Anglie má další velký přestup, Manchester City kupuje Stonese

09.08.2016, 12:21
Aktuality
Manchester United v noci oficiálně potvrdil příchod záložníka Paula Pogby z Juventusu a pozadu v tomto ohledu nezůstává ani jeho rival Manchester City. Ten získal posilu do obrany, když z Evertonu přivedl reprezentačního obránce Johna Stonese...

Citizens o příchodu tohoto fotbalisty v uplynulých dnech jednali a dohodu předznamenala už novinka na internetových stránkách UEFA, kde byl Stones zařazen na soupisku pro playoff Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. O několik desítek minut později se svým potvrzením přispěchal i samotný klub, který s 22letým fotbalistou podepsal kontrakt na šest sezon a do Goodison Parku za něho pošle 47,5 milionu liber.

"Teď, když je vše hotovo, se těším na novou etapu své kariéry. Samozřejmě jsem sledoval, co se v klubu děje, jedná se o ambiciózní klub se skvělým manažerem, už se nemohu dočkat, až začnu a budu pomáhat s naplněním jeho cílů. Vím, že vybojovat si místo v sestavě bude složité, ale jsem odhodlán stát se co nejlepším hráčem a pomoci k úspěchu," nechal se slyšet Stones.

Stones strávil v Evertonu celkem tři a půl roku a díky výkonům si vysloužil i místo v národním týmu Anglie. S Albionem se podíval i na letošní evropský šampionát, jeho průběh ovšem sledoval pouze z lavičky.

Stones, o něhož se zajímala rovněž Chelsea, se stal druhým nejdražším obráncem historie a zároveň druhým nejdražším anglickým fotbalistou. V prvním případě je před ním díky transferu z Chelsea do PSG pouze David Luiz, z Angličanů byl dražší jenom Raheem Sterling, jehož Manchester City koupil loni z Liverpoolu za 49 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele