Urážel mou rodinu, obvinil Conceicao svého kolegu Artetu

13.03., 08:53
Aktuality
Sérgio Conceição (© AFP)

Trenér Porta Sergio Conceicao (49) prohlásil, že kouč Arsenalu Mikel Arteta (41) urazil během úterního penaltového rozstřelu v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů jeho rodinu. Londýnský klub opanoval penalty 4:2 a poprvé od roku 2010 si zajistil účast ve čtvrtfinále prestižní evropské soutěže.

Na Emirates Stadium panovalo při úterním večeru velké napětí a oba manažeři byli na konci zápasu viděni, jak spolu vedou vášnivý rozhovor. "Během zápasu se otočil k lavičce a španělsky urážel mou rodinu," řekl Conceicao po utkání novinářům.

"Na konci jsem na Artetu zavolal, abych ho upozornil, že člověk, kterého urážel, už mezi námi není," doplnil Portugalec, jehož otec zemřel při nehodě na motorce den poté, co dovolil tehdy 16letému mladíkovi podepsat smlouvu s mládežnickým týmem Porta. Matka Conceicaovi zemřela o dva roky později.

Na pozápasové tiskové konferenci byl na incident ze hřiště dotázán i lodivod Arsenalu, který reagoval stroze: "Bez komentáře."

Obdobnou zkušenost z anglických trávníků má Conceicao z roku 2021, kdy po utkání Ligy mistrů s Chelsea obvinil jejího tehdejšího manažera Thomase Tuchela taktéž z urážek. Ještě o rok dříve vedl spor s Pepem Guardiolou, o němž po vzájemném zápase v milionářské soutěži prohlásil, že zneužívá nátlaku na rozhodčí a uráží hráče soupeře i za užití vulgárních výrazů.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk, Reuters

Komentáře (171)

Přidat komentář
bakasa

Guardiola, Tuchel, Arteta...ty to nějak přitahuješ Sergio

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arteta dělá všechno, co dělá Guardiola...

Reagovat
janinho

Arteta sa pocas zapasov ako trener sprava ako uplna pica. sranda, lebo ako hraca si ho takto nepamatam.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako hráčovi ti na tom tolik nezáleží, si jeden z mnoha...jako trenér si ten hlavní co nese zodpovědnost za vše

Reagovat
Front hell

Tak snad to tak bude vše všem

Reagovat
Golasso

Náhodička

Reagovat
Gunner14

Sore loser

Reagovat
Benzema

Arteta je zmrd už od pohľadu, strašne nesympatický ksicht

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GrimeBaller98

rika nekdo, kdo se jmenuje Benzema, kterej vydiral spoluhrace a lovil 15 ti lety holky.

Reagovat
Azza

Reagovat
Mass

Nj asi ho spíš rajcujou arabský typy

Reagovat
mistr129

Reagovat
bayern987

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Neutron

Reagovat
Front hell

Reagovat
Benzema

Jj, lebo píšeš to priamo jemu

Reagovat
GrimeBaller98

tak sam pises, ze je Arteta zmrd od pohledu, ale mas rad Benzemu, kterej je 1000x horsi clovek

Reagovat
forrest

On už i ten Artetův kukuč nevypadá moc přátelsky, spíš falešně a zákeřně... jestli je to pravda, tak hodně velkej palec

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak za svůj vzhled nemůže.

Reagovat
Luc-Luc

Chcipacek Arteta vypada jako krysak, asi krysak fakt je

Reagovat
Kluivert9

Conceicao bude dobrá citlivka, snad ho Deco nebude v létě tahat do Barcy.

Reagovat
Keeper117

každý by bol citlivý na fakt, že v prvom roku dospelosti už nemal oboch rodičov... spamätaj sa prosím ťa čo píšeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Na něj nemá smysl reagovat, je to dement.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kluivert9

A tím ho urážel i Tuchel a Pep?

Reagovat
Keeper117

Bavíme sa o tejto konkrétnej situácii, kde je jeho hnev absolútne oprávnený. Na toho človeka konkrétne útočiť môžeš ale na rodinu nikdy. Tobôž ešte keď si zažil toto.

Reagovat
Golasso

Jenže s tím, jak každého permanentně obviňuje, roste šance, že si ty věci prostě vymýšlí nebo zveličuje banality. Neviděl jsem nikoho dalšího, kdo by byl tak často "urážený", divný ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to třeba tím, co se mu stalo v dětství? Pokud máš zdravou a živou rodinu, tak tě nějaké "banální" urážky samozřejmě nechají v klidu, ale pokud ne, tak budeš přirozeně brát hodně osobně a vážně. Takže se nad tím zkus zamyslet spíš z této strany...

Reagovat
Golasso

A ty předchozí údajné urážky taky rozmáznul kvůli traumatům z dětství? Však to je blbost, historie podobných vyjádření ukazuje na to, že je to uměle vyvolaná mediální kauza. Prostě si chtěl kopnout.

Reagovat
janinho

Arteta ked sa nedari tak sa tam pravidelne hada s trenermi, rozhodcami aj hracmi a sprava sa ako uplny chrapun. pamatam ako vyskakoval na kloppa aj ked ako trener by si za nim mal ist skor po podpis do dennicku... takze v tomto pripade by som tomu Conceicaovi kludne veril.

Reagovat
Golasso

Jenže to dělají pravidelně všichni temperamentní trenéři, včetně Conceicaa a právě Kloppa. Nijak to neukazuje na to, že by měl zrovna teď začít urážet něčí rodiny, ale ty si věř, čemu chceš samozřejmě.

Reagovat
kilobyte

Ale je trochu divné, že jediný kdo si stěžuje je Conceicao a to na více trenérů. A vždy si stěžuje po prohře.

Reagovat
PP

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
tweek

Reagovat
Front hell

Tak se chová kloppko, Pepík ale tam je to samozřejmě v pořádku. Ale věř čemu chceš. Klidně chlapovi co nemá tenhle problém poprvé a vždy když prohráli

Reagovat
janinho

jasne, ze kazdy si tu bude zastavat svojho. ja som mal artetu ako hraca velmi rad a aj v city mu davali velke zasluhy na rozvoji hracov, tak som mu drzal palce a veril som ze z neho bude velky trener (co asi aj bude). ale to jeho spravanie pocas zapasov proste neznasam. nemal som to rad u nikoho a v tomto sa mi teraz napr. velmi paci u Spurs Ange, alebo v Reale Zizou. ja beriem, ze je to jeho styl, ze to pod zapasovymi emociami zvlada takto, ale proste to nemam rad. Aj u Kloppa mi tie jeho nervaky vadili, ale myslim ze sa skludnil.

Reagovat
Front hell

Já taky nejsem úplně příznivcem těhle temperamentních trenéru jako Pepko, kloppko nebo Arteta. Takže tvůj pohled chápu. Ale tady tohle mi k němu teda úplně nesedí. Je to první takovéhle obvinění proti němu a příjde to od borce, který má týhle problémy pravidelně a vždy když jeho tým prohraje. Docela zvláštní. A tady si přečteš. ,,Je mi nesympatický, musel to udělat."

Reagovat
aramaki

Ten človek očividne nezvláda svoju frustráciu po vypadnutí a toto je jeho spôsob, ako sa s tým vysporiadať. Všetci manažéri urážajú jeho, ale nikoho iného, len jeho.

Reagovat
Kucka

Reagovat
J0EL

pritom nejake "putamadre" sa uz snad berie ako zargon a nie cielena narazka na matku

Reagovat
aramaki

No jo. Ono pritom skutočne sa môže Conceicao cítiť urazený, ak si aj bežné nadávky vyloží takýmto spôsobom a dotkne sa ho to. V spojení s frustráciou z prehry sa to ťažko zvláda. Oni sa už podľa mňa videli po prvom zápase vo štvrťfinále.

Reagovat
fenixLFC

podobnym sposobom argumentoval aj suarez

Reagovat
J0EL

noo

Reagovat
janinho

tak ono aj Messi povedal Ramosovi ze je hijo de mil putas, tak ak by si bol od mala sirota a toto ti niekto povie, tak mi nehovor ze by si nad tym len tak mavol rukou.

Reagovat
aramaki

Samozrejme. Niekoho môže uraziť len pohľad alebo podanie/nepodanie ruky, spôsob podania ruky, ale ty v podstate nemáš šancu takého človeka neuraziť, pretože to súvisí viac s ním a jeho minulosťou ako s tebou. Jasne, že ľudia by si nemali nadávať, ale robia to bežne a hlavne sú určité nadávky všeobecné akceptované, ako puta madre alebo motherfucker, pričom je jasné, že nehovoríš skutočne o matke toho človeka. Ale niekoho sa aj to môže dotknúť, to je jasné. Napr. ak nejaký bolestivý zážitok z detstva nemá v sebe spracovaný.

Reagovat
janinho

tak ja beriem ak hrac alebo trener nadava na nejaku situaciu, alebo si "zapicuje" lebo nieco posral. ale ti hraci a treneri celkovo by sa k sebe mohli spravat s trochu vacsim respektom. viem ze to k tomu uz aj patri, ale nemuselo by. potom sa nemozes cudovat ze prides do hladiska a ludia sa spravaju jak stado oviec ked to iste vidia na travniku. v zapase mi niekto 80 minut nadava do kktov a po zapase sa s nim mam ist stiskat? to len taka moja nedelna chvilka poezie...

Reagovat
aramaki

Jasné, ale jedna vec je aj to, že v zápale emócií počas zápasu môžeš niekomu povedať niečo, čo nemyslíš až tak vážne, len potrebuješ vypustiť paru inak by ti vyrazilo dekel. Problém je, ak niekto niečo také začne brať vážne. Je tam súťaživosť, sú tam veľké tlaky, nehrajú o fazuľky a určite každý sa s tým tlakom vyrovnáva po svojom. A ešte iná vec je, keď si aj nejakú nadávku vyjasníš medzi 4 očami a tam to zostane a keď začneš hrať nejaké psycho hry a ťaháš to na verejnosť do novín.

Reagovat
janinho

ja si myslim ze pri vsetkych tych kamerach a mikrofonoch na stadione, ak mu nieco take zakrical tak by to museli zaznamenat. samozrejme, ze majitelom vsetkych tych zaznamov je klub Arsenal a ak nieco take povedal, tak asi sa nebudu ponahlat zverejnovat to. nedozvieme sa asi ako to bolo a nikde netvrdim, ze urcite ma Conceicao pravdu, len hovorim, ze s ohladom na to ako sa Arteta pocas zapasov sprava si nedovolim tvrdit, ze si to urcite vymyslel. A ak ma pravdu, tak by si Arteta zasluzil jedno chlapske delo medzi oci. Zbyotcne to dalej riesit asi nepotrebujeme.

Reagovat
aramaki

Z môjho pohľadu by si to delo medzi oči zaslúžil Conceicao, za to akú nechutnú hru rozohral po prehratom zápase a že nedokáže uznať kvalitu súpera, ale v pohode. Rozumiem frustrácii a že mal veľké oči, to potom zabolí. On sa po zápase vyjadroval, že vraj boli lepší v oboch zápasoch a zaslúžili si postúpiť, že ich videl v LM oveľa ďalej a sám priznal svoju frustráciu. Možno o nejaký čas po vypadnutí Porta sa bude zas písať o tomto istom, akurát pri inom trénerovi. Možno vypadnú s Realom. Tak snáď v tom potom bude už jasno.

Reagovat
mistr129

Reagovat
CescZlataAsistence

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Kluivert9

Ano, včerejšek je prasárna, pokud to tak bylo.

Ale já narážel hlavně na to, že má tyhle "problémy" s ostatníma dost často. Zřejmě řeší i věci, kteří ostatní normálně přejdou bez povšimnutí - je zbytečně citlivej...

Reagovat
Golasso

Jen si teda nemyslím, že je to o citlivosti. Spíš chce z frustrace naposled sám kopnout a používá citlivá témata. Předtím to byly urážky národnosti, osoby, teď rodina ...

Reagovat
kilobyte

Bych si tipnul, že mu třeba řekl něco jako "zkurvysyne". Což běžná osobní urážka, která má už jiný význam než jak to zní.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
FC Porto FC

Taky doufám že ne, bych se poblil kdyby tam odešel

Reagovat
hornito

Reagovat
ACSeRw!n

jak vis co se tam stalo ?

Reagovat
Kluivert9

Nevím, ale vidím jeho historii stížností na urážky od ostatních manažerů.

Reagovat
ACSeRw!n

skoda, kdyby jsi to vedel, tak by ten koment daval smysl

Reagovat
Kluivert9

Přečti si celé vlákno, klidně i několikrát a třeba to dojde i tobě.

Reagovat
Miguel19

Snad jim zavolá Lesíček a půjdou do Clashe...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
ratusek

Reagovat
Perzifláž

Clash už nehrajou asi 40 let tvl.

Reagovat
Kejza

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Euphael

Reagovat
Azza

artetu nezaplatí

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Golasso

Kdo tu jedete nechutné hejtíčky na Artetu, tak si uvědomte, že Conceicao stihl obvinit z urážek už několik trenérů. Je tedy celkem velká šance, že si to buď vymyslel nebo zveličil nějakou banalitu

Reagovat
aramaki

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
aramaki

Je to celkom zaujímavé sledovať aký hatespeech sa tu spustil po obvinení frustrovaného Conceicaa. Nie je dôležité, či je to skutočne pravda, ale keďže je mi Arteta nesympatický, tak to určite musí byť pravda. Pritom Arteta môže byť ako tréner ukričaný a malý diktátor, ale takéto urážky nie sú jeho štýl. Nebol taký ako hráč a nie je taký ani ako tréner. Keby to bol magor alebo zákerák, nedá dokopy takýto tim a atmosféru, ktorá vládne v klube. A diali by sa také veci aj c iných zápasoch. Asi bude náhoda, že sa to opakovane deje len Conceicaovi, s rôznymi trénermi a vždy po prehre jeho mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je dôležité, či je to skutočne pravda, ale keďže je mi Arteta sympatický, tak to určitě nemôže byť pravda.

Reagovat
aramaki

Napísal som len, prečo je to nepravdepodobné, nie ako to muselo byť. Mohol mu fakt povedať motherfucker a ten človek z toho vyrobil takúto kauzu. Ja neviem. Ak by takto Arteta reagoval, asi by tak reagoval aj v iných zápasoch. A naopak, ak si Conceicao lieči svoju frustráciu, robil by to tak aj v iných prípadoch (Tuchel, Guardiola, Inzaghi).

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Golasso

Kdyby to údajně řekl Klopp, Ancelotti nebo někdo další, tak to zpochybním taky. Je to na základě čeho zpochybnit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
aramaki

Btw. to, že mi je Arteta sympatický si si vymyslel. Sympatický mi bol Arsene Wenger. Artetu rešpektujem ako trénera, ktorý robí svoju prácu výborne.

Reagovat
kilobyte

Většina komentářů je tady o tom, jak je Arteta nesympatický a že je to určitě pravda.

Reagovat
J0EL

boha, teba tu zhodili snad naschval tieto dni

Reagovat
smazaný uživatel

Už končím... Po dlouhé době volný týden bez Realu a Leedsu, tak sleduju jiné zápasy, no.

Reagovat
J0EL

Ako nic v zlom ale nikdy som ta neregistroval a zrazu sem nakluses a kazdy jeden tvoj koment je vylozene proti Arsenalu Tak to proste bije do oci no, ze si "troska" zaujaty. Nechaj toto radsej skusenejsim, owny s jk sa uz nudia

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to je docela butthurt, ale nevadí. Příště si dám pozor, abych nepsal ohledně Arsenalu nic negativního.

Reagovat
Neutron

Reagovat
bbbauch

Reagovat
J0EL

To kludne mozes. Ale nepchaj to zase do kazdeho svojho prispevku hlavne.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Golasso

Reagovat
forrest

Pokud by si to vymyslel, nebylo by snazší pro Pratetu na tiskovce říct, že to není pravda, případně říct, co zveličil?

Reagovat
MoonKnight

Znáš bulvár, ono je asi v tu chvíli úplně jedno, co řekneš.

Reagovat
Golasso

Ne, nejlepší je takové kauzy utnout hned zkraje. Nesmí se to rozmazávat.

A já přišel o pratetu, když mi bylo 5, tak toho nech nebo to poběžím požalovat Blesku!

Reagovat
Miguel19

Právě no. Výrokem "Bez komentáře" to moc jako neutneš si myslím...

Reagovat
Golasso

Za mě teda nejlepší možnost. Nevyvolá to pravděpodobně žádnou reakci protistrany a za týden si na to nikde nevzpomene.

Reagovat
aramaki

Práveže áno. O dva dni si na toto nespomenieš. Ale ak by Arteta začal reagovať, bulvár má z čoho žiť ďalšie 2 týždne.

Reagovat
aramaki

Najjednoduchšie je lož neopakovat a neprikladat tomu dôležitosť. Keď ta niekto obviní z niečoho a ty budeš reagovať, pravdu bude mať on, pretože s tým prišiel ako prvý a ty už len reaguješ. Bohužiaľ, tak to funguje. V politike sa to využíva bežne.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa je takýto trash talk medzi trénermi bežnejší než by sme si mysleli, ale kedže Conceicao skutočne prišiel o oboch rodičov v skorom veku, asi na to reaguje citlivejšie. Nečudujem sa mu.

Reagovat
Golasso

Jenže tohle už je jeho několikáté jeho kopnutí směrem k soupeřovu trenérovi přes média. Důvody se liší. Guardiola údajně urazil jeho národnost. Tuchel údajně urazil přímo jeho. S Inzaghim si kdovíproč nepodal ruce. Spojuje to situce, kdy byl trenér Porta očividně frustrovaný po prohraném zápase. Teď najednou Arteta údajně po prohraném zápase urazil jeho rodinu a já tomu mám věřit?

Za mě borec akorát nezvládl frustraci, kope kolem sebe a hází špínu skrze hraní na city.

Reagovat
Acquanni

Koukám že presumpce neviny zase funguje jen dokud není obviněný někdo, koho nemusím Jelikož je Arteta mimo tábor Arsenalu dost neoblíbený, tak je obvinění automaticky pravdivé

Conceicao s tímhle nepřišel poprvé. Něco mi to připomíná a to Rangers a jejich vytahování rasismu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Acquanni

Co je vtipné? Já neříkám, že Arteta nemohl říct něco nevhodného. Samozřejmě že může být pravda, že se zachoval jak kokot. Ale tady má většina lidí jasno o tom, že Conceicao má pravdu a Arteta je největší špína Na X je to to samý, 90% lidí z jinejch táborů mají jasno a volají po banu pro Artetu

Reagovat
fenixLFC

ponechavajuc stranou to ze mas o vysledku rovnako jasno ako strana ktoru kritizujes (len artetovi veris). najviac ma ale pobavil ten komplex ked v spore medzi trenermi anglickeho a portugalskeho timu je potrebne znova plakat kvoli rangers

Reagovat
Acquanni

Já mám jasno? Xx lidí tedy píše že je Arteta zmrd. Já nepíšu žádný závěr, že má jeden nebo druhý pravdu. Můj původní příspěvek byl o tom, že presumpce neviny u lidí zmizí, když je obviněný někdo, koho nemají rádi. Nenapsal jsem ani čárku o tom, že Arteta je čistej. Jen jsem dodal, že Conceicao takhle neobviňuje soupeře poprvé, což je fakt. A proč jsem připomněl Rangers? Protože tam byla zase větší část zdejších na straně Kudely. Což jen ukazuje, že viník je ten méně oblíbený/nám méně blízký a když se to hodí, na presumpci neviny se sere. Řekni, kde jsem napsal, že Arteta určitě nic neudělal, chytráku.

Reagovat
Nizzie

fenix má s pochopením textu dlouhodobě poměrně zásadní problém. Dost často reaguje z cesty a na něco, co není ani z bla obsahem textu na který reaguje.

Reagovat
Acquanni

Amen Já nepřispívám tak často ale přijde mi, že v polovině případů se hádám zrovna jen s ním

Reagovat
Front hell

hlavně za každou cenu napsat komentář

Reagovat
Gunner14

Reagovat
GrimeBaller98

Tepla cikanska placka

Reagovat
Whitemedia

Kai měl tady tu močku seřezat.

Reagovat
Azza

Reagovat
PP

No tam mi zatrnulo.. Já byl přesvědčený, že už žlutou měl. Naštěstí ne..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
owny✨

Oba jsou to dementi

Reagovat
Hachim Mastour

Havertza chválim, že ho strčil. Kazil hru.

Reagovat
pobody's nerfect

Nechápu proč dospělý chlap musí vyplakavat před novináři. Pokud ho urazil, má mu to vrátit nebo se s ním vypořádat sám a ne brečet před novináři. Navíc je to už poněkolikáté, takže mu stejně málokdo uvěří.

Reagovat
Bakary3

takových keců po hřišti je...

Ty tu běháš a někdo ti pigluje starou a kdesi cosi

Reagovat
Gazdo

vo futbale (a vlastne v sporte vseobecne) sa vzdy nadavalo a nadavat bude. Nechapem ze to dospeleho a uz nie ani najmladsieho chlapa dokaze takto rozhodit

Reagovat
Acquanni

Naopak věří mu spousta lidí. Vidíš to tady a podívej se třeba na X, tam hooodně lidí vyvolává tresty pro Artetu. Arteta je mimo tábor Arsenalu nepopulární, takže velká část veřejnosti prostě bere prohlášení Conceicaa za pravdu, protože se to hodí jejich agendě, že Arteta je zmrd a špína. Je nezajímá, kde je pravda. Pokud by se prokázalo, že Arteta urážel jeho rodinu, tak ať dostane trest.

Reagovat
mistr129

To není tak ze by tomu lidi věřili, ale proste si chtějí kopnout do Artety

Reagovat
Acquanni

Tak ono je jedno, jestli se všude píše "Arteta je hovado a měl by dostat ban" protože si chtějí jen kopnout, nebo věří Conceicaovi. Obsah těch zpráv je stejný...

Reagovat
Nihilister

celkově je dneska každý ublížená pička co nesnese cizí názor

Reagovat
PtákOhnívák

Ježiš to je idiot tohle to. Kolikátý už je Arteta trenér, kterého ten zoufalec obvinil z urážení??

Jako že tenhle člověk těžce nezvládá prohry. Vážně směšná osůbka...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TheGun

Borec nemá 30 let rodiče, a Arteta je tak blbej že je bude urážet?

Beztak urážel jeho styl hry a ty portsky herečky.

Reagovat
Zdechlina

Neunáší, že nepostoupili s tím nechutným fotbalem. Má důkaz? Asi takový, jako Kamara

Reagovat
Kiss Me Polka!

Arteta

Reagovat
SunFells

Velmi dobrý trenér, ale je docela zřejmé, proč "hnije" 7. rok v Portu.

Reagovat
Colossus_AFC

Cikáni neunesli vyřazení a budou kolem sebe kopat. Hnus.

Reagovat
Trand

Arteta mi osobně není moc sypmatický a jeho chování mi kolikrát vadí, ale tohle mi přijde dost přitažený za vlasy.

Reagovat
Nikikrew

zdielam tvoj nazor do bodky.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Čenda

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Golasso

Vůbec nechápu, proč je tolika našim fans Arteta nesympatický . Mně právě připadá jako sympaťák a překvapuje mě, kolika lidem ne. Sympatie člověk neovlivní, ale konkrétně u Artety mě to překvapuje

Jinak samozřejmě

Reagovat
masly008

Protože po AW který byl gentleman je tam temperamentní trenér který to prožívá a to se nesmí.

Každý to u té lajny prožívá po svém a nechápu tu kritiku.

Reagovat
J0EL

Na AW som uz posledne roky ten neznesitelny klud na lavicke, ked sme dostavali na picu od kadekoho uz, vazne nedaval

Toto je konecne ozivenie prave. Kloppa mam tiez aj preto celkom rad.

Reagovat
herbage

Je to tak O víkendu klepec od MU/Chelsea/Liverpoolu a v týdnu vysmáté fotky hráčů na instagramu. Ta mentalita loserů byla v klubu hluboce zakořeněná a trvalo to 5 let změnit. Ale chápu fanoušky soupeřů, že tenhle Arsenal měli rádi

Reagovat
Golasso

U Kloppa mi trochu vadí ta jeho image "normal one", jak kdyby to byl nějaký random týpek odvedle, co jen tak z hecu vede velkoklub. Myslím si, že reálně nebude o nic míň nebo víc "normal one" než třeba Guardiola nebo Arteta, akorát má líbivější vystupování. Už mi to kolikrát přijde jako kult osobnosti . Jinak je mi ale taky sympatický.

Reagovat
Golasso

Ty sympatie člověk neovlivní, ale taky tomu nerozumím no. Temperament není na škodu. AW mi byl taky sympatický, i když trochu jiným způsobem.

Reagovat
Nikikrew

Pretoze sa sprava niekedy ako premotivovany blbecek, casto sa stazuje rozhodcom a ked nam odpiska faul tak len mava rukami. Plus tie gesta voci trenerom mi pride obcas arogantne. Tiez mi nie je sympaticky, preferujem iny tip povahy trenera. Inac verim, ze v sukromi to moze byt fajn typek

Reagovat
TheGun

Nic co by Jürgen a Pep nedělali. Jestli to hodí titul, tak ať mává i nohama klidně.

Reagovat
Nikikrew

Ved ja Kloppa teda moc nemusim, ked sa prehra tak prska vsade a vyplakava....

Reagovat
Nizzie

Nevím, ale to mi nepřijde jako správný argument. Myslím tedy tu první větu konkrétně. To že se jiní chovají jako idioti by neměla být omluva pro to, že se tak chová třeba zrovna Mikeš.

Co mi třeba vadí na Mikešovi, krom zmíněného od Nikiho je, že mi přijde celkem pokrytecký. Dneska to jsou ale vlastnosti, které ve fotbale potřebuješ, pokud chceš být úspěšný. Nebo mě z hlavy nenapadá jediný trenér, který by byl fakt úspěšný, něco vyhrával a byl to pokorný, skromný týpek co si nikdy nestěžuje na rozhodčí a vždy se chová s respektem k soupeři.

Reagovat
Golasso

Neberu ti to, každému je sympatické něco jiného.

Reagovat
Čenda

Reagovat
herbage

Arteta je borec Když někdo moc vyčnívá, tak to ostatní irituje. Steve Jobs, Elon Musk, Henry Ford, všechno velmi kontroverzní osoby se sklony k narcizmu (Ford i nacismu ), nicméně právě tahle část osobnosti je posunula z davu průměrných lidí až k limitům lidských schopností. Podobně jsou na tom i Pep Guardiola nebo Jürgen Klopp, mají absolutní nadvládu nad kádrem a není prostor k demokracii. Světlou výjimkou je snad jen Carlo Ancelotti, který působí dojmem až takového bodrého strejce a hráči za ním jdou díky přirozené auře, kterou vyzařuje. On naoplátku pracuje vždy s tím co má a nikdy nebrblá

Reagovat
J0EL

Reagovat
Golasso

(Musk mě teda ale extrémně štve )

Reagovat
Trand

Vybral jsi 3 osobnosti a z toho si ani nevybavuju, že by Jobs byl nějak extra nenáviděný. Muska podle mě všichni víceméně uznávali, než obvinil toho záchranáře v Thajsku, který ho předběhl v záchraně dětí v zatopené jeskyni, že je to pedofil, než začal opakovaně lhát a sdílet alt-right účty, než začal psát svoje rozumy k politice, viz dnešní tweet že Rusové budou dobývat ukrajinská území, kde se mluví rusky a narazí na odpor až na ukrajinsky mluvících územích (po 2 letech války pořád nepochopil, že o jazyk vůbec nejde). https://twitter.com/elonmusk/status/1767893060707381596 Henry Forda fakt nemůžu soudit, nepamatuju si dobové ohlasy na něj.

S tím zbytkem asi i klidně souhlasím, ale zároveň předpokládat, že Artetu lidi nemají rádi kvůli tomu, že vyčnívá je hodně krátkozraký. Jak jsem psal výše, mně na něm vidí ubrečenost a někdy až ukřivděnost. Je pravda, že tohle je mezi fotbalovými trenéry hodně rozšířené, takže v tom není sám, je spíš výjimka, když někdo takový není. Ale mně osobně prostě víc vyhovoval styl Wengera, který si teda taky občas poplakal, ale působil u toho líp. Chápu, že ve fotbale je jiná kultura, ale třeba v NFL jsou trenéři, jejichž tým občas rozhodčí poškodí a víceméně všichni se s tím dokážou vyrovnat úplně normálně a nechovají se arogantně, i když to jsou třeba taky lidi co vyčnívají. Takový styl je mně osobně bližší.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nizzie

Tak srovnávat ty sporty úplně smysl nemá, ta kultura jednotlivých sportů je odlišná, nastavení pravidel taky. Fotbal tady tomu jde naproti, například ten pláč u rozhodčího, kde po každém rozhodnutí ho někdo rozporuje, nechce akceptovat a vedení fotbalových soutěží to trpí za mě nepochopitelně. Přitom to řešení je jednoduché. A pokud jsi v takovém prostředí x let, tak se takovým staneš taky, protože jinak úspěšný nebudeš. V NFL můžeš challengovat hru, pokud tě rozhodčí poškodí, je to tvůj problém, že si ji nechallengoval. To taky ve fotbale není, nevím proč. V ostatních sportech to funguje a zavdává to jasný signál, pokud cítíš, že rozhodčí udělal chybu, vem si challenge. Pokud tak neučiníš, je to tvůj problém. Rozhodčí jsou lidi, chyby dělat budou. Místo toho se řeší každý milimetrový offside o chlup na prdeli.

Co tím chci říct je, že ten sport je stavěnej na to, že abys byl úspěšný, musíš být kulantně řečeno vychcánek.

Reagovat
Trand

Jo, to máš pravdu, že to prostředí a kultura je u těch sportů úplně jiná. Spíš jsem chtěl ukázat, že se to dá dělat i jinak. A jak píšu, to mi nevadí jen u Mikela a není v tom zdaleka nejhorší, na to jsou jiní experti.

Reagovat
Trand

Za mě občas přílišná ubrečenost a teatrálnost. Vždycky se mi spíš zamlouval styl Wengera, který si teda taky samozřejmě poplakat uměl, ale přišlo mi, že to zvládal víc elegantně.

Reagovat
Bakary3

Můžu se naprosto vážně zeptat, proč je arteta označován jako zmrd atp?

Jako chápu, že třeba není někomu sympatický jeho saskovani u lajny, někdy si pobrecel (ale kdo z trenérů ne...), ok, ale zmrd jako fakt?

Reagovat
Front hell

Docela sranda, že to napíše člověk, který vzhlíži k borcovi co vydíral spoluhráče a prcal nezletilou holku

Reagovat
masly008

Bakary Benzema?

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nizzie

Sagna někoho vydíral a prcal nezletilou?

Reagovat
Front hell

to bylo myšleno na toho fanouška Liverpoolu výše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele