Tottenham by mohl strávit ve Wembley celou sezonu

13.11.2018, 10:30
Aktuality
Nový stadion Tottenhamu na White Hart Lane stále čeká na své otevření, a tak vedení klubu musí pracovat na tom, aby Spurs měli kde hrát zápasy. Podle Sky Sports už je na světě dohoda, že Tottenham v případě potřeby může strávit celou sezonu ve Wembley.

Fanoušci Tottenhamu si to takhle jistě nepředstavovali. Nový stadion pro 62 tisíc diváků na White Hart Lane, který jen čirou náhodou má nepatrně vyšší kapacitu než Emirates Stadium rivalského Arsenalu, už měl být otevřený dávno.

První zápas tam měli Kohouti sehrát 15. září proti Liverpoolu. Jenže kvůli potížím s bezpečnostním systémem se slavnostní otevření muselo odložit. Další termín byl stanoven na konec října. I ten už je ale pryč a Tottenham dál hraje v azylu ve Wembley. Což o to, stánek je to parádní, jenže doma je doma.

Nedávno se objevily spekulace, že by Tottenham mohl do svého nového domova v únoru, jenže podle všeho reálně hrozí, že ve Wembley zůstane celou sezonu. Na světě už je totiž dohoda mezi klubem a provozovateli stadionu.

"Momentálně čekáme na upřesnění data otevření našeho nového stadionu. Klub se proto dohodl s provozovateli stadionu Wembley, že bychom naše domácí zápasy až do konce této sezony mohli v případě potřeby odehrát tam. Jde o opatření proti nepředvídatelným událostem, abychom měli jistotu, že naše domácí zápasy dokážeme uspořádat," stojí v klubovém prohlášení.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (83)

Přidat komentář
fenixLFC

Reagovat
janinho

celkom pekny amaterizmus od vedenia Spurs... to co za firmu si akoze najali? Stadiony, tanie i szybkie, Inc.?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak rpo zajímavost. Emirates stadium začli stavět v únoru 2004. Otevřen byl v říjnu 2006. Celkem tedy 32 měsíců. Spurs začali stavět někdy začátkem roku 2015. V únoru to budou 3 roky s tím, že se v průběhu ještě bořila Lane a stavilo se za provozu staré Lane, což celou akci komplikovalo. Navíc jde o složitější stadion s výměnnou hrací plochou pro NFL.

Podle mě není problém v stavební firmě, že to nestihla, ale že ten termín byl prostě moc našponovaný a klub to nekomunikoval mnohem dřív. Tam šlo ale zase o smlouvy s NFL, takže si Levy sám na sebe ušil past. Jako je to nahovno hlavně pro ten tým, který musí hrát všechny zápasy venku. Ale za mě, jestli to bude v únoru, nebo až další rok...whatever. Ten stadion tu bude stát dalších 50 let. Pár měsíců si počkám.

Reagovat
janinho

ja to neporovnavam s Emirates, ale ten stadion sa postavit stihol, ide o to, ze kvalita roboty stala za hovno a teraz musia ten bezpecnostny system prerabat.

taketo veci si seriozny stavitel musi ustriehnut. meskanie vyse pol roka je pri takejto velkej investicii abslutne nepripustne.

Reagovat
r.mrazik

No...spíš je to při takové velké investici dost předpokládané

Reagovat
janinho

tie terminy musia byt nastavene tak aby sa vsetko stihlo aj otestovat.

nemozeme vediet ci tam na pilu tlacilo vedenie Spurs alebo stavebna firma si na seba zobrala prilis odvazny termin, ale je jasne kto bude na smiech pred futbalovym svetom... pritom opakujem ze nejde o to,ze by to nestihli postavit, ale o to, ze tam zda sa kadeco sfusovali na ukor rychlosti.

bohuzial tie bannery ze novy stadion Thamu je jediny stadion v londyne kde sa bude dat vidiet v tejto sezone LM sa vedeniu Spurs vratili jak osraty bumerang.

Reagovat
FUnk

Reagovat
r.mrazik

no a ja ti rikam,ze pri takove obrovske stavbe neni zpozdeni vubec prekvapive

na termin tlacit investor...dodavatel mu to odkyval,protoze zakazku chtel...ale oba dva nejspis odzacatku vedeli,ze se to nestihne...

samozrejme slepice to tak chteli a zkusili to...na termin jiste tlacili...ale zpozdeni neni vubec prekvapive...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem celkem přesvědčený, že Levy prostě tlačil na pilu, kolik to šlo. Čistě z toho důvodu, že mu muselo být někdy v červnu/červenci naprosto jasný, že se to nestihne, ale furt to odkládá o trpaslíčí krůčky. Kdyby v červenci dal velké prohlášení, že holt do nového roku budeme ve Wembley, tak bylo všechno jednodušší.

Jak jsi přišel na to, že něco bylo zfušované? Neříkám že ne, ale já to chápal tak, že ty bezpečnostní systémy prostě nebyly plně ready, před tou první zatěžkávací akcí.

Reagovat
janinho

no ja si uz nepamatam presne, ale videl som clanky o tom, ze musia kopec veci prerabat, lebo dokonca ze tam tusim mali nejakych nafetenych robotnikov a pod.

netvrdim ze kvoli tomu to bude meskat rok, ale v tomto s tebou suhlasim, ze keby na zaciatku sezony povedali ze sa to odlozi o rok tak je to ovela viac v pohode nez toto. posuvat to 3 krat a nakoniec aj tak celu sezonu hrat na wembley je pre mna proste hanba. takto mna ojebaval nas stabyveduci, ale moj projekt nestal 400 mil., takze toto si mal Levy postrazit lepsie.

Reagovat
r.mrazik

protoze kdyby to rekli nazacatku,ze se to otevre az pristi rok,tak by podobna situace byla i pristi rok,kdy by na to trochu srali behem toho roku,protoze "je casu preci dost"....

ono to na stavbe proste funguje trochu psychopaticky

Reagovat
janinho

cely rok som sledoval na nete ako pisali o progresse, takze dost pochybujem ze by na to niekto sral lebo dost casu... na to je Levy dost velky zmrdecek ked v tom ma klub take peniaze. pritom az zaciatkom sezony boli prvy krat zverejnene nejake obavy o moznom meskani... takze to nie je o tom ze by 6 manazeri s lopatami kukali jak 1 Wacek kope jamu, ale o nejakom systematickom zlyhani ak je z toho meskanie pol roka-rok.

ak dotlacili niekoho do nerealistickych terminov tak za to nesu rovnaku zodpovednost ako ten realizator. toto nie je stat, ktory si moze dovolit stavat 1 usek dialnice 25 rokov, lebo sak co s tym asi tak ludia urobia... toto su sukromne peniaze klubu tak mali davat lepsi pozor.

aj ked chapem, ze na wembley ich to financne az tak neboli. keby cely ten cas hrali niekde na craven cottage tak by ten rozdiel v prijmoch asi bol vacsi a Levy by ten stadion staval po nociach sam

Reagovat
r.mrazik

ja nerikam,ze na to nekdo sral...verim,ze delali vse mozne...

jen ze zkusenosti rikam,ze u takhle velke stavby neni zdrzeni vubec prekvapive

a u statnich penez by bylo jeste vetsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten kokajn měl jenom zvednout efektivitu, to bych Levymu nevyčítal!

Reagovat
janinho

Levy bol osobne davat pridely ako dezert poobede

Reagovat
Elliasson

Čím větší stavba, tím větší náchylnost na zpoždění. Koukni na tunel Blanka, metro v Rijádu, londýnská nová linka metra, pařížské metro linky 15, 16 a 17.

Reagovat
janinho

este raz... do augusta som pri statusoch ohladom progressu nevidel tusim jediny negativny, klub potvrdzoval ze 1.zapas by mal byt doma proti LFC. takze ak tam mali take vazne problemy, kvoli ktorym pridu mozno o cely 1 rocnik tak sa asi na ne nemohlo prist 2 mesiace pred otvorenim, nie?

porovnavat stavbu stadiona s metrom niekde v rijade je pomerne benevolentny pristup

Reagovat
r.mrazik

tak zpozdeni se vzdy hlasi co nejpozdeji...a nerika se vetsinou pravda

Reagovat
Nikikrew

A co s tým ako ma Emirates?

Reagovat
niflheim

Bude to dříve než Nou Mestalla?

Reagovat
Svatej

Tak Kohout-NL mi da urcite za pravdu, kdyz napisu, ze ocekavame za takovy prodleni nejakou tu slevu od FA na najemny. Chran je ruka pane, jestli si tam uz domluvili neco jinyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Vsak jen popichuju

Reagovat
Svatej

Teda snad jsem trefil toho spravnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, byl jsem to já, ale bavili jsme se o stavu trávníku a potažmo o tom, proč ten zápas neodložili, když se stejně posouval na pondělí.

Reagovat
Svatej

Ja tomu rozumim, ale chapes uz, proc je to nesmysl, ze jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo respektive, furt nechápu, co my jako pronajimatel místa máme společného s kvalitou trávníku a proč organizátor akce a provozovatel místa nereagoval přesunutím toho utkání, pokud pro něj nebyly vhodné podmínky. Thats all.

Reagovat
Svatej

1) Vy nejste pronajímatel

2) Pokud si to ted s necim zas nepletu, tak v terminech zapasu maji hlavni slovo stanice, ktery si program urcuji a tem je u zadku, ze nejste schopni dokoncit svoji stavbu vcas.

Kdyz jdes do posilovny, tak taky zadas snizeny ceny vstupnyho, pokud nejsou cinky na spravnych mistech?

Reagovat
smazaný uživatel

1)Sorry, nájemce.

2) Tak ten zápas se měl původně hrát v neděli, takže zbyl jediný možný termín toho "víkendu", pondělí večer. Pokud ale hřiště nebylo způsobilý, tak pořadatel = FA měla zápas odložit, na to jsou snad ti komisaři(delegáti?), co předtím zkoumají jestli je všechno košer, ne?

Hele, já to s tou pokutou přišel v nadsázce, jako odpověď na to, že nás měla FA nechat kontumačně prohrát a dát nám flastr...za to v jakém stavu je jejich trávník...

Tak to je hodně blbý příklad s tou posilkou. Že nejsou čínky na svém místě je jaksi nesrovnatelný. Ale kdybych si pronajal halu na hokej a kvůli muzikálu co tam byl den předem by byly kaluže před oběma brankama a podél mantinelů, tak bych si o slevu řekl...

Reagovat
Svatej

Jenomze tvoje prirovnani je bohuzel taky spatny. FA s vama uz jednoduse na tyhle terminy nepocitala, takze tam naplanovala jiny aktivity. Ze nedovedete postavit stadion vcas neni jejich chyba, taakze si za tyhle louze muzete sami, protoze jste mohli a meli bejt ve vlastni telocvicne.

Za me a nejen za me teda rozhodne mnohem bliz k flastru pro vas, nez k nadsazce s odpustenim najemneho..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten flastr pro nás je taková pičovina, že už to ani nebudu komentovat.

Reagovat
Svatej

Neni

Reagovat
REPLIKATOR

"...který jen čirou náhodou má nepatrně vyšší kapacitu než Emirates Stadium rivalského Arsenalu..."

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

"Když vy inženýrku, tak my....to budete koukat."

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to nie je úplne správne. Štadión vo Wembley slúži primárne na domáce zápasy anglickej futbalovej reprezentácie, finálové zápasy FA Cupu, koncerty, benefičné podujatia, prípadne na špeciálne účely ako je finále LM, nie na zápasy nejakých "Kohútov", ktorí urobili faux pas so svojim domovským štadiónom

Reagovat
fenixLFC

plus to ze kvoli tomu hrali zapas na absolutne nevyhovujucom travniku. to kde sme aby fubtalovy klub pocas slagra kola mal na travniku ciary a znaky z americkeho futbalu? mali im za to este aj dat pokutu...

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

A jedem!

Reagovat
JarousFCB

Jaj... nechte slípky si v klidu postavit kurník.

Reagovat
fenixLFC

ved to im nikto neberie. ale ked kvoli svojej neschopnosti nie su schopni hrat na vyhovujucej ploche, mali by za to byt potrestany

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že z toho pre nich mohli vyplynúť nejaké sankcie, alebo sa na nich proste mali vykašľať a nechať ich, nech domáce zápasy hrávajú na tréningovej ploche a nie im ešte vychádzať v ústrety zapožičaním unikátneho štadióna, ktorý je vlastníctvom FA.

Reagovat
smazaný uživatel

Těma, co nám tu plochu pronajali? Well played!

Reagovat
fenixLFC

ano. pretoze oni to tam mali naplanovane dlhodobo, vy ste to skomplikovali. mali ste si to zariadit lepsie. nedokazali ste, vasa chyba. alebo vam tam majuzakazat hrat a hrajte si kde chcete?

Reagovat
Bandita_Harry

snad prezijes tuto nespravodlivost

Reagovat
smazaný uživatel

18 příspěvků a ještě nikdo neuráží pana Fišaru? Tleskám

Reagovat
Baronne

Tak Whitemedia tu ještě není..

Reagovat
Bakary3

Tenhle se mu povedl

Reagovat
Whitemedia

Pardon, nebyl čas.. ale tenhle článek se mi líbí, zařazuji jej do kolonky Fišarovy úspěchy..

Reagovat
smazaný uživatel

Tajne som dúfal, že sa tam predsa len bude hrať LM, v osemfinále.

Reagovat
Bandita_Harry

no ta sa nebude hrat asi ani vo wembley

Reagovat
Nikikrew

Pokračuj v dúfani

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT: Už jsem tady tohle vlákno párkrát zakládal, ale jdu do toho znova. Skončila sezóna, tak přibývá času.

Poraďte, za jaký tým by mohlo být zajímavé rozjet ve FIFĚ (19) kariéru? Láká mě asi nejvíc PL, možná Wolves. Nebo vykopat ze "dna" United?

Díky za rady a nějaké "scénáře".

Reagovat
Rarášek

1. FC Kaiserslautern

Reagovat
Rudnevs

Parádny tradičný klub! Praješ Lauternu i v reálnom futbale?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kixi Syhimour

Jen jsem se pobavil, že jakmile někdo přišel s Bundesligou, tak si se hned ozval a ptal se ho jestli ten klub podporuje i v realitě, no offense, jen mě to pobavilo

Reagovat
Rarášek

Když mám čas a je ta možnost, tak se na ně kouknu, jsou mi sympatický, ale že bych jim přímo fandil to ne :)

Reagovat
Rudnevs

Dá sa povedať, že ja im i priamo fandím (no, nie v tom pravom slova zmysle, ale v hierarchii tímov, ktorým prajem, sú veľmi vysoko), pozerám zostrihy a snažím sa pozerať zápasy i v 3. Lige...

Reagovat
Rarášek

Bohužel toho z tý 3. Ligy už teď moc nejsem schopnej vidět ..

Reagovat
cristiano.K.

jj od do Kuky a Baslera

Reagovat
Rudnevs

Basler, to bol šialený nesympaťák... Kuka je naopak fajn, vždy mi prišiel sympatický a keď som ho teraz nedávno videl niekde v TV, tak som celkom pozeral, že stále vyzerá veľmi mlado. A vtedy za FCK kopal ešte i ďalší Čech Miroslav Kadlec. To bola veľmi podarená doba pre Lautern, dokázali vyhrať titul z pozície nováčika, čo sa dovtedy ani odvtedy nikomu ďalšiemu nepodarilo. Ale zároveň už vtedy začali tie finančné problémy a nekoncepčné riešenia, na ktoré sa neskôr doplatilo.

Reagovat
cristiano.K.

já si dělám srandu. Nefandil jsem jim, jen vyjmenoval dva hráče, kteří tam hráli. Kuka je sympaťak, protože je slávista. Já jeho nejlepší léta matně pamatuji, byl to docela dřevák. V dnešním fotbale už by si nekopl, ale takových je víc.

Reagovat
doshcz

cokoliv z nižších lig v Anglii a pěkně se procpat tou hromadou zápasů až do PL

Reagovat
Sir Ravealot

Bristol Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stadion je ale nadherný, připomíná mi ty obrovské moderní staďáky NFL.

Reagovat
masly008

Tam taky hrajou v hajzlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim zevnitř žejo

Reagovat
Nikikrew

Žiadne tituly, nie su schopní postaviť štadión v termíne, hanba Londýna

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele