Arsenal hledá nového manažera, Emery byl odvolán

29.11.2019, 11:41
Aktuality
Unai Emery skončil jako manažer Arsenalu. Londýnský celek tímto krokem reaguje na špatné výsledky, ze kterých se Gunners pokusí vyvést Fredrik Ljungberg, jenž byl jmenován dočasným manažerem...

Španělský stratég přišel ke Gunners v létě roku 2018, přičemž uplynulou sezónu zakončil s ambiciózním klubem na pátém místě anglické ligy. Kromě toho Emery s Arsenalem postoupil do finále Evropské ligy, kde však jeho mužstvo podlehlo Chelsea poměrem 1:4.

Arsenal nevstoupil špatně ani do letošního ročníku, postupem času se však výsledky zhoršovaly, což vyvrcholilo včerejší porážkou v rámci Evropské ligy na hřišti Eintrachtu Frankfurt.

"Kanonýři" tím natáhli vítězné čekání na sedm utkání, načež vedení klubu došla trpělivost a manažera Enaie Emeryho odvolalo. Dočasně mužstvo povede asistent Fredrik Ljungberg.

"Museli jsme tohle rozhodnutí učinit, protože výsledky ani výkony nejsou na požadované úrovni," stojí v prohlášení Arsenalu. "Probíhá hledání nového manažera a až bude tento proces dokončený, vydáme další prohlášení. Nyní máme plnou důvěru ve Fredrika."

Nejvíce skloňovaným jménem do pozice nového manažera Gunners je Nuno Espírito Santo z Wolves, ve hře však mohou být i Mauricio Pochettino, jenž nedávno skončil v Tottenhamu nebo Eddie Howe z Bournemouthu. Anglická média spekulují i o bývalém hráči londýnského celku Mikelu Artetovi, jenž se učí pod taktovkou Pepa Guardioly u úřadujícího šampiona Manchesteru City.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (729)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele