Aston Villa koupila z Valencie talentovaného Gila

13.01.2015, 17:47
Aktuality
Jenom půl roku byl Carles Gil členem prvního týmu Valencie. 22letý ofenzivní fotbalista si v týmu z východu Španělska nedokázal vybojovat místo v základní sestavě a míří do Anglie, stal se novou posilou Aston Villy, která vše potvrdila na svých internetových stránkách...

Gil v posledních dvou sezonách hostoval v Elche a týmu pomohl k postupu do španělské nejvyšší soutěže. V létě si ho následně Valencia ponechala a mladý fotbalista se v posíleném kádru nedokázal prosadit podle svých představ. V Primera División naskočil pouze k osmi zápasům, v nichž vstřelil jednu branku.

Villans za Gila podle médií zaplatí necelé čtyři miliony liber. Gil, který může nastoupit na obou křídlech a pozici podhrotového hráče, se dohodl na kontraktu do června 2019, už za sebou má zdravotní prohlídku a čeká na pracovní povolení.

"Hledali jsme kreativního hráče a on do našeho týmu určitě přinese něco navíc. Je mu teprve 22 let, ale přijde a dá nám něco, o čemž si nejsem jistý, zda v tuto chvíli máme. Může hrát na několika postech, umí vytvářet šance a má hodně co nabídnout. Vím, že z něho můžeme dostat to nejlepší," libuje si manažer Paul Lambert.

Autor: Tomáš Pavlík / avfc.co.uk

Komentáře (384)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele