PSG nejspíš nepřevezme trenér Zidane, klub jedná s Galtierem

21.06.2022, 18:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (60)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Doufám že to nevýjde, protože Galtier je ten nejlepší trenér, který by tam mohl příjít. Nejlepší kouč ligy, dlouhodobě. Vytáhl ze sraček ASSE a dotáhl je několik x do EL, bez něj střed tabulky a sestup. S Lille udělal LM i titul, ted střed ligy. Nemá sice takový životopis jako jiní světoznámi trenéři, ale je to nejlepší jméno, které v trenérském oboru může pro PSG být.

Reagovat
Baronne

Otázka je, jestli bude umět zkorigovat ty hvězdičky...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on je to takový Simeone/Kontejner pedant...otázkou spíš je, jestli mu ty hráče dovolí srovnat, popřípadě prodat a dovést si své vlastní koně (ne pokemony)

Reagovat
Ranoth

to bude musiet najprv prekonzultovat s Mbappem

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
Slavia10

Právě že tam vyhoří. Nejhorší co mohl udělat. V týmu, kde dávají pravomoce Mbappemu nemůže nikdo uspět.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Úplnej nesmysl.. PSG není vůbec francouzkej tým. Je to takovej mezinárodní mix. Galtier má zkušenost jen z Francie a nikdy netrénoval zádnou opravdovou hvězdu. Tohle není trenér, co by měl na PSG..

Reagovat
domingo

Fair point, ale otazka je, co jinyho by francouzskej trener mel (dlouhodobe) ukazovat, aby tu sanci u jedinyho skutecnyho velkoklubu v zemi vubec dostal

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Zkusme položit jinou otázku. Proč by mělo mít PSG francouzského trenéra?

Reagovat
Seydou Doumbia

Dle mého tentým potřebuje francouzského trenéra jako sůl, aby tomu klubu dal konečně někdo nějakou identitu...poslední kdo tímhle směrem směřoval byl Blanc, což je prostě špatný

Reagovat
domingo

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Nesouhlasím. Ve Francii kromě Zidana není nikdo, kdo by měl alespoň malou šanci tu kabinu zvládnout. Oni potřebují hlavně velký jméno typu Mourinho, Ancelotti, Conte nebo Zidane a to především z důvodu, aby se to dalo dohromady po lidské stránce. To nezvládne trenér, který nikdy nic netrénoval, protože Messi, Mbappe a Neymar ho prostě nebudou respektovat. Takže jestli tam dojde Galtier, tak do roka končí, protože ty hvězdy ho zašlapou do země.

Reagovat
Langi

Reagovat
Beči

To je všechno pravda, ale otázkou je, zda zvládne i tým plný hvězd. Já doufám, že ne, jelikož s PSG nijak nesympatizuji

Reagovat
Seydou Doumbia

ani já, proto doufám že se nedohodnou a bude klid

Reagovat
Eichel

Reagovat
LokoLFC

K Mbappemu potrebujou nakyho asistenta...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Mandanda_30

Další rodák z Marseille spojenej s PSG to jsou ale vlastenci ti dva

Reagovat
domingo

Jako zaslouzil by si to, lepsi trener v lize proste neni. Nemam ani pochyby ze by to zvladl v pohode, pusobi dlouhodobe hodne odolnym dojmem, i kdyz samozrejme takovy tlak jako v PSG jeste nezazil.

Tady je samozrejme klicovy vliv Luise Santose, tohle je cele jeho prace. S Galtierem udelali titul v Lille, dava smysl, ze ho bude chtit privest i sem, kor kdyz se Galtier na jare v Nice hadal s vedenim a tim padem by mohl byt naklonenej zmene. Mluvi se o tom, ze Santos chce primarne posilit stred pole v zaloze a obrane, protoze PSG by mohlo prejit na tri obrance, ale to je ted asi jeste predcasny tvrdit. Klicovy je, ze Santos Galtiera zna a obracene.

Zidane podle me ani nikdy nebyl az tak vyraznej kandidat, a to primarne ze 3 duvodu - 1) on chce trenovat FRA repre a klidne si ten pulrok jeste pocka; 2) ten klub je strasne nevdecne misto pro nekoho kdo ma povest serioveho viteze, protoze doma se pocita ze vyhrajes vsechno automaticky a na LM nemaji mentalitu, coz Zidane vi; 3) Zidane se narodil v Marseille, obdivoval Papina, pro spoustu lidi je proste "reprezentant" mesta (i kdyz za OM nikdy nehral) a rekl bych, ze zrovna u nej tahle loajalita muze taky hrat roli. Jestli nekdo nema problem s vnitrni identitou, je to Zizou - proste Real, Juve, Marseille, Bordeaux, tecka. Mozna je to trochu naivni pohled , ale nemyslim si.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Grahf

Galtier nie je žiadne meno, tie hviezdy tam ho ťažko budú rešpektovať.

Reagovat
domingo

Viz niz

Reagovat
Csaplárova past

Jake hvezdy? Vzdyt to sedi tak na utocniky a Ramose. Jinak normalni hraci co nic nevyhrali ...

Reagovat
milan78

přesně..., navíc otázka, kdo z nich tam po prázdninách zůstane

Reagovat
domingo

Galtier se v Marseille narodil taky, ale neni to proste jeho identita, nebo jsem nikdy nemel ten pocit (taky nikdy nebyl ikona jako Zizou, zejo). Mohlo by tohle spojeni ale fungovat? Myslim, ze jo... 5 postrehu:

1) Pri pohledu na Galtieruv zivotopis by se mohlo zdat, ze je to takovy Pochettino v bledemodrem - nejdele trenoval a nejvetsi jmeno si udelal v klubu, ktery vytahl tesne pod vrchol, ale nic s nim nevyhral a odesel sice jako legenda, ale prece jen bez trofeji a s aurou dlouholeteho budovatele, coz se do PSG uplne nehodi. To by byl fair point, kdyby mezitim neudelal titul s Lille, ale i presto bychom to meli mit na pameti - on s ASSE nikdy neudelal ani Ligu mistru, a i kdyz je samozrejme prakticky nemozny mu cokoliv vycitat (podivejte se na ASSE pred nim a po nem), faktem je, ze skoncil nekolikrat v rade tesne pod top 3 diky kolapsu / zpomaleni v zaveru sezony. V Lille se mu to vyhnulo, ale v Nice ted zazil neco podobnyho.

2) S tou negativitou se to imo celkem prehani - jasne, v ASSE se mu prezdivalo "francouzsky Mourinho" kvuli te jeho pragmaticnosti, ale to je fakt jediny stycny bod a navic Mourinho neni jediny takovy trener naopak, Mou je proste "gun for hire", zatimco Galtier je vylozene prosluly praci s mladezi a schopnosti nastavit tymu dlouhodoby takticky profil, takze vicemene opak. Fakt ma bliz k tomu Pochemu nebo Simeonemu treba. Ale jo, jeho disciplina a prisnost jsou zname.

3) Jedna vec, na kterou jsem extremne zvedavy, je to, jak "splyne" s identitou PSG - obri cast jeho uspechu v ASSE i LOSC byla postavena na tom, ze hracum vstipil tradicni klubovou mentalitu. Dobra zprava pro PSG je, ze ASSE a LOSC jsou vlastne uplne odlisny priklady - ASSE je historicky chudy delnicky klub, LOSC naopak bohaty klub z vyssi tridy, a Galtier ukazal, ze se umi "naladit" na oboje. Tohle je presne neco, co PSG potrebuje jako sul, protoze ta identita tam ted proste neni. I z tohohle duvodu dava jeho angazma smysl...

4) Naopak Galtier prakticky nema zkusenosti z LM. Nikdo mu nevycita, ze se tam nedostal s ASSE a s LOSC neudelal zadnou paradu; to je v pohode, i tak v obou klubech jel vyrazne nad plan. Tady ale jde mnohem o vic, a uprimne si neumim moc predstavit, jak Galtier zvladne bojovat se jmenama jako Ancelotti, Guardiola a Klopp. Nerikam ze to nepujde, jenom ze si to ja (a ani nikdo jiny) nedokaze v tuhle chvili predstavit.

5) Co se tyce man managementu, je Galtier vazne dobry. Nevybavim si jediny pruser v kabine, ktery by musel nejak zasadneji resit. Ale stejne jako u predchoziho bodu - jedna vec je vychazet s mladymi, "cerstvymi" hvezdami jako Aubameyang a David, jina je mit v tymu Messiho s Mbappem. Uvidime. Celkove mu ale docela verim.

Reagovat
domingo

Jeste na jednu vec jsem zapomnel - toto by bylo poprve, co by Galtier prevzal klub, u ktereho prakticky neni mozne doma ihned udelat vyrazne zlepseni. ASSE i Lille tahal vylozene z bahna, Nice skoncilo pred jeho prichodem 9. On uz se mezitim stal tak dobrym strategem, ze nejakou "dobu hajeni" ani nepotrebuje, proste prijde a zlepseni je videt okamzite - jenze, again, u PSG tohle prakticky ani neni mozny Nema je kam vytahnout mimo LM, se kterou skoro nema zkusenosti.

Tohle je imo ten nejvetsi risk a otaznik, ne to, jestli zvladne kabinu. Tam bych mu naopak veril dost, viz body 3) a 5)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

To je hrozná kokotina s tou Marseille Ale jinak to dává smysl.

Reagovat
domingo

No nemyslim, Zidane uz nekdy v roce 2014 rikal ze lituje za OM nikdy nehral, nekolikrat v rozhovorech rikal ze jim fandi a letos v zime dokonce fanousci OM vydali nejaky prohlaseni ze by mu PSG neodpustili nebo tak neco... jako nejakou roli to imo fakt hrat muze, on fakt tyhle hodnoty v sobe imo ma, Inter nebo Barcelonu by taky trenovat nesel (i kdyz tam je to samozrejme jeste uplne jina situace). Nevim no

Reagovat
Svatej

Reagovat
Zizou

Reagovat
CHONG

Jsem rád, že Zidane do těch hoven nepůjde.

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
teenz

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Nespíš se ještě nechce vrátit nebo čeká na repre post, jinak to byla pro něj zajímavá příležitost.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
misinho7

Reagovat
krisa

tak je otázka jak je to ve skutečnosti s těmi Mbappeho údajnými pravomocemi. Takový Zidane by si určitě nenechal něco diktovat od namistrované hvězdy

Reagovat
andkoo

aj tak ho PSG berie len preto, aby im zase neuchmatol titul

Reagovat
Csaplárova past

Takova nabidka se neodmita

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Celkem vtipný, kolik lidí na to PSG s*re.. Je to tým hlavně pro vysloužilí žoldáky a průměráky z portugalský ligy. Jací amatéři to tam dělají, tak o tom svědčí to, že ani neomezenej budget nic nezměnil.

Reagovat
Salfovic

Jestli nejednal, tak je to idiot. To je jeden z mála, kterého by ta parta vocasů respektovala.

Reagovat
vceradnesazitra

"Nikdy jsme Zidana nechtěli" - jo jasně

Reagovat
smazaný uživatel

EF style

Reagovat
rel7

Že by Florentino zatahal za nitky nebo tam ZZ opravdu nikdy nechtěl?

Reagovat
MarcoBanco

Možno majú so Zidanom dobré vzťahy, ale nemyslím že by Perez rozhodoval o jeho budúcnosti

Reagovat
rel7

Spíš jsem myslel že mu pomohl v rozhodování že tam opravdu nechce.

Reagovat
Allianz_Arena

Nebo s ním nikdy opravdu nejednali...

Reagovat
rel7

Těch zpráv o tom že s ním jednají, Mbappe ho chce za trenéra, po tom co prodloužil smlouvu zase že už je před podpisem. Kontakt tam určitě byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak záleží co na to Mbappé.

Reagovat
janinho

tie Khelaifiho kecy teraz, to je ina parodia

ako Real ponukol Mbappemu ovela viac penazi nez PSG a ako oni nikdy nechceli Zidana na lavicku... este nech povie ze nechceli ani Tchouameniho a ma to komplet

Reagovat
misinho7

strasny kkt...to PSG snad nemam rad viac jak Barcu... ropaci co si myslia ze mozu vsetko..a zatial okrem tej ich farma ligy nic nevyhrali...

Reagovat
janinho

no momentalne je pre mna PSG najvacsie zlo v celom futbale. perez ma tiez X chyb, ale to co robi Khelaifi, to je absolutne neprijatelne.

FFP je pre nich akurat tema na pobavenie, o akomkolvek respekte voci inym timom (specialne Realu) nemoze byt ani reci (na ponuky na Mbappeho Realu ani neodpovedali, ale nemali problem s tym davat ponuky hracovi ktory je pod zmluvou- Vinimu) a to ako zmietli zo stola to obvinenie voci Khelaifimu za to co stvaral na ESB po vypadnuti... to len ukazuje ako velmi ma UEFA prostrednictvom Ceferina nosy az po koren v zadku toho podedeneho miliardara. trh skurvili Neymarom na X rokov dopredu a o LM mozu stale len snivat. A ak da Boh (kludne aj Allah) tak tu LM nevyhraju NIKDY.

Reagovat
Kily8

Presne, ako Man. City…

Reagovat
smazaný uživatel

Frajeři neprodávaj jenom kupujou a FFP nic..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele