Alexis chybí v dnešní nominaci, chýlí se konec jeho přestupové ságy?

14.01.2018, 11:57
Aktuality
Ještě v pátek Arsene Wenger odmítal novinářům poskytnout jakékoliv konkrétní informace o jednáních, která patrně v zákulisí probíhají ohledně Alexise Sáncheze, jeho dnešní absence na ligovém výletě do Bournemouthu však nasvědčuje jeho blížícímu se odchodu. Podle listu The Guardian má pak k Chilanovi nejblíže Manchester United...

Na lednový podpis chilské hvězdy se nejprve favorizoval Manchester City. Pod Pepem Guardiolou Alexis prožil jednu dobrou sezonu v Barceloně a bleděmodří se ho snažili získat už loni v létě za údajných 60 milionů liber (Arsenal prý tehdy dle Wengera neprodával čistě proto, že neměl připravenou náhradu), nyní však mají nabízet pouze nedostatečných 20 milionů.

Arsenal místo toho podle některých informací požaduje až 35 milionů, což je dle ESPN ochoten zaplatit akorát Liverpool. The Guardian nicméně v tříhlavém závodu favorizuje Manchester United, který může Gunners coby protihodnotu nabídnout Henrika Mchitarjana, o něhož Wenger stál už v létě 2016, když Arménec - aktuálně na Old Trafford veskrze odstavený - opouštěl Borussii Dortmund.

Jedno se zdá být každopádně jisté: Alexis Sánchez pomalu, ale jistě přichází o svou kdysi neotřesitelnou pozici v londýnském klubu. Ve středu v Ligovém poháru proti Chelsea pouze střídal a do dnešního ligového klání se nezapojí pro jistotu vůbec. Autor osmi soutěžních branek v tomto ročníku přitom v ligovém základu naposledy scházel v polovině října a ještě včera s týmem normálně trénoval.

Byť Sánchezovi končí kontrakt už v létě, a tak by potenciálně odcházel pod cenou, stále by se jednalo o pořádně drahou investici. Útočníkův agent Fernando Felicevich může dle Telegraphu na poplatcích vrchem požadovat až 10 milionů liber, přičemž bulvární plátky Daily Mail a Mirror se zase předhánějí ve vyčíslování případného Sánchezova týdenního platu. Jeho výši odhadují konkrétně na 350, respektive 400 tisíc liber.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, telegraph.co.uk, mirror.co.uk, dailymail.co.uk, arsenal.com

Komentáře (595)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele