Ajax se rozhodl pro další změnu trenéra, Heitinga nebude pokračovat

01.06.2023, 16:16
Aktuality
John Heitinga (© AFP)

John Heitinga po necelém půlroce končí ve funkci trenéra Ajaxu. Bývalému obránci, jenž v lednu nahradil Alfreda Schreudera, nebude prodloužena smlouva...

Nizozemský velkoklub za sebou nemá vydařenou sezonu, po řadě ztrát se musel spokojit až s třetím místem, takže místo Ligy mistrů si zahraje pouze předkolo Evropské ligy. Kromě toho nezvládl ani finále domácího poháru, v němž stejně jako před rokem podlehl PSV Eindhoven.

"Dnes odpoledne jsem to Johnovi řekl. V osobní rovině to bylo těžké rozhodnutí a nebylo snadné mu to oznámit. John nastoupil, aby klubu pomohl v těžkém období, a udělal to s plným nasazením. Jsme mu za to velmi vděční. Bylo to těžké období, Ajax byl na pátém místě a skončil na třetím. V posledních měsících se toho hodně naučil a my bychom chtěli hrát roli v jeho rozvoji a udržet ho ve spojení s klubem. Dospěl jsem však k závěru, že Ajax potřebuje zkušenějšího hlavního trenéra. Ve fázi, ve které se právě nacházíme, a pro zlepšení výkonnosti Ajaxu je to velmi důležité," vysvětlil změnu na lavičce sportovní ředitel Sven Mislintat.

Historicky nejúspěšnější nizozemský klub nyní kromě nového trenéra potřebuje obsadit pozici generálního ředitele, kde na konci uplynulého měsíce skončil Edwin van der Sar.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, ajax.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Nechápu, proč nechtějí Bosze

Reagovat
Jandak

Chtějí pro změnu trenéra s vlasama

Reagovat
jáá

To jsme dva..snad dostane John místo v Jongu když jde Reizinger…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele