Arsenal děkuje za postup brankáři, který prošel pátou ligou

13.03., 10:57
Aktuality
David Raya (© Arsenal FC)

Španělský brankář David Raya se stal hrdinou fotbalistů londýnského Arsenalu, kteří v úterý oslavili postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po 14 letech. Stejně jako v roce 2010 to bylo na úkor Porta, které vyřadili až po penaltovém rozstřelu.

Porto v prvním zápase doma zvítězilo 1:0, Arsenal jeho náskok v odvetě stejným skóre dorovnal a po prodloužení rozhodovaly penalty. Šlo o první rozstřel ve vyřazovací části Ligy mistrů od finále 2016 mezi Atléticem a Realem. Lídr anglické ligy uspěl na penalty 4:2.

Zatímco "Kanonýři" proměnili všechny čtyři penalty, Wendell ve druhé sérii poslal míč do tyče a gólman Raya ho pak po odrazu šťastně vyrazil nohama. Na závěr pak osmadvacetiletý brankář vychytal Galena a byl vyhlášen mužem zápasu. "Na penaltách jsme hodně pracovali a dřina se vyplatila," řekl Španěl, který před rozstřelem na lavičce rychle prostudoval tahák se střelci soupeře.

Barcelonský rodák se přitom po příchodu do Anglie těžko protloukal, zachytal si i na hostování mezi poloprofesionály v Southportu v páté nejvyšší soutěži. "Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po takových letech pro mě znamená úplně všechno. Užijeme si ho. Klíčové bylo udržet čisté konto a dát gól. Mám prostě kliku. Pro takové zápasy fotbal hrajete," vylíčil Raya pro TNT Sports. "David byl skvělý, sláva mu. Postup nám vychytal," pochválil spoluhráče útočník Bukayo Saka.

Arsenal je lídrem Premier League, hned po reprezentační přestávce ho čeká v boji o titul důležitý duel na stadionu Manchesteru City. "Jsem tak šťastný. Uplynulo 14 let, což je dlouhá doba pro klub, jako je Arsenal. Ukazuje to, jak to bylo těžké. Na stadionu začínáme vytvářet neuvěřitelnou energii," řekl trenér Arteta.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
owny✨

"Na stadionu začínáme vytvářet neuvěřitelnou energii"

Tak snad vám to nebouchne

Reagovat
sejber

Snad by si nam mal vybuch priat

Reagovat
J0EL

owny je nas najvernejsi fanusik, jeho existencia by bez nas stratila zmysel.

Reagovat
kilobyte

Tak neúspěchů Arsenalu zažil víc než úspěchů Tottenhamu.

Reagovat
J0EL

Tak uspech Tottenhamu zazila naposledy snad Zdena Studenkova ked pobehovala este s dinosaurami. To nie je velmi relevantny argument

Reagovat
Azza

Reagovat
PBLead

Takovýto když 18 letý kluk jde na měsíc hostovat z 2. anglický do 5. anglický a ČTK to dá nadpisu 10 let po tom.

Reagovat
zelda

Reagovat
Nizzie

Reagovat
doocetung

a to buďme rádi že se tam nepotkal třeba s tím Hladkým, to by tam přibylo ještě "a byl konkurentem Václava Hladkého"

Reagovat
PBLead

Reagovat
Azza

Reagovat
Kucka

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SunFells

Co za vemeno tohle vymyslelo

Reagovat
Jardin

Reagovat
krisa

Reagovat
Čenda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele