AS Řím přišel o kapitána, Florenzi hostuje ve Valencii

30.01.2020, 22:33
Aktuality
Valencia před uzavřením přestupového trhu získala Alessandra Florenziho. Italský reprezentant se na Pyrenejský poloostrov vydává na půlroční hostování bez opce z AS Řím...

Florenzi je odchovancem AS Řím, kde se po hostování v Crotone prosadil do základní sestavy a po odchodech Francesca Tottiho a Daniela De Rossiho se stal kapitánem.

Po příchodu kouče Paula Fonsecy ale ceněný univerzál přestal nastupovat s železnou pravidelností a rázem se začalo spekulovat o tom, že by mohl Giallorossi opustit.

Osmadvacetiletý hráč se však z hlavního města Itálie nakonec přece jen stěhuje, když do konce sezóny bude hostovat ve Valencii. Součástí dohody není opce, přičemž Florenzi změnil prostředí i kvůli tomu, aby měl větší šanci na nominaci pro nadcházející Euro.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (55)

Přidat komentář
aurelio

Som skeptický, z toho, čo som videl, mizerne bráni a jeho centre sú skôr o kvantite ako kvalite. Pochybujem, že bude lepší ako Wass.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencii dlouhodobe chybi kvalitni pravej bek, nechapu proc tam dali Wasse.

Reagovat
Petrinho17

Dali tam Wassa pretože "Valencii dlouhodobe chybi kvalitni pravej bek.."

Reagovat
smazaný uživatel

tak nekdo tam hrat musi ne

Reagovat
aurelio

Pravého obrancu hral aj v Eviane a myslím, že je tam lepší ako v zálohe. Za mňa v pohode.

Reagovat
Mass

Reagovat
Largo

Reagovat
Beči

Reagovat
Mass

Reagovat
Kucka

Reagovat
Alberto Aquilani

Ciao, najlepšie by bolo túto kapitolu definitívne uzavrieť. Proste z neho nová ikona nebude. Bohvie čo o situácii povie neskôr, ale hrá proste priemerne, preto sa stáva, že zvykne sedieť. Stále ale odohral väčšinu zápasov v základe. Je to nejaký piatok, čo som PD nevidel, ale naozaj mi nepríde ako hráč pre túto súťaž. Možno je škoda, že po odchode Zemana (2013) odohral na mezzale za ten čas len nejaké 4 zápasy. Tie zranenia sa na ňom podpísali dosť výrazne a čo je najhoršie, už ani tá jeho najväčšia prednosť - skvelá atletická pripravenosť nie je to pravé orechové.

Každopádne, strašne slušný bizár toto mercato a Petraky ešte dokázal ten tím oslabiť, a spraviť na ďalšie leto pár výkupiek, ktoré nás budú bolieť.

Reagovat
Largo

S prvním odstavcem naprostej souhlas. Už to není, co to bývalo. Nepamatuju, kdy by měl sérii dobrejch zápasů.

S mercatem a jeho hodnocením bych počkal podle toho, jak se nový posily ukážou. Vzhledem k našim finančním možnostem jsem nepočítal s hráčema do základu nebo dražšíma posilama. A hlavně byl Petrachi nucenej reagovat na zranění Zaniola s Diawarou. Prostě malej manipulační prostor. Že by tým oslabil, s tím úplně nesouhlasím.

Reagovat
Maritazzi

Jak se s tebou na většině shodnu, tak s tim Petrachim budem bojovat dlouho

Výkupka je tam za mercato jedna, Perez (asi se nebudem hádat, že i kdyby to byl flop, do Anglie ho prodáme za tyhle peníze v klidu). V létě se musí vykoupit Veretout a Mancini, u nichž je bez diskuze, že jsou skvělý posily. Pak ještě Smalling, kterej pro nás byl otazník a teď ho každej Romanista chce. To znamená, že v klubu nemusí zůstat nikdo z hráčů, který chtít nebudem (Zappa, Miki, Kalinic). A znovu, přišel do Monchiho nefunkčního bordelu, bez LM, bez peněz. Posily, za který jsme museli/budem muset platit mu vyšly bez vyjímky. Teď v zimě mu Pallotta nedal vůbec nic, takže to tak odpovídá a třeba na Villara se docela těším, vzhledem k zájmu o něj.

Reagovat
Largo

Z Petrachiho se na mnoha místech dělá téměř až neschopnej, nekompetentní člověk. Přitom odvádí velmi dobrou práci, vzhledem k výše zmíněnému.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja to myslím na úkor tohto zimného mercata. Mne teda nepríde moc v pohode v zime nakupovať deti, ktoré majú až prehnane nastavenú výkupku.

Ibanez, ktorého Atalanta kúpila v lete za 1 mega, po 9 odohraných minutách k nám prestúpi dokopy pomaly za 10 mega? - WTF?

Perez je ďalší s povinnou výkupkou za 12. Rád sa budem mýliť, ale podobných Perezov vyprdne Barcelona každý rok.

A jedného stredopoliara v 2. španielskej lige už máme.

Ja si ešte k tomu nemyslím, že budú hrať. Fonseca ukázal, že keď nemusí, nerotuje. Maximálne ten Perez. Neverím tomu, že Ibaneza s Villarom uvidím do konca sezóny viac ako 120 minút. A Rím je všetko, len nie prívetivé miesto na pomalú aklimatizáciu.

Reagovat
Maritazzi

Ibanez se bude vykupovat až za rok a půl a vzhledem k tomu, co o něm Fonseca říkal a to že ho chtěl i v Šachtaru snad znamená, že v něj věří hlavně on sám a chce si ho připravit na léto. Já si nemyslím, že ani jeden z nich bude výrazně hrát teď na jaře a vlastně mi to nevadí. Chtěli jsme někoho za Zaniola, toho máme a jinak je to celkem široký, na to abychom uhráli to co potřebujem (zvlášť když Diawara nešel na operaci).

Ale obecně, pokud by Řím měl peníze, nevěřím, že se udělá takový mercato s mladejma, spíš by přišel jenom třeba ten Villar, k němu Politano a už by byl vykoupenej Smalling. Takže se zas dostáváme k tomu, že Pallotta do klubu už nic dát nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao, no nevim Alberto z ceho cerpas a jak dalece vis a znas deni v AS, ale z toho co pises mi moc to tvoje uzivatelske jmeno nesedi. Po FT 10, DDR 16,altro Romanista skoro pryc a to me jako opravdovemu fanouskovi AS Roma fakt vadi. Ze to nekomu nejde, to je proste fotbal na jakekoliv urovni, ale zbavovat se ikon klubu se proste nedela. At si o tom mysli kazdej co chce. A o zpusobech jak se to v novodobe historii klubu deje ani nemluve.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tí, ktorí sa vyznajú najviac do Ríma čítajú chiesaditotti. Ja k nim bohužiaľ nepatrím, tak som si nejak tú novú klubovú ikonu vo Florem nevšimol...

Reagovat
Largo

K Tottimu se tohle cislovani à la Ronaldo fakt hrozne nehodi

Reagovat
smazaný uživatel

padla aj posledna klubova legenda po Francescovi a DDR padol aj "futuro capitano","new gladiator" atd...asi sa ukazalo ze bol v ich tieni a ked malo prist prebrat rimske legie napriec v boji v rimskej risi roztriasli sa mu nohy ruky a nevedel rimskym legiam velit ...zo zroneneho a vyverpaneho vlka je netopier...zbohom Alesandro na tvoj gol proti barcelone takmer s polky nikdy nezabudnem,zial ani na tvoje rozjebane kolena...arivederči !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ave já.

Reagovat
Lech

Sympatie obcas musi stranou. Ciao capitano

Reagovat
FC Porto FC

Proč už nehraje střed?

Reagovat
Largo

Florenzi? Střed nikdy nehrál

Reagovat
Gimme

Ale hrál...

Reagovat
Largo

Kdy prosimte? Florenzi je typickej priklad krajniho univerzala.

Reagovat
Gimme

Pod Zemanem v systému 4-3-3

Reagovat
Houfi

Reagovat
Largo

Tam hral krajniho utocnika.

Reagovat
Gimme

Tam právě hrál v některých zápasech i střed zálohy a nebyl tam vůbec marnej

Reagovat
rezba

S emocemi: Tímto z klubu definitivně vyprchala ta aura romantismu, co klub dlouhá léta obklopovala. Navíc další naprosto nedůstojný odchod hráče, jenž týmu dával víc, než jen výkony na hřišti. Dával tomu srdce. Nevěřím, že se do Říma ještě vrátí. Neuvěřitelné, jak Pallotta a jeho nohsledi během pár let rozbili ten dlouho budovaný obraz AS.

Bez emocí: Poslední dobou ho kosila zranění, již se nedostal(a nedostane) na tu TOP úroveň jako tři - čtyři roky zpátky. Navíc odečte se jeho plat.

Jenže: Kdybych chtěl fandit klubu, kde se*ou na city a řídí ho pragmaticky, nefandil bych Římanům. Z bandy gladiátorů se staly hadrové loutky!

Díky za vše!

Reagovat
Largo

Fotbalovej romantismus, pro mě AS. I kvůli tomu, kvůli Magica Roma jsem ho miloval a pořád miluju. Florko chce hrát před ME, takže jeho odchod chápu. Objektivně, v Itálii jsou mnohem lepší obránci.

Reagovat
Slavia10

Pallota je asi nejhorší majitel v dějinách fotbalu, tohle je vážně umění, tým který v podstatě asi až na Lazio musel každý uznávat a mít rád a teď Pallota dělá všechno proto, aby ten klub zničil. Navíc musí i dost prodělávat, zkusil to, neumí to, fotbal jde úplně mimo něj, ať na to kašle..

Reagovat
Largo

Neboj, v únoru (snad) nastoupí novej majitel. Pro změnu obchodník z Ameriky

Reagovat
Lech

Reagovat
Maritazzi

Skvělej kapitán, horší hráč. Sám nehrající kapitán bejt nechce, chce hrát na Euru, s Fonsecou si to měl po derby vyříkat, nemám problém tomu věřit. Hostování je divnej deal, ale klub mu chtěl vyjít vstříc, což je fajn. Všichni víme, co s ním udělali kolena, jeho nahánění Ronalda v poháru bylo až tragikomický. Ano, je to odchovanec, všichni jsme ho měli rádi, ale radši bych mu nechal prostor, ať ještě někde nahání fotbalový cíle a pak se k nám klidně vrátí dělat legendu do rotace.

Jinak statistiky letos (jo, jdou ohýbat, jak se komu zachce, ale asi každej, kdo nás letos viděl, tak ví, že to tak přibližně odpovídá:

s Florem:


1245 minut
26 vstřelených gólů (1,88/zápas)
21 obdržených gólů (1,45/zápas)

bez něj:


1365 minut
27 vstřelených gólů (1.78/zápas)
11 obdržených gólů (0.72/zápas).

Takže, užij si ještě nějaký ambice v kariéře, hodně štěstí a Římani v klubu zas budou pokračovat díky Pellemu.

Reagovat
PtákOhnívák

Já měl vždycky za to, že je velká kvalita a takovej jako druhej Totti... Že má "na víc", ale je věrný AS. Koukám, že jsem se asi pletl.

Reagovat
Messiáš

Pro Vale super posila. Na RB nemá kdo hrát, Wass je záložník a i když tam občas předvede slušný výkon, tak k ideálu to má velice daleko. Piccini zraněnej a obecně si myslím, že nebude asi lepší než Florenzi. AS i Florenzi dost pushovali, aby Vale měla povinnou opci. Věřím, že když se trochu předvede, bude možnost vyjednat v létě trvalý přestup

Reagovat
Mass

Piccini lepší nebude. Ale Wass hraje celkem slušně, ale mohl by tam být na beku někdo lepší. Jestli to bude Florenzi, to je otázka. V těch málo zápasech, co sem ho viděl já byl celkem dobrý. Kolik chtěli za povinnou opci? Mohli třeba říct, jestli se Vale dostane do LM , tak si ho musí vzít nebo něco podobnýho.

Reagovat
Bakary3

Pushovali

To uz mas anglinu na zakladce aspon druhym rokem, vid?

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
netopier

Reagovat
Gazdo

S tym Bakambuom sa to naozaj stalo nase vedenie je uplne z inej dimenzie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Trincao ofiko v Barce od léta, cena 31 mega.

Reagovat
blaugrana

Kto to je?

Reagovat
Messiáš

Nechápu, co tím sledujeme. Cena absolutně neodpovídající jeho současným výkonům, přijde mi v rozvoji hodně přibržděnej, když každý kolem něj kroužil před 2 lety a od té doby zažíval celkem útlum. Rád se budu mýlit, ale jsem dost skeptický. To i ti pokémoni z Brazílie do Realu snad dávají větši smysl

Reagovat
Gazdo

Akoze vobec nechapem. Keby za 3,1 miliona ok dobre no aj tak by to bolo divne ale mozno motyka vystreli. Ale za 31 uz musi prist trochu iny hrac. A k tomu aby nebolo malo dalsi lavak

Reagovat
patas92

Ohlasy na něj jdou celkem fajn. Navíc do Bragy by naopak měl jít Abel Ruiz za 10M, což je pěkné vzhledem k tomu, že z něj nic moc nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně velký úlet...podobný věk i minuty v dospělém fotbale měl při přestupu i Todibo, ale ten stál 5 mega. Sice nevypadá uplně špatně, trochu připomíná Kaká nebo mladšího Mesuta, ale vsadil bych barák na to, že se stejně skoro vůbec neprosadí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nedokážu posoudit, neviděl jsem ho v zápasech a přiznám se, že jsem jeho jméno zaregistroval až v posledních dnech v souvislosti s Barcou. Nejdůležitější bude zajistit mu správný plán rozvoje do nejbližších let, což je u nás poslední roky nepřekonatelná věc. Každopádně divná doba, ve snaze najít ofenzivní poklad všichni hází desítkama mega po pár kopnutích do míče v dospělým fotbale. Jinak je to 21 + Ábel Ruíz, který se teda mimochodem taky nějak zaseknul v přechodu do dospělýho fotbalu.

Reagovat
Messiáš

Kolem něj byl obrovský hype před 2 lety, kdy Portugalsko vyhralo Euro U19. Spolecne s Diegem Jotou to tam táhl. Jediný, co je pozitivní je, že může hrát na všech pozicích v útoku a není pochyb, že mu to fotbalově myslí. Každopádně by mi přišla i částka o těch 10 mega (nehledě na Abela) přemrštěná. Hodně mi to připomíná do určité míry trochu panic buy Malcoma, i když tam jsem k tomu měl asi více pochopení. Třeba mě překvapí, rád pak přiznám, že jsem se mýlil, pokud tomu tak bude

Reagovat
Ángel di María 22

Tak máme doma Socky, to bude peknej zapas

Barcelona jede na San Mamés

Reagovat
LAM

Real jasnej postup,jelikož hraje doma.

U nás to vydim dost reálně na vypadnutí,jelikož bude hrát celej základ opět teď proti Levante a na Bilbau přijde nějaká rotace.Navíc naše tragická forma venku,jenž se asi těžko zázračně změní za pár dní.

Reagovat
Francesco Totti AS

Průměrný fotbalista, klidně může jít na stalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele