Atalanta ze Sampdorie natrvalo získala kanonýra Zapatu

17.01.2020, 11:56
Aktuality
Duván Zapata se stal podle očekávání natrvalo hráčem Atalanty Bergamo. Ta měla kolumbijského útočníka vypůjčeného ze Sampdorie, které nyní poslala 12 milionů eur...

Osmadvacetiletého útočníka do Evropy vytáhla Neapol, tam se však Zapata do sestavy neprotlačil, výrazněji tak na sebe upozornil na hostováních v Udinese a Sampdorii.

Janovský celek následně přivedl Zapatu na přestup, obratem ho však zapůjčil Atalantě Bergamo, kde kolumbijský reprezentant loni exceloval a vstřelil 23 ligových branek.

Ve stejném duchu odstartoval Zapata i probíhající ročník, následně však tři měsíce vynechal se zraněným stehenním svalem, přesto Atalanta Bergamo aktivovala opci za 12 milionů eur. Celkem i s předchozím hostováním zaplatil letošní účastník Ligy mistrů Sampdorii 26 milionů.

"Jsem šťastný," prohlásil po přestupu Zapata. "Chci poděkovat Atalantě za důvěru, kterou do mě vložila. Od prvního dne se v Bergamu cítím skvěle, vytváříme tady něco zajímavého a věřím, že společně dosáhneme úspěchů," dodal útočník po podpisu smlouvy do roku 2023.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (21)

Přidat komentář
ACSMan

Dobrý nákup, za normální cenu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Pri čítaní tohto komentára som si hneď spomenul na Top Gear a to ich “auto za rozumnú cenu”.

Reagovat
ACSMan

Už má sice najeto není z výrobní linky ale ještě nějaký ten rok poslouží když se mu vyhnou problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoci nie je Zapata najmladší, je to dobrý forward a v Atalante chytil výbornú streleckú fazónu, takže očakávaný kauf za veľmi prijateľnú cenu. Ten ešte za La Dea zopár gólov nastrieľa...

Reagovat
castelL

Zásadný krok bol odchod z Neapolu, kde vtedy nemal priestor, osobne si myslím, že v lepšom klube sa stratí, ale vyniká v nadpriemernom klube. Navyše Atalanta hrá solídny útočný futbal, presne taký ten pozitívny "vánok" v SA.

Reagovat
Rudnevs

Pekne si to definoval, Atalanta mi tiež príde ako taký pozitívny vánok alebo pozitívny klub... Zvlášť v SA, kde mi viaceré kluby prídu tak nejak bez koncepcie alebo sa trápia (AC, donedávna Inter, z Juve tiež nie su moc nadšení ani vlastní fanúšikovia).

Reagovat
cink

Už v tom Neapoli byl platný hráč když už byl na hřišti

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Rudnevs

Atalanta ma za poslednú dobu veľmi zaujala. Je to sympatický moderný klub, ktorý posledné roky prosperuje a robia to rozumne. Majú dosť zaujímavých hráčov ako Freuler, Iličić, Pasalić, Gosens, Muriel, de Roon a podobne. Navyše teraz rekonštruujú ten ich štadión.

Ako najväčší sympaťák mi príde Maarten de Roon, pozrite si jeho instagram alebo twitter, píše tam celkom vtipným spôsobom. A Gosensa by som rád videl v nemeckej reprezentácii, škoda, že pod Löwom to na to zatiaľ moc nevyzerá. Taktiež ho v budúcnosti očakávam v Schalke, tam sa do toho prestupu možno zamotá ďalší Nemec Czyborra, ktorý hrá za Heracles Almelo (stejne ako predtým Gosens) a tiež je lavý obranca a chce ho Atalanta. Zároveň na neho má ale Schalke spätnú klauzulu vo výške tuším 500 tis. €.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejvíc baví Iličič, mám rád takové produktivní ofenzivní záložníky a on to sázel v každém klubu, kde byl

Reagovat
Elliasson

Přitom ze začátku to ve Fiorentině nevypadalo. Ale u něj je obdivuhodné, že i přes tu jeho vzácnou nemoc, která ho málem stála kariéru, se dokázal na hřiště vrátit v takové formě.

Reagovat
Recoba Inter

De Roon a ještě Hateboer

Reagovat
Largo

Gosens se nikdy netajil touhou odejit z Italie zpatky do Nemecka, takze nejpozdejc v lete ho tam vidim.

Reagovat
Rudnevs

Ja viem, konkrétne najradšej by šiel do Schalke, čo je jeho obľúbený klub už od detstva a viackrát sa sám ponúkal. A jeho náhrada v Atalante by mohol byť práve ten Czyborra.

Reagovat
Pipo123

Podľa Di Marzia má prestúpiť Olmo do AC.

Reagovat
LesyJePan

Super, kde s nim v 4-4-2?

Reagovat
FORZAMILAN

Jak to vidíš zítra s Dórií?

Reagovat
Pipo123

3:0

Reagovat
FORZAMILAN

myslím herně tvl a ne výsledek

Reagovat
Alberto Aquilani

BENTORNATO SPINA

Politano to dal na Malcoma a ani si nerozhneval fanúšikov

Toto je strašný bizár.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele