Ajax našel nového trenéra, slávu mu má vrátit Maurice Steijn

14.06.2023, 11:26
Aktuality
Maurice Steijn (© AFP)

Před několika dny jmenoval nového trenéra PSV Eindhoven a nyní ho následoval další přední nizozemský klub. Otázku kouče vyřešil Ajax, na lavičce amsterdamského klubu bude šéfovat Maurice Steijn.

49letý kouč podepsal kontrakt na tři sezony a přichází po vynikající sezoně ve Spartě Rotterdam. Celek z přístavního města se pod jeho vedením velkým obloukem vyhnul sestupovým starostem a místo toho útočil na evropské poháry. Po základní části obsadil šestou příčku, v semifinále playoff o Konferenční ligu vyřadil Utrecht a ve finále těsně nestačil na Twente.

"Maurice je na trenérské scéně aktivní už téměř dvacet let, více než dvanáct let pracoval jako hlavní trenér. A ve většině klubů měl lepší výsledky, než se očekávalo. Je připraven na další krok," zdůvodňuje volbu sportovní ředitel Sven Mislintat.

Steijn v začátcích trenérské kariéry prošel mládežnickými kategoriemi ADO Den Haag a mezi lety 2011 - 2014 vedl i první tým, následně byl zaměstnancem Venla, Al Wahdy a Bredy. Do Amsterdamu si jako svého asistenta přivedl Saïda Bakkatiho.

Ajaxu letošní sezona nevyšla, nezískal žádnou trofej a příští ligový ročník načne v předkole Evropské ligy, jelikož v tabulce Eredivisie se nakonec díval na záda dvojici Feyenoord, PSV Eindhoven. Už v lednu přišlo na pořad dne odvolání Alfreda Schreudera a před dvěma týdny bylo oznámeno, že důvěru nemá ani dočasná varianta v osobě někdejšího obránce Johna Heitingy. Nejedná se o jedinou personální změnu, ve funkci generálního ředitele nepokračuje Edwin van der Sar.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
AjaxFans

To su zvědavý

Reagovat
afc ajax

Ak snáď to bude lepšie!

Reagovat
AjaxFans

Osobně mu moc nevěřím

Reagovat
Vopi11

Snad opět mile překvapí

Reagovat
FC-RUBRIKA

Po delší době opět trenér s vlasy. Tak snad mu vydrží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele