André Silva se vrací do LaLigy, z Lipska si ho vypůjčil Real Sociedad

02.08.2023, 11:40
Aktuality
André Silva (© AFP)

Real Sociedad dotáhl příchod Andrého Silvy z RB Lipsko. Sedmadvacetiletý útočník bude v baskickém klubu do léta příštího roku hostovat, součástí dohody je rovněž opce...

Silva neodcestuje za novými spoluhráči na kemp do USA a nestihne ani začátek nové sezony, nadále se totiž potýká se zraněním podkolenní šlachy z konce minulé sezony.

Portugalský reprezentant do ambiciózního Lipska dorazil před dvěma lety z Eintrachtu Frankfurt, loňský ročník se mu ale nevydařil (ligová bilance 4+4) a po příchodech Loïca Opendy (RC Lens) a Benjamina Šeška (Salzburg) se Lipsko nebránilo odchodu jednoho z nejlépe placených hráčů.

Rodák z Baguim do Monte za Lipsko, kde má stále smlouvu do roku 2026, nastoupil do 95 soutěžních zápasů, v nichž si připsal 26 gólů a 17 asistencí. Dvakrát bundesligovému klubu pomohl k vítězství v domácím poháru, do posledního finále proti Frankfurtu ale kvůli zranění nezasáhl.

Někdejšího talentovaného útočníka z mateřského FC Porto před šesti lety vykoupil AC Milán, tam se však Silva výrazněji neprosadil. V sezoně 2018/19 formou hostování působil v Seville.

Real Sociedad tímto příchodem kompenzuje ztrátu bývalého Silvova spoluhráče Alexandera Sørlotha, jenž po dvou hostováních přestoupil z Lipska do jiného španělského celku Villarrealu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, mundodeportivo.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
FC Porto FC

Toho si přehazují jak hadr

Reagovat
Phillipinho

Lepsi nez Sorloth ci ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Horší, i když Laliga by mu sednout mohla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Sorloth měl minulou sezónu dobrou.

Reagovat
Fairplay

Ať se daří Gogo

Reagovat
Visca el barca

Lenglet krásně Arábie. Tak ještě Dest a Kessie. Co ten Cancelo? Za mě naprosto v pohodě a ještě nahradí pomalu Dembouze. S Raphinou by si mohli rozumět. Stáhl bych si Victora už v létě a tím bych přestupák uzavřel.

Reagovat
fenixLFC

lenglet ich krasne odmietol

Reagovat
Kluivert9

Kokot

Reagovat
teenz

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Jordi Alba

První se queda.

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mateo16

BREAKING: Luis Enrique is considering leaving PSG, mainly because of the uncertainty around Kylian Mbappé.

@marca

Konečne trener ktory tomu da system

Reagovat
Mateo16

Pokračujeme

Luis Campos is close to a PSG exit. Some people at the club hold him responsible for the failure of Kylian Mbappé's non-extension. Campos was not in favor of excluding Mbappe for the tour in Japan but he had to comply with the decision.

@le_Parisien

Reagovat
Mateo16

Doha and Nasser are not happy with Marquinhos’ comments regarding Mbappe:

“We always want to have the great players by our side, I hope Kylian will have a good solution so that he can come back and help us this season.”

The comments made PSG ‘cringe’

Pre komentár vyhodit hraca z klubu Nasser je diktator , uživaj Skriniar

Reagovat
teenz

Nalada v klubu 10/10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele