ARTETU SLEDUJE ATLETIKO MADRID

07.02.2007, 14:11
Aktuality
Mikel Arteta by se v létě mohl vrátit na Pyrenejský poloostrov. Španělský záložník se sice nedávno nechal slyšet, že je v Evertonu spokojený a na odchod nemyslí, tyto řeči ale naodradily Atletiko Madrid...

Ředitel španělského klubu Miguel Angel Gil Marin údajně byl minulý týden v Anglii, kde na vlastní oči sledoval liverpoolské derby mezi FC a Evertonem. Po zápase se pak pak údajně sešel s Artetou, aby s ním probral možnost letního přestupu na stadion Vicenteho Calderona.

"Mikel po nevydařeném působení v Realu Sociedad touží po úspěchu ve Španělsku," naznačuje otec 24letého záložníka, kam by mohly vést jeho další fotbalové kroky.

Možné realizaci přestupu by mohl napovídat i fakt, že Arteta je dobrým kamarádem kapitána Fernanda Torrese. Atletiko o jeho služby již jednou usilovalo, před několika lety se však nedohodlo na odstupném s Glasgow Rangers, jehož barvy hráč tou dobou hájil. Klub z hlavního města není jediným kandidátem na Artetovy služby, zájem prý má také Real Zaragoza.

Arteta má letos vynikající formu, je jednou z klíčových opstav Evertonu a dělá si zálusk na debut v národním týmu. Dnes se v přátelském utkání střetnou právě Anglie se Španělskem, 24letý záložník u toho však nebude. "Bylo by to pro mě hodně speciální, kdybych nastoupil proti Anglii, ale nejsem znechucený. Španělsko má na můj post hodně hráčů," smířil se Arteta s faktem, že opět nedostal pozvánku.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Zak

Měl by zůstat. Jeden z mála Španělů, komu to na Ostrovech svědčí a u Toffees to dobře vědí. Letos nejlepší španělský hráč v Premiership.

Reagovat
smazaný uživatel

v létě do Villarrealu

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
HOST*destl

hmm...ten by se presne hodil do koncepce Atleticu...Maniche hraje tycku, Costinha je az moc defenzivni a dopredu nic kloudneho nevymysli a Luccin je jediny zaloznik, ktery drzi zalohu Atletica pri zranenich Maxiho a Petrova nad vodou(Jurado nehraje na svem poste, hraje nalevo za Petrova a to neni jeho post a Galletti hrajici napravo za Maxiho uplne ztratil formu v poslednich kolech). Myslim si, ze Arteta by pomohl jak sobe tak Atleticu...jediny kdo by stradal je Everton, ale tak to je zivot...

Reagovat
HOST*Zak

Je otázka, či by pomohlo i jemu. Proč se v době, kdy se mu daří víc než kdekoliv jinde odcházet někam, kde se mu ještě před dvěma roky tolik nedařilo. Národností Španěl, leč stylem dostatečně vhodný pro ostrovní fotbal. U Toffees zůstane .

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Jurado je vynikající i na té levé straně, bohužel ne po celý zápas.. Maniche nehraje zas tak špatně, ovšem od takového hráče jsem čekal víc.. Luccin je good, ale semtam nebezpečně ztratí míč.. se zdravými křídly by bylo Atlético na úrovni Sevilly.. Petrov s Maxim prakticky nejdou nahradit v současné době..

Reagovat
HOST*sweet

Tak to by byla chyba odejít do atletica,protože v Evertonu se mu docela daří a dává na tože je zálůožník docela dost gólů

Reagovat
HOST*destl

Mikel desires to be a success in Spain after his bad experiences at Real Sociedad," said the 24-year-old playmaker's father.

Arteta insists he's happy at Everton, but those close to the ex-Barcelona trainee say he has had a long-term ambition to play for Atletico.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele