AS Monaco hledá nového trenéra, Clement byl po roce a půl odvolán

04.06.2023, 23:30
Aktuality
Philippe Clement (© AFP)

Philippe Clement končí na lavičce AS Monaco, s nímž nedosáhl na kvalifikaci do evropských pohárů. Devětačtyřicetiletému kouči definitivně zlomila vaz včerejší porážka 1:2 s Toulouse, která rozhodla o tom, že knížecí celek obsadí až šestou příčku...

AS Monaco se přitom po většinu sezony drželo na pohárových místech a ještě uprostřed dubna bylo ve hře o Ligu mistrů, série jediné výhry z posledních sedmi kol (1-1-5) však má za následek výrazný propad. Vedení klubu proto rozhodlo, že s Clementem ukončí spolupráci.

"Je to těžké rozhodnutí, Philippe ze sebe vydal maximum a vždy se choval profesionálně. Jménem klubu bych mu chtěl poděkovat za veškeré jeho úsilí," řekl sportovní ředitel francouzského celku Paul Mitchell, jehož úkolem nyní bude sehnat náhradu.

Clement na lavičce AS Monaco na začátku roku 2022 nahradil Nika Kovače a loňskou sezonu zakončil na třetí příčce, a přestože se mu nepodařilo s "Knížaty" postoupit do Ligy mistrů, probojoval se s nimi do předkola playoff Evropské ligy. Bývalý kouč Genku nebo Brugg vedl ASM v 73 soutěžních utkáních s bilancí 1,73 bodu na zápas.

Hlavním kandidátem na uvolněné místo je Jesse Marsch, jenž naposledy vedl Leeds United.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr, asmonaco.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
raduinho

Stop plešinám na lavičkách! Chceme trenéry s pěknými vlasy!

Reagovat
Remt

Franz? Nebo Conte?

Reagovat
Ferax

Po šíleném závěru sezóny bylo dost pravděpodobné, že Clement skončí. Mluvilo se předtím i ho jeho návratu do Brugg, čemuž bych se nedivil.

Pokud Monaco převezme Jesse March a přivede si nějaký svoje někdejší salzburský koně, mohlo by Monaco klidně příští rok útočit na titul.

Reagovat
Lukáš_6

Zase tak žhavě s útokem na titul bych to neviděl ale ano ,tahle cesta co píšeš by byla zajímavá

Reagovat
Ferax

Zůstane-li tenhle kádr pohromadě, přivedou se 2-3 hotoví hráči a vyhodí se problémový Diatta, tak by mě minimálně TOP 3 nepřekvapila, letos tohle umístění bylo sci-fi s tou formou po vypadnutí z Evropy...

Reagovat
Seydou Doumbia

V létě bych asi počítal s odchodem Fofany a Disasiho, nemyslíš?

Reagovat
Ferax

To se dost nabízí, mohly by z nich být hodně zajímavé peníze. Otázka je, jak to myslí vedení s ligou vážně, nicméně vzhledem k tomu, že Monaco nebude hrát evropské poháry jsou ty odchody asi nevyhnutelné. Uvidíme.

Reagovat
Lukáš_6

Dokážeš mi rozvést toho Diattu? Já ho měl za dost zajímavého hráče. Ale Monaco nějak nasledované nemám

Reagovat
Ferax

Problémový hráč, měl rozepře s trenérem a několika spoluhráči během tréninků. Byl kvůli tomu i několikrát vyřazen z nominace na ligový zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele