Anglická FA chce po brexitu omezit počet cizinců v Premier League

13.11.2018, 14:53
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (722)

Přidat komentář
Taiger

To zavedení bude trvat stejně tak dlouho jak samotnej brexit

Reagovat
Liquid

nebuď hloupý, většina Britů nadále za brexitem stojí, před brexitem taky nevyšel jedinej exit poll, který by odchodu dával tolik kolik se pro něj vyslovilo, ty průzkumy jsou placený z EU případně se schválně nedělají tolik na venkově kde brexit drtivě zvítězil

Reagovat
PP

no jasně.. Soros je platí a Kalousek. Ty jsi vážně pitomec..

Reagovat
smazaný uživatel

A ak si ty myslíš, že Soros nič podobné neplatí, tak si čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Ta druhá část je blbost, ale dokážeš si vysvětlit tu první? Jak je možný, že vždycky ten „špatnej“ má v průzkumech méně procent než ve skutečných volbách? (Brexit, Trump, Zeman...)

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že to je zvláštní "náhoda" :)

Reagovat
Counter

V případě Trumpa měly průzkumy pravdu v tom, že Clintonová dostane víc hlasů (dostala jich víc o nějaké tři miliony). Trump vyhrál proto, že v několika klíčových státech získal o pár desítek tisíc hlasů více. V tomhle ohledu samozřejmě predikce selhaly, o tom žádná.

Brexit byl celou dobu těsná záležitost, nemyslím si, že by se tam průzkumy pletly. Když tipuješ výhru Remain 51:49 a výsledkem je výhra Leave 52:48, tak je to pořád v mezích odchylky.

Zeman měl v průzkumech méně procent? Pamatuju, že Drahoš měl potenciál ho porazit, ale v posledním týdnu před druhou volbou to Zeman strhnul na svou stranu díky TV debatám, a to průzkumy nijak zohlednit nemohly, protože v té době už nesměly být publikovány.

A nemyslím si ani, že by to bylo vždycky. Třeba prezidentská volba ve Francii dopadla přesně podle očekávání, Le Penová neurvala víc procent, než kolik se jí přisuzovalo. Nebo teď americké Midterms - demokrati urvali dolní komoru s přehledem podle očekávání, zatímco republikáni si podle očekávání udrželi senát.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
Lacko_Boh

hm, clovek ked pozeral Noaha, Colberta, Kimmela , Olivera a MAHERA tak mal pocit ze Trump bude mat tak 5%. Na svk sa podobne ojebali s kotlebom.

Reagovat
Counter

Ještě SNL, Baldwinův Trump je dokonalost

Samozřejmě když sleduješ jen jednu stranu, nabereš mylné závěry. S Trumpem se všeobecně nepočítalo a média to dost podcenila. Republikáni/konzervativci takovéhle show nemají, takže ani není jak to v tomhle ohledu vyvážit.

Reagovat
Posledni Kovboj

zato maj FOX NEWS

Reagovat
Counter

Nedávno na Foxu zabodovali naprosto šíleným způsobem. Jestlis to ještě neviděl, garantuju, že budeš prskat smíchy

https://twitter.com/amber_athey/status/1048414735253815298

Reagovat
Posledni Kovboj

nemam twitter jinej link?

Reagovat
Counter

To se ti nezobrazí, když nemáš twitter? Mi to v anonymním okně jde...

Každopádně mi kazí radost zjištění, že to měli naplánované

Reagovat
Posledni Kovboj

Jo, mne uz taky. Ale jak rikas.

Kazdopadne tahle banda zrudicek je vtipna sama o sobe, aniz by musela cokoli inscenovat.

Reagovat
Counter

Reagovat
Posledni Kovboj

Posledni ubohej incident, kterej zase posunul latku o neco dal, byl ten dvacetiletej debilek usvedcenej z podvodu (s prachama, ne tohohle), kterej si vytvoril nekolik falesnejch uctu na LinkedIn a svolal tiskovou konferenci, ze ma kompromitujici informace na Roberta Muellera. Od techhle lidi uz me prekvapi fakt maloco.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry taky bylo to s tim karavanem migrantu. Nez jim tedka zacaly ty volby, tak prave pro Fox/Trumpa to byl jeden z hlavnich bodu, o kterym mluvili. Trump o tom furt mluvil a na Foxu to taky jeli denodenne. Duvod byl jasnej, motivovat strachem jejich (prevazne) rasistickou bazi, aby volili. A v momente kdy bylo po volbach tak najednou... ticho po pesine, nevenovali se tomu uz ani minutu (nebo proste minimalne).

Reagovat
Counter

Caravan mentions on Fox News in the week leading to the election: 494

The week since: 94

Fox peaked at more than 200 mentions, including re-runs on Oct. 22. On Monday, 5 references.

Ale nejhorší je, že celou dobu jsou kvůli tomu u hranic zaparkované tisíce vojáků, kteří nemají do čeho kopnout a musí tam úplně zbytečně být kdesi v pustině.

Reagovat
Posledni Kovboj

Jo, a pak jeste BRUTALNI utok Jima Acosty na nebohou stazistku, podporenej upravenym videem (z dilny PR primo bilyho domu). Fuj.

Naopak me treba vubec netankuje to, ze kvuli desti neprisel na ten pametni ceremonial. Vedle ostatnich jeho excesu je tohle uplny nic. Stejne by tam ze sebe akorat udelal curaka, jen at zustane pekne na hotelu.

Reagovat
Counter

S tím Acostou zrovna včera posunuli branky a místo napadení stážistky teď už jen argumentují, že si uzurpoval mikrofon pro sebe. Ne že by se za to video omluvili nebo tak

Souhlas, v Americe prostě tyhle věci řeší víc než my tady. Přece jen jsou ve válečných konfliktech aktivnější, padlých i nasazených jednotek mají moře a vojenské výdaje mají drtivě větší než kdokoli jiný na světě. Trump se samozřejmě prezentuje jako velký milovník armády, holedbal se navýšením rozpočtu, chtěl zorganizovat vojenskou přehlídku, hráče amerického fotbalu pravidelně przní za klekání při hymně, protože to dehonestuje vojáky, kteří se bijou za jejich zem atp... a pak ani nepřijde uctít jejich památku, přestože kvůli tomu letěl až do Francie. Jako začíná to už být otřepané, ale kdyby tohle udělal Obama, tak ho za to republikáni a Fox lynčují do konce mandátu

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
Counter

Reagovat
vodka

Reagovat
diastan

Reagovat
Lacko_Boh

bozeeee preco pokracovala ako by sa nicn stalo

Reagovat
Counter

Je to boží, ale podle všeho to tak bylo schválně. Měli předtím reportáž o tom, že lidi dělají selfies za čím dál šílenějších okolností, což si vyžádalo i ztráty na životech.

Reagovat
Lacko_Boh

da sa povedat ze som sa teraz dost strapnil, ze? aaaa., ten zaciatok mi usiel :)

Reagovat
Zaschrona

Očividně nahraný, ale vtipný to je.

Reagovat
fenixLFC

o raste kotlebu sa zacalo sepkat posledne dni pre volbami, ked uz nemohli byt zverejnovane prieskumy. nehovoriac o tom, ze podporovatelia stran ako je kotleba a podobne ti v prieskumoch nepovedia bud pravdu alebo odmietnu odpovedat. to sa potom tazko predpoveda taka strana

Reagovat
Lacko_Boh

a Setha Mayersa som zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

Ad prvý odstavec

V prezidentských voľbách USA vôbec nejde o celkový počet hlasov, ale o hlasy voliteľov v rámci väčšinového volebného systému a zásady "víťaz berie všetko". Môžeme si o tom myslieť čo chceme, ale takéto sú tam pravidlá hry. Ak prieskumy toto neberú na vedomie...tak sa potom nedivme, že sú mimo.

Inak Trump nie je prvý prezident, ktorý vyhral, hoc v celkovom súčte hlasov v rámci únie mal hlasov menej.

Reagovat
Counter

Průzkumy to braly na vědomí a v tomhle ohledu se zmýlily, což také píšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ovládaš ich volebný systém, tak je zbytočné zdôrazňovať, že Hillary dostala celkove viac hlasov. Bezpredmetné!

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Môžeš sa na tom urehotať k smrti, ale pokiaľ u nich tam v USA nepresadíš iný volebný systém, tak dovtedy berie Trump 16 voliteľov za Michigan pri rozdiele 0,23% v jeho prospech.

Reagovat
Posledni Kovboj

Ja se smeju tomu "Bezpredmetne!" na konci.

Reagovat
Counter

Z pohledu Electoral College ano. Ale "popular vote" se uvádí vždycky a šlo mi tady jen o to, že v tomhle se průzkumy nezmýlily.

Reagovat
Lacko_Boh

typek je premudrely...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

tak, jen doplním, že Schwarzenberg byl favorit, ale zlomil mu vaz osočení a lež Zemanova týmu ohledně rušení Benešových dekretů.. Trump vysvětlen, Brexit byl 50/50

Reagovat
Counter

Proč myslíš, že byl Schwarzenberg favorit? Vždyť do druhého kola se počítalo spíš se Zemanem a Fischerem, černý kůň byl Dienstbier, Karel byl překvápko. V prvním kole se Zemanem dostali podobný počet hlasů a bylo to v tu chvíli jen hodně těžko odhadovatelné (další průzkumy už nevycházely). Ale s těmi dekrety souhlasím, Zeman ho vykreslil jako cizáka a nějaké body mu to nejspíš přineslo.

Reagovat
vanGomm

Tak Zeman vyhrál prezidenské volby mino jiné také proto,že veškerá média u nás opakovala stejnou chybu jako z před 5 let při duelu Zeman-Schwarzenberg.Tedy tu,že velice mírně řečeno byla vždy s tou kampaní na straně jeho soupeři.Mluvil jsem u nás se členem volební komise a ten říkal,že k volbám přišli lidé,kteří jsou normálně notoričtí nevoliči.Dá se s určitostí říci,že zde šlo spíše o takovou tu revoltu.Určitě se takových ve volebních místnostech našlo po celé ČR více a to nakonec rozhodlo o vítězství Miloše Zemana.Media u nás vlastně oběma oponentům Zemana prokázala "medvědí" službu.

Reagovat
Counter

To si třeba nemyslím, naopak jsem přesvědčený, že Zeman vyhrál proti Drahošovi díky vystoupení ve všech debatách, zatímco Drahoš byl jen ve dvou ze tří, přičemž ta na Primě byla hrubě neprofesionální a hrála výrazně do not Zemanovi.

Reagovat
Biozdenda

Heh, Zeman vyhrál svojí hnojometnou kampaní, která začala přesně den po prvním kole a která měla úroveň podpásovky zezadu, když ten druhý spí. Jen jsem to potřeboval uvést na pravou míru hehe

Reagovat
Messier

Lidi se stydí to říct např.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tak dám to ještě i sem, sorry za spam.

OT: Už jsem tady tohle vlákno párkrát zakládal, ale jdu do toho znova. Skončila sezóna, tak přibývá času.

Poraďte, za jaký tým by mohlo být zajímavé rozjet ve FIFĚ (19) kariéru? Láká mě asi nejvíc PL, možná Wolves. Nebo vykopat ze "dna" United?

Díky za rady a nějaké "scénáře".

Reagovat
NuFc23

Newcastle alebo skus nejaky 5ligovy klub vytiahnut co najvyssie

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke,Sunderland,Norwich...Zkrátka kluby co hrají níž a maj tam stadion.

Reagovat
Banikovec7

Ja vzdy zacnu za nejslabsi tym ve 4. anglicke, ale jeste jsem se nikdy nedostal ani do treti.

Reagovat
zelda

je to úplně jedno, protože kariéra ve FIFĚ je už 5 let totálně stejná

Chybí ji jakákoliv hloubka, těch malinko statistik co tam je ti po konci sezóny zmizí, přestupy nedávají smysl a každý zápas vypadá totálně stejně

Stejný chyby/bugy opakující se každý rok, na který EA kompletně jebe, protože ji offline módy nepřinášejí další dodatečný tržby.

Ale když se oprostím od tohohle mini-rantu (pardon, musel jsem si ulevit), tak bych dal Wolves nebo si plesknul jeden z českých týmů třeba do rakouský ligy...a nebo klasika, vzít si tým v nejnižší dostupný anglický lize a vyhrát s ním champions league

Reagovat
gunner123

Reagovat
ttopi

To je tak hra tak nereálná, že si můžeš vzít z nějaké nižší ligy a vyhrát s ním do pár sezon LM?

Reagovat
Svatej

Kdyz budes chtit, tak si do Porsmouthu koupis i Neymara, takze jo.

Reagovat
Cobra

Jak? Za Pompei jsem to zkoušel, ale nic lepšího než hostování Rashe, Iheanacha se mi nepodařilo.

Reagovat
Svatej

Pro prizdiHrace tam mas moznost financni dotace od novyho majitele . Podle myho ro ale absolutne ztraci smysl. Me nejvic bavi si vylepšovat hrace z vlastni akademie nebo ty generovany v moji juniorce a diky tomu jsem realne schopnej karieru dohrat ( 15 sezon ) bez jedinyho prestupu.

Reagovat
Sir Ravealot

V juniorce, kde kazdej měsíc dostaneš aspoň jednoho hráče s potencionálem 94

Bohužel manager mode ve Fifě má k realitě hodně daleko. A ani to nevypadá, že se to v budoucnu zlepší, když EA záleží tak akorát na FUT, kterej jim přináší prachy

Reagovat
Diego2

Ktery stoji za hovno a je to toralne P2W hra s jasnym scenarem.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Frony

většinou není problém poustoupit 3krát po sobě hned do PL a pak hrát hned i EL nebo LM

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak ak si dobrý hráč tak v offline mode musíš vyhrat sutaž + ak si to vieš aj dobre zmanažovať tak vyhráš aj s Wimbledonom ligu majstrov v najkratšom čase

Reagovat
doshcz

já vyházel nejslabší týmy z Eredivisie a udělal z toho nizozemsko-česko-ukrajinsko-řecko-chorvatskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Každý zápas nevyzerá totálne stejne, stačí hrať na full manual, najťažšiu obtiažnosť a upraviť si sliders podľa https://forums.operationsports.com/forums/ea-sports-fifa-sliders/939697-fifa-19-os-community-sliders.html . Navyše tímy majú rôzne taktiky a je rozdiel hrať proti zatiahnutému Cardiffu s dlhými loptami alebo aktívnemu kombinačnému Bournemouthu.

Kariéra ma ale samozrejme mnoho chýb - vôbec sa nemenia tréneri, takže Hodgson si kľudne sedí na lavičke CP aj o 5 sezón neskôr. Často nezmyselné prestupy - hneď prvé leto odišiel Aguero do Juve, David Silva do Realu, TAA do RP Lipsko (čo je asi tak 0,1% šanca), mnoho Angličanov mimo PL, atď...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty přestupy to je šílený.Podle mého,to vytváří nějakej fanoušek Lazia a Leverkusenu,tyhle dva týmy neustále nakupujou,nad 80m a není vyjímkou,že tam přestupuje R.Lukaku a podobně.A to množství Angličanů mimo ostrovy,mi taky hrozně vadí.

Reagovat
smazaný uživatel

As Řím mají taky slušný nákupy vždy..

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě Wolfsburg a Bologna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já se budu třeba snažit získat zpět slávu pro Leeds.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

3. německá je skvělá. Vytáhnout týmy jako Kaiserslautern, Mnichov 1860 nebo Hansa Rostock.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je dostat tým z druhé/třetí ligy do první. Pak jít do lepšího týmu vyhrát s nim titul i třeba LM a pak jit zas o dům dál. Mě upřímně na kariéře trenéra bavilo nejvíce úvodní sestavování týmu (přestupy).

Reagovat
nani92

hraj FUT

Reagovat
NuFc23

Ja by som to znizil aj na 0. Potom by sa ukazalo, kto ma akych odchovamcov a ako vedia pracovat s mladezou. Hned by bolo viac konkurencie schopnych klubov. Nie, aby to bolo furt len o tom natankovat peniaze do klubov a pokupovat vsetkych moznych hracov. Netvrdim, ze je to dobra myslienka, ale stojim si za nou

Reagovat
Rakoid

Ne, konkurence by větší rozhodně nebyla. Měl bys míň kvality na trhu a všechno by vykoupily ty bohatší kluby. Zbytek by hrál jen s průměrnými odchovanci.

Reagovat
r.mrazik

takze je to kravina,za kteerou si stojis? hehe

Reagovat
NuFc23

Hejtovat kazdeho na nete je jednoduche, asi nebolo uplne pochopene ako to bolo myslelne, takze nie je dovod sa k tomu vyjadrovat. Urobili ste si na to svoj nazor a ja vam ho neberem. Posledna veta bola myslena, ze mozno to nie je najlepsie riesenie, ale bol to moj nazor. Ale ocividne tu je vela ceskych expertov, ktori sa k tomu nevedia ani vyjadrit

Reagovat
NuFc23

Tu nema zmysel sa k nicomu vyjadrovat, tu kazdy len kazdeho uraza a je nakvacsi odbornik pritom futbal videl akurat na fotke

Reagovat
Posledni Kovboj

To neni pravda. Ja jsem ho jednou videl v televizi

Reagovat
r.mrazik

vsak ta posledni veta je vtipna...moc to resis

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Blasphemer

"Netvrdim, ze je to dobra myslienka, ale stojim si za nou"

Reagovat
smazaný uživatel

Wow.. teď jen přemýšlím jestli jsem tento týden už četl něco debilnějšího

Reagovat
ttopi

Objektivita. Prostě ví, že to je blbost, ale tak nějak to vychází z jeho přesvědčení a nemůže se tomu ubránit

Reagovat
mistr129

Reagovat
Vsadim gule

Tvl tady je dneska veselo

Reagovat
smazaný uživatel

Opět nějaký slovenský odborník v plné síle.

Reagovat
LeonardoUžoa

Co ty máš furt na slováky ty komunistické prase?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

njn silvester sa blíži

Reagovat
junglist

ta poslední věta by měla aspirovat na hlášku roku... možná vlastně celej ten příspěvek...tesal bych to do kamene

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
PP

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham by vyhral ligu kazdy rok

Reagovat
FUnk

Reagovat
kilobyte

A hráči co působí už nějakou dobu v juniorce se budou počítat taky jako zahraniční a nebo ne?

Reagovat
ttopi

Jak to s tím souvisí? Tady jde o pas ne? Když bude v juniorce týmu Španěl, furt je to Španěl.

Reagovat
ttopi

Díky.

Furt z toho ale chápu, že ta omezení pro mládež se týká jen hráčů narozených v Anglii. Když tam přijde v 9 letech Španěl, v A týmu bude spadat do té kvóty zahraničních hráčů. Pokud jsem to tedy pochopil správně.

Reagovat
kilobyte

Teď aby byl hráč homegrown musí být v klubu 3 sezóny před 21 lety, chtějí udělat 3 sezóny před 18 lety. Takže když tam přijde Španěl v 9 letech a bude v týmu 3 sezóny, tak je homegrown. Proto teď můžou mít některé týmy více než 17 cizinců na soupisce.

Reagovat
ttopi

Aha, tak to je pro mě novinka. Takže proto se kluby snaží přetahovat talenty už v hodně mladém věku. Pak jsou vlastně domácí

Reagovat
pajka-juve

Vztahuje se to i na LM. V ní musí mít kluby taky na soupisce odchovance klubu a ligy, ale tam je jedno jakou mají národnost. Pokud nemají je tam nějaký omezení počtu hráčů se mi zdá.

Reagovat
smazaný uživatel

ze 17ti na 12...... , smysl by davalo to dat na 3-4, ale toto je mlaceni slamou o zed....

Reagovat
ttopi

Do každého týmu tak může přijít až 5 domácích navíc. To mi nepřijde úplně málo. Dát to na 3-4 je nesmyslný. Jednak nevím, jak by to týmy řešily, když mají s hráči i dlouhodobější kontrakty a pak taky Anglie tolik talentů zas neplodí, aby se jich najednou mohlo v PL objevit v každém týmu o 13 víc a stále zůstala soutěž kvalitní.

Asi jsi to spíš myslel jako vtip viď? Že nejsi tak zabedněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel, pockej jak bude vypadat ( uz ted je to bida ) anglicka repre za par let......tohle s tim nedilne souvisi, je x argumentu, nechce se me to furt dokola vypisovat.....

Reagovat
kilobyte

Letos Anglie udělala druhý nejlepší výsledek ve své historii na MS.

Reagovat
fenixLFC

koho trapi (anglicka) reprezentacia....

Reagovat
kaaspis

Angličany

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Kralovna a Meghan

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hlupost... toto o tej anglickej lige sa písalo už pred 15 rokmi a ich reprezentácia je stale na rovnakej úrovni výsledkovo... práve naopak, myslím že cudzinci so španielska, nemecka, francúzska či južnej ameriky výrazne prispeli k modernizacii anglickej hry.

Reagovat
r.mrazik

aby to nedopadlo jak povinne kvoty pro mlade hrace u nas v hokejove lize...ti kluci toho stejne moc neodehrali a byli tam jen kvuli cislu

Reagovat
ttopi

To je trošku rozdíl. V hokeji byl tým nucen, aby mladík do zápasu nastoupil. Tady by se jen snížil maximální počet cizinců. Furt by se ale poskládala základní jedenáctka plná cizinců klidně.

Reagovat
pajka-juve

A jak je to nastavené v tom hokeji? Je tam i kolik času musí strávit na ledě nebo stačí, aby byl na jedno střídání?

Jak píšeš, muselo by se nařídit i počet cizinců v základní sestavě/lavičce.

Reagovat
ttopi

Popravdě nevím. Byla tam pak i nějaká změna snad, protože vím, že když někdo talenta neměl a jen musel splnit povinnost, tak ho nechal odkroužit jedno střídání a měl splněno. Kluk se ale zbytečně vypravil na zápas, oblékal se, atd.

Reagovat
r.mrazik

pravda...na druhou stranu misto aby hrali na hostovani dospely fotbal,tak budou nuceni zustavat v klubu a hrat za rezervu a jen trenovat...

a tim nerikam,jestli to cele je dobre nebo spatne...

spis je to ode me tema k diskuzi...

Reagovat
kilobyte

V čem by dávalo smysl 3-4. Je lepší mít 100 hráčů v jedné z nejlepších lig než 400 v průměrné lize.

Reagovat
Diego2

OT: Kdy by mel Tottenham hrat poprve na domacim stanku? Chtel by jsem vyjet na Tottenham - United a prodavajici listku mi hodil dve sumy podle toho kde budou hrat.

Diky

Reagovat
Diego2

jeste to mam na predni strance....diky moc

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Shevchenko

Celý Brexit je jeden velký omyl. Chudáci Skotové, ti si musí trhat vlasy.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Stejně se UK pomaličku zase bude napojovat na EU, jenom budou mít vidinu, jak jsou na ní nezávislý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
PP

Reagovat
Pepe1911

Tak to je podle mě to co oni chtějí.Co nejužší hospodářskou spolupráci a nezávislost na politických pravidlech.Teď jde o to jak se k tomu EU postav, což dost ovlivní budoucnost vývoje EU v dalších 10 letech.

Reagovat
kilobyte

Jenže to nebude ani tak hospodářská spolupráce, ale závislost.

Reagovat
mistr129

Jenže jestli budou chtit spolupráci, bude EU chtit závislost. Takže to dopadne tak, že se budou pořad řídit EU, ale nebudou mít žádný slovo

Reagovat
Pepe1911

A jsme u jádra problému EU jako mocenské entity, která bere státům nezávislost výměnou za bonbonky a sleduje naprosto vlastní cíle.V případě tvrdého brexitu by tedy Británie za cenu velkých hospodářských ztrát vyhrála svůj boj o svobodu a demokracii.

Nebo to bude úplně jinak.

Reagovat
mistr129

A jak by se měla zachovat? Samozřejmě že EU je mocenská entita, kde menší státy můžou společně konkurovat USA a Číně. Zatím ekonomicky, do budoucna snad i vojensky.

Boj za demokracii je snad vtip, mám proti EU miliony výhrad, pokud se nic nezmění, budu v budoucnu pro odchod, ale o demokratičnosti EU nemůže být pochyb. Se svobodou už je to přece jen horší.

Reagovat
Zaschrona

O demokratičnosti EU jsou právě obrovské pochyby.

https://brichacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648227

Reagovat
Counter

Obrovské pochyby si představuju jinak než odkazem na blog.

Reagovat
Counter

Obrovské pochyby si představuju jinak než odkazem na blog a jednu bakalářskou práci.

Neříkám, že to nestojí za konverzaci a EU je ťip ťop, jen jsem skeptický vůči tvému výrazivu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

A jak si to jako představuješ? Je toho asi jenom plný internet...

Reagovat
Counter

Plný internet je i toho, že Země je placatá. Nebo že Hillary Clintonová má v New Yorku pizzerii, kde obchoduje s dětmi. Internet je totiž plný úplně všeho. Představuju si to tak, že o obrovských pochybách mluvím tehdy, když budou existovat hodnověrné a početné zdroje, ne takovéhle plky ze zapadlých koutů internetu.

Reagovat
Posledni Kovboj

CROOKED HILLARY

LOCK HER UP

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Mylné analógie

Niektorí ľudia majú v obľube na presviedčanie či vysvetľovanie používať analógie pre lepšie prirovnanie a pochopenie. To dodáva argumentu väčšiu konkrétnosť a predstavu praktickosti a skúsenosti rečníka. Žiaľ, vo väčšine prípadov sú analógie natoľko nesúvisiace, že ide o argumentačné chyby.

Bežné sú prirovnávania histórie (často zjednodušenej či prekrútenej) so súčasnosťou, prirovnávanie sociálnych javov s rôznymi fyzikálnymi zákonmi ap.

„Nemci rozpútali dve svetové vojny, chcú rozpútať aj tretiu.“

„Rusi nás už dvakrát oslobodili, chránia naše záujmy aj dnes.“

„Tak ako nebývate v šope, tak ani svoje peniaze neuložíte do online banky.“

"Zapadnuté kúty internetu sú plné bludov (nesúvisiacich s predkladanou témou), preto aj článok (whatever) z mne neznámych a menej častých zdrojov, bude plný bludov."

Ďalší logický fail, gratulujem..

Zdroj: https://ippr.sk/c/154-argumentacne-chyby?fbclid=IwAR302ABJx2CVRWISNpkTweMMjquyV4R_-EIhA5uV_1qMLX8wUpFKg0PzFoA

Reagovat
smazaný uživatel

to, co jsi napsal je jen dalsi mylna analogie

vytvoril jsi priklady mylnych analogii, za ni pridal tu counterovu a na zaklade toho, ze ty predchozi byly mylne jsi ji taky priradil k mylnym.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Counterova analógia nie je mylná? Counter argumentuje mylnou analogiou ( danu diskusiu o demokratickom deficite, okrem ďalšej argumentačnej chyby, prirovnáva k plochej zemi )...

Reagovat
smazaný uživatel

Demokrac. deficite v eú*

Reagovat
vodka

*demokratic. dpc, co je za módu takto dementně zkracovat slova?

Reagovat
smazaný uživatel

sry, no

Reagovat
smazaný uživatel

ja nepisu, ze neni mylna, uprimne nevim, jak se definuje mylna analogie ( i kdyz myslim, ze jak to rezepsal niz fenri, je presne)

jen poukazjuju na to, ue jsi vypsal mylne analogie (na kterych se vsichni shodneme) za ne counterovu, a pak na zaklade analogie s temy mylnyma jsi ji oznacil za mylnou. nebo teda nevim na zaklade ceho jsi oznacil za mylnou.

a tohle je imo mylna analogie, protoze pak snad muze byt jakakoli analogie oznacena za mylnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, aj ty s Fenrim, čo viac chcete? Aké vysvetlenie? Tak ešte raz - Counter prirovnal internetové zdroje, ktoré píšu o plochej zemi ku zdrojom od Zascha

Reagovat
Fenri

Osocujes Countera z argumentacniho faulu klamnou analogii. Pokusil jsem se ti vysvetlit, ze Counterovy priklady nejsou analogiemi. Misto tech prikladu mohl jenom napsat “ne vsechno, co se da najit na internetu, je pravda” a jeho argument by byl stejny, to je vse.

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec to nie je analógia, ze ...na otázku Zasha, aké zdroje si predstavuje mu odpovedala tak, ako ski môžeš pozrieť hore

Ide o navodenie dojmu, že zaschov zdroj je (alebo lepšie povedané - môže byť) blud, tak ako zdroje píšuce a plochej zemi.

Ale tak, buďte zaslepení (nemyslím teraz konkrétne len teba) len do toho, je to vaša vec, ale potom sa tu netvárte múdro, lebo vaša argumentácia je primitívna.

Reagovat
smazaný uživatel

Ospravedlňujem sa za chyby, sekal mi mobil pri písaní.

Reagovat
Fenri

Naposled zkusim vysvetlit, ze nevidis podstatu Counterova argumentu. Zasch argumentoval, ze je toho plny internet, Counter nekolika priklady argumentoval, ze na internetu se daji najit i blbosti. Counter nerikal, ze Zasch tvrdi pitomost na urovni placaty zeme, jen, ze kdyz “je to na internetu”, tak to neznamena, ze je to pravda. A ze pokud je to opravdu relevantni, tak by nemel byt problem najit duveryhodnejsi zdroj, nez nazorovy blog (o tom uz jsem psal).

To, ze v tom ctes snahu “o navozeni dojmu, ze Zaschuv zdroj je blud”, je tvoje interpretace, kterou v tom ja moc necitim. Naopak bych te ja mohl osocit z toho, ze se snazis odvest diskuzi jinam tim, ze svy oponenty osocujes klamne z argumentacnich faulu - ale to je jenom zase moje interpretace, zejo

Reagovat
smazaný uživatel

Treba chápať celú diskusiu v kontexte, od jej začiatku, po jej stred až po koniec.

Counter namiesto toho, aby oponoval obsahu zdrojov, okrem toho, že spochybnil zdroj, potiahol argumentáciu do outu pochybnosťami a príkladmi pochybných zdrojov, čím ako som napísal, navoďuje dojem, že Zaschov zdroj môže (ok, nenapísal priamo, že je blud, ale že je to možné) byť blud.

"Counter nerikal, ze Zasch tvrdi pitomost na urovni placaty zeme, jen, ze kdyz “je to na internetu”, tak to neznamena, ze je to pravda. " S týmto súhlasím. A toto nie je mylná analógia v kontexte toho, že Counter stále nespochybnil OBSAH Zaschových zdrojov a krúti a vyhovára sa tu ako had? Je a jasná.

Reagovat
Fenri

Ja chapu, co te rozhorcuje, taky uz jsem psal o tom, ze odsoudit blog, protoze je to “jenom blog”, je chyba. Hraju tu Counteruva obhajce jak vlezdoprdlka, ale jeste dodam, ze Counter nekolikrat rekl, ze se nechce bavit o tom problemu jako takovym, priznal, ze o tom nema dost informaci (logicky tedy nejde ocekavat, ze se Counter pusti do rozboru obsahu tech zdroju - protoze to neni, proc se diskuze ucastnil). Celou dobu jenom polemizoval se Zaschovym vyrokem o “obrovskych pochybach” a jeho podepreni nazorovym blogem, potazmo bakalarkou. O tom uz jsem zase psal niz, a uz to nechci vic rozpatlavat, nemam co bych k tomu dodal vic.

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Reagovat
Fenri

Problem je v tom, ze Counter nedela analogii mezi pochybami o demokraticnosti EU a nazoru, ze Zeme je placata. Pouze poukazuje, ze na internetu se da najit spousta nazoru, ktere jsou objektivne chybne. Argument, ze “je toho plny internet” tak neznamena, ze je to nutne pravda.

Jeste bych podotknul, ze je rozdil mezi “obrovskymi pochybami” ve smyslu “pochybuje o tom obrovske mnozstvi lidi” vs “jsou zde argumenty, ktere velmi zpochybnuji demokraticnost EU”.

V tom prvnim pripade tak nezalezi na tom, zda jsou ty pochyby zalozene na pravde, pro podporeni tohoto vyroku staci ukazat studie, ktere ukazuji, jak velka cast populace si toto opravdu mysli, v horsim pripade alespon poukazovat na individualni priklady lidi a jejich vyroku (blogu, komentaru, bakalarek, atd.) s nejakou diskuzi o tom, jak velky ten ktery blog ci vyrok ma odezvu a podporu ve verejnosti.

V tom druhem pripade je potreba prezentovat argumenty ktere podporuji tyto pochybnosti a podporit je zdroji, ktere jsou samy validne odargumentovane, podporene daty, a ozdrojovane. V tomhle pripade neni tak dulezite, kolik lidi tyto pochyby opravdu ma, ale jestli jsou tyto pochyby zalozene na pravde. Je pravda, ze smest ze stolu blog protoze je to “jenom blog” je v tomto pripade chyba, protoze i blog muze prednest validtni argument. Na druhou stranu, pokud jsou tyto pochyby opravdu opodstatnene, je otazka, proc argumentovat zrovna “jenom blogem” a ne clankem/knihou/cemkoliv jinym, co prochazi alespon nejakym zakladnim filtrem overovani faktu a validity argumentu - protoze v pripade, ze ty pochyby opravdu opodstatnene jsou, mely by takove zdroje existovat (pokud samozrejme nedochazi ke konspiraci a zamernemu utisovani techto argumentu z ideologickych duvodu, muhehe).

Samozrejme tyhle dve otazky by mely jit ruku v ruce (cim vic validnich argumentu mame, tim vic lidi tomu veri), bohuzel jsme svedky toho, ze tomu tak casto neni, a tak je asi dobry se zamyslet, o cem se tu lidi vlastne bavi...

Reagovat
Zaschrona

Já jsem samozřejmě myslel ten druhý případ, o tom prvním nemá smysl diskutovat, protože většina lidí o složité struktuře fungování EU nemá ani tušení a nezajímá je. Nebo aspoň takový mám pocit...

A ani nebylo smyslem prezentovat nějaké perfektní odkazy, kdo si to vygooglí, tak zjistí, že jsem sem prostě jen flákl dva z první stránky vyhledávače jako zástupce toho, že to prostě je téma.

Reagovat
Counter

Blog a šest let stará bakalářka jakožto nejlepší odkazy z první stránky googlu, to je teda sakra velké téma.

Reagovat
Counter

Samozřejmě, protože jsi to tady hodil sám od sebe ve chvíli, kdy se od tebe čekaly ty nejlepší nejzářnější příklady. Tohle už je třeba mnohem lepší, byť to jsou pořád vesměs zdroje pochybné kvality.

Reagovat
Zaschrona

Mas tam HN, co bys chtel vic.

Reagovat
Counter

Ale jo, však píšu, že už je to mnohem lepší

Reagovat
Counter

Hezky shrnuto.

Reagovat
Zaschrona

Tak ale otázka zůstává - co si představuješ pod tím super zdrojem, který by naplnil tvé představy? Pod pojmem plky můžeš odsoudit úplně cokoliv, nicméně kvalitě názoru autora tohohle výrazu to moc nepřídá, spíš naopak.

Reagovat
Counter

Mainstreamová média. Čím víc, tím líp.

Reagovat
Posledni Kovboj

kdyz google nic lepsiho nevydal

Reagovat
Zaschrona

A co si jako představuješ pod pojmem "lepšího" - v čem je sakra špatně diplomová práce, která se tím tématem zabývá?

Reagovat
smazaný uživatel

než *bakalářská práce a frajer přispívající na Protiproud? Podle mě už nic lepšího není. Tady narážíme na hranice odbornosti.

Reagovat
Zaschrona

Takže budeme rozporovat osobu a jeho kádrový posudek, ne obsah. Jak komunisti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pokud soudíme odborné názory, pak ano. To fakt není nic nenormálního.

Reagovat
Posledni Kovboj

*bakalarska

*Luděk HABR

Zbytek ti zkopiruju: "Neříkám, že to nestojí za konverzaci a EU je ťip ťop, jen jsem skeptický vůči tvému výrazivu."

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz si ukázal argumentačný (logický) fail par excellenece, namiesto toho, aby si argumentami oponoval obsahu (!) zdrojov, tak ich spochybníš, lebo...

Nie nadarmo sa hovorí: "nesúď knihu podľa obalu.". Našťastie u logicky a analyticky premýšľajúcich ľudí bude vždy dôležitý obsah a nie napr. obal, titulok, nadpis, názov stránky, forma atp. ...

Reagovat
Zaschrona

Tohle je mimochodem čím dál tím častější způsob, jak diskutovat. Vůbec se nediskutuje o obsahu, pouze se upozorní na jednu věc z celého vyjádření a tím se to shodí jako celek. Nebo se oponuje tím, že ten člověk nebo zdroj je pochybný a obsah se neřeší. Smutný to sledovat...

Reagovat
Posledni Kovboj

Tak jo, ja si zaridim blog a budu psat o tom, ze zeme neni kulata, ale placata. Je to zdroj? Je! A chran te pambu tvrdit, ze muj blog je pochybnej zdroj.

Reagovat
Zaschrona

Tak znova, co si představuješ jako nějaký super úžasný zdroj informací?

Reagovat
Pepe1911

to je správná otázka, jeste bych se zeptal, podle ceho hodnoti ty zdroje, jestli to jsou opravdu relevantni meritka

Reagovat
Posledni Kovboj

Ja jsem nenarocnej, mne stacej jen dve malickosti

- aspon nejaka odbornost

- nestrannost

Jelikoz jde o diskusni tema, ne vedeckej material, obejdu se bez nejakyho peer score, double blind studii a tak. Thx :-*

Reagovat
Zaschrona

Prý nestrannost. Nikdo není nestranný. Jinak řečeno sis teda určil kritéria tak, abys mohl úplně cokoliv shodit. To je úplně skvělý...

Reagovat
Posledni Kovboj

diky, taky si myslim

Reagovat
Posledni Kovboj

jinak teda pocitam, ze moc dobre rozumis tomu, co rikam, ale kdybys byl nahodou fakt tak blbej, tak ... vlastne nic, viz vejs

Reagovat
Pepe1911

a ted nejaky konkretni zdroj? abych videl jak hodnitis nestrannost a odbornost, dekuji.

Reagovat
Posledni Kovboj

K tematu "obrovske pochyby o demokraticnosti EU" bohuzel zadnej nemam. Pokud je tema volitelny, tak si musim vybrat nejaky srovnatelny tema, tzn. opinion-driven, blbe meritelny, aspon trochu kontroverzni.

Tak treba tohle je fajn: http://freakonomics.com/2005/05/15/abortion-and-crime-who-should-you-believe/ (clanek jsem necetl, knizku jo)

Reagovat
Zaschrona

Je úžasný diskutovat ve stylu "kdybys byl náhodou fakt tak blbej" - nic nevypovídá líp o jednom z účastníků.

Každopádně je tohle naprosto nesmyslný únik od toho původního. O demokratičnosti EU jsou obrovské pochyby.

Reagovat
Posledni Kovboj

o tom, jestli je zeme kulata, jssou obrovsky pochyby

Reagovat
Zaschrona

Když nemáte citrón, dej tam ananas.

Reagovat
Posledni Kovboj

Mnam, ananas.

Reagovat
Pepe1911

čistá lež,na tomto panuje siroky konsenzus

Reagovat
Posledni Kovboj

Driv jo, dneska uz to tak bohuzel neni.

Reagovat
Posledni Kovboj

Ale dobre, vyberu si neco min extremniho. Vakciny zpusobujou autismus

Reagovat
jacobT

Len ci si im teraz nenahral na smec a nebudu s tebou nahodou este aj suhlasit.

Reagovat
Counter

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Tak by to ale mělo fungovat. Ke zprávám by měl každý přistupovat s alespoň mírnou dávkou skepse, nehltat články jako všeobecnou pravdu, ale přečíst si jich více a na základě toho dojít k vlastnímu závěru.

Reagovat
Zaschrona

S tím souhlasím. Moc to ale nejde dohromady s tím psaným výše...

Reagovat
smazaný uživatel

ľudia boli vždy a budú jednoduchšie zmýšľajúci a pohodlní...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Counter

S tímhle souhlasím, akorát to není aplikovatelné na tuto situaci

Legrační je, že kdybych ti tady teď dal nějaký článek CNN, který by tomu tématu odporoval, tak bys ho odsoudil úplně stejně nebo bys ho přinejlepším stavěl na stejnou úroveň jako své "zdroje".

Reagovat
Zaschrona

Klidně hoď, nemám problém uznat, že je nějaký článek dobrý, ať je na CNN, Foxu, Parlamentních listech, Aktuálně, iDnesu nebo Forum24. Všude se dají takové nalézt...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle právě argumentační faul není vůbec. Abys mohl negovat A, nejdřív by muselo být A prokázáno, že jo, což není.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokáž, že A nie je preukázané.. Argumentuj o obsahu. Neargumentuješ o obsahuj? Chybuješ, prehral si v argumentačnom zápase.

Reagovat
Posledni Kovboj

tohle je super hra, muzu hrat taky?

Voda neni mokra. Je sucha. Argumentuj! Nemas argumenty co? Muahahahahha vyhral sem 10:0 yolo jsem nejlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow... já myslel, že máš základy teorie práva a argumentační logiky za sebou. Možná jsem si tě spletl s chobotem teda, co už..

Reagovat
smazaný uživatel

Neprekvapuje ma podobná reakcia a ďalšie napadnutie ad hominem. Pekný večer

Reagovat
Posledni Kovboj

Voda je sucha, vedu 20:0, prehral si v argumentačnom zápase .

Reagovat
smazaný uživatel

A co ti na to jako mám říct? Však jsem to pravidlo popsal už výše. To jsem si nevymyslel, tak to prostě je.

Reagovat
smazaný uživatel

Čiže, aby si mohol negovať A, nemusíš ani jednou vetou (prikladom z textu oponenta) protiargumentovať a poukázať na absurdnosť argumentov protistrany, stačí iba napísať (povedať), že sú absurdné - lebo nie sú preukázané. Si bystrý človek riadiaci sa bystrými poučkami.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
Counter

Olooooooooooooo

Reagovat
Posledni Kovboj

debile

Reagovat
Counter

Já nejsem takový sebestředný všeználek, abych oponoval tomu, v čem nemám patřičný přehled. Jde mi tady jen o to, že svá tvrzení je správné podpořit argumenty, přičemž rovnítko mezi "OBROVSKÝMI POCHYBAMI" a BLOGEM s BAKALÁŘKOU opravdu nevidím.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Ale vždyť mezi to nikdo rovnítko nedává. Maximálně jakou malá součást mozaiky a uvedení do problému...

Reagovat
Counter

Napsals "obrovské pochyby" a přihodil tyhle dva zdroje. Uvedení do problému je wikipedie, ne bakalářka ze znojemské univerzity či co.

Reagovat
Zaschrona

Na wikipedii si může každý napsat co chce... není žádná relevance pro nějaké uvedení do problému s garancí správnosti.

Reagovat
Fenri

Na nazorovy blog si muze psat kdo chce co chce. Bakalarske prace take nejsou ani zdaleka garanci spravnosti - neprochazi revizi a na hodne pracovistich jsou kriteria ponekud “volnejsi”, nez by si novinar nebo akademik kdy mohl dovolit.

Zkousel jsi nekdy prispet na wikipedii (aj, nevim, jak moc to jede v cj), na nejaky kontroverznejsi tema? Napises tam blbost, neozdrojujes dostatecne a do par hodin se v diskuzi rozjede valka o kazdym slove, co je potencialne spatne nebo prilis subjektivne napsane... Je to smutne, bohuzel do nas ucitele vtloukali, at neopisujem z Wiki, protoze to je “neduveryhodnej zdroj”, protim to je z vetsi casti uzasnej zdroj prave tehdle “uvodu do temat” s obvykle pocetnym rozcestnikem na relevantni zdroje a reference. Rozhodne to nefunguje tak, ze si tam kdokoli pise so chce, ale je samozrejme pravda, ze urcite neni verohodna ze 100 % - ale od toho je tam system tech zdroju, aby se mohl clovek konfrontovat primo s primarni literaturou...

Reagovat
Counter

Kdyby se mi v životě hodně zadařilo a hledal bych tiskového mluvčího, byl bys moje první volba

Reagovat
Fenri

by sis zavaril, ja neumim mluvit

Reagovat
Counter

Tak bys byl můj mluvčí aspoň přes mailovou a dopisovou korespondenci

Reagovat
Zaschrona

Jednou, tvořil jsem tam stránku o Csaplárově pasti v češtině i angličtině, tu anglickou mi už totálně překopali.

Ono to tam taky záleží od článku ke článku. Na české wiki tohle určitě nebude takový případ.

Reagovat
Fenri

Jj, to souhlasim. Na druhou stranu, zrovna na tema demokratickeho deficitu je wiki docela dobra (ne ale uplne uzasna), odkazuje na primarni zdroje i vyroky soudu, dava zakladni argumenty proc deficit je nebo neni, a pokud je, dava nazory co se s tim da delat (reformace vs rozpusteni). To mi jako uvod do problemu opravdu prijde lepsi, nez blog

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democratic_deficit_in_the_European_Union#cite_ref-2

Reagovat
Zaschrona

Jo, asi máš pravdu. Možná jsem ještě zdeformovaný ze školy, kde bylo základní pravidlo no wiki.

Reagovat
Counter

Reagovat
Pepe1911

demokracie by mela vest k co nejvetsi svobode a pravum obcana

Evropska komise je podle me organ, ktery dava vetsi možnost ovlivnit legislativni proces

rozhodne lobbistům, než občanům, což mi vadí asi nejvíc.

Reagovat
Posledni Kovboj

Vsak o tomhle se snad nikdo nehada.

Obrovska byrokracie spojena s mensi "viditelnosti" - vi nekdo, jak hlasuje "jeho" europoslanec? Ja bez muceni priznavam, ze nemam ani paru. => idealni klima pro podobny mrdky.

Reagovat
smazaný uživatel

a je to chyba te instituce? protoze ty mas na jejich webu vsechny informace, jak hlasoval, co presne rekl na dane schuzi atd.

jde jen o to, ze to lidi ( a teda i media) absolutne nezajima

Reagovat
Posledni Kovboj

Spravna otazka! Urcite to neni jen chyba EU.

Reagovat
PP

nemluvě o tom, že Británie jako člen EU měl spoustu výjimek, jaké žádný jiný stát nemá. Brexit pro ně byl nesmysl, kde půlku národa zblbnulo pár nacionálních pošahanců. EU se bez Británie obejde, Británie bez EU ne.

EU má mraky chyb, byrokracie a přebujelý úřednický aparát, akce neschopnost v případě řešit rychle velké problémy (migrace, válka v Sýrii,...), ale pořád je to to nejlepší, kde můžeme být.

Reagovat
Zaschrona

Proč si myslíš, že to to nejlepší, kde můžeme být?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
fenixLFC

nechce sa mi pisat vsetky argumenty tak mi povedz kde je lepsie byt? a neutralny nie je odpoved, ale nonsens

Reagovat
Zaschrona

EFTA

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Není

Reagovat
smazaný uživatel

Je Briti (nebo by se možná slušelo říct jenom Angličani) si myslel, že se z nich Amerika posere a přivítá je s otevřenou náručí, nahradí jim evropskej trh. Teď zjistili, že je Amerika nechce a netuší co dělat, protože zrušit Brexit by pro ně byla potupa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej trh? Myslíš si, že Němci a Francouzi dopustěj aby obchody s VB utrpěli? To není zájem nikoho. VB není malá ryba aby s ní mohli a hlavně chtěli vyjebat.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Jak to tam teď vypadá s tím odtržením? Moc to teď nesleduju. Vím, že krátce po Brexitu se z toho dělalo docela velký téma (včetně S. Irska), ale teď jsem nějak nic dlouho nezaregistroval. Takže je to pasé?

Reagovat
Shevchenko

Asi jo, další referendum už jen tak brzy nepovolí.

Reagovat
mistr129

Tak to by byla blbost, když už si to schválili.

Reagovat
r.mrazik

odtrzeni je jasne...akorat se nemuzou domluvit jak...

navic i odstupovani a divnokroky od jejich vladnich predstavitelu a samotnych lidi,kteri to "zaridili"....no komedie

Reagovat
Tommy the Gunner

Naprosty souhlas , nakonec na to taky ti volici pro Brexit doplati.. A co teprve Severni Irsko, to teprve bude prdel az tam daj hranici s Irskem, to bude nova obcanska valka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
C-M@ster

Mě dostal ten borec, co furt vřískal, jak je potřeba Brexit a plánoval zřejmě do konce života za to bojovat a žít z toho a v momentě, kdy to k jeho údivu Britové odhlasovali a bylo teda potřeba vyřešit co a jak, tak ohlásil, že končí v politice...

Řekl bych, že ten přesně vystihuje, k čemu tam došlo.

Reagovat
kilobyte

Když tě přílišná aktivita připraví o práci.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Jednak by mě zajímalo, koho myslíš a pak teda nechápu, co je na tom špatně. Pokud v politice dosáhneš svých cílů, mělo by být naopak normální umět odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Farage.

Reagovat
Zaschrona

Však je dál europoslancem, jinam nikdy zvolený nebyl.

Reagovat
bobis21

no hlavně se přestěhoval pryč z UK po referendu

Reagovat
Zaschrona

Farage žije v Londýně.

Reagovat
bobis21

ale v USA už tráví prakticky stejně času a v rozhovoru už mluvil o tom že se tam přestěhuje natrvalo

Reagovat
Zaschrona

Nedávno říkal, že uvažuje o kandidatuře na starostu Londýna.

Reagovat
bobis21

hm, v tom případě asi platí to co o něm všichni víme už dávno - co on říká nelze nikdy brát vážně

Reagovat
Zaschrona

To obecně nejde snad u nikoho. Všem se názory vyvíjí. Ukaž mi politika, u kterého ne...

Reagovat
C-M@ster

Viz můj odkaz níž... způsobil jen chaos a problémy a nepomohl je nijak řešit...

https://videacesky.cz/video/vox-brexit-a-krize-na-hranicich-s-irskem

To je jak Okamura, co jeden den vyzývá vládu k rezignaci a druhej den, když vláda oznámí rezignaci, tak začne urážet vládu s tím, že rezignace je zbabělost, pak vláda zruší rezignaci a on je zas vyzve k rezignaci.

Reagovat
Zaschrona

Když celou věc řeší především britská vláda a on nikdy nebyl ani britským poslancem, tak je fakt docela vtipný mu dávat takový vliv. Farage asi těžko může za to, že je May naprosto neschopná vyjednat dobrou dohodu pro Británii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

mě baví ta představa, jak je to chyba Mayové, přitom požadavky, které původně britská vláda chtěla byly prostě zamítnuté Barnierem a EU jako nerealizovatelné...

Reagovat
merlick

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Counter

Reagovat
Posledni Kovboj

Mayova ma v tomhle uplne jinou roli

Reagovat
Zaschrona

Ale vždyť i to je právě ta chyba May, že ty požadavky takhle nesmyslně definovala...

Reagovat
vodka

cože? šak ty původní požadavky vycházely právě od Davise apod., problém byl, že to byly úplné kraviny.

Reagovat
Zaschrona

Chequers...

Reagovat
vodka

byl až později

Reagovat
Zaschrona

Ale až tam Britové v podstatě definovali jaký chtějí výstup z jednání. Aby to pak zase May nedodržela...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

spatny je dost vzhledem k tomu,ze ten clovek chtel brexit a pak utece...

misto aby se v tech svych srackach vymachal,tak utece s tim,ze on je tam jen od toho,aby se posral...uklizet a placat se v tom budou jini

Reagovat
Zaschrona

Odkud utekl konkrétně? Vždyť pořád je europoslancem... A UKIP nemá na britskou politiku vliv a ani neměl žádnou šanci v následných předčasných volbách, tak nevím, co jako podle tebe měl dělat. Mi tohle přijde prostě jen jako snaha si kopat do někoho, komu nefandíš.

Reagovat
r.mrazik

"Johnson, který je důsledným zastáncem odchodu Británie ze společenství, tak následuje ministra pro brexit Davida Davise a Davisova prvního náměstka Steva Bakera. Všichni jsou stoupenci takzvaného tvrdého odchodu z EU, tedy bez výrazných kompromisů s Bruselem."

Reagovat
Zaschrona

A co měli podle tebe dělat, když si premiérka dělá úplně jinou dohodu, než chtějí oni a za kterou byli i zvoleni v předčasných volbách dle programu Tories? Můžou buď pracovat na dohodě, kterou nechtějí a kterou porušují volební program nebo odejít.

Reagovat
r.mrazik

tak premierka to nedela sama...navic byli v takove pozici,kdy neco mohli ovlivnit...

proste z tech sracek utekli...

Reagovat
Zaschrona

Přečti si ty jejich rezignační dopisy. Podle mě ty argumenty jsou férové, těžko jde dělat Brexit, když mám úplně jinou představu než ten, co to řídí... Ale pokud tomu chceš říkat útek, bránit ti nemohu, jakkoliv je to podle mě to, co jsem psal na začátku. Hlavně snaha si kopnout...

Reagovat
r.mrazik

tak jasne,ze brexit nebude z jejich totalne ulitle predstavy,kdy si mysleli,ze jim zustanou ty vyhody co EU nabizi,aniz by se jich cokoli dotklo...

normalne spadli do reality....a utekli

snaha kopat u me neni...vsak me se to nedotkne...teda jo,nejspis az nekdy budu chtit letet do anglie

Reagovat
Zaschrona

Vždyť tohle si oni nemysleli. Rozhodně ne všichni a ne Farage, který je dlouhodobě zastáncem tvrdého odchodu. Johnson do vlády šel za volební program Tories. Ten premiérka nedodržuje, tak odešli. Ty tomu říkáš, že utekli... reálně utekla premiérka.

A samozřejmě, že se tě to nedotkne. Vízová povinnost do Británie je pěkné sci-fi.

Reagovat
Posledni Kovboj

Farage je curak no. Vysledek referenda nejvic prekvapil jeho samotnyho.

Reagovat
Liquid

běž do hajzlu, brexit je správný řešení a celá GB na tom za pár let jenom vydělá až nebude muset dotovat Slováky, Rumuny....

Reagovat
Shevchenko

Ale jistě

Reagovat
Liquid

samozřejmě

Reagovat
r.mrazik

i samotni tvurci myslenky brexitu jasne proklamovali,ze lidi bohatsi nebudou, naopak penez jim ubyde

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
r.mrazik

to pravda samozrejme je...ja ty debaty sledoval...

stejne jak tvrdili pred volbami jine veci...treba prachy

https://www.youtube.com/watch?v=cA3XTYfzd1I

z logiky veci...pokud se britanii nepodari vyridit hodne slusne obchodni podminky vuci EU (proc by to EU delala??), tak to bude pro ne dost omezujici...clo,pohyb osob,financni sektor a dalsi...

samozrejme muzou vyjednat stav,kdy je to moc nezasahne...ale EU nema duvod nechat jim stejne podminky jako clenskym zemim,kdyz by anglie do rozpoctu EU nic nedavala...

je to neco za neco...farage a ostatni si mysleli,ze dostanou neco za nic...ale tak to proste nefunguje...

Reagovat
Zaschrona

Ale ono to bude omezující i pro EU. Němci i Francouzi potřebují vyvážet do Británie, ani oni si nemohou dovolit obchodní vytvářet obchodní překážky. Zvlášť ne v situaci, kdy jsou v Bruselu pod tlakem Trumpa.

Podle mě ale May chce vyjednat tak špatnou dohodu, že to Británii přiváže k EU tak, aby tam následně Británii dovedla zpátky. Ona ve skutečnosti žádný Brexit nechce a vše pro to taky dělá. Otázka je, jestli jí podrží ostatní strany v parlamentu nebo se jí podaří sejmout křídlu Brexitářů kolem Johnsona.

Farage chtěl tvrdý odchod s obchodní dohodou. Férový přístup, něco za něco pro obě strany. Místo toho premiérka vymýšlí naprosto nesmyslné kočkopsy.

Reagovat
r.mrazik

protoze spadla do reality,ktera je totalne jina,nez si dotycni predstavovali

jak pisu nahore...mysleli si,ze jim zustanou vyhody,aniz by zustali povinnosti...coz je logicke z obou stran...i proto byl brexit mimo...

chteji vyhody toho spolecenstvi,ale nechteji prispivat....no mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě realita trochu uniká tobě. Uvědom si, že se tu bavíme o VB. To není bezvýznamný státeček. Mezi VB a hlavně Německem a Francií panuje čilí obchodní ruch. Nonstop mezi nimi dochází k pohybu zboží. Kdyby se výhodně nedohodli těžce by to nezasáhlo jen VB ale i Německo, Francii atd. Takže dohodnout se s VB je i v zájmu EU. Takže Farage a spol. byli realitě blíž než si myslíš. Bohužel nepředpokládali, že se premiérem stane člověk buď naprosto neschopný nebo brexit jednoduše nechtící a nedostatečně demokraticky vyspělý na to aby respektoval vůli voličů. Být tam někdo jako Farage, tak už dohoda dávno je.

Reagovat
r.mrazik

Farage utekl jako prvni...

no...a kdyz se nedohodnou,tak to ublizi vic britanii nebo EU?

asi nechapes,ze sila tech stran je uplne jina...

jj,dohoda by davno byla... tyvoe

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bys pochopit, že Německo a Francie (EU) si nemůžou dovolit se nedohodnout. V důsledku toho by představitelé spáchali politickou sebevraždu.

VB Británie zkrátka má silné karty na své straně ale Mayová je nechce nebo nedokáže použít.

Reagovat
Rišty

s tebou bych si chtěl zahrát karty...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Swarley

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
r.mrazik

tak jeste jednou...sila kompletni EU je mnohem vetsi nez sila samotne britanie...

hele...to je fuk ty silna karto

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ne. Jak do dubu fakt.

Reagovat
r.mrazik

to mas pravdu...

ono je dost narocny diskutovat s nekym,kdo ma v nicku CR7...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdo tu nechápe jsi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotiť inteligenciu na základe nicku na portáli EF...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
r.mrazik

Jako že těch reakcí bylo jinak málo jo??

Reagovat
netopier

VB sa môže na celú EU vysrať

Reagovat
r.mrazik

Jj..hlavně třeba takový bankovní střed Londýna je úplně v klidu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
mikelinos

Reagovat
diastan

Reagovat
Zaschrona

Tak znova, odkud přesně utekl Farage?

Reagovat
Zaschrona

Pokud reálně a skutečně odejdeš z EU, tak logicky žádné povinnosti nemáš, jakmile se odstřihneš. Problém je v tom, že May vymyslela odchod, který ve skutečnosti není odchod a naopak akorát zhoršuje dosavadní pozici Británie, která sice formálně má odejít, ale reálně vůbec a ještě nebudou mít vůbec žádné slovo k ničemu. I proto si myslím, že tahle verze nemůže projít, to je jednoduše národní sebevražda pro Británii.

Tyhle větičky, jak chtějí výhody bez povinností, to je dobré podlehnutí euronewspeaku.

Reagovat
r.mrazik

Mainstreamu

Reagovat
Posledni Kovboj

*Soros

Reagovat
vodka

Reagovat
Pepe1911

Všichni říkali cokoli co podpoří jejich názor, i když na tom nebylo ani zrnka pravdy.Jako v každém rozhodovacím procesu.

Reagovat
Zaschrona

No, i tohle tam bylo. Z obou názorových táborů. Je proto teď správně řešit jen přešlapy strany, která vyhrála? Není, ale když remainers tak moc štve, že prohráli. Dopadnout to naopak, tak se vůbec nic neřeší. To stejné v případě nevýhry Trumpa...

Reagovat
r.mrazik

resit nevyhru trumpa je mimo,protoze to je uz jina realita...

jako ze by se tehdy nemeli resit prime lzi Farage diky kterym se mnozi lidi rozhodovali? hehe...

a nejvic me bavi,jak to samozrejme odnesou ti prumerni lidi...farage a dalsi vrchnost bude v klidu vzdycky...

stejny jak nekteri klauni u nas veri,ze odchodem z EU se tu budeme mit lepe...

Reagovat
Pepe1911

Ti co chtěli v EU zůstat taky tvrdili úplně nesmyslné věci. A mít se lépe nebo hůře, to je relativní pojem. My jsme na tom hlavně zkurveně, protože jsme závislý na nadnárodním subjektu, co zasahuje do našeho rozhodovacího procesu a nemůžeme si dovolit z něj vystoupit.

Reagovat
Pepe1911

*závislí

Reagovat
r.mrazik

proc zkurvene? zavislost je jasna,kdyz jsi clenem a ty zeme te obklopuji a vyuzivas vyhody,ze v tom spolku jsi...rozhodovaci proces je stale dost na nas...a vystoupit si dovolit nemuzes,protoze by ti odpadly ty vyhody...

samozrejme...relativni pojem to je...bohati zustanou bohatymi...a chudym to moc nepomuze

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodovaci proces je stale dost na nas

Reagovat
Zaschrona

My využíváme především výhody EEA, který má s EU jen málo společného a jsou v ní i další státy než jen ty členské EU. Samotná EU nám mnohem víc škodí než prospívá.

Reagovat
smazaný uživatel

EU se stejně jednou rozpadne, tak proč odcházet.

Reagovat
r.mrazik

i to je dost mozne

Reagovat
Zaschrona

A proč se teda řeší jen jedny lži, když ten autobus mimochodem neměl s Faragem nic společného... Čistě kvůli tomu, že lidé nemají rádi Farage, no jo...

A odchodem z EU se samozřejmě můžeme mít lépe. Ve skutečnosti jde v případě členství v EU mnohem víc o věci jako národní suverenita než o cokoliv jiného. Ekonomická realita se tvoří úplně jinde.

Reagovat
r.mrazik

Ekonomická realita se tvoří jinde...ok

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel výstižné

Reagovat
Posledni Kovboj

kys kriple

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen tvůj názor. Respektujvolbu většiny.

Reagovat
Liquid

Reagovat
r.mrazik

i kdyz je volba vetsini totalni kravina?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale pořád jen tvůj názor, že si myslíš, že to je kravina.

Reagovat
r.mrazik

stejne jako byla volba burese a ano kravina...stejne jako byla kravina volba zemana...tak muj nazor je,ze brexit byla taky kravina...

a asi nejen muj...a stejne jako se vysledek ukazal v prvnich pripadech,tak NEJAKY vysledek i v brexitu...jak rekl slepy,uvidi se

Reagovat
smazaný uživatel

Každý máme jiný pohled na věc, ale jak říkáš..uvidí se.

Reagovat
r.mrazik

jasny...me jen neskutecne sere dnesni pristup,jak je EU spatna...

lidi jsou vylizany,kdyz si neuvedomi,co se z evropskych penez stavi a jak treba tyhle prachy pomahaji mensim mestum, studentum a podobne...no to je fuk...

Reagovat
Kixi Syhimour

To je sic hezké, ale ta propaganda, že vše je rasismus, socha Marxe, "chránit nás před zlem", to ti přijde v pohodě?

Reagovat
r.mrazik

Ne...nepřijde....

Rekl bych,že tam pár lidem taky slušně skublo

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, podľa toho čo píšeš, že všeobecné volebné právo je vlastne kravina.

Reagovat
r.mrazik

tak se koukni do minulosti,co to prineslo...same lahudky typu nacismu a komunismu

Reagovat
smazaný uživatel

Demokracie nacismus ani komunismus nepřinesla.

Reagovat
r.mrazik

ufff

Reagovat
smazaný uživatel

Nefňukej a studuj.

Reagovat
r.mrazik

jojo....

Reagovat
Posledni Kovboj

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

No smej se klidne dal, NSDAP ani komanci nebyly zadna junta, ale volili je presne takovy vymrdanci jako ty, dokonce i lidi o dost chytrejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

zas klídek

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak. Volili je takový vymrdanci jako ty.

Reagovat
Posledni Kovboj

Aha, tak to jo. Ale volili je. Ty uz si zapomnel, o cem se bavime, vid?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty očividně vůbec nevíš o čem se bavíme. Říct, že kvůli demokracii se prosadili komunismus a nacismus je neakceptovatelné.

Reagovat
Posledni Kovboj

Aha, tak jeste zes mi to vysvetlil. Btw jestli to akceptujes nebo ne je mi ukradeny tak, jako maloco, nespletl sis dlouhy slovo? No nic, enjoy

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče komunismu, tak jeho nástup v Rusku byl až neuvěřitelně demokratickej, no. Viz VŘSR. Nástup komunismu ve východní evropě rozhodně nestál na tom jak budou lidé volit. A k moci by se komunisté dostali bez ohledu na výsledek voleb. Upozorňuji, že u nás po volbách 1946 měli většinu demokraté ale komunisté si šli tvrdě a nedemokraticky za svým.

Duce v Itálii zase pro změnu demokraticky pochodoval na Řím. A ve Španělsku probíhala občanská válka, ve které se dle demokratických zásad rozhodlo, že kdo bude mít více mrtvých, tak ten prohraje. Byli to komunisti. Demokracie jak kráva, fakt. Je pravda, že jedinýmu komu dosti pomohla demokracie byl Hitler. V posledních volbách měl 43%, což je celkem dost. Prostě Němci, no. Ale Hitler se nedostal k moci výlučně kvůli demokracii. A je otazné jestli by ho nízký volební výsledek zastavil.

Takže hodit nástup těchto totalit na demokracii a všeobecné volební právo dle mě není správný. Ten problém byl mnohem hlubší.

Reagovat
Posledni Kovboj

No vidis, ted jsme se nekam dostali sice s tebou nesouhlasim, ale tohle jsou docela slusny argumenty. Rusko uznavam, na to neni co rict. S rozsirenim se neshodnem, u nas se to tem kurvam podarilo v podstate podle pravidel, pres mladej a chatrnej system brzd a protivah, a pres staryho a chatrnyho prezidenta, kterej byl zvolenej demokraticky. Dtto v zemich okolo nas. Dulezity mmj. je, ze vsude meli komousi obrovskou podporu populace (a to i v casti elit, zdaleka ne jen u tupejch vesnicanu).

Reagovat
Rišty

volební výsledek ve 46. u nás dopadl jak, prosím tě?

Reagovat
Messier

????

Reagovat
Posledni Kovboj

je, pak muzou volit i takovy potrati jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Osobné invektívy namiesto argumentov...a takéto indivíduum chce obmedzovať volebné právo!

Reagovat
kvasha16

vo svojej podstate ano

Reagovat
smazaný uživatel

Iste, sám si viem predstaviť obmedzenie práva voliť.

Ľudia, čo za celý život neprispeli na chod štátu ani cent, ľudia parazitujúci na systéme, by nemali mať právo voliť si zástupcov na rôznych stupňoch riadenia toho štátu.

Inšpiruje ma k tomu slogan z čias americkej revolúcie : " No taxation without reprezentation", ktorý by som prehodil do tejto verzie : " No reprezentation without taaxation".

Reagovat
Posledni Kovboj

dyk to ani neumis napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tak chybu v citáte, ale chytrák ako ty, to napriek tej chybe pochopil.

Reagovat
Posledni Kovboj

Ja to chapu, jenom je to picovina, a jeste blbe napsana.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si aj pamätáš čo si napísal hore?

Chcel si predsa obmedzovať právo voliť!

Moje obmedzenie na základe neprispievania na chod štátu označíš ako p.....n. Čo je potom tvoje obmedzenie?

Reagovat
Kixi Syhimour

argument

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Pepe1911

Myslím, že hodnotit tenhle krok ještě předtím než se stal a nevvědět za jakých podmínek k němu dojde je předčasné.Hodnocení bude vhodnější tak za 20 let po Brexitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Funguje to Svycarum, Norum s EU, tak proc ne Britum ?

Hadaji se stejne o vyresenim "volnem pohybu" a to hlavne EU chteji hazet klacky britum po nohou. Kdyz se to nastavi v podobne stylu jako maji Svycari a Norove, tak na tom Britove jedine ziskaji. Skotum je stejne malo a maji prd krom whisky a pastviny

Reagovat
bobis21

tak jak to mají švýcaři a norové to ale britové právě nechtějí ... navíc to je horší než členství v EU

Reagovat
mistr129

Reagovat
Zaschrona

A v čem že je to členství v EU tak super?

Reagovat
bobis21

no prakticky ve všem .. napadá tě něco v čem pro nás není mezinárodní kooperace výhodná?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Díky teda za neodpověď.

Napadá mě spousta věcí, dost z nich je popsáno tady: http://libinst.cz/chceme-evropskou-spolupraci-ale-ne-politickou-unii/

Reagovat
bobis21

evidentně je to napsáno člověkem který o tom moc neví ... pro volný pohyb všeho zboží je nutné společná celní politika i stejné požadavky na kvalitu. Jak můžeš mít volný pohyb zboží když nevíš, jestli to zboží které je importováno splňuje tvé normy? To je přeci nemožné. A pokud by v rámci zóny volného obchodu byly různá cla, všechny by se importovalo do země s nejnižším clem a z ní pak distribuovalo - žádná celní politika států by tedy možná nebyla.

Dále pak tvrdí že Norové přijímají jen 20% evropských pravidel - sami Norové přitom říkají že je to spíše 70% (+ dalších 28% přijímají dobrovolně).

Pak dělá tvrzení, která ničím nepodloží, např. "V lepším případě dostaneme z EU na veřejné statky zhruba stejně peněz, jako odvedeme" - údaje z národních účtů na czso říkají že lže ...

Takže ano, tento článek opět ukázal že všechny argumenty proti EU jsou založeny na lžích ...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
jacobT

Reagovat
Zaschrona

Pro volný pohyb zboží stačí to zboží prostě pustit, zrušit cla, vzájemně si uznat normy a zákazník se už rozhodne. Cokoliv víc je snůška nesmyslů, kterou potřebují fanoušci ochranářství.

Norská vláda prezentuje číslo 28%.

https://www.regjeringen.no/contentassets/5d3982d042a2472eb1b20639cd8b2341/no/pdfs/nou201220120002000dddpdfs.pdf#page=795

Dolož ty údaje, o kterých mluvíš. Realitou je, že tohle se prostě spočítat nedá...

Žádné lži si tedy nedokázal doložit, naopak sám prezentuješ naprosto vymyšlená čísla, která nijak nedokládáš. Před tím jsi ani nedokázal prezentovat jediný argument pro to, proč je naše členství v EU tak super. Jak to tak už bývá, fanoušci EU používají velmi silná slova, ale realita je jako klasicky hodně úsměvná.

Reagovat
bobis21

"vzájemně si uznat normy" je ale přesně to, co na EU kritizuješ tak se konečně rozhodni jestli to chceš nebo ne. Představ si že by výrobce v ČR musel sledovat nejen jaké jsou požadavky na jeho výrobky u nás, ale zároveň musel sledovat desítky dalších států bez ohledu na to, jestli do nich vyváží nebo ne. Pokud chceš kritizovat EU za příliš mnoho byrokracie, tvůj návrh by způsobil několikanásobně více ..

Rozdíl v těch číslech je způsoben tím, zda zahrneš i věci jako doporučení - pak je to samozřejmě nižší, protože doporučení nepřijímame ani my ... pokud jde skutečně o ty věci, které jsou ve výlučné pravomoci EU, jsou to ta čísla která jsem psalů

Národní účty najdeš na stránkách českého statistického úřadu ( http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenka.indexnu), pokud nejsi schopen uznat ani čísla z národních účtů, opravdu se s tebou nemá cenu bavit

Reagovat
Counter

Další excelentní zdroj

Reagovat
Zaschrona

Liberální institut > Counter

Reagovat
Counter

Jenže já tady žádná moudra na tohle téma z rukávu nesypu, protože dopředu uznávám, že na to žádný odborník nejsem.

Reagovat
Zaschrona

Tak pak je lepší se nevyjadřovat.

Reagovat
Counter

To nejde, když tady perlí mudrlanti jako ty

Reagovat
Zaschrona

To jsem upřímně překvapený, že mě vidíš až v tak pozitivním světle...

Reagovat
Counter

Já tě upřímně vidím v nic moc světle, ale pořád mnohem lepší než SuperFrankie

Reagovat
r.mrazik

To je jak otázka co nám dali Římané že Životu Briana

Reagovat
Zaschrona

Tu otázku je ale potřeba pokládat. Odpovědět na ní mnoho lidí neumí.

Reagovat
r.mrazik

No...a někteří odpovídají přesně jak v tom filmu...

Reagovat
Zaschrona

Nevím, neviděl jsem...

Reagovat
r.mrazik

Chyba...nasel by ses tam

Reagovat
r.mrazik

*

Reagovat
Zaschrona

Asi ne hele, nejsem sebestředný narcis, který by měl potřebu se ve všem hledat.

Reagovat
r.mrazik

https://youtu.be/sfix_BbaZM0

Nevidet zivot briana je kulturni barbarstvi

Reagovat
Zaschrona

Hele, klidně mi vyjmenuj skoro jakýkoliv film a já ho skoro určitě neviděl.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by si mali trhať vlasy?

Inak prebehlo tam referendum o nezávislosti a proti bolo 55% hlasujúcich.

Reagovat
r.mrazik

51,9%

Reagovat
Shevchenko

nn má pravdu, 51,9 byl brexit

Reagovat
r.mrazik

chyba na prijimaci...

kazdopadne tezko rict,jak by volili ted...asi trochu jinak

Reagovat
mistr129

At se Britové o Brexitu rozhodli jakkoli, na Skoty to je slušný podraz, dat jim nejdřív referendům o nezávislosti a pak vystoupit

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Shevchenko

No protože o dva roky později se hlasovalo o brexitu a tam jasná většina Skotů hlasovala pro setrvání v EU. Kdyby tam bylo referendum teď tak už si určitě vyhlásí nezávislost. Proto si trhají vlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite je možné, po nejakom čase, referendum zopakovať.

Ak sú tam také nálady ako píšeš, tak nech vystúpia. Budeme to rešpektovať, nie? Sme predsa demokrati!

Len pozor...neviem, či si niečo také ako samostatné Škótsko želá vôbec EU. Vieš, príklady priťahujú a potom by mohli aj Katalánci, Baskovia...ak povolím uzdu fantázii možno aj Morava

Reagovat
Zaschrona

Omyl, kdyby tam teď bylo referendum, tak pravděpodobně vyhraje volba zůstat s ještě větší převahou.

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_on_Scottish_independence#Post-referendum_polling

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Schickův přestup do Arsenalu padá?

Reagovat
kilobyte

To chtějí zavést kvůli němu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
REPLIKATOR

zavedl bych to do všech zemí a ještě tvrdší - max. 10 cizinců na soupisce a max. 5 cizinců v základu

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super, vznik Superligy, gratuluju ke skvělýmu nápadu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro jednou s tebou souhlasim

Reagovat
kattos

Já bych ti dal už BAN fakt ty vole otravnějšího člověka aby někdo na EF pohledal.

Reagovat
REPLIKATOR

Vem si prášek, demente.

Reagovat
smazaný uživatel

owny

Reagovat
Cobra

Přežitek. Jsou tu daleko otravnější individua.

Reagovat
David143

a ještě názory na úrovni 5leteho dítěte

Reagovat
smazaný uživatel

on je dost bizár

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Velké kluby si časem založí svoji evropskou superligu a na nějaký národní asociace hodí bobek .

Reagovat
Kepy_FCB

To už se říká 20 let...

Reagovat
Talker

Tak v PL je ohromné množství plevelu, kdy se za pár míčů koupí hráč, který sedí na lavičce/tribuně - je relativně levný, kvalitu nemá, ale tak sedět v klubu může. Takhle se to vyčistí od toho balastu, který přišel sedět.

Pokud se ten rozdíl doplní alespon částečně homegrown klubu, tak to bude fajn. Jinak se bojím, aby to neskončilo tak, že na lavičce bude 5 nějakých Drinkwaterů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen angličtí, ale i zahraniční vodopičové by měli mít právo sedět na lavičce, tribuně i v dabldekru).

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

S těma jejich kopáčema by měli soutěž na úrovni rakouský ligy

Reagovat
Al Capone

Reagovat
kaaspis

A proto byla Anglie na posledním MS kdežto Itálie ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co tam nahrála v celých dějinách fotbalu?! Vyjma MS 1966, který vyhrála gólem, který nebyl.

To že fotbal vymysleli, neznamená, že ho uměji hrát

Reagovat
kaaspis

Tak bavíme se o aktivních hráčích, ne o dějinách fotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vedia ho hrať...

Na začiatku neuznávali MS, boli zahľadení do seba, ako často v dejinách a kvôli ich ignorancii im ušiel vlak.

Ale neskôr naskočili.

A konkrétne generácia okolo Beckhama, to nebol zlý mančaft, to neboli zlí hráči.. .

Reagovat
Kixi Syhimour

Že ty italský tituly byly čistý, stačil ten proti ČSR........

Reagovat
smazaný uživatel

touché

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Kluivert9

Být stejný pravidlo ve Španělsku, tak to kluby skoro nepocítí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Rozkosne naivni myslenka, ze bychom diky tomu pravidlu davali sance nasim odchovancum.

Chelsea by uzkostlive a ze strachu z nasazeni mlady krve se soucasnym kadrem hrala i sezonu 35/36, kde by akorat Kepu nahradil Green z hostovacky.

Mourinho by si do United pritahl Wrighta-Phillipse, Owena a J.Colea, jako doplneni k Youngovi.

Pep by nenechaval volný mista na lavicce, ale uz i na hristi a zbytek tymu v topce by si nejak poradil.

Za me proc ne, bude legrace.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Zaschrona

Blbý je, že pokud bychom chtěli zavést podobná pravidla u nás, tak nejdřív musíme vystoupit z EU...

Reagovat
fenixLFC

najskor by ste museli mat taky pocet cudzincov

Reagovat
Zaschrona

Sparta má.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to by na tom bylo to úplně nejlepší!

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
mistr129

Reagovat
iamek

Reagovat
netopier

Reagovat
r.mrazik

a k cemu by to jako u nas bylo?

kdyz tech cizincu u nas zas tak nehraje...a domaci hraci jsou kvalitou dost dole...

Reagovat
Zaschrona

Byl by to tlak na kluby, aby to nepřeháněli s nákupem cizinců místo jasné nutnosti počítat s rozvojem vlastních hráčů. Vždyť je přece strašný to chování Sparty k vlastním mladíkům, jak radši nakupují různé průměráky jako Vukadinovič místo toho, aby dostal šanci nějaký mladý...

Reagovat
r.mrazik

ja s tim souhlasim...

jenze tohle je problem hlavne ve sparte,kde to s cizinci dost prepalili a nejspis si tim jsou uz sami vedomi

Reagovat
Busby babes

myslis, ze schvalne nechaji hrat horsi hrace nez aby postavili klenoty, ktere maji doma? a pokud to tak je, tak treba Schick jim ukazal cestu. Jit na hostovani nekam v lize a prosadit se.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta představa že bych měl zas sledovat ve Spartě české hvězdy kvalitou na úrovni Huška, Holka ci současného Vachy nebo Surala. Nestraš prosím tě.

Reagovat
kilobyte

Momentální sestava z Čechů.

Heča - Frýdek, Vácha, Wiesner - Kadlec, Sáček, Šural, Zahustel - Drchal, Pulkrab, Hložek

Sranda by byla, že stejně by za prohry mohli cizinci.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Zahustela jsem úplně zapomněl.

Reagovat
Zaschrona

Možná by vás to ale donutilo dávat šance mladým mnohem dřív než dosud. Viz třeba Schick. Neprodávali byste Brabce, abyste pak přivedli podobně drahého Kayu s mnohem větším platem, který nijak lepší není. A tak podobně...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si osobně myslím, že pokud nějaký odchovanec má opravdovou kvalitu, tak šanci prostě dostane. A pak je to jen na něm, jak s tím naloží. Drchal dostal prostor, bohužel se zranil. Teď ma naslapnuto Hlozek. Zásadní problém prostě je, že naše je hodně fyzicky náročná a soubojova. Čili mladší hráč má daleko menší šanci se prosadit než třeba v Nizozemsku atd. A naopak cizinci jako Stanciu a spol jsou světlo na konci tunelu, které by naší ligu mohlo po technické stránce zkvalitnit. Takže paradoxně příchod cizinců a následný odchod českých kopáčů by podle mě odchovancum pomohl více.

Reagovat
Zaschrona

Já nerozporuji, že vlastně máš v tomhle úplnou pravdu, ale stejně mi přijde rozumný snažit se v tom zachovat nějakou rozumnou míru kompromisu. Nechci, aby naše nejlepší kluby byly jen sbírkou cizinců, které shodou nějakých náhod hrají zrovna u nás. Jakkoliv jinak zrovna nejsem bojovník za nějaké kvóty, ona prostě ale není náhoda, že mají kvóty na cizince v USA, v Číně, v Turecku, v Rusku, teď chtějí mnohem přísnější i v Anglii. Nějaký přijatelný kompromis, aby klub z Česka byl z většiny český klub a v jiných zemích to stejné, ale zároveň umožnit mít v klubu cizince, to mi přijde správně.

Reagovat
r.mrazik

u nas a treba i v anglii je problem prechod z dorostu

spis nez ruzna pravidla by bylo fajn zrusit tymy U23 a podobne kraviny a donutit hrace hrat od 18 dospely fotbal...takze Becka minimalne do divizi...

Reagovat
Zaschrona

Já bych udělal superligu béček. Zaplevelit béčkama nižší ligy se mi nelíbí.

Reagovat
r.mrazik

superliga becek je U23 v anglii,ktera je totalne k hovnu

driv byli B-muzstva v druhe/treti lize a bylo to fajn

Reagovat
Zaschrona

V Anglii nikdy. U nás to asi smysl má.

Reagovat
r.mrazik

V Anglii klidně League One

Reagovat
Zaschrona

Kluby jsou naštěstí proti. Byla by škoda tam zrušit tu tradici.

Reagovat
r.mrazik

Mozna i proto ten prechod pak bude v anglii dost marny

Reagovat
kilobyte

U nás se to nemusí zavádět. Stačilo by aby Sparta vyhodila cizince, kteří nehrajou a všechny týmy by byli v kvótě.

Reagovat
C-M@ster

Dojde vůbec k Brexitu?

Reagovat
C-M@ster

Viz toto video, kde se celkem srozumitelně vysvětluje, že to nebude žádná prdel

https://videacesky.cz/video/vox-brexit-a-krize-na-hranicich-s-irskem

Reagovat
Shevchenko

Irsku bych strašně přál aby se sjednotili, teď už to je snad na dobré cestě.

Reagovat
bobis21

vzhledem k tomu že už oficiálně UK to vystoupení podala, jediné co se může stát je odložení - nemyslím si že současná legislativa úplně počítá s možností zrušení odchodu

Reagovat
Posledni Kovboj

Jo. Akorat jeste nikdo nevi, co to Brexit presne je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty hráči co jsou v Anglii dlouho (myslím že 5 let), si zažádají o občanství a rázem máš úplně v klidu další místo pro cizince....

Reagovat
Zaschrona

Akorát tím nezískají HG statut.

Reagovat
smazaný uživatel

A v tomhle případě jde ho HG statut nebo pouze o rozdělení Angličan x Zbytek?

Reagovat
Zaschrona

Jde o ten HG status, takže třeba Fabregas by byl brán jako domácí hráč, protože strávil 3 roky před dosažením 22 let v anglickém klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok díky..

Reagovat
Liquid

jednoznačně správný směr

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby to bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se to skoro vrátí jak to bylo v anglický lize na konci 80.let.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Jo bílý svět byl moc fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Tohle je dobra myslenka, PL je ted docela trapna, dyt jen kupujou kazdyho, co se trosku ukaze.

Na druhou stranu mi tu chybi vetsi tlak na praci a nasazovani odchovancu.

Tohle muze vest i k tomu, ze se kazdymu anglickymu kopytu zvedne cena dvojnasobne, protoze se o ne budou kluby pretahovat, at tam maji aspon nekoho slusnyho z tech domacich hracu.

Docela bych bral, kdyz by k tem 12 cizincum byla jeste z toho zbytku kadru pulka odchovancu, ale fakt odchovancu, kteri jsou britove a v klubu treba od 12, a zbytek teda HG players, kdyz uz si drzi tohle zvrhly oznaceni a muze to byt i cizinec..., ale zaroven bych tomu hraci tenhle status pri prestupu ven sebral, viz priklad Pogba - to, ze ma status HG player, mi prijde uz fakt uchylny.

Reagovat
smazaný uživatel

to je zas nazor. Za totality by sa ti darilo

Reagovat
Zaschrona

Co to má jako společné s totalitou?

Reagovat
smazaný uživatel

Totalna kontrola, regulacia, obmedzovanie. Vziat status HG po prestupe von? WTF the fuck. Nakazme klubom, ze za ne moze nastupi len hrac, ktory sa narodil max. vo vzdialenosti 10km od stadionu.

Reagovat
Zaschrona

Fakt nechápu, proč tu věc se snažíš někam posouvat. On to zmiňuje u hráče jako Pogba, což je teda zajímavá myšlenka, protože ten hráč vážně nemá s pojmem HG nic moc společného, v Anglii byl od 16 do 19 let, fakt by měl ten hráč být brán jako domácí?

A jistěže je to omezení, ale bez toho by asi nefungovalo vůbec nic. Jinak bychom se mohli beztrestně zabíjet, když to zas přeženu já. Regulace v tomhle případě je normální, uplatňují jí snad všude ve světě v nějaké formě. Třeba v MLS mohou mít týmy v průměru 8 cizinců...

Reagovat
Bakary3

Ja jen mluvim o jinym nastaveni pravidel, nejaka pravidla plati vzdy.

Ke zbytku tvejch nesmyslu se uz ani nebudu vyjadrovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar lidi mam dotaz jakej je nejlepsi fotbal na mobil?neco co odpovida aspon trochu realite a nemusis tam kupovat hrace a ostatni veci za naky poj*bany zlataky

Reagovat
C-M@ster

Znám jen Pocket Soccer

Reagovat
nani92

a čo tak obmedziť počet sponzorov?

Reagovat
madridcan

Neboj sa, pri vasich vysledkoch zacnu od vas odchadzat sami

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to majoritní vlastnictví jako v BL.

Reagovat
Lacko_Boh

rozhodcov, nech si to chlapci pískajú od oka

Reagovat
nani92

Ono by stačilo zrušiť pravidlá a bol by pokoj

Reagovat
Lacko_Boh

s bruselskym diktatom dovi dopo...neni sanca, fasisiticke pravidla a bude horsie, chcu aj kamery zaviest

Reagovat
chavi.27

cos to vyblil za kravinu?

Reagovat
kvasha16

to uz by ste nemali najzdravsiu platovu politiku... a MC by museli zrusit

Reagovat
smazaný uživatel

Diskutuje se někde o tom STBkovi zkurveném?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

kterýho myslíš? těch tu máme..

Reagovat
smazaný uživatel

Pana "moje děti, moji rodinu, to je to nejcennější co mám!"

Reagovat
Swarley

jo ty myslíš toho, co to dělá pro nás...to jsi měl říct hned...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tatabazar.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu k čemu nám jsou hráči jako N'kodou, Llorente apod. Jsem si jistý, že ti kluci z akademie by ukázali víc.

Reagovat
smazaný uživatel

FA To abych zacal zase divat na PL, kvuli tem anglickym nakopum

Reagovat
madridcan

Anglicky nakop je nejake jedlo?

Reagovat
smazaný uživatel

nekopum *

Reagovat
Counter

Pochybuju, že si to kluby schválí. A i kdyby, tak časem vyjde nové referendum o EU, vyhraje Remain / Return a stejně bude utrum

Reagovat
iamek

Reagovat
EXoRcIsT

Preco by malo byt nove referendum lebo sa nepaci niektorym ludom vysledok ? Mali ist volit ked to bolo mozne dnes nech su ticho . A vraj je to uz hotove takze uz je aj tak neskoro

Reagovat
Posledni Kovboj

Protoze, mily ovcomrde, brexit nechce nikdo (cti nikdo relevantni, vesnicky potomky vlastnich sourozencu nepocitame), ani Mayova, ani nikdo z politiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo takto odobrať volebné právo dedinským buranom. Bolo by po probléme.

Zdá sa, že "kaviareň" má patent na to, čo je pre dedinských buranov najlepšie...

Reagovat
Posledni Kovboj

jsem pro!

Reagovat
r.mrazik

Já jsem taky pro...

Reagovat
fenixLFC

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Priaznivci absolutizmu sa hneď stoporili pri tej myšlienke.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšie na týchto elitároch je to ich presvedčenie že oni sú nositelia jediného správneho názoru a kto nesúhlasí, tak je zaostalý a ktovie aký a šup. Odobrať mu volebné právo!

Pritom sú to v podstate latentní priaznivci spôsobov a metód fašizmu, voči ktorému sa verbálne vyhraňujú.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

kdyz uz,tak neomarxismu,sorošovství a majdanizace!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
EXoRcIsT

Preco sa nepocitaju ludia co chcu Brexit a maju sa brat len nazory tych co su proti ? Co na tom ze to politici nechcu ked si to ludia odhlasovali oni maju robit to co ludia a chcu a nie co sa im paci .

Reagovat
Posledni Kovboj

Mne tu nebrec, mne je brexit uplne u pici. Ja ti jenom rikam, proc by klidne novy referendum bejt mohlo.

Reagovat
EXoRcIsT

mne je to tiez jedno ci tak ci tak ale ked uz raz bolo referendum tak koniec mali ist hlasovat ked sa dalo ci co potom ked sa odhlasuje ostatie tak bude dalsie aby sa to zase zmenilo

Reagovat
Posledni Kovboj

a cpes to komu ted?

Reagovat
EXoRcIsT

wtf komu to cpes? reagujes namna a ked ti vyvratim tvoju blbost tak mne to je jedno naco namna reagujes

Reagovat
Posledni Kovboj

Ty ses ptal proc by melo bejt novy referendum, tak jsem ti to normalne vysvetlil. Ze se ti to nelibi me mrzi, ale nevim proc mi to furt dokola opakujes. Ciao

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Counter

Když se v době velkého hypu rozhodnu koupit si 3D televizi a v následujících letech zjistím, že je to úplně na hovno a všechny reklamy mi o tom lhaly, tak s tím krámem musím vydržet až do smrti?

Mohlo být jedno referendum, může být i druhé.

Reagovat
EXoRcIsT

tak ked sa usporiada dalsie referendum ci maju ostat a dopadne ze chcu ostat tak nech sa usporiada este dalsie a to ked dopadne ze nakoniec nie tak potom zase a dokola

Reagovat
Counter

Přesně tak, když si k tomu stanoví nějaká pravidla, tak klidně můžou.

Reagovat
Zaschrona

Super. Tak snad se brzo dočkáme druhého referenda i u nás.

Reagovat
Counter

Snad ne A kdyby jo, tak snad Czexit dostane tak na prdel, aby to už nikoho dalšího ani nenapadlo zkoušet.

Reagovat
Zaschrona

No, zajímavé by bylo, pokud by Czexit vyhrál. Myslím, že jen z té představy jsou někteří lidé u nás naprosto zoufalí a vůbec se ani neodvažují přemýšlet o alternativě. I to vypovídá ale o tom, jak strašně nebezpečné je se tak moc upínat na EU. Stále jsme pořád v tom stejném myšlenkovém stádiu, kdy se spoléháme na někoho jiného, místo na nás samotné. Šeredně na to doplatíme...

Reagovat
blade115

Snad by naši politici v takovém případě prokázali ten jim tolik připisovaný talent totálně srát na lidi a něco takového jako "Czexit" by vůbec nebrali vážně.

Reagovat
Zaschrona

Jinými slovy vlastně potvrzuješ to zoufalství, o kterém píšu.

Reagovat
blade115

Proč bych měl chtít přemýšlet o populistické alternativě, která je pro náš stát totálně nevýhodná a hloupá?

Reagovat
Zaschrona

To není populistická alternativa. Je to naprosto normální alternativa, které naopak dělá medvědí službu Okamura...

Že je "totálně" nevýhodná a hloupá, to je tvůj názor. Docela by mě zajímalo, proč přesně si myslíš, že je nevýhodná a hloupá.

Reagovat
blade115

Zapomeň. To tys do téhle diskuze nakráčel s tím, že nám očividně hrozně toužíš něco říct - zřejmě cosi skvělé alternativě výstupu ze zlé EU - tak s chutí do toho.

Já ti maximálně tak řeknu, proč jsem zásadně proti tomuhle referendu a jemu podobným - nechat hlasovat nekompetentní lidi o něčem, co si musí pečlivě nastudovat i ti nejpovolanější, je úplně zvrácená myšlenka. Je mi zle z pomyšlení, že o mojí budoucnosti bude rozhodovat nějaký stréc, který si utváří názor čistě na základě toho, co mu řeknou kámoši u piva, nebo co se dozví na Barrandově... Ten archetyp voliče-burana je u nás v Česku daleko výraznější než třeba právě ve VB. A jestliže tam to dopadlo takhle, nemusím dlouho bádat a je mi jasný, že u nás by to nebylo jinak.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Proč bych měl něco vysvětlovat někomu, kdo má předem jasný názor? Zbytečná ztráta času. Navíc to ani nebylo pointou mé prvotní reakce, tou byl jen tech strach lidí vůbec z té samotné myšlenky, ne diskuze o výhodnosti vystoupení...

Proč teda nezakážeme volby? Jak mohou lidé kompetentně rozhodnout o tom, která strana a lidé to myslí s naší zemí nejlépe? To, co popisuješ, se vlastně děje u všech voleb. A přesto jsme do EU vstoupili přes takové referendum, logická cesta by tedy byla vystoupit zas přes něj. Proč to tehdy šlo a teď zas ne? Zřejmě proto, že možné vystoupení se někomu nehodí do krámu, tak se hledají zástupné argumenty, proč takové hlasování už nikdy neumožnit.

Já ten argument s tím, že jsou občané kompetentní a nekompetentní neberu. Je to elitářská myšlenka jdoucí proti základům demokracie. A jaká náhoda, že o ní často mluví zrovna lidé, považující se za liberály. I údajný buran má stejné právo na názor na řízení země jako údajný kompetentní génius. Podle naší ústavy mají všichni občané stejná práva (i povinnosti).

Reagovat
Azazelo RD

Já bych ty volby zakázal. Vždyť volit může každý kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

No a je to dost pochybny,ze vaha hlasu idiota koupenyho za kobliku je stejna jako cloveka,ktery nad tim premysli a studuje program stran,pripadne nejak prizpiva spolecnosti

Ten system neni moc spravedlivy z pohledu prinosu jednotlivych lidi

Mas praci,platis dane,jsi soucasti komunity ve meste...a stejne jsi na tom z tohoto pohledu stejne jako typek,co na vse sere a ktery nakonec voli tak,aby ti to “ukazal”...smutna realita dnesni doby

Reagovat
Zaschrona

Přesto má a musí mít právo se vyjádřit každý dospělý člověk. A je to tak dobře, jinak se přesouváme do nedemokracie, kde jsou si někteří rovnější než jiní.

Reagovat
r.mrazik

já bych mu právo neupíral...jen bych mu dal nižší koeficient... (dělám si prdel)

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
sosna

ten poslední odstavec ti místní povýšení týpci budou těžko akceptovat.

Reagovat
blade115

Ok, takže jsi nám prostě jen přišel říct, že jsme debilové, ale už ne proč...

Lidi jsou schopni volit své zastupitele. Vědí, s kterými názory se ztotožňují a proč volí ty a ty konkrétní strany / prezidenty / senátory. Že je to často hloupé a že jsou to především oni, kdo by měl změnit ten svůj omezený názor, to je věc druhá, ale to už je tak nějak to úskalí demokracie, no. Každopádně mnou volený člověk má se mnou určitou shodu názorů, vím, že přemýšlí podobně jako já, a proto mu věřím, že za mě rozhodne správně. Ať už jde o (ne)vystoupení z EU nebo (ne)schválení státního rozpočtu nebo jakoukoliv jinou věc, která si žádá hlubší prozkoumání, na které já, volič, nemám třeba čas / chuť / dispozici. To je tak nějak princip zastupitelské demokracie, víš.

Nemluvě o lokální úrovni. Tam jsou podle mého třeba referenda i docela dobrá věc, protože každý si umí udělat názor na to, jestli je lepší rekonstruovat náměstí, nebo park, nebo jestli má město vystavět novou radnici či prodat místní historickou budovu atp. To je naprosto OK, každý místní člověk ví, o čem je řeč. Tam je referendum na místě.

Argument se vstupem do EU jsem čekal, nicméně za mě i tam to referendum bylo úplně mimo - zvlášť, když už všechno bylo domluvené, ratifikované a po osmiletém jednání jsme byli konečně přijati... Díkybohu tenkrát lidi rozhodli správně, ale já bych to štěstí znova nepokoušel. Už tenkrát to mělo být čistě na parlamentu. Nicméně i tenkrát ten proces vypadal tak, že zastupitelé něco domluvili a lid to jen potvrdil. Tak když tím tady tak máváš, tak ať je to stejně, ne? Až zastupitelé navrhnou odchod z EU, pojďme se k tomu teda vyjádřit, ale na co jako uměle vyvolávat nějaké hlasování? Jen pro nespokojenost několika trubců ovlivněných populistou Tomiem? To asi ne.

Můžeš tady vyprsknout kolik klišé jen chceš, je mi to celkem fuk. Klidně ať je to elitářské. Jestli si chceš hrát na nějakého ochránce buranů a nejradši bys jim dal čistou přímou demokracii, tak prosím. Jen se pak ale nediv, do jakých sraček tě to jejich vládnutí dostane.

A mimochodem, nestavím to tak, že já jsem kompetentní génius a jiní tupí burani. Ti kompetentní sedí v parlamentu, zabývají se tím na plný úvazek a jsou za to placení. Ani já, který bych jednoznačně volil pro setrvání, o tom nechci rozhodovat. Ale tak jednou snad máme nepřímou demokracii, tak proč zas vymýšlet nějaké kokotiny o celostátních referendech...

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš si to nazvat klišém ale ty jsi očividný antidemokratický elitář. Stejně tak mrazík. Mluvit o tom, že by měl někdo změnit názor je docela drsný. Pokud někdo ohrožuje demokracii, tak jsou to lidé jako ty. A že jste oba pro unijní není náhoda.

Reagovat
blade115

Já tě varoval. Teď už mám jasno, že hloupý jsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už mám taky jasno, že jsi hloupý.

Reagovat
blade115

A taky lepšolida, havloid, pražský kavárník a člen uřvané menšiny. Jen se toho neboj, ať se v diskuzích na novinkách nemusíš stydět.

Reagovat
mikelinos

kampusový povaleč

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si tohle o sobě myslíš, tak je to tvoje věc. Pro mě jsi jen hlupák.

Reagovat
Zaschrona

To je jen tvůj pocit, že jsem tě nazval debilem... Nedávej mi prosím do úst věci, které nikde netvrdím, ani mě neposouvej do rolí, které zastávat nijak nechci. Tyhle silné výrazy spíš vypovídají o tobě...

S referendy se počítá v naší ústavě, je to věc, která má už tradici od otce zakladatele Masaryka, který byl jejich příznivcem po švýcarském vzoru, považoval přímou demokracii za ideál demokracie. Problémem bylo, že tehdejší politici jeho vize vůbec nerealizovali...

Problémem přímé demokracie je, že mu dělá negativní hlasitou reklamu Okamura, který je slyšet s hloupostmi typu odvolatelnost politiků, což je spíš parodie na přímou demokracie, mnohem spíš snaha o vykuchání zastupitelské demokracie. Snaha prezentovat, jak to skutečně (nejen) ve Švýcarsku dobře funguje, není.

Místo toho se tu hystericky vykřikuje, jak je část národa "hloupá" a jak za žádnou cenu se nesmí stát, že lid připustíme k nějakému hlasování, protože by mohl rozhodnout "špatně" a vymýšlejí se konstrukce, jak jsou politici najednou ti správní rozhodovat, přestože se jinak na nich nenechá nit suchá. Je vlastně vtipný, že se lidem nesmí dát žádná možnost vyvolat referendum o některých otázkách, protože by se mohly "špatně" rozhodnout (a to jen proto, že se to možné rozhodnutí většiny zrovna neshoduje s tím tvým). Krásné fungování ve strachu, kdy se bojíme akceptovat svobodné rozhodnutí většiny lidí. Připomínám Skotsko a Katalánsko a jasné rozdíly v přístupu.

Aby bylo jasno, já nejsem nějaký velký fanda referend, ale pokud mohou pomoci zlepšit systém, v kterém žijeme, proč ne? Mnohem spíš než o referenda bych se snažil zavést příbuznou věc - lidová veta, která jdou lépe ruku v ruce se zastupitelskou demokracií a podporují jakousi autocenzuru politiků na přijímání nesmyslů nebo nepopulárních zákonů, které neumí veřejnosti vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem Tě zahlédl na redditu

Reagovat
blade115

Tak buď sem přijď s tím, že máš názor a nějak ho tu rozvedeš, nebo počítej s podobnými reakcemi...

Srovnávat nás se Švýcarskem... No, to je doufám vtip. Ta kultura je úplně jiná, u nás by něco podobného prostě možné nebylo. A přesně pro to, co píšeš - neinformovaný člověk může svou špatnou volbou uškodit i sám sobě, jen to prostě neví, protože do toho nevidí. Což by samo o sobě nevadilo, dobře mu tak, ale bohužel na to doplatí i jiní, kteří do toho třeba měli snahu vidět.

Demokracie je sama o sobě frustrující věc a ta její přímá odnož je ve špatných rukou totální zlo. A já teda věřím, že u nás ty špatný ruce fakt jsou a každé volby se v tom utvrzuji.

Lidové veto je něco trochu jiného. O tom už by se v určité formě diskutovat dalo. Ale referendum jako takové a hlavně možnost vyvolat referendum prakticky o čemkoliv, to teda ani náhodou.

Reagovat
Zaschrona

Nejde to, tak se na to vykašleme a ještě si zanadáváme. No, gratuluju...

Myslím, že je milé zjištění, že se vlastně mnohem víc shodujeme, než že ne. Zbytečně budíš vášně...

Reagovat
blade115

To teda nevím, já mám v otázce celostátních referend definitivní odmítavý postoj. A ze všech těch řečí všude kolem od zemanovců už jsem hrozně podrážděný, tak alespoň s vášněmi ti odporovat nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

napsal jsi to hezky, blejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mohl stréc rozhodnout zda vstoupíme do EU, tak může i rozhodnout jestli z ní odejdeme, ne?

A pokud by se ti to nelíbilo, tak vždycky můžeš emigrovat do hřejivé a prosluněné náruče Západní Evropy.

Reagovat
blade115

První odstavec viz reakce na Zaschronu. Druhý si radši rychle strč někam, nebo si budu myslet, že jsi hloupý.

Reagovat
Svatej

Reagovat
sosna

Pokud jsou ti strécové z venkova tak dementní, neměl by být pro nadlidi z velkoměsta sebemenší problém dostat je na svoji stranu. Nebo v čem je problém?

Reagovat
r.mrazik

A ono se to snad pravidelně neděje??? Se koukni na výsledky posledních parlamentnich voleb

Reagovat
blade115

Evidentně v tobě, protože jsi tu myšlenku nepochopil. Nechci, aby rozhodovali jen "nadlidi z velkoměsta" (jako really? příště to radši ještě napiš caps lockem, ať je to se vším všudy...), ale i těmi burany zvolení kompetentní zástupci. Můžete se Zaschem a dalšími třeba posrat, ale my prostě máme NEPŘÍMOU demokracii. Takže pokud tady někdo navrhuje něco, co není tak úplně v souladu s povahou naší ústavy, jste to vy.

Reagovat
Zaschrona

To je úžasný někomu psát, že to může napsat caps lockem a pak ho sám použít.

Reagovat
Zaschrona

A mimochodem, nikde se v naší ústavě nepíše, že máme nepřímou demokracii. Tvým slovníkem, klidně se z toho poser, ale referendum naopak je v souladu s naší ústavou...

Reagovat
blade115

Džízs, ústava je koncipována na nepřímou demokracii, proto se tam dostat cosi o volených poslancích atp. Ta píčovina s přímo voleným presidentem nadělala takový bordel, na který ústava vůbec není připravena, to ti potvrdí každý slušný právník. Referendum není protiústavní, umíš vůbec číst? Ale pokud tady máme nějaké zastupitelství, tak je to zcela výjimečný nástroj, ač je hrozně moderní volat potom, aby to byla běžná věc...

A nevím, jak jinak vám zdůraznit to slovo "nepřímá", tak jsem to udělal takhle. Nechceš to, doufám, srovnávat s debilama z novinek? Ta motivace je tu úplně jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

O přímé volbě prezidenta nebyla řeč...

Referendum je legitimní cesta, jak vylepšit naší demokracii. Mi zas přijde hrozně moderní na to plivat, protože to někde nevyšlo podle tvého přání, respektive se špatně nastavil model toho referenda...

Reagovat
blade115

Jak už jsem řekl, referendum může být výborná věc na lokální úrovni, ale na celostátní ho nechci vidět. Hlavně ne v tématech, která zahrnují nějakou vnější politiku. A taky jsem proti tomu, aby mohl kdokoliv o čemkoliv vyvolat referendum.

Reagovat
fenixLFC

on bude najlepsim argumentom proti referndu na lokalnej urovni refenrdum v brne

Reagovat
fenixLFC

to nie je ani tak o nastaveni modelu referenda, ako skor charakteru toho ludu. Nech lud rozhoduje v referende, ked je toho schopny, ked je schopny pochopit aspekty a dopady svojho kroku. Pretoze v sucansosti je nerealne aby si- podobne ako v tolko omielanom svajciarsku- neodsuhlasili nepodmieneny prijem a podobne. Ked sa ludia naucia tu naucia mysliat dalej ako po vlastny prospech, vrecko a zajtrajsok, tak nech rozhoduju. to je ten rozdiel medzi ceskom a svajciarskom a rozdiel kultury a postoju k politike. blaho celku je pre nich minimalne tak dolezite ako blaho jedinca. to ti tu nehrozi. sa pozri na referenda- brexit o ktorom si vsetci zacali zhanat infomracie az ked bol schvaleny. ale aj to obycajne nadrazie v brne, kde si ludia referendom vybrali totalnu kravinu. sice vtipnu ale pritom v realite totalnu kravinu.

ako pise blade, referendum o toazkach ako vystupit z EU? dobre, ked to dohodnu politici a budu sa schvalovat samotne podmienky rozchodu, nie random krok

Reagovat
Zaschrona

Problém je v tom, že u nás se prostě uvažuje jen v tom modelu, že lidi jsou pitomci, tak jim za žádnou cenu nesmíme dát příležitost, aby mohli něco změnit. Já si tohle nemyslím, lidi jsou ve skutečnosti obecně mnohem chytřejší, než se zdá, jen je to potřeba z nich umět dostat. Dát lidem tu naději, že mají šanci něco nějak změnit. Většinovou volbou vedle toho, například, která posouvá odpovědnost zastupitelů mnohem blíž voličům, pokud bychom například kopírovali britský model.

Ve Švýcarsku předchází všem referendům obsáhlá diskuze, kde jsou pečlivě vysvětleny obě možnosti a pro co vlastně voliči hlasují. To se v případě referend v Británii, jak v tom o EU, tak v tom o nezávislosti Skotska, nestalo. Ani v Brně. Jiná věc je, že to referendum aspoň umožnili, na rozdíl od Španělska...

Reagovat
r.mrazik

jj,protoze posledni prezidentsky volby a volby do parlamentu jasne ukazuji,jak to v lidech je...vsak bylo uplne psycho,k jakym tematum to pak sklouzlo a co lidi ovlivnilo...

obecne lidi pitomci jsou...zkus mezi ne nekdy vyjit...

Reagovat
Zaschrona

Já vycházím, ale asi mezi blbou bublinu.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

pretoze tu si verejnu debatu pre seba utrhnu ti co kricia najviac a najdu najjednoduchsie riesenia. ti ktori pridu s komplikovanjesimi zavermi a dopadmi maju smolu.

neuvzauje sa o tom ze su ludai len pitomci, ale o tom ze su arogantni a myslia len a len na seba, navyse v kratkodobej perspektive.

a vacsinova volb v tomto prostredi a s tymito skusenostmai z minulostami je vazne hovadina. rovnako ako predstava ze vsetko co funugje inde prenesieme sem a bude to fungovatak isto aj ked podmineky su uplne odlisne nemozes prenasat jednu vec z komplexneho celku, to proste nefunguje

Reagovat
Zaschrona

Ale vždyť to se děje už ve sněmovně, taky jsou nejvíc slyšet nevychovaní a arogantní řvouni jako Babiš, Okamura nebo Kalousek. Většinová volba má potenciál zlepšit politickou kulturu u nás - komunisti by byli bez šancí, Okamura snad jen jako sám za sebe, kandidáti ANO by taky měli velmi malé šance vyhrávat tak masivně, jako v poměrném zastoupení.

Reagovat
fenixLFC

vazne chces porovnavat situaciu v snemovni so situaciou pri referendach? to je tak odlisne ze skoda hovorit

Vacsinovy system naozaj nechces davat do krajiny, v ktorej vitaz nie je schopny akceptovat a dbat ohlad aj na ostatnych. V momente ked tu zavedies vacsinovy system, tak najskor dojde k tomu, ze si vitazna strana uzurpuje uplne vsetko bez rozdielu pre seba s tym, ze to, co robi teraz babis je nic oporti tomu kam by to viedlo. pozri sa na slovensko kde stacila jedna jednofarebna vlada aby si smer obsadil uplne vsetky kontrolne a dalsie organy. Nasledne ti to bude viest k tomu, ze sa ti stranicka sutaz zuzi na dve strany ktore budu bud tahat k presne opacnym extremom alebo (a to je pravdepodobnejsie) smerom dostredu. budu sa snazit pokryt vsetkych a nepokryju nakoniec zhola nic. Okrem toho zalezi ako by si to chcel postavit. Jednokolovy vacsinovy alebo dvojkolovy? rozdelovanie okrskov by sa tiez stalo centrom politickeho boja a prostriedkom ako sa nakoniec zabetonovat na velmi dlhe obdobie.a to nehovorim o najzsadanejsom fakte- po skusenostiach so 40 rokmi komancov nikto pri zmysloch nedvoli system, ktory umozni jednej strane ovladnut vsetko. Nemas na to spravanie kulturu ani institucie. Ked chces kultivovat politicku kulturu tak nie tym, ze budes menit volebny system, to spolu nesuvisi. naopak, vacsinovy system v cesku viedol k tomu ze doslo k opaku kultivacie a vytvori ti to polarizovanu spolocnost. pozdravujem zemana

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

teda az na vetu "Ten archetyp voliče-burana je u nás v Česku daleko výraznější než třeba právě ve VB."

lidi jsou vsude stejni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

To jsou řeči jak od Klause mladšího nebo Okamury...nebo toho psychopata že Svobodných? Nebo co to bylo za sranda stranu

Reagovat
Posledni Kovboj

Mach?

Reagovat
Zaschrona

A zas. Argument osobou, ne obsahem. Nic lepšího tam nemáš?

Reagovat
r.mrazik

Však ti lidi jsou nositeli určité myšlenky....obsah je jasný

Reagovat
Zaschrona

Ale mě vůbec nezajímá, koho ti to připomíná nebo ne. Já mám vlastní hlavu a vlastní názory. Jestli se chceš bavit s Okamurou, běž se bavit s ním...

Reagovat
r.mrazik

No...spis opakujes co rika Mach,ale budiz

Reagovat
Zaschrona

Já taky můžu tvrdit, jak se nápadně shoduješ s tím, co říká nějaký Kalousek třeba... ale co z toho?

Reagovat
r.mrazik

No nic...oba vime,v jake skupine kazdy jsme

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale co z toho?

Reagovat
r.mrazik

asi nic...jen by ses nad sebou měl zamyslet v jaké skupině jsi

Reagovat
Zaschrona

Mi je mezi konzervama fajn.

Reagovat
Pepe1911

neni relevntni kdo neco rika ale co rika.

Reagovat
Posledni Kovboj

No, to samozrejme neni pravda, krome oboru, ve kterejch je nulovej nebo temer nulovej prostor pro vlastni interpretaci - pokud nekdo dokaze Fematovu vetu lip nez to umi lidstvo ted, tak to klidne muze bejt treba uklizecka nebo Matt Damon. Pokud nekdo pise o tematu, kde je prostor pro vlastni soudy (coz asi hodnoceni toho, co je nebo neni demokracie splnuje), tak to asi od redaktora Aeronetu ma mensi vahu nez od novinare Spiegelu.

Reagovat
Zaschrona

Relevanci to má asi takovou, jakou tomu ten či onen dává konkrétně relevanci. Nic jako objektivní relevance neexistuje.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok

Reagovat
Counter

Pořád ale platí, že někdo se objektivitě blíží více a někdo méně, není to všechno na jedné a té samé úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

No ty vole. Lidi jako ty jsou nebezpecny pri volbach.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi jako ty jsou nebezpečný při volbách.

Reagovat
Zaschrona

Jak konkrétně jako?

Reagovat
merlick

seredne nato doplacas nebyvalou slobodou, mierom a rastom hdp! (ak vyjmeme krizove roky tak ste od 2004 cca 10 rokov iba rastli)

taky hnusny zivot by si nikto neprial. zrusit to a naspat do vojny a recesie!

Reagovat
smazaný uživatel

A když bychom odešli z EU, tak by nastala apokalypsa.

Reagovat
smazaný uživatel

v podstatě jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

To je dost falešný argument, k ničemu ze zmíněného EU není potřeba. Svoboda, mír i růst HDP je třeba i na Taiwanu.

Reagovat
Counter

Tohle je fakt brilantní rovina - buď jsem chytrý a samostatný, takže chci Czexit, anebo jsem zoufalý a ubohá ovce ve stádu, takže Czexit nechci.

Reagovat
Zaschrona

Nepochopil. Já akorát píšu, že spousta lidí u nás bezmyšlenkovitě fandí EU, mnohdy bez toho, aby si vůbec pokládali zásadní otázky o tom, jestli je to skutečně právě EU, která stojí za tím, co jí přikládají. A aby si pokládali otázky, jak tuhle zemi chtějí vést kupředu. Mnohem spíš slyším zvláštní větičky o tom, jak všechno za nás řeší naše ukotvení a že míříme na Západ a podobná bezobsažná klišé.

Reagovat
vodka

protože je to do jisté míry pravda. stačí se podívat, co si zkouší prosazovat v madarsku a polsku (a i to do jiste uspesne, viz ta madarska tiskova rada apod.), kdyby prosly v polsku soudni reformy jeste navrhovane szydlovou, tak je to proste zavazny zasah do nezavislosti justice, coz je tak nejak zakladni predpoklad pravniho statu. v tomto EU proste opravdu funguje jako jakasi kotva, protoze proste urcite zakladni principy musi byt dodrzene.

Reagovat
Zaschrona

V případě třeba Babiše vůbec nemám pocit, že je EU nějaká kotva. Spíš naopak, akorát ho tam různé odporné kreatury typu Verhofstadt nebo Macron plácají po zádech a absolutně jim je jedno, co reálně dělá tady u nás. Čistý oportunismus akorát...

A navíc kotva. Pokud to tak je, tak ona nás ta kotva taky může ukotvit v lodi, která se ale zrekonstruuje na monstrum typu Titanic. Ono se taky může stát, že uplave úplně někam jinam, než kde jsou naše zájmy a třeba jednou nabourá...

Reagovat
andrew96

Mám zase opačný pocit, že lidi bezmyšlenkovitě fandí EU, aniž by si uvědomovali, že jezdí autobusem, prochází se parkem atd. z evropských peněz. A myslím, že tyto každodenní starosti trápí člověka víc než národní a mezinárodní směřování.

Reagovat
fenixLFC

a dovtedy dokial bude ludi trapit iba kazdodenne starosti a nebude schopny mysliet dalej ako za horizont svojho mesta a svojej penazenky, tak nech veci ako narodne a medzinarodne smerovanie encha na inych

Reagovat
andrew96

Proto volíme zástupce, kteří za nás rozhodují.

Reagovat
Zaschrona

Tzv. evropské peníze = peníze daňových poplatníků členských států. Z většiny peníze české, z části peníze Němců, Francouzů, Lucemburčanů nebo Italů. Nic jako peníze EU neexistuje, ta je pouze přeposílá. A navíc platí, že se spousta z těch peněz posílá soukromým subjektům nebo na nesmyslné veřejné projekty. A morálně tohle je jasný mínus EU, nevidím důvod, proč by nám Italové, tj. stát, který má obrovské ekonomické potíže, nám měli přispívat na cokoliv.

Reagovat
Busby babes

vsak ani v ramci EU nemusime spolehat na jine. Ze porad nechapeme, ze to je o spolupraci a berem to tak, ze aspon dostaneme nejake dotace je jen nas problem a az ty dotace prestaneme dostatava, tak to bude problem.

Reagovat
Zaschrona

Bude. Protože jediný významný prezentovaný přínos EU u nás je ten, že z ní dostáváme peníze. EU se neumí lépe prodat nebo prodává něco, co s EU tak úplně nesouvisí (EEA, NATO).

Reagovat
r.mrazik

oddělovat EEA od EU je ale mimo že jo...to dělaji jen ti,kterym se to tak hodi...je nutné to brat jako celek...

pokud potřebuješ prezentovat všechny projekty,co se dělaji v rámci spolupráce měst s EU,tak stačí vyjet do menších měst...

u dost fotbalovych hrist, u hrist u skol, u rekonstrukci namesti, skol a dalsich veci mas casto ceduli,ze to bylo vybudovano v ramci fondu EU...

ja z maleho mesta jsem...a jde jednoznacne videt,jak ty penize do toho mesta pritekaji prave diky tomu...

nehlede na to rozlet studijnich programu diky EU na vejsce...kdy driv se dalo leda diky stipendiu a ted muze vyjet kazdy lojza...

nebo i pitome spolecne normy,ktere velmi usnadnuji pohyb pracovniku po EU,kdy se nemusis v kazde zemi ucit napriklad stavebni normy...diky bohu za eurocode...

ale ono to je tezky...na te male vesnici prskaji na EU i lidi,kteri prave diky tomu pracujou v sousednim nemecku...a to ti pak hlava nebere...

i proto nejakymu referendu vubec nefandim,protoze o tom rozhodujou lidi,ktery jsou totalne vymlety a nedokazou dohlednout nasledky

Reagovat
Swarley

A to je podle mého problém úplně všeho...klasický česky jsme se vesrali do Unie, aha, dotace, perfektní, pojďme s tím vyjeb-vat, ve zbytku se budeme jen vozit, však si to Německo stejně rozhodne za nás a dotace na superčisty projekty tečou, tak jaka starost...rok za rokem to frčí, pozice ČR v EU je úplně o ničem, však jim to je jedno...dotace budou končit, tak se najednou probíráme, chceme řešit velký témata a světe div se, oni na nás serou...možná by srali i tak, ale celá ta naše pozice v EU je od začátku špatně...

Reagovat
Swarley

EU je v mnoha ohledech aparát úplně k hovnu, ale ta představa, že ČR vystoupí z EU a stane se suverénním soběstačným silným státem level Švýcarsko, to je bohužel naprostá fantasmagorie...přát si to můžeme všichni, ale naše politická elita by okamžitě hledala jen další prdel, kam by se mohla zavrtat...a vzhledem k tomu, že by mohla být Ruská nebo Čínská, tak zlata EU...

Reagovat
Busby babes

vsak se podivej jake politiky tam posilame? Naproste nuly, vyjimkou byli snad jen Pospisil, Niedermayer, Zahradil a Ransdorf... i kdyz taky velmi pochybne, jen ten Zahradil se porad pohybuje v cele nebo okolo cela u nas vyznamne strany...

Reagovat
r.mrazik

presne tak...na volby do EU se vzdy totalne sralo...

Reagovat
vodka

tak nejvyznamejsi je jednoznacne telicka...

Reagovat
Busby babes

Telicku prakticky nikdo neznal, je to karierni diplomat, takovych lidi tam zase mame hodne, kteri se ve sve praci vyznaji a svemu oboru rozumi. Ale politikem se stal az pozdeji. myslel jsem to spis tak, jake jmena davame na kandidatky a tak.

Reagovat
andrew96

Jediní, kdo bere volby do EP vážně, jsou Svobodní. Problém (jejich) je, že nikdo nebere vážně je.

Reagovat
Zaschrona

O to je to smutnější. Oportunista první kategorie.

Reagovat
Posledni Kovboj

Moc si nedokazu predstavit, ze by se kluby dobrovolne pripravili o vlastni konkurenceschopnost v Evrope, ale zase videt PL nekde na urovni Portugalsky ligy by bylo fajn.

Reagovat
mistr129

Myslíš, že má PL šanci se zlepšit natolik, aby byla na úrovni Portugalský ligy?

Reagovat
Posledni Kovboj

za 5-7 let bude 6. nejlepsi na svete.

Reagovat
Counter

To zas ne. Pořád platí, že je tam hodně peněz, i dvanáct cizinců je dost na to, aby ty týmy měly kvalitu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Aha, ja jsem si to precet blbe pochopitelne. Tak nic.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska seš nějak jetej ale

Reagovat
Posledni Kovboj

ja jsem jetej porad

Reagovat
Liquid

Reagovat
Teoretik

a přeci jen má UK nějakou páku na EU.

Reagovat
mike.84

v minule sezoně touto dobou čtvrtina klubů odvolala trenéra

Reagovat
blade115

Těžko říct, na co Roman čeká...

Reagovat
Svatej

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
kvasha16

mozno na prvu prehru?

Reagovat
diastan

Reagovat
Hokaido

https://youtu.be/0MGnIUn30FU

Konečně

A TWD neskutečný comeback poslední dvě epizody.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hokaido

Zítra v 17:00 Pod lízátky.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok, beru si kameru a tasku z teska

Reagovat
smazaný uživatel

nač ta změna, záměrně porušovat tradici u Edenu?

Reagovat
Azazelo RD

Jako Walking Dead? Vždyť je to strašný.

Reagovat
Maresma

Mě překvapilo, že na to ještě někdo kouká

Reagovat
Azazelo RD

Já na to koukám, ale poslední série mě odrazuje ještě víc, než ty předchozí. Ještě že se blíží další řada Narcos.

Reagovat
Hokaido

Poslední dva díly to konečně dostalo nějaký nový impuls.

Reagovat
Kenneth

Jj to v každé z posledních řad a dalších 8 dílů bude zase jen nudné chození a kecání.

Reagovat
Hokaido

Vůbec se ti nedivím, sám taky nevím, jak jsem to mohl vydržet. Ale poslední dva díly mi přišly fakt zajímavý, toť vše.

Reagovat
Azazelo RD

Jako mě to přijde aktuálně úplně debilní. Lidi se chovají naprosto iracionálně a příběhy dost nuda. To válčení mě taky nebralo, ale fakt tam nevidím nějaký zajímavý posun.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Hokaido

Já už jsem s tím taky skončil, ale měl jsem nedávno antibiotika a ležel doma, tak jsem to dokoukal. Vždycky je mi líto přestat koukat na seriál třeba po 6 letech, tak to většinou dokoukam tak nějak z donucení, jako třeba HIMYM nebo Dextera.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
nani92

z Ricka sa stal celkom sympoš, snád v dalších epizodach jeho postavu opať nedojebú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Posunulo se to nekam k vyreseni ty apokalypsy, nebo pokracuje telenovela, akorat s lepsim pribehem?... Kvuli ty absenci konce jsem to prestal sledovat.

Reagovat
Hokaido

Teď se to právě posunulo mezi posledními dvěma díly asi tak o 4 roky dopředu a změnila se docela zásadní věc. Jinak to bez spoilerů asi říct nejde.

Reagovat
Svatej

Hele klidne mi to do PM pichni, jestli na to mas naladu a energii. Ja jsem si jistej, ze to sledovat bez opravdu velkyho tahaku nebudu, ale i tak bych byl furt zvedavej, jak to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě se nějaké rozřešení bude konat až v poslední sérii a v posledních kapitolách komiksu, teď to ještě mohou ždímat

Reagovat
diastan

Dokud nebude plnohodnotný trailer tak je to o hovně. Ještě že v pátek vyjde Narcos

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe...co to je zas za votravne neprijemnou reklamu na tu skodovku...

Reagovat
nani92
Reagovat
Swarley

A vy nám pořád na Slovensku nevěříte, že jsme úplně jinde?

Reagovat
jacobT

No veru pekne sa navzajom predhaname. V niektorych aspektoch to posobi ako suboj jednookeho so slepym, kde sa ten jednooky zufalo snazi vypichnut si este aj to druhe oko.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak vy jste k nam nasadili elitniho zaskodnika, to je pak tezky

Reagovat
jacobT

Toto na nas nehodis, my za to nemozeme, ze ste si spomedzi tolkych Slovakov v CR vybrali za premiera zrovna toho najvacsieho kokota.

Reagovat
Counter

A největší ženský ekvivalent pro změnu na post primátorky hlavního města. Ale tam aspoň dostali po pár letech rozum.

Reagovat
jacobT

Ale ja tam vidim aj pozitivum. Jej posobenie aspon dopomohlo k prehre ANO medzi zpovykanimi Prazaky v poslednych komunalnych volbach. Keby nezanechala Adriana taku silnu stopu, mohlo to dopadnut inac.

Reagovat
Posledni Kovboj

My bychom si nejvetsiho kokota vybrali tak jako tak, takze mas asi pravdu.

Reagovat
mikelinos

Wtf

Reagovat
Counter

Očekávám Zaschův komentář, jak se opovažuješ tomu smát, když jsi ani nepřednesl žádný argument proti uváděnému obsahu.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
13

OT: Po dlouhé době mě v kině nějaký film fakt dostal. Běžte na Bohemian Rhapsody. Jestli se na něco vyplatí jít do kina, tak je to tohle.

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je snad nejvic rozporuplny film, ktery jsem mezi kritikama a beznyma divakama zazil. Kriticky to je prumer, nic odvaznyho, proste beznej biopic, kterych uz bylo mraky. Ale proste kazdy znamy na FB z toho chcije, na CSFD to je momentalne 3. nejlepsi film.. Tak ja fakt nevim.

Reagovat
jacobT

Ide asi o to, ze kritici ocakavali kontroverznejsi film, zamerany viac na Mercuryho sukromie. Namiesto toho sa film sustredi skor na tu hudobnu stranku, oslavuje umenie legendarnej kapely a Mercuryho talent. Jasne, tiez by som uvital aj rozporuplnejsie, negativnejsie a drsnejsie filmove spracovanie Mercuryho zivota a som presvedceny, ze aj takeho filmu sa niekedy dockame, ale tvorcovia Bohemian Rhapsody si vybrali inu cestu, cestu feel good snimku, oslavujuceho skvelych umelcov. A pre mna je podstatne, ze sa im to sakra vydarilo a je z toho paradny narez s vybornym tempom a preciznym spracovanim, ktory stoji za to vidiet a hlavne pocut v kine.

Reagovat
Counter

No musíš na to zajít a udělat si vlastní názor. Já už to po té kupě oslavných reakcí taky zvažuju

Reagovat
tunkic

Reagovat
Mimalu

Fulham have sacked manager Slavisa Jokanovic and replaced him with former Premier League-winning boss Claudio Ranieri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele