Alonso se soustředí na práci v Leverkusenu, na otázku ohledně Liverpoolu nemá odpověď

26.01., 17:26
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Na Anfield Road po sezoně skončí jedna výjimečná éra. Jürgen Klopp (56) vrátil Liverpool na fotbalový piedestal, s předstihem však oznámil, že mu dá vale. Kdo se stane jeho nástupcem? Rozum velí, že by Reds měli upřít zrak do Německa. Tamní Bundeslize totiž dominuje Leverkusen Xabiho Alonsa (42), jenž za tým z města Beatles odehrál pět sezon a zanechal v něm výraznou stopu.

Rodák z Baskicka má za sebou působivou hráčskou kariéru. Alonsa pro velký fotbal vychoval Real Sociedad, z nějž později brilantní středopolař zamířil právě do Liverpoolu. V červeném dresu zažil mistr světa z roku 2010 památné istanbulské finále Ligy mistrů, v němž dokonce skóroval.

Během 143 zápasů si Alonso na Anfield Road vydobyl postavení klubové legendy, na níž se logicky po Kloppově prohlášení upíná zrak.

"Wow! To je otázka na tělo. Nemám na ní přímou odpověď," reagoval Alonso během páteční tiskové konference na dotaz novináře, zda může vyloučit, že se stane v létě trenérem Liverpoolu.

"Spekulace jsou normální, ale já se soustředím jen na Leverkusen. Jsem tady se svými hráči velmi šťastný," pokračoval v reakci na otázku úspěšný kouč, jehož svěřenci kralují s náskokem čtyř bodů na Bayern Mnichov Bundeslize.

I jeho páteční oznámení anglického velkoklubu šokovalo. "Samozřejmě je to velké překvapení. K Jürgenovi chovám za to co v Liverpoolu dokázal obrovský respekt a obdiv," uzavřel Španěl.

Zda se cesty Alonsa a Liverpoolu po 15 letech opět setkají, ukážou další týdny či měsíce. S koučem Bayeru se totiž skloňuje i jméno Realu Madrid...

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (45)

Přidat komentář
Kincl

Otázka jak moc ho to v Leverkusenu baví. Přece jen v Liverpoolu by to byl tlak jako prase a otázka, jestli by třeba fanoušci (v Anglii, né ti u pc) byli ochotní počkat rok, dva než by to začlo fungovat.

Reagovat
Svandik68

Já si myslím, že zrovna jako fanoušci Liverpoolu jsme zvyklí čekat mnohem déle než dva roky. Když bude mít hra šťávu, hlavu a patu, tak bych v tom neviděl problém.

Reagovat
Beči

Reagovat
avicii

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Beči

Zrovna u nás to taková tlak zdaleka není. My jsme celkem v pohodě s tím, že se občas nedaří a skončíme třeba pátí, zdaleka to naše vedení ani fanoušci neřeší tolik, jako např. v Chelsea nebo City.

Reagovat
mimi_united

Podľa mňa to dostane Gerrard. Podobné to bolo v Chelsea s Lampardom. Nikoho poriadneho nenájdu a Gerrard to zoberie aj zadarmo

Reagovat
Benzema

Nestraš

Reagovat
kilobyte

Takže ho ještě vykoupí ze SA?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nechápu, že není favorit

Reagovat
janinho

ak nevyjde alonso tak neverim ze sa im nepodari ukecat de zerbiho. gerrard by bola riadna sranda ale take jebnute to ich vedenie asi nemoze byt

Reagovat
O.Giroud

Nie je no, veď to je len želanie ostatných fans. Sa čudujem, že to niekto berie vážne

Reagovat
janinho

lebo by to bolo prilis dokonale ten by tam za pol roka zmrdal to co Jurgen budoval 9 rokov. nieco jak ked dosiel Rafa do Interu

Reagovat
Csaplárova past

Tehdejší Lamps měl vyšší kredit než současný Stevie. Navíc měla CFC ban na přestupy, ambiciózní velké jméno by tam asi nešlo, tak se to tam nějak všechno sešlo ...

Reagovat
SunFells

Teď někdy jsem viděl zmínku, že se Live taky zajímá o Zubimendiho. Pokud by tam Xabi šel, tak by to naši snahu o něj hádám dost zkomplikovalo.

Reagovat
herbage

tam je blbá ta výkupka a Liverpool mu může slíbit základ, zatímco u nás by byl jen jednou z taktických variant (Pepův style - 15, 16 hráčů, kteří neustále rotují a základ má jistých 7,8 jmen). Třeba byl šel radši po Palaciovi, kdo ví

Reagovat
SunFells

Nemyslím, že by se měl bát u nás o minuty. Překvapilo by mě, kdyby si Palaciose Liverpool i Xabi považovali víc pokud by nešlo o cenově efektivnější koupi.

Reagovat
herbage

Otázka, co by chtěl hrát. Bayer hraje takové dost flexibilní 3-4-3 bez vyloženého DM. Zubimendi mi spíš pasuje do jiných rozestavení

Reagovat
SunFells

Jakých? Já bych řekl, že double pivot v PL je pro něj dost ideální, i u nás by hrál max hybridní formu takové struktury.

Reagovat
herbage

zvládl by to, ale ideální mi přijde na DM ve 4-3-3

Reagovat
SunFells

To může být dost stejná věc a když ne, tak mi Zubimendi teda nepřijde jako vhodný typ na sólo šestku

Reagovat
SunFells

Zubimendi a Rice jdou použít dost variabilně, tím spíš kdyby byl Timber ok.

Reagovat
herbage

Já vím, kdyby byli Timber, Partey a Tomiyasu zdraví, tak Arteta točí sestavu zápas, co zápas.Proto taky Zubimendi a Osimhen jsou na mém wishlistu TOP. Ještě by potěšil Joao Felix, ale to už bych byl nenasytný

Reagovat
SunFells

Já bych radši konečně křídlo k těm dvoum Taky hádám bude potřeba víc záložníků v létě, záleží jak naložíme se Sambim a Patinem.

Reagovat
SunFells

Když budu realista, tak si myslím, že oba půjdou pryč, stejně jako Jorg a Partey.

Reagovat
herbage

Jorg zůstane a bude plnit roli Elnenyho

Reagovat
herbage

kdyby přišel Osimhen, tak počítám s Jesusem jako variantou na pravé křídlo, aby odlehčil Sakovi. A Joao Felix by zvládl obě křídla, AM nebo falešnou devítku. Zkrátka Trossard, co má trochu dynamiku, umí 1 na 1 a nehraje tak profesorsky. Sambi s Patinem out. Pokud mám od někoho očekávání, tak je to Nwaneri

Reagovat
SunFells

Felix není křídlo ani na jednu stranu, natož na obě. Jesus ok, ale to není dost.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Už se (potenciálně) těšim, až se Rice zraní a sejde se to ještě s něčim dalším a my někdy večer uprostřed tejdne venku proti nějakým kopáčům vyrukujeme se zálohou Zubimendi, Ode, Vieira.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Coutinho10

za mě by to byla nejlepší náhrada

otázka, jak moc ho láká si zahrát LM s Leverkusenem, ale objektivně, dominovat dlouhodobě v BL bude složitý, takže buď nějaký trofeje tam získá teď nebo to pak bude mít těžší....uvidíme, jak to dopadne...bylo by hezký, kdyby s Leverkusenem uhrál titul a pak šel k nám

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
VTID94

Vôbec nechápem prečo top kluby v anglicku neberú Amorima

Reagovat
Whitemedia

Momentálně sice nejsme top, ale motali jsme se kolem něj už dvakrát.

Reagovat
VTID94

On by mohol byť jedným z top do budúcna. Dať mu čas a prostriedky tak by sa to mohlo vyplatiť

Reagovat
Čenda

Nebyl on jeden z těch asi osmi set trenérů, co tehdá odmítli totáč?

Reagovat
JessePinkman

Víc sympatií u fans LFC má samozřejmě Alonso, ale De Zerbi je podle mě lepší varianta. Uvidíme, jestli vedení Liverpoolu nepřijde ještě s nějakým úplně jiným jménem.

Reagovat
SunFells

To si myslím, že bude jejich favorit

Reagovat
avicii

Jo, vraj sme ho mali v hľadáčiku dlhodobo ešte pred príchodom do Brightonu..

Reagovat
SunFells

Reagovat
Seydou Doumbia

Alonso je až přílíš moc logická varianta pro Liverpool a až přílíš moc očekavaný favorit na tu pozici mi příjde. Zebra je i pro mě lepší varianta, popřípadě vytáhnout nějaké překvapivější jméno jako to udělal NUFC s Howem.

Reagovat
Neutron

Tony Pulis to by otvorilo panty kazdemu

Reagovat
Seydou Doumbia

ten by potřeboval do svého systému zpátky downinga, boriniho, lamberta aby to fungovalo

Reagovat
Neutron

Tak mohol by vykupit Skippa z Tottenhamu a od nas McT napriklad

Reagovat
avicii

Podľa mňa môže byt v hre aj tréner Bouremothu Iraola z mien co sa nespomínali...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele