!

Reagovat
FC Porto FC

Baník pyčo se píše omg

Reagovat
Shevchenko

Nezáleží na tom jak to píšeš, ale jak to říkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za článek, už jsem si říkal, jestli se toho někdo zhostí

Reagovat
smazaný uživatel

okurková sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Baník Pyčoo

Reagovat
twerp

Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

BANÍK PYČO!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Baník pičo

Reagovat
smazaný uživatel

Chlouba ligy

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

i takoví hlupáci se najdou !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no ták kurwa!

Reagovat
smazaný uživatel

kurva je s jednoduchým v

Reagovat
smazaný uživatel

Tam u nich v Polsku ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ignorante ! Proč tu otravuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta diskuze jen pro fanoušky Baníku?

Reagovat
centos

Tomuhle říkáš diskuse?

Reagovat
smazaný uživatel

Banik ma fanousky? Bez GKS by jich bylo 5 a 1/2.

Reagovat
bobis21

jak jsi na to přišel? fanoušků GKS bývá na našich zápasech 5-15, což rozhodně není většina. Navíc má Baník větší návštěvnost, než GieKSa ... prostě je to jenom provokace, s realitou to nemá nic společného

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud to chceš brát takhle tak ležíme na území Pruska, čili Německa. :D To že se v roce 1989 rozhodla Německá vláda po Polsku územé zpět už nechtít je druhá věc. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Driv bych souhlasil, ovsem dnes bych je nechal klidne spadnout. Pokud si to vedeni nevyridi s neceskymi 'fanousky', nemam o ne v GL zajem, bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

nechal spadnout? řeknu ať jdeš někam...ať spadnou týmy, kde je podprůměrný návštěvnost a tím pádem si odvodím, že lidi v daném městě a okolí nemají o fotbal zájem...vzpomínám, jak hrál v minulé sezóně Banik s Žižkovem o sestup...žádný atraktivní fotbal pro nezaujatého fanouška...návštěvnost však byla více než 8 000...to nedoleze na nějaké posrané Budějovice za půlku sezony...a o Jablonci a podobně a o Jablonci, který hraje aspoň na špici ani nemluvím...takže tak

Reagovat
smazaný uživatel

Radeji 20 slusnych fanousku nez 1000 hlupaku z Krakova a okoli, ja moc dobre vim, kdo na ty zapasy taky jezdi a ne kvuli fotbalu....proti zapalenym fanouskum nebo pyrotechnice nic nemam, ale nic se nema prehanet, nehlede na to, ze ti lidi nejezdi ani fandit, jenom se vyradit

A nechapu proc se bavite rovnou o znasilneni. Jestli vam pripada v poradku to co se obcas deje ted, tak k tomu opravdu nemam co rict a debata skoncila....bohuzel to neni jenom pripad Baniku

Reagovat
smazaný uživatel

tak zalez a nekurvi nám oslavy,Gieksa-Baník vládne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co se teda tak strašného děje?

Reagovat
smazaný uživatel

podle některých příspěvků se chováme jak conquistadoři v Americe

Reagovat
Puskas

Jenže ti se chovali jinak, než jak se všeobecmě předkládá.

Reagovat
Puskas

ale jinak má pravdu v tom, že jsou takoví, co jim o fotbal či Baník nejde, pro ty palec dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Presne ty myslim....oslavy vam v zadnem pripade kazit nechci, jenom je treba divat se na obe strany mince....Spartu bych klidne nechal spadnout taky, ale ti se posledni dobou snazi o napravu a vedeni i hraci davaji jasne najevo ze o takove fanousky nestoji.....to mi u Baniku bohuzel chybi. Nejvic me zklamalo, kdyz loni po jednom zapase, kdy se polsti 'fanousci' zase ukazali, prohlasil KAPITAN Lukes (ktereho jsem mel za inteligentniho), ze je rad za fanousky co maji a ze se nic nedeje???

Tim samym pristupem u me jako osobnost hodna respektu skoncil pred tremi lety Straka z hokejove Plzne....

Jinak slusnym Banikovcum, kteri si to uvedomuji, PUSKASI......VSECHNO NEJ K 90-TINAM

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

no nezbývá mi než s tebou nesouhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, ale respektuji to

Reagovat
smazaný uživatel

a že těch 1000 hlupáku z Krakowa hojně jezdí do Česka na fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsi zapomněl dodat, že ještě demolují města, znásilňují ženy atd... Baník hraje o sestup a chodili na ně neuvěřitelné návštěvy, co jim může kdejaký jiný klub v ČR závidět. A to nemluvím o vysokých počtech na výjezdech.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a taky ta města úplně pustoší a se zajatci nemají žádné slitování a vraždí je na míste co? :-D a o fanoušcích Viktorky radši ani nemluvit...opět důkazem byť minulá sezona, kdy Plzeň bojující o titul (polocas 0:3, 2:3) přijelo do Ostravy podpořit maximálně 40fanoušků...samozřejmě beru v podtaz kilometrovou vzdálenost přes celou republiku, ale to je vážně k pláči...

Reagovat
centos

Teď to trumfli, teď jich bylo sedm

Reagovat
smazaný uživatel

Za nedlouho zažijou naši brutalitu Jihlavské ženy a děti

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Asi první Puskasův článek, co si nepřečtu (celý). Baník mě moc nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsme rádi, že si to tady zmínil..

Reagovat
didosh

Reagovat
honziss

Všechno nejlepší!

Doufám, že sté narozeniny bude Baník slavit v důstojnější situaci, než je teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek ! BP,BP,BP. Puskásovi třikrát

Reagovat
smazaný uživatel

odemě dvakrát,všeho moc škodí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zítra to přečtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

baník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

da se nekde na netu sledovat lev pr. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nic o čem jsem se nedozvěděl z knihy "Baníčku my jsme s tebou", ale i tak velká pochvala pro Puskase. Už je to nějaký ten měsíc co tu někdo napsal, že by měl právě Puskas dostat nějakou cenu za to, jak kvalitní příspěvky má a já snad za to sepíšu petici. Puskas na hrad

Reagovat
Puskas

Právě odtamtud jsem čerpal málo, je to kompilát předchozí knihy a psaní o mistrovské sezoně, vůbec Baník má dost slabě podchycenou historii knižně, oproti Slávii nebo Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ! Tak to je pravda. Knižně je to

Reagovat
didosh

NÁDHERNÝ ČLÁNEK

Reagovat
smazaný uživatel

Och.. Jsem udělán! Jako velký fanda Baníku naprosto chválím autora a věřím, že to nejsou poslední zlaté časy..

Reagovat
smazaný uživatel

Banik picoo;) treba vratit slavne casy

Reagovat
Puskas

Dík všem za chválu, kterou obratem směřuji na Baníček. Původně jsem si říkal, co tu psát, ale po tom úvodu s Olomoucí a choreem přes celá eska jsem ši říkal, že do toho půjdu. Takže ještě raz - Baníčku, vše nej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Víc, co jsem tam měl původn, a nakonec jsem to stáhl?

"Do Magdeburgu jel tým bez Michalíka, který si v pohárovém duelu V MĚSTĚ KRLEŠOVĚ, ve Frýdku, zlomil prst." Ale neznají tě tu všici, tak jsem to stáhl, mohl jsi být slavný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo no.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik měly Bazaly v té době kapacitu? Těch 35 000?

Reagovat
Puskas

Oficiálně 32.000, ale v pramenech se vždy píše těch 35,...

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiálně neoficiálně .... před dvěma roky když jsme hráli poslední zápasy o titul (pak jsme byli třetí) tak na Bazalech taky bylo přes 30 000. Když si dal kontrolorovi stovku na ruku tak tě pustil. Aji teďka.

Reagovat
centos

Což by v praxi znamenalo, že na místě jedné sedačky stojí skoro dva chachaři. To ne.

Reagovat
smazaný uživatel

sice to celé nepřečtu, ale Puskase chválím, kvalitní článek již podle odezvy

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek.

Reagovat
bobis21

Baníček Skvělý článek, doufám, že se Baník vrátí na vrchol, ale teď budu spokojen, když zůstaneme prvoligoví

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem byl v Mošnově na vojně tak jsem chodil na Baník i Vítkovice.Jen pamatuju zápas v pohárech s Anderlechtem ,tuším 2:2 a Brusel trenoval Paul van Himst.Jinak Baníku vše nej .atˇ se daří,přeje fanoušek Votroků....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od Hradečáka se to cení dvojnásob

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm díky.

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

njn,vlastně proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale i ty jo? No nevim jestli ti máme věřit?

Reagovat
Puskas

věř mu, už to je tu, co jsem avizoval...

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo ! Budeš jeho obhájce.

Reagovat
smazaný uživatel

nene to asi nedopadne

Reagovat
smazaný uživatel

výjimečně no aby se neřeklo,stejně jsme lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a máš to Puskási ! Co sem ti říkal. A ty se ho zastáváš? Grrrrrr....

Reagovat
smazaný uživatel

King Baník!!!

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní článek jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

ps : bude tu 14.01.2013 článek o 100 výročí Zbrojovky ? Tedy za předpokladu že se do toho nějáký Zbrojovák pustí

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nemýlím, tak zdejší zbrojovák soukup má žurnalistické vzdělání. Tak ho můžeš začít přesvědčovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tedy pokuď je to pravda, tak doufam, že se toho chytne

Reagovat
Puskas

Taky máte, co psát, hráči jako Olda Rulc, později Bubník, Lichtnégl, Bomba, plus ti, co jsem je tady nahoře už psal, další jako Janečka, Horný, Mazura...

Reagovat
smazaný uživatel

za 100 let se toho muselo objevit více, protože pak by ten klub nepatřil k tradičním klubům 1. ligy ne ?

Reagovat
Puskas

Jenže psát tu o celých 100 letech?

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne ? Od založení až po dnešní sračky... za dalších 100 let tu z nás už nikdo nebude

Reagovat
Puskas

jak myslíš

Reagovat
OtecJaJ10

Všechno nejlepší, tolik radosti a zklamání za těch "pouhých" 11let, co FCB fandím. Banik Pyčo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

KING BANIK!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky!

Reagovat
Darren Fletcher

ako vzniklo "banik pyčo"?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá otázka, taky bych to rád věděl,

Reagovat
AjaxFans

Asi od horníků,ti do kostela moc nechodili,ale radši do hospy

Reagovat
centos

Ač téměř u zdroje, taky na to neumím odpovědět.

Reagovat
Puskas

Taky nevím, jen hypotéza - otázka - kdo je nejlepší/kdo bud emistr - odpověď BP... Pak se to možná vžilo. Může být? Takové věci vznikjaí spontánně a úplně náhodou jakoby.

Reagovat
OtecJaJ10

Já vždycky když skáču BP FCB, tak mi to tak trochu připomíná Kdo neskáče není čech, hop,hop,hop. Ten rytmus je tam stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Vzniklo to spontánně 100% z kotle na jednom z výjezdů..... kura ani za boha si nevzpomenu

kaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera PSG - analýzu zkazilo 9/11, dneska třeba ilumináti?

Reagovat
smazaný uživatel

Když už byl Puskas tak hodný a napsal o nás krásný článek, tak se hned zeptám.. nechce někdo permici na Baník? Dostal jsem ji zadarmo a prodám ji o 20% levněji..

Reagovat
fantomas

Kolik je 80 % z nuly?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě o 20% z původní ceny normálních permic na Baník

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Představ si, že nula, ale co raději otevřít matematiku pro základní školu...a jo, to byl jakože vtip, haha.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsem se zasmál..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nic, tys to myslel jinak, sorry.

Reagovat
fantomas

Ááááchjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale došlo ti to rychle

Reagovat
Tomoro

napis radsi za kolik ji chces strelit sam prece musis vedet ze ceny se hybou v ramci sektoru i v ramci toho jestli si mel premici loni nebo ne

Reagovat
icka

KOlik je ta cena?

Reagovat
CHONG
Reagovat
smazaný uživatel

trapas, je smutne ze "choraly" sparty umi dokupy 200 lidi z kotle. Tohle jsem v zivote neslysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Sigmě se tohle řve docela často. Pochopitelně v Sigmánské variantě.

Reagovat
CHONG

Tak si laskavě doplň vzdělání.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to spíš záležitost dob dřívějších. Dnes se to do repertoáru zařazuje jen výjimečně.

Reagovat
didosh

kurnik vždyť to znám i já....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Už má ta Juniorská liga nějakou propagacu? Ten slibovaný jeden záps v televizi třeba? Nebo sestřihy? Rád bych se o tom dověděl víc, ale zatím to vypadá že se FA snaží tvářit že ta soutěž vůbec neexistuje.

Reagovat
Losinho

V televizi jsem o tom nic neviděl, média to ignorujou...

Reagovat
smazaný uživatel

Super. A pak si může FA stěžovat že lidi kašlou na fotbal, když oni kašlou na lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Do druhý ligy

Reagovat
smazaný uživatel

do ústavu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bobis21

Reagovat
stas87

klaus allofs 8. najlepsi strelec BL,nevedel som ze daval dva goly zrovna baniku

Reagovat
centos

Parádní Ty zápasy bych chtěl vidět. Tam určitě nebylo k hnutí.

King Baník!

Reagovat
smazaný uživatel

No...nebylo k hnutí. Po gólu to mohlo být slušný domino.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to čtu, musela tam být fest atmosféra. Zvlášť proti Bayernu a východoněmců.

Jinak proti Dynamu Kyjev (a nejenom proti nim) tehdy bylo "veselo"

http://thordivision.com/bazaly-domov-baniku

Reagovat
centos

Říkal jsem si, jestli ta akce s ukrajinskými vojáky byla tehdy, nebo až později.

Reagovat
smazaný uživatel

na to je i jeden motiv vlepky, že revoluce začala už dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Dynamem to musela být slušná prasečina. A nedlouho poté, si docela užili spartakovci v Praze. Prý se tehdy rvalo i hodně ruských vojáků. Nechtěl bych se do takové potyčky přimotat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam sem taky byl ! Dost maras ! Hlavně po zápase se všíci rozhodli zničit autobus ukrajinců.... Vedli sme po poločase byla to náádhera,ale pak komunisti otočili ( zaslouženě). Tehdy sem nechápal bo kotel rusů byl kousek od našeho. Na ESku uprostřed a náš samosebou na ELku nahoře.Házeli sme na sebe sklinky.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že ty máš docela zajímavé vzpomínky .

Reagovat
smazaný uživatel

Jo kamaráde celkem jo. Ani nevim kolik mi bylo......17-19 let ? Asi. Utíkali sme před "čertama" bo tehdy za komančů se vůbec s námi nesrali. A ty pendreky byly taky tvrdší.

Reagovat
smazaný uživatel

No...tehdejší fízly bych nechtěl zažít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale více se mi líbili fans Aston Villy. Byli sice na tribuně,ale klasika england hools.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty bych také nechtěl potkat . Něco jsem si o nich četl a byli to také slušná ořezávátka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo je nepotkal. Bylo tam mnoho mnoho fízlů a byli separováni právě na tribuně bo dělali bordel už v Mošnově a spousty z nich na stadion se nedostalo. A chachaři neměli důvod do nich "jít". Takže klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Já jen, že dostat millwallskou cihlou do hlavy, či tím jejich mechanickým pomerančem by nebylo zrovna příjemný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Vím, jka kdysi kámoš povídal, jak zmlátili Němce z Gladbachu... Tam u toho Kyjeva máš chbyu, to skončilo 1:1 v tom 89._ To si pamatuji....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to možné.... tak sorry,ale tam sme myslím dostali 3:0 ne?

Reagovat
Puskas

jo

Reagovat
centos

Baník měl kotel na Lku?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevíš? Na kraji u rohového praporku na hoře. Tam byl starý kotel dycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva sem chuj....samozřejmě na druhé straně na Péčku.

Reagovat
centos

No proto Tam ho pamatuju já, ale však klidně bylo možně, že před 30 lety byl na Lku.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry. Na ELku je blbost ! Jasně,že na Péčku.

Reagovat
smazaný uživatel

No atmosféra...teda nebyl jsem na žádném z těch zápasů,protože jsem buď ještě pochopitelně nebyl na světě nebo v kočárku,ale v mistrovské sezoně říkalo spousta bývalých hráčů,že i na ně chodilo hodně lidí a bylo to pěkné,ale to co se dělo v 03/04 tak takové to nebylo ani náhodou,asi když hráli dobře a vypadalo to na dobrý výsledek tak se ten dav nechal strhnout,jinak asi nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy sem chodil nejvíce. 2001- 06´ a bylo to super furt. Nešlo o počty fans,ale o to tam být. Já hlavně jezdil na výjezdy,více než na domácí zápasy. Nejlépe se tehdy jezdilo do Prahy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podzim 2001, to byl jeden z nejlepších zápasů mezi Spartou a Baníkem, co pamatuju . A ještě na pozdim 2006. Tehdy jezdily antony na Dejvickou snad hodinu. Nekonečný štrůdl houkajících aut .

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak to už nevim. To mi splývá.Bylo toho tolik,že se mi to plete. Výjezdy na ACS byly vrcholy roku. Mě se líbilo jak sme na Letné řvali: Chovanec je belgičan !!!! Nebo na Stejskala : Duhová svině ! Až se mi sce brečet....

Reagovat
smazaný uživatel

Duhová svině. Tak to bylo asi trošku dřív, než jsem začal chodit na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jóó to je dávno. Měl na sobě hnusné tehdy moderní duhový dres. Vypadal jak cyp !.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak...já myslel, že to bylo kvůli tomu, že hrál jak za Spartu, tak za Slavii. Ale vlastně za sešívky hrál až po Spartě, tak to by jaksi neštymovalo.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky jsem to zpozoroval. Frajer, to byl můj oblíbený fotbalista z Ajaxu. Ale kvůli tomu jménu.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Coe?

Reagovat
OtecJaJ10

Nejkrásnější výjezd na spartu výhra 1:2, pohár UEFA, rumuni bez titulu, řepka ponížem, kde máte titul, vy k...y kdé mate titul..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo fajné,ale Nej výjezd mám v hlavě stejně 2004 v mistr.sezóně ! A Asi nejvíce lidí,všichni z nás strach....celá Praha na nohou,TV nechápala,vrtulníky,remíza,titul,pošlapání šály Bestičem a pod..... Krásný odjezd dom. Tam byla poprvé a i naposled moje bývalá žena !

Reagovat
smazaný uživatel

To byl rok 2003. Na jaře jsme vás na Bazalech porazili a pak ještě jednou ve finále poháru. Což byla ve výsledku houby náplast. Mimochodem, v této sezóně se o vašich fanoušcích snad poprvé a naposled nepsalo jen v negativním duchu. I média se nachala chachaří (nebo chacharskou?) euforií okouzlit.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo jenže jste nás porazili když už jsme měli jistý titul a ve finále jste měli víc štěstí než rozumu,ale pravda na to se historie neptá.

Reagovat
smazaný uživatel

O titulu už bylo rozhodnuto. Nicméně příjemný pocit to pro vás asi nebyl. Hádám, že jste všichni čekali výhru. Ale jak jsem říkal, jako náplast to moc neposloužilo. To spíš až vendetta následující sezónu potěšila sparťanská srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

výjezdy do Prahy už nejsou takové. To je samý vandrák skoro. Nejlíp se jezdí na sever

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já vím..... škoda no. Hodně se změnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Heleď a kdo na ty výjezdy jezdil dřív? To vás tu obvykle bylo o dost víc než teď, ale vandráci jezdí až podle tvých slov až poslední řekněme dvě sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědav co ti trevor na to napíše. Já jdu zatim spát....po noční.

Reagovat
smazaný uživatel

tak i teď jezdí hodně lidí. A nejspíš taky vandráci. Dřív sem to tak nesledoval, byl sem rád, že nás přijelo tolik a neřešil sem to. Ale třeba poslední dvě, tři sezóny to je o ničem...

Reagovat
smazaný uživatel

vandráci jezdili vždycky,nejvíc na Spartu a do Olomouce,proto je většinou nejlepší support v Jablonci,Liberci,Budweisu když se nás sjede třeba 150,ale fandí všichni na krev.

Reagovat
smazaný uživatel

Teďka už se vás vleze do Olmiku taky tak 200, a support není ani zlomek toho co býval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Vás to vždy stačí a stále tam jsme jako doma

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dvě návštěvy co sem tam byl už ne.

Reagovat
Puskas

to zní hodně sebestředně

Reagovat
smazaný uživatel

tak si někde najdi záznam posledních dvou zápasů a pozorně poslouchej

Reagovat
smazaný uživatel

Posuzovat hlasitost povzbuzování z televize je asi tak stejně vypovídající jako posuzovat to jak je baba dobrá v posteli díváním na porno.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná nepoznáš z porna jak je dobrá,ale rozhodně poznáš když je to dřevo

Reagovat
smazaný uživatel

tak jiný příklad už ti dát nemůžu, stroj času je ještě nikdo nevyrobil, že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední 2 návštěvy na Hané (počítán sektor hostí):

Středa 21.3.2012 17:00, Pohár České pošty - 358 chacharů

Sobota 6.8.2011 18:00, GL - 600 chacharů

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou kapacitu loni sektor hostí ani neměl. Aby klub nemusel vpustit víc Baníků, tak uměle snížil kapacitu stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo právě poprvé, kdy kapacitu snižovat nemuseli, jelikož zvětšili sektor hostů. Takže to číslo je skutečné. A i kdyby bylo o pár desítek nižší, pořád je to daleko více než jsi odhadoval. O porovnání supportu obou táborů se ani nezmiňuju, tam není co řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem neodhadoval počty, já sem říkal že už nejezdí tolik vandráků kteří z nějakého záhadného důvodu Baníkům občas vadíjou, občas je vychvalujou do nebe, podle toho jak se jim to hodí. A řešit je hodně co. Baník dělal vynikající atmosféru, ale teďka už je z hostů lepší aji Slovácko, aji Sparta. Už tam nejste doma.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Slováckem bych pochyboval...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Slovácku sem už letos byl a dělali skvělou atmosféru. Sice se až moc zaměřovali na pokřiky proti soupeři, ale většinou fandili svým a fandili výborně. Nejezdí jich tolik, ale dokážou to kompenzovat zpívanými chorály. Ty zní hlasitě i v menším počtu a strašně špatně se jim konkuruje.

Reagovat
smazaný uživatel

reaguju na tvoji větu "Baník dělal vynikající atmosféru, ale teďka už je z hostů lepší aji Slovácko, aji Sparta. Už tam nejste doma." (logicky sem bral v potaz to, že Baník hrál na Spartě a na Slovácku) a minimálně na Slovácku sme byli jako doma

Reagovat
smazaný uživatel

jinak když Slovácko hraje doma, tak to jo, to fandí dobře (když neberu tu jejich oblibu v bonzování)

Reagovat
smazaný uživatel

Tím "na Slovácku" sem myslel "na Andráku když přijelo Slovácko.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem reagoval na ty zápasy s Gladbachem,Bayernem,Valencií atd.Protože jsem v Praze od 99 tak jsem pár ,,výjezdů" na Letnou,Žižkov nebo na Strahov absolvoval před mistrovskou.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Jihlavu nedávám. Zas budu ctít heslo "arbeit macht frei".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo a:

http://www.fcb.cz/klub/aktuality/fanshop-zacina-prodavat-vstupenky-do-jihlavy.html

a: " ...Každopádně bude možné zakoupit vstupenky do sektoru hostí pouze v Ostravě na sekretariátu Baníku. Tímto chceme fanoušky Baníku upozornit na to, že do Jihlavy nemá smysl vyrazit bez takto zakoupené platné vstupenky. Dle svazových norem bude v Ostravě k dispozici 5% naší kapacity, tedy 200 vstupenek. Více fanoušků hostí bohužel na stadión nebude možné vpustit. Bližší informace o tomto prodeji v brzké době přineseme v součinnosti s vedením Baníku Ostrava."

Reagovat
smazaný uživatel

no tak půjdeme do jiných sektorů no,bude to lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi přivez jednu domácí šálu, díky !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Taky si to myslím. Ale zřejmě byl tehdy Baník stejný úkaz jako v mistrovské, i když za jinou atmosféru. Za dalších 30 let třeba budeme mít nacvičené taneční choreografie, kdo ví :)

Reagovat
smazaný uživatel

Za dalších 30 budou fanoušci rádi, když se budou koukat na fotbal jako Alex DeLarge na filmy .

Reagovat
Pigeon

Prago pyčo!

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušte Baník,obnovte SK Slezskou Ostravu

Reagovat
FUnk

hlavne, ze uz je petera pryc, banikovsky hrobar.... jinak banik vzdycky mel a bude mit nejlepsi fanousky v lize..............za BANIK zivot dej!!!

Reagovat
Woods

najsympatickejsi klub v Gambrinus lige

Reagovat
smazaný uživatel

To říkáš jako fanda Baníku, nebo jako nestraník?

Reagovat
smazaný uživatel

sympatizant tuším.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec se taky pěkně umístil..... 14.místo je taky

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej článek ale nechápu furt to "Baník pyčo/pičo" ... to je dost trapný a velmi neinteligentní.

Reagovat
Puskas

Můžu Tě ujistit, že na úřadech se tak v Ostravě nezdraví...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě, že tam. Nevíš vůbec kde a kdy tohle vzniklo?

Reagovat
Puskas

nevím, výše jsem dal hypotézu, ale jen hypotézu

Reagovat
smazaný uživatel

K ní jsem se ještě musím propracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo to je myšleno tím "pyro"?

Reagovat
Puskas

ne, v diskusi o tom píšu.

Taky nevím, jen hypotéza - otázka - kdo je nejlepší/kdo bud emistr - odpověď BP... Pak se to možná vžilo. Může být? Takové věci vznikjaí spontánně a úplně náhodou jakoby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasan, diskuzi jsem ještě neprojížděl... díky

Reagovat
smazaný uživatel

mě to zase tak neinteligentní a trapné nepřipadá,prostě to patří k našemu kraji,který je prostě poněkud svéráznější a drsnější,BP

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Trapný klub s trapnými fanoušky. Nejhorší dobytek v lize. Ať si jdou hrát Ekstraklasu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš asi dost tupá břitva !

Reagovat
Puskas

ještě rád bys za něj hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako záškodník?

Reagovat
Puskas

Ber to sám, takové nenávistné kecy a plivání /neberu hecovačky nebo diskuse rivalů/ jsou směšné, kdyby kdokoli mohl, rád by hrál v dresu rivala ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy. Nepřenesl bych to přes srdce. Jinak beru, že tohle nebyl nejvtipnější komentář na adresu Baníku.

Reagovat
Puskas

to máš teda nízkou laťku humoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nízkou? Vždyť říkám, že narážka břitvy na Baník za moc nestála. Tak co se ti nelíbí?

Reagovat
Puskas

sorry , já četl BYL

Reagovat
smazaný uživatel

Bych je nechal tak. Nějaký břitva nebo MichalKotukov a spol nám přece nemůžou zkazit oslavy ! Jinak oceňuji,že tu komentuje sparťan a slušně ! Klobouček

Reagovat
smazaný uživatel

Šetřím si negativní emoce na stadion .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já bych za ACS taky nehrál NIKDY ! Je více možností jak se tomuto klubu vyhnout !

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba hrát špatně fotbal . No i když...takovej Ondruška, Hanek, Had, Kuncl...ti by mohli vyprávět.

Reagovat
Puskas

Já to beru tak - hraješ fotbal v nějaké dupě a přijde za Tebou ligový klub, to by skočil po nabídce každý, kdo to chce někam dotáhnout, damozřejmě jako přestupní stanici. Též si nedovedu sebe v případě nějaké kariéry představit v toto pražském klubu, ale kdyby za mnou přišli jako za mladým klukem jako jediní... Ber to jako fotbalista, ne fanoušek...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano já tě chápu,ale když už přijde ACS tak přijdou i další. To je jasné,takže bych je "obešel" s díky a šel klidně do horšího klubu a pak....asi později.....bych se stejně dostal tam kde bych chtěl. Klidně bych si představoval ( v dnešních podmínkách-ne jak sem byl mladý)třeba F-M pak Třinec, Slovácko,pak bych vynechal ACS a šel třeba do Liberce a pak ven ! Třeba Německo,Holandsko nějaký průměr....no a pak ta CHELSEA !

Reagovat
Puskas

a v každém tom klubu bys řekl, že to byl vždy Tvůj sen tu hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

no bodejť. Tak to bych už měl naučené. Akorát v té CFC bych řek´ : Na tiskovce : No tak já to čekal,že tu jednou skončím,pro mně nic neočekáváného.

Reagovat
Puskas

anebo splnil se Váš sen, jsem tu

Reagovat
smazaný uživatel

Já to odmítl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

nešels do Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

Do Sparty mě nechtěli pustit, Baník jsem odmítl..

Reagovat
Puskas

a tak jsme Tě mohli oslavovat

Reagovat
smazaný uživatel

No, zvláště Trevor by vejskal radostí .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych se v tý díře uchlastal jak Fantiš.. (no offense, nechci vám tu dělat haura na oslavě..)

Reagovat
Puskas

Fantiš se dostal poprvé do velkého města a zvlčil

Reagovat
smazaný uživatel

V Příbrami se taky chlastá šíleně.. Tam ho ale hlídal Don Corleone

Reagovat
smazaný uživatel

druhý Matušovič? Akorát opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti tak věřim.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je už tvoje věc..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nám tu na oslavách nelži !

Reagovat
smazaný uživatel

Však to si myslíš ty, že lžu...

Reagovat
smazaný uživatel

Omyl ! To tu ví všichni ! Koment typu do ACS mě nechtěli pustit a FCB sem odmítl je totalní nesmysl . Asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle to je teda.. Tak se mi to asi zdálo.

Reagovat
smazaný uživatel

No.... konečně !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

On se spletl - oni ho chtěli pustit, ale tamti ho nechtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Jo táák.

Reagovat
Puskas

a nechtěl jet na Baník na fotbal, ne do Baníku, A na Spartu na fotbal ho nepustili rodiče

Reagovat
smazaný uživatel

Na Baník na fotbal jsme občas chodili... Na Spartu mě přivedl sám otec. Tohle se dá asi těžko splést

Reagovat
Puskas

On se spletl v tom, že Tě vzal na tu Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Tatu za mně vyliskej. Beztak se s vidění známe.

Reagovat
smazaný uživatel

Už nežije.. Je to možný, bydlel kdysi ve Vítkovicích, kousek od PKS..

Reagovat
smazaný uživatel

ÁÁÁ sorry to sem nevěděl. Kolikby mu bylo dnes?

Reagovat
smazaný uživatel

68

Reagovat
smazaný uživatel

ty pyčo !

Reagovat
smazaný uživatel

Už před 9 lety ale.. Měl mě holt pozdě no, ve 44..

Reagovat
smazaný uživatel

Rvali se o tebe Sparta a Baník a skončil jsi kde teda?Slavoj Vyšehrad B?Nebo těžké zranění?

Reagovat
smazaný uživatel

to sem zvědavý kdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak pro zajímavost...kdy naposled jsi tu viděl Martyho lhát? Jinak, co říkal mě, tak hrál za Chmel Blšany a pak přišlo vážné zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poznat se to nedá. Ale,že by byl tak dobrý fotbalista se mi nezdá. Já sem byl gólman od 18 - 35 let ve futsalu. A skončil sem po 4 operaci kolene. Teď můžu akorát jezdit na kole a plavat. Jinak riskuju vozík.

Reagovat
smazaný uživatel

jj nebýt zranění tak dneska Real Madrid,je mi jasné.Ale ne tak jasně,i kdyby hrál okresní přebor,já už bych ani to nemohl hrát,možná jako žolík:-)Chmel Blšany,fajn,ale kdy,jako soutěž,hrál vůbec atd. a směju se jen tomu jak za ním přišli bafuňáři z Bazalů a lanařili ho do Baníku a on jim dal košem,protože v takový díře hrát nebude,Blšany jsou totiž centrem světového dění

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to mě taky napadlo. Zdá se,že to dost nafukuje. A ví,že my mu to nemůžem dokázat.

Reagovat
smazaný uživatel

No.. Nepotřebuju tu lhát a nebo se nějak naparovat, není proč, nic jsem nedokázal.. Ale hrál jsem za nejúspěšnější okresní výběr po hodně letech, vyhrávali jsme turnaje v Německu, Holandsku, Švýcarsku proti nejlepším týmům.. Hrál jsem útok a dával celkem dost branek. No a když jsme hráli na Kladně kvalifikaci, tak jsem dal hattrick a přišli za mnou právě z Baníku, pozvali mě do Mekáče, ptali se mě jestli bych měl možnost u někoho bydlet, nebo že by mi přidělili intr.. Jenže v tu dobu po nás byla scháňka, Štochlové hrají za Příbram, Krob hrál za Spartu atd. od Sparty jsem měl přislíbeno, že tam půjdu po starších žácích, jenže ještě před dokončením starších žáků jsem se přestěhoval a šel do Blšan, kde jsem půl roku normálně hrál za o rok starší výběr.. Pak jsem si zranil koleno a dneska vydržim hrát maximálně hodinku a týden pak nechodim.. To říkám už naposled, nemusim se tu nijak hájit, nemám potřebu se tim "chlubit" jen jsem reagoval na to, že by nikdo neodmítl takovou nabídku..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře,fajn,škoda no.Ale mluvíš teda o žákovských nebo dorosteneckých letech,takže se nedivím,že jsi jako dítě nechtěl sám do Ostravy na intr...Kdyby za tebou přišli v 18,že tě chcou do béčka a nabídli ti profesionální smlouvu tak bys asi tak lehce neodmítal,že.

Reagovat
smazaný uživatel

V Ostravě mám rodinu, nedělalo by mi problém být normálně tam.. Prostě jsem čekal na Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm no dobře. Pěkně napsáno tak budiž

Reagovat
centos

Dík za ten Palác. Já to používám dodnes a lidi často nevím, o čem mluvím.

Reagovat
centos

neví

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší dva případy klubismu-Matušovič a Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsou spíš nejkomičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo.

Reagovat
Puskas

a sparťanští fans po prohře se Strakovou Plzní

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že je Ostrava větší než Hoštice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi moc velký perfekcionista. Jen když už se tu mluví o komicích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takto je jasný,další prohra v řadě ale neva jsou i horší věci... ,

Reagovat
Rišan

Díky za skvělý článek, který mi připomněl, co všechno má Baník za sebou. Současnost je ovšem bohužel pořád nevalná - snad se to zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

SMRT BANÍKU!

Reagovat
smazaný uživatel

ne srandaaaaa banik uznávám

Reagovat
smazaný uživatel

Baník

Reagovat
Krausio_Real_M

Baník smrdí!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OtecJaJ10

tvoje hlava

Reagovat
OtecJaJ10

*reakce na Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

jj,je mi jasné,možná i hlava jeho maminky a nechtěl bych čichat níž

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj nechte ho být. Krausio je jeden z místních trotlů. Vůbec bych se ním nezabýval.

Reagovat
smazaný uživatel

člen trotl gangu

Reagovat
smazaný uživatel

clanek peknej..... klub o nicem ale sestup jim nepreju....fanousci jedni z horsich......ACS

Reagovat
smazaný uživatel

Članek pěknej... klub jeden z nejlepšich.... fanoušci, bezkonkurenčni ve vodach ccaprligy...FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze Banik Banik King

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzes ty senokrupy nazvat bezkonkurencnima fanouskama...... Delat bordel, tahat sem polskou verbes a kdyz se nedari tak tam nikdo nechodi, Hm zajimave na to ze sou to BEZKONKURENCNI fans.

Reagovat
centos

Co to je senokrup?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole další debil Když už jsme u toho bordelu,tak myslím,že Sparta má podobnou reputaci,dále minimálně na výjezdech jsme jasná!!!jednička!A ikdyž mě taky mrzí nízká návštěvnost celé ligy,nejen Baníku(a i tak máme jedny z největších návštěv) tak si asi dokážu představit kulisu na Letné,kdyby byla Sparta jednou nohou ve druhé lize a hrála špatně jako loni my,kolik by na vás chodilo?2000?

Reagovat
centos

Myslím, že to je velmi reálný odhad.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim s tebou musim souhlasit ze kdyby ACS hrala v takovym tabulkovym pasmu jako banik tak by ty navstevy byly asi jeste vetsi bida to mas pravdu. Vyjezdy u vas me fascinujou jen poctem ve kterym jezdite nic vic. Bordel uz neberu jako ze ste fans na jednicku. No jsem ted zvedav jak to bude vypadat v jihlave, kam se zajedu podivat jelikoz to mam blizko od bydliste.... myslim ze se akorat opet utvrdim, ze muj nazor na "fanousky" baniku neni vubec zcestny....

Reagovat
smazaný uživatel

Verbež jsi ty hotentote Spartansky! Vim , namitneš pouze vy jste šlechta mezi fanoušky a proto vas musi bezmozci kropit vodnimi děly a zavirat nejslušnějšim fans stadion! Pouze te luze a nejhoršim fans se stadiony nezaviraji

Reagovat
smazaný uživatel

S tim kropením nevím o žadným fanklubu ktery by nebyl pokropen hele..... A ze byl zavrenej stadion kvuli par dementum, kteri zboznovali Repku? Jo to je pruser, ale bohuzel vetsina toto chovaní odsoudila, ale dementi se hold najdou vsude, a pak to odserou akorat lidi, kteri jdou na fotbal a fandit.... Tem blbum kteri to zavinili to je naprosto u prdele, ze je zavrenej stadion + nekolikatisicovy flastry pro klub...

Reagovat
smazaný uživatel

senokřup=fanoušek ostravského baniku!

Reagovat
smazaný uživatel

kurfa neumim reagovat a drzkuju!

Reagovat
centos

Jako že žereme seno? Nerozumím.

Reagovat
smazaný uživatel

to sem nerekl....

Reagovat
centos

Tu nadávku jsem nikdy neslyšel, tak mě to zaujalo.

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme senokřupové a jukijj má bydliště nedaleko Jihlavy,tzn.,že bydlí jistě v nějakém velkoměstě a ne v nějaké díře plné křupanů

Reagovat
smazaný uživatel

hééj teď mě rozesmála přítelkyně,ptala se co tady píšu tak jí to říkam a ona na to ,,se zeptej jestli mají aspoň kulturák"

Reagovat
smazaný uživatel

senokřupové nebylo myšleno na Ostravu jako takovou, ale na fanouskovskou obec jinak oproti ostrave bydlim opravdu ve vesnicce ( cca 25 tis.), a pritelkyni muzes rict ze kulturak samozrejme mame

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Brod nebo Žďár

Reagovat
smazaný uživatel

Mapu použít umíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele