Anglická fotbalová asociace chce co nejdřív prodloužit smlouvu se Southgatem

26.06.2021, 10:02
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
cr7sux

A když jsme nevyhráli, tak tam byly polehčující okolnosti

Reagovat
Benfica

Reagovat
SpecialOne

Strašně přeceňovaný, jít do klubu, tak vydrží půl sezóny. Krásná práce, jezdit celý rok po fotbalech, pak hrát s repre hluboko pod možnosti kvality hráčů a ještě mít bezmeznou důvěru...

Reagovat
JarousFCB

Já bych takovou práci teda nechtěl. Ten tlak veřejnosti a médií musí být hrozný.

Reagovat
Beči

Netvrdím, že Soutgate není kvalitní trenér. Ale jeho pragmatický přístup momentálně zabíjí ofenzivní potenciál Anglické repre. Týmu, kde má k dispozici útočné hvězdy jako Kane, Rashford, Sterling, Sancho, Grealish, Foden, Mount, Greenwood a další esa, naordinoval příliš defenzivní taktiku a bojí se přijít s něčím odvážným, například postavit to ve 4-3-3 s dvěma ofenzivními záložníky pod hrotem a dalšími třemi útočnými hráči v útočném trojzubci. Hráče na to má jako dělané, jen se do toho bojí jít. Že by byla otevřenější obrana a dostávali by víc gólů? Jistě, ale také by jich mnohem víc dávali a vždycky je lepší i pro diváka, když zápas skončí např. 5:3, než 1:0.

Reagovat
mesyas

Dostat 3 goly musi byt pro trenera strasna vizitka. Radsi 1:0 nebo 2:1. Divak to samozrejme vnima jinak

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel je to tak. Pro trenéra je lepší hrát na méně branek, než na přestřelky.

Reagovat
mayday

Pokud ty přestřelky ten trenér dlouhodobě vyhrává, tak si myslím, že je to lepší a veřejnost ty inkasovaný góly ráda odpustí.

Druhá strana mince - hrát dlouhodobě hurá fotbal na přestřelky prostě nejde

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejde. Ono takhle hraje hodně nováčků v nejvyšší soutěži, kdy se jim v první sezóně daří a v té druhé přichází boj o hole přežití.

Reagovat
mayday

Reagovat
Talker

Repre turnaje se málokdy vyhrávají tím, že všechny přestřílíš, ale spíš konzistentními výkony, kdy goly nedostáváš a naopak 1-2 dáš.

Ono naordinovat 4-3-3 s 5 ofenzivními hráči je super pro diváky, ale podle mého by to znamenalo v tuhle chvíli jistý konec.

Podle mého záloha se dvěma ofenzivně laděnými záložníky může fungovat ve chvíli, kdy tam budeš mít druhou mašinu jako je Mount, která neustále napadá, chodí do soubojů a dře neúnavně pro tým. A to v tuhle chvíli Anglie nemá na té úrovni, typologicky tihle hráči jsou o úroveň níž (Barkley, Lingard, kdy by možná stálo za to toho druhého vzít, ale zas by nejel Grealish/Foden/Saka...).

Reagovat
Beči

Já si myslím, že např. ve složení Rice, Mount, Foden by ta záloha mohla docela dobře fungovat. Foden i Mount jsou ofenzivní záložníci, ale Mount je jak jsi již zmínil pracovitý a obětavý typ fotbalisty, který bude tu ofenzivní stránku vyvažovat a Rice vzadu je defenzivně dostatečně kvalitní na to, aby si to pohlídal.

Reagovat
Talker

Já myslím, že v té roli v budoucnu hrát bude, třeba možná už příští rok, vzhledem k tomu, jak se vyvíjí. Ale zkoušet to na EURO ve vyřazovací fázi je podle mého blbost.

Navíc takticky hrát na 5 ofenzivních hráčů s ofenzivně laděnými krajními beky by byla sebevražda proti silnějším soupeřům. To je super systém na ligu a proti slabším soupeřům, ale ne v situaci, kdy každý zápas může znamenat vyřazení.

Reagovat
Beči

To souhlasím, problém je, že Anglie takhle kolikrát nehraje ani proti těm slabším soupeřům Nehledě na to, že s těmi ofenzivními beky to pod Southgatem také není tak žhavé. Však na úkor Jamese či Trenta hraje Walker, což je spíš defenzivní bek.

Reagovat
El Cid z City

Foden se časem na cm určitě posune, protože je to jeho nejpřirozenější pozice. Dej tomu čas,tihle dva na dalším Euru a MS už potáhnou Anglii.

Reagovat
El Cid z City

Těžko v PO ME nebo MS budeš vyhrávat nad takticky a defenzivně vyspělými týmy typu Španělska,Portugalska apod. 5:3...dostaneš první gól a jedeš.

Reagovat
Beči

Netvrdím, že by měl tento systém praktikovat proti všem soupeřům. On ale hraje defenzivně i proti Skotsku.

Reagovat
El Cid z City

Souhlas.

Reagovat
Talker

Tak on je problém, že všechno směřuje k tomu, aby vyhrával zápasy v PO, ono můžeš vyhrát všechny zápasy za 2 roky proti menším týmům, ale vůbec ti to nepomůže, když vylétneš v osmifinále... Mimochodem on to praktikuje na EURO, ale v kvalifikaci nastřílela Anglie 37 golů za 8 zápasů. To je průměr >4.5 na zápas.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Talker

Southgate tady dostává strašnou čočku. Na druhou stranu se nebojí dávat šance novým hráčům. To si podle mého zaslouží pochvalu. I teď na EURO dal šanci třeba Fodenovi na úkor větších hvězd (Sancho, Grealish), vzal Saku atd. To mi přijde pozitivní, protože nějaká konzerva by brala zkušenější hráče.

Přitom on má fakt těžkou práci. On může postavit hráče, kteří to táhnou dlouhodobě a sedí typologicky do těch zápasů, nebo může postavit hráče, které tlačí fanoušci/média. Já mám jedinou výtku a to, že nehraje na RW Sancho.

Podle mého Anglie bude potřebovat špičkového takticky vyspělého trenéra. Já myslím, že pokud vyhoří Anglie (což se může stát proti Německu), tak by měli vzít nějakého špičkového taktika. Jen se bojím, aby za 2 roky nevzali vyhořelého Mourinha, kterému ujel vlak pomalu dekádu zpátky.

Ono to první místo a Německo v osmifinále možná vypadá blbě, ale na druhou stranu v téhle polovině pavouka je po téhle dvojici nejlepší asi Holandsko, na které by šli v semifinále. Jít z druhého místa, tak tam je Španělsko, nejspíš Francie a pak Itálie/Portugalsko/Belgie. To je neskutečný rozdíl.

Reagovat
El Cid z City

On třeba bral do repre Fodena i v době,kdy třeba neměl ani místo v základní sestavě klubu, není krátkozraký a pracuje s týmem výhledově, přebírat po něm repre by byl dárek pro každého tréňu. Z Mourinha mám taky obavy, jenom to ne.

Reagovat
Talker

To rozhodně, tohle se u něj neoceňuje. On povolával třeba Mounta už když byl ve Vitesse a Derby (ač teda na hřiště se tuším nepodíval) a pak hrál v základu hned po prvních zápasech v Chelsea.

Podle mého Mourinho časem přejde na repre a nedivil bych se, kdyby to byla zrovna Anglie. Ale snad to tak nedopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade ceho je Foden mensi hvezda nez Sancho nebo Grealish? Foden je narodni milacek, asi patnact zapasu v lize mu stacilo, aby byl povazovan za jednoho z nejlepsich hracu nejlepsiho tymu sveta a byl skoro ve vsech all star 11s. Kdyz ma pred ME uces jako Gazza, vsichni se muzou pochcat. Grealish je urcite brany jako individualne skvely hrac, ale furt hraje ve Ville a nema rozhodne tu auru statniho pokladu, jako maji Mount a Foden. A Sancho je samorejme zkusenejsi, ale zase je v Nemecku, takze je pro mnoho fanousku zabitej. Vcetne ruznych Carragheru, kteri ho nezaradili ani do nominace. Jestli je nekdo z techto tri hvezda, tak je to Foden-a kdyz bys fotil plakat do reklamy, vedle Kanea tam bude urcite spise on nez Grealish/Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Hele já beru, že je hypovaný. Ale za mě to je stále jen wonderkid, který má talent, ale nemá za sebou ani jednu kompletní sezonu. Navíc on ho bral a dával mu šance ještě předtím, než byl považován za jednoho z nejlepších hráčů Citizens. Navíc není jediný, šance dostávali třeba hráči Chelsea už po pár zápasech (Mount, Tammy, James).

Co se týče toho, že byl Foden v allstars, tak to je podle mého totální výsměch, ale OK.

Spousta manažerů by prostě vsadila na zkušenější hráče. Třeba právě na stejně starého Sancha, který má za 3 roky v Německu 49golů a 60 asistencí. Nebo na Grealishe, který táhl AV za dobrým umístěním.

Reagovat
smazaný uživatel

Grealish se Sanchem měli hrát od začátku. Sterling s Foden měli sedět. A můžeme se dohadovat o dalších jménech, jakože Trippier hraje za co? Za zásluhy? Southgate zaslouží pochvalu za využívání šíře základny a talentu hráčů do nominace, ale už si rozhodně nezaslouží za skladbu základních sestav a taktiky do zápasů. Ti nejlepší a nejvhodnější sedí a ti nejprovařenější a mediálně zajímaví hrají. V tomhle je naprosto otřesný a ti mladí ofenzivní hráči pod ním neporostou.

Reagovat
smazaný uživatel

Trippier měl velmi dobrou sezonu v mistru spanelska

Reagovat
smazaný uživatel

Na pravé straně obrany. Když mám nalevo Chilwella se Shawem, dva skvělé levé beky, nebudu tam na sílu cpát pravého. Ale když jsem jelen, co původně povolal 4 pravé beky (než TAA vypadl kvůli zranění), tak se holt jako jelen budu chovat, že?

Reagovat
smazaný uživatel

TAA neměl povolávat vůbec, už před zraněním, ale Trippier nalevo je zbytečnost... Shaw, Trippier ideál

Reagovat
Talker

Jeden z těch dvou hrát měl - ale nesouhlasím, že oba. Podle mého by to bylo statické, protože oba chtějí hrát s míčem. Spíš nechápu Fodena, protože mi přijde v repre úplně mimo.

Osobně bych tu ofenzivu poskládal Sterling, ​Kane, Sancho nebo hrál na 3 vzadu a dal tam Sancha a Grealishe pod Kanea a střed Mount-Rice.

Co se týče Trippiera, tak nemůžu soudit, ale ve Španělsku prý hraje výborně. Osobně bych ho ani nedával do nominace, ale znám ho jen z PL...

Co se týče růstu, tak nevím, podle mého se většina růstu děje v klubu.

Hodnotit taktiku a základní sestavy budu asi až podle výsledků - ač se Southgatem nesouhlasím, tak chápu třeba ten krok se Sterlingem, který je (se Sakou) jediným hráčem, který dělá náběhy bez míče a tou aktivitou svojí práci odvádí. K tomu dal oba goly Anglie...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak píšeš, na tři vzadu a dopředu a do středu s těmi, co zmiňuješ

Když mám nalevo Chilwella se Shawem, nikdy nemůžu byť jen uvažovat nad Trippierem nalevo, to je absolutně mimo mísu, to mi úplně trhá žíly.

Růst beru podle italské reprezentace. Tam je krásně vidět, jak výkony některých hráčů rostou právě v národním týmu. Tuhle anglickou generaci mám rád, tak si to asi maluji dost podobně.

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kenneth

"Foden je narodni milacek, asi patnact zapasu v lize mu stacilo, aby byl povazovan za jednoho z nejlepsich hracu nejlepsiho tymu sveta a byl skoro ve vsech all star 11s."

Klasicky anglicky hype no

Reagovat
El Cid z City

Tak se podívej, co provedl se Španělskejma talentama na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

I teď na EURO dal šanci třeba Fodenovi na úkor větších hvězd (Sancho, Grealish)

hráč City vypiplaný Pepkem je menší hvězda jak hráč aston villy lol, kterej navíc může být one season wonder, což už má foden nejspíše za sebou a je mu trprve nevim kolik

vy z anglický sekce jste někdy hrozně mimo sorry

Reagovat
Talker

To by se už spíš Foden dal nazvat "half season wonder"... Vždyť má odehráno 3000 ligových minut za celou kariéru Grealish za sebou má 2 výborné sezony, Sancho 3.

Foden je talentovaný hráč a může být mnohem lepší, než třeba Grealish (a asi bude), ale za mě je to stále jen wonderkid v tuhle chvíli.

Reagovat
oddy

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba, samozrejme mělo byt:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

RIP in peace Anglie!

Hrozný trenér!

Reagovat
Jacks11

Typický anglický šašek snad je Německá mašina přejede

Reagovat
BaggioRoberto

Očividně proto aby to stihli dřív než vypadnou. Mission impossible.

Reagovat
Rišan

Stále nechápu to zdejší nadšení pro Anglii, PL, utápění se v angličtině a kdejaké mimofotbalové módní blbině jež z USA-ANG pochází! Ohledneme-li se za posledním dvacetiletím má anglická repre velmi průměrnou bilanci na ME a MS a zdvihá se (ostatně stejně jako PL) až v posledních letech. Mně vadí neustálá britská privilegia (např. 4 reprezentace, nyní největší počet zápasů v Londýně (a další v provinčním Glasgowě na který máme tak "hezké" vzpomínky ) takže ANG hraje vždy doma, diskriminace zahraničních fandů pod záminkou kovidu atd), různé výhody v rámci EU, stálou účast v RB OSN, kde přitom nejsou země tak významné jako Německo, Japonsko nebo Indie atd. Po ztrátě impéria a 2SV, kterou Britové vyhráli stejně jako tu první jen díky materiální, vojenské a politické podpoře desítek dalších zemí především ISA a SSSR se tato kdysi kolébka průmyslové revoluce vrhla především na kšeft a lichvu, což se projevuje i ve fotbale kde si za cizí peníze nakupují nejlepší hráče a trenéry světa. A teď se cítí na vítěze ME - uvidíme!

Reagovat
El Cid z City

Průměrné výsledky má, ale ono se smí fandit jen Brazílii,Španělsku, Francii nebo Německu?

Reagovat
smazaný uživatel

1. je to domov fotbalu, takze se neni cemu divit, ze jsou tam penize a nejlepsi hraci a treneri jdou prave tam

2. UK ma 4 reprezentace na takovy urovni, ze se 3 z nich kvalifikujou na EURO, nesmysl aby hrali pod jednou vlajkou

3.Privilegium hrat ted doma v Londyne ma Anglie hlavne i diky tomu, ze vyhrali skupinu a kdyby byli protezovany, tak jak rikas, tak nasledny ctvrtfinale se nekona v Rime. Dost podobny podminky meli Danove, Nemci, Spanelove, Italove.

O politice radsi diskutovat nebudu, urcite ne s nikym, kdo znehodnocuje uspech Britanie v obouch svetovych valkach

Reagovat
Neon

Obouch

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie/Nemecko nejslabsi budou treneri

Reagovat
Unai

Ach tento zufalec ::facepalm:

Anglicko potrebuje duo Moyes+Lingardinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vydělávám opravdu dobré peníze (40 až 60 EUR / hodinu) online na svém notebooku. Minulý měsíc jsem obdržel šek ve výši téměř 12 000 EUR. Tato online práce je jednoduchá a snadná, nemusítte chodit do práce, doma online. V tu chvíli je tato příležitost pracovat pro vás. Pokud máte zájem. Tady jsem začal

.............................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> F­­­a­­s­­tCa­s­­­­h­7.C­­OM

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom nesejde kdo jich bude trenovat.

Anglani dlouhodobe maji jenom "hype".

Reagovat
Kornovec

neni to dobry trener. Kdyby byl, tak nenecha sveho druheho nejlepsiho hrace sedet porad jen na lavici. nikdo ze zalozniku nema takovou bilanci jako Sancho a kdyz hrajes proti Skotum a potrebujes nekoho, kdo prejde 1na 1 a ma supr finalku, tak ho tam nedas? protoze nehraje PL nebo co? a kdyz uz tam posles Grealishe, tak zas nesmyslne sundas Fodena.

Reagovat
Chazy

Ještě jsem chápal, že se po tý kasatrofě v Boro dostal k mládeži, protože s tou tam pracovat vážně uměl. Ale co ho dostalo k seniorský repre, tje záhada. Však nebyl schopnej z hlediska strategie ničeho ani proti průměrným PL koučům, Boro s ním spadlo a on neměl za ty tři roky ani 30 % výher, což je dost strašlivý, když se uváží, že ten tým před jeho příchodem hrával Evropu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Anglie jak jí známe a jakou ji chceme mít... Když už konečně mají skvělý hráčský materiál, tak to dojebou tímhle neschopákem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele