Ancelotti: Oba týmy daly do zápasu všechno, nikdo si nezasloužil prohrát

19.01., 13:20
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Real Madrid neobhájí triumf ve Španělském poháru. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho v osmifinále prohráli na stadionu městského rivala Atlética 2:4 po prodloužení. Domácí tak "Bílému baletu" oplatili porážku 3:5 v semifinále španělského Superpoháru z minulého týdne.

Atlético v dalším gólově bohatém madridském derby poslal do vedení ve 39. minutě Lino po Rüdigerově chybě. Ještě před pauzou vyrovnal vlastním gólem brankář Oblak, který zaváhal po přímém kopu Modriče. Další chybu potrestal v 57. minutě domácí Morata. Střídající Joselu zařídil v 82. minutě Realu prodloužení.

V něm ale byly na rozdíl od Superpoháru úspěšnější hráči Atlética. Nejprve skóroval Griezmann a v závěru přidal pojistku střídající Riquelme. Hosté prohráli po 21 soutěžních utkáních a poprvé od září, kdy na madridského konkurenta nestačili ve španělské lize (1:3).

"Hráli jsme dobře a tvrdě bojovali až do konce. Není snadné dvakrát vyrovnat. Bylo hodně šancí, dvě břevna, neuznaný gól. Atlético stejně jako my dalo do zápasu všechno, nikdo si nezasloužil prohrát," uvedl italský kouč Ancelotti pro klubový web.

"Nešlo o nějakou odvetu, chtěli jsme vyhrát domácí zápas a postoupit dál. Utkání mělo skvělou atmosféru, díky fanouškům nám narostla křídla a mohli jsme podat takový výkon," pochvaloval si domácí útočník Griezmann.

"Letos se nám povedlo porazit Madrid podruhé, doma jsme hodně silní. Už v pondělí nás ale čeká další důležitý zápas a musíme se koncentrovat na něj. Stále je teprve leden," dodal francouzský útočník.

Do čtvrtfinále postoupila i Barcelona, která vyhrála na půdě třetiligového týmu Unionistas Salamanca 3:1. Favorité ve 31. minutě inkasovali po Gómezově trefě, ale v závěru první půle vyrovnal Torres a po změně stran Katalánci otočili výsledek. O góly se postarali obránci Koundé a Baldé. "Barca" si částečně spravila chuť po debaklu 1:4 s Realem Madrid v nedělním finále Superpoháru.

Autor: ČTK, Tomáš Pavlík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vinícius fakt labilní. Dobrej hráč, ale to co tam občas předvádí... Větší labil snad už jen Krejčí.

Kdyby se Vini soustředil na fotbal, tak je to adept na Zlatej Míč, takhle vyhraje akorát zase cenu za oběť rasismu. Mbappé by na tom křídle byl úplně jinde a ještě by si odpustil tyhle móresy .

Reagovat
Nieuwendyk

Hele ty transko, máš v týmu ubrečence Douděru, idiota Bořila a psychopata Houšteckýho a budeš se navážet do Krejčího, kterej to má v hlavě srovnaný jako nikdo?

Vinicius je ubrečená chcanka, to se shodneme

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Ten to má teda hodně srovnaný . Bořil s Krejčím si nemá moc co vyčítat, nevim jakej problém máš s Douděrou. Ale chápu, chorej sparťanskej mozeček no .

Reagovat
Nieuwendyk

Douděra je ubrečený labilnî hovádko. Bořil je obří hovado, ale u toho chápu, že ho sešívky brání. U toho Douděry tomu nerozumím

Reagovat
smazaný uživatel

Douděra je frajer, jen občas přehání.

Reagovat
Laliga

Ďalší výborný zápas . Škoda že sme to tak pretafárili. Zahodené šance, a hlavne tie inkasované góly . Prvý bol pech, druhý už troška zbytočné nedorozumenie, kde to mohol Rudiger hrať bez problémov, no ten tretí . Traja stopéri sa pozerajú na tieň naháňajúci Griezmana. Od začiatku bolo vidno že už ten súboj nestíha. Ak by hocikto z tej trojice čo tam mala asi družnú debatu vystúpil, mohlo to dopadnúť inak. Ale Griezi to pekne zavesil. Očividne bol myšlienkami inde a nejakého somára neriešil. Oslávil to pekne po svojom, no bola to škoda, viac by sa mi páčilo keby to oslávil pred Vinim rovnakým štýlom ako on oslavoval gól Joselua. Ten chlapec je mi už viac nesympatický než hociktorý hráč súpera.

Reagovat
Well

Naprostý souhlas a poslední věta.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
kattos

Co ten Lunin? Proč se přiváděl Kepa když mu tak věří a je lepší než Kepa?

Reagovat
Well

Tak furt lepší než ten Kepa minule, vtipnejsi vlastní gól jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Elliasson

Co jsem koukal na záznam, myslím si, že to Luninovi maličko nesedlo (je skvělý gólman jinak, o tom žádná). A jsem hodně rád, že jsme to vyhráli. Uuuuuf. Antoinův gol byl úžasný.

Reagovat
los_blancos

Vini oslavoval Joseluov gól so svojimi fanúšikmi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele