AYALA PO SEZÓNĚ DO VILLARREALU

07.02.2007, 15:34
Aktuality
Roberto Ayala před sebou má posledních pět měsíců v dresu Valencie. Argentinskému obránci definitivně došla trpělivost s čekáním na nabídku nové smlouvy a v létě odejde do Villarrealu, s nímž se již dohodl na kontraktu...

"Villarreal získal Roberta Ayalu, který bude za klub hrát od příští sezóny," oznámila dnes "Žlutá ponorka" na svých oficiálních webových stránkách.

O Ayalu měla v zimě jednu chvíli zájem Chelsea, mluvilo se také o Liverpoolu. Argentinec se ale i přes zájem dvou gigantů anglického fotbalu nechal slyšet, že by ve Valencii rád prodloužil smlouvu, jež má platnost do konce letošní sezóny. Vedení španělského klubu mu však nevyšlo vstříc. Na vině byla špatná komunikace mezi hráčem, jeho agentem Gustavem Mascardim a sportovním ředitelem Ches Amedeem Carbonim.

Mascardiho údajně hodně rozčílila podmínka Valencie o nutnosti hráče podrobit se zdravotní prohlídce a napadl tak Carboniho kvůli jeho nedostatku zkušeností při vyjednávání přestupů. Vedení klubu následně okamžitě reagovalo zastavením příprav nového kontraktu a s hráčem pro příští sezónu přestalo počítat.

Špatné komunikace mezi zainteresovanými muži nakonec využil Villarreal, který se s jihoamerickým fotbalistou předběžně dohodl na podmínkách tříleté smlouvy. Ayala měl na El Madrigal namířeno již v létě, kdy mu vedení klubu nenabídlo slíbené finanční podmínky. Tehdy si však vše na poslední chvíli rozmyslel a zůstal ve Valencii s tím, že o novém kontraktu se bude jednat v průběhu sezóny.

Ayala z Valencie odejde po sedmi letech. 33letého obránce si do španělského klubu v roce 2000 vytáhl z AC Milán tehdejší trenér Hector Cuper. Ayala se na Mestalle stal dvakrát mistrem Primera Division, radoval se zde z triumfu v Poháru UEFA a následně evropském superpoháru a zahrál si i ve finále Ligy mistrů.

Villarreal v Ayalovi získá vedle jistoty do obrany rovněž nového argentinského rekordmana v počtu reprezentačních startů. Jihoamerická země se dnes v přátelském utkání střetne s Francií a pro Ayalu to bude již 107. zápas za národní mužstvo, címž z rekordních tabulek definitivně vymaže počin Diega Simeoneho.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*sterda

Budou škudlit a budou, až zdrhne i Albelda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neřekl bych, že je to úplně špatný tah, problém je ale v tom, že sehnat takhle kvalitního stopera je dneska docela dřina. Valencia buduje hodně perspektivní mančaft plný Španělů, ani bych se nedivil, kdyby k Albiolovi a Marchenovi koupili Alexise.

Reagovat
HOST*sterda

Tak složení týmu je mi taky sympatické, hlavně počet Španělů, ale Ayala je i ve svých letech skvělým stoperem a hlavně je to symbol Valencie. Alexis se letos jeví hodně slušně, uvidíme kam nakonec po sezoně zamíří...

Reagovat
HOST*VENAB

NO JAKO KOUPIT NOVEHO STOPERA, A NECHAT HO ZAPRACOVAT SE PO BOKU AYALY BY BYLO IDEALNI.... HOLD VEDENI SOU MA*OŘI.... CHYTRÝM NAPOVĚZ, VEDENÍ ZKOPEJ

Reagovat
HOST*sweet

To je snad zlej sen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele