Zasloužená porážka. Neapol je právem první, smekl po výprasku před lídrem Allegri

14.01.2023, 21:45
Aktuality

Bylo to fenomenální představení. Ovšem ne takové, jaké by si přál Massimiliano Allegri (55). Italský stratég se totiž v pátek večer musel sklonit před Neapolí, na jejímž hřišti jeho Juventus padl vysoko 1:5. "Dnešní porážka je zasloužená. Gratuluji Neapoli, odehrála dobrý zápas," vysekl uznávaný kouč poklonu aktuálnímu lídrovi Serie A.

Neapol ve šlágru 18. kola Serie A porazila na vlastním hřišti Juventus vysoko 5:1. Vedoucí tým italské soutěže tak ukončil osmizápasovou ligovou šňůru hostů bez obdržené branky a navýšil svůj náskok v čele tabulky na 10 bodů. Defenziva "Staré dámy", kterou do startu tohoto utkání soupeři v lize pokořili jen sedmkrát, poprvé inkasovala ve 14. minutě z kopačky Victora Osimhena. Ten pak navíc ještě do přestávky přihrál na přesný zásah Khvichovi Kvaratskheliovi a po změně stran přidal svou druhou trefu.

"Pokud jde o nás, měli jsme málo energie," řekl po zápase Allegri a vzápětí dodal: "Po prvním gólu jsme se ujali iniciativy, ale inkasovali na 0:2. Poté, co jsme snížili na 1:2, jsme měli dvě, tři dobré šance na vyrovnání. Ale takový je fotbal."

"Teď se musíme postavit zpátky na nohy, načerpat energii a začít znovu pracovat," dodal rodák z Livorna. "Soutěž je dlouhá a ve hře je stále hodně bodů," nevzdává Allegri boj o Scudetto.

"Porážky jsou těžké, někdy nespravedlivé, ale ta dnešní byla zasloužená. Měli jsme sílu zápas otočit, ale nepovedlo se to. Nesmí nás to položit. Prohrát na hřišti lídra soutěže se stává. Zaslouží si být první. My musíme pokračovat v práci, nadále růst a vyléčit zraněné," uzavřel dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Madio Sané

Zizou, na plac!

Reagovat
Furia Ceca

To asi až v létě... Allegri určitě dostane šanci sezónu zachránit. Ale pokud nebude Scudetto, nebo vítězství v EL nebo – ideálně – obojí, tak za mě (a myslím že nejen mě) musí vyletět. Těch průserů v LM i SA je už prostě moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele