Ajax posílil talentovaný útočník David Neres

01.02.2017, 00:47
Aktuality
David Neres si vyzkouší první evropské angažmá. Nyní již bývalý nadějný útočník São Paula přestoupil do Ajaxu Amsterodam, který za něho zaplatil 12 milionů eur...

Mládežnický reprezentant Brazílie za svůj domovský celek nastupoval teprve od léta minulého roku, přesto se o jeho služby zajímala celá řada evropských velkoklubů.

Teprve 19letý ofenzivní hráč se přesto nakonec rozhodl posílit amsterodamský Ajax, který nakonec za jeho služby zaplatil historicky vůbec druhý nejvyšší přestupový poplatek.

Neres se s holandským klubem dohodl na spolupráci do roku 2021, přičemž jeho primární pozicí je hra na pravém křídle, stejně tak ale zvládne hrát i z druhé strany. "Neres je hráč, kterého jsme dlouho měli ve svém hledáčku, patří mezi největší talenty Jižní Ameriky. Jsme rádi, že se nakonec rozhodl pro Ajax," pochvaluje si sportovní ředitel nizozemského klubu Marc Overmars.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (67)

Přidat komentář
.13

Takze sa uz aj Ajax vydal cestou, ze sa budu spoliehat a spenazovat talenty z Juznej Ameriky plus top odchovancov, ako Benfica a Porto? Alebo je toto jefinecny pripad?

Reagovat
smazaný uživatel

david... neřeš

Reagovat
smazaný uživatel

vypada to tak, jestli chcou zacit byt konkurenceschopni v evrope

Reagovat
Stiksxx

Je to prostě tak.

Reagovat
.13

Tak v poslednych sezonach im uz dost uchadza vlak. Uvidime ci toto je zrovna cesta. 12 mega je celkom dost.

Reagovat
Radin

Zkupovali Evropské talenty, tak teď přidají další kontinent :)

Reagovat
AjaxFans

Jake prosim te?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Cerny ma urcite taky radost

Reagovat
smazaný uživatel

i ten černý má radost

Reagovat
JackDaniels.

Nový Louis Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Sbohem Venco

Reagovat
Mustang™

Třeba konečně půjde někam hostovat a bude pravidelně hrát.

Reagovat
Stiksxx

Pro jeho vývoj jedině dobře, když by si cvrknul za nějaký tým bojující o play-off. Utrecht se mi zdá jako ideální volba.

Reagovat
Mustang™

Utrecht sice dává hodně šance mladým, ale je otázkou, zda by dal šanci prakticky cizímu hráči, protože nevěřím, že by Ajax poslal Vencu na hostovačku s opcí na přestup.

Reagovat
Stiksxx

Tak my jsme tam také mělli ted na hostovačku de Wijse. Ono stačí když jim hráč vykope poháry. Pak sice třeba neuspějí, protože mají zase jiný tým, ale aspon mají ty peníze.

Reagovat
Rezan

pro jeho vývoj bych se zkusil prosadit třeba v Bolce, Zlíně nebo Příbrami.

Reagovat
Mustang™

Příbram

Reagovat
Rezan

Vždyť je to jeho domácí klub, jinak bych to tam nepsal, tam by ho to asi nebavilo

Reagovat
Mustang™

může to být klidně srdcovka, ale hrát druhou ligu by mu fakt nepomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

ono to zní možná směšně, ale pro něj by opravdu bylo nejlepší tahat nějakej tým v Česku, dostat se do repre a tam si udělat jméno...

Reagovat
Rezan

to tak cítím, proč by měl hrát na hostovačce v Nizozemí, když to může rozbalit "doma" a pak se vrátit do Ajaxu. A jestli je dobrej, tak si to u nás bude dávat a naroste mu sebevědomí

Reagovat
smazaný uživatel

ono ale nechat si třeba 8x snížit plat nezní zrovna moc lákavě

Reagovat
AjaxFans

Asi nejde o plat.Spis je lepsi ho mit na ocich.

Reagovat
smazaný uživatel

to řekni jemu

Reagovat
AjaxFans

Komu?Cerny vi,ze snim pocitaji.

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem to s tím odchodem do Čech, pro jeho kariéru by to možná byl dobrý krok, ale rozhodně není úplně lehký jít z luxusu někam do Jablonce...

Reagovat
AjaxFans

Vsichni jsou priposrani,ze Cerny je nejvetsi talent z cr a vsichni ho chcou videt v zakladu okamzite.Musi vydrzet.Uz je aklimatizovany,jen to chce vyuzit sance.Ze Ajax koupil kridlo,neznamena,ze si Vasek neskrtne.

Reagovat
jáá

Asi tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

mně přijde docela hustý, že vůbec hraje za Ajax... takovej Galásek jim dělal kapitána, ale taky to byla stálice repre... je pěkný, že o nás o Čechy je pořád nějakej zájem. Černej určitě má na to aby to minimálně do áčka repre dotáhl.

Reagovat
Rezan

no jasně, 1. hraje ve svým věku pro slávu nebo pro peníze? 2. A on má takovou lukrativní smlouvu a jestli má, dostane tolik peněž na hostovačce někde v Twente?

Reagovat
AjaxFans

Pokud vim,tak byl strop Ajaxu 1,5 rocne.Jen v extra pripadech to bylo vice.Psv nas preplacelo platama,Maher,Narsingh,Mertens.

Reagovat
Stiksxx

No pokud vím, tak my máme strop 1 milion eur ročně už od doby Engelaara, který měl bohužel ve své době plat nad touto hranicí. Ale i u nás jsou výjimky. Řekl bych, že nad stropem by mohl být třeřba Willems.

Reagovat
dave30

Má platnou smlouvu, tak bere peníze podle ní. Hostující klub jeho plat přebírá, nebo se o plat podělí, nebo platí neustále mateřský klub a hostující klub zaplatí za hostování...

Reagovat
Rezan

No jasně, proto nechápu Defoea, že by mu snížili plat.

Reagovat
smazaný uživatel

né, tak bavili jsme se o angažmá v Česku. Těžko by tu byl na hostovačku... těžko by tu vůbec byl, abych řekl pravdu

Reagovat
Rezan

dobře tedy. tím je to uzavřeno

Reagovat
Stiksxx

Tak to je už slušný vysázet za hráče 12 mega. To kdo ví, jestli to není nejenom rekord Ajaxu, ale možná i celý ligy.

Tak jsem na něj zvědavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Miralem Sulejmany ci ako sa pise 16 M, fail všetkých failov

Reagovat
Stiksxx

Jo to máš pravdu. Na toho jsem zapomněl. Dyť já jsem blbě četl, že těch 12 je největší, ale ted vidím, že druhý největší. Takže Miralem vede no.

Reagovat
jáá

no hlavně ať to nedopadne podobně, v to se modlím, snad bude odpovídající té ceně a Venca se má aspoň o co prát

Reagovat
Stiksxx

No zatím ho házím do jednoho pytle s Caseirou.

Reagovat
jáá

Tak tady začne no,snad se ale ukáže

Reagovat
Stiksxx

Dalo by se říct, že když Ajax koupis Nerese, tak zavřel dveře před Larssonem. Tím pádem by se nám dost umetla cestička k jeho zisku. Ale zatím to na jeho přestup k nám nevypadá, protože Heerenveen chce 8 mega a to je prý pro nás drahé. I když bych to vůbec neodepisoval, protože Brands je skvělý obchodník, jak již mnohokrát dokázal. Nicméně je ve hře údajně ještě Mexičan Hirving Lozano. Toho máme v hledáčku už dlouho. Možná tak rok a půl. Za toho ale také chtějí víc peněz, než my jsme ochotní dát. Tak jsem zdvědavý, jak to dopadne. Osobně si myslím, že není nutné kupovat křídlo, když máme Pereira, Berwijna, na záskok zatím skvělého Ramselaara a pozor, ještě Locadiu, který se již zapojuje do tréninku. Těch variant je hodně a jsou kvalitní. Nicméně jak znám naše vedení, nedivil bych se, kdyby jedno křídlo přitáhli.

Jinak OT z našeho prostředí:

Gianluca Scamacca se vrací do Itálie. Do Sassula. Je pravda, že na to u nás asi neměl. Jsme ho kupovali, když ještě hrával v U17 a to byl dobrý jen proto, že o dvě hlavy převyšoval všechny hráče a měl o 20 kilo víc. Teď mezi staršíma už moc neoslňoval.

Simon Poulsen odchází! Bouchněte šáňo. Konečně. Jsem moc rád. Tenhle kluk mi u nás vadil podobně jako dřív Engelaar. A ještě na něm paradoxně něco málo vyděláme. Upsal se Sonderjyske.

Menno Koch se vrací po půl roce z Utrechtu, kde si neštrejch. Tak to si neštrejchne ani u nás a šup s ním do rezervy. A já bych si tolik přál, abychom si vychovali alespon jednoho stopera. Bohužel ani de Wijs nevypadá příliš slibně.

Reagovat
Stiksxx

+ ještě chceme zpátky prý Rekika, ale ten je blíž přestupu do Anderlechtu.

A také jsem četl o možném návratu Farfána. Ale ten dá přednost asi Lokomotivu Moskva, kde si samozřejmě víc vydělá.

Reagovat
jáá

tak přestup Poulsena jsem moc nepochopil, asi to byla rezerva při případném odchodu Jetra na LB ne? ale Brenet si myslím, že hrál dost slibně, takže si Poulsen snad ani nekopnul ne?

jak se vůbec prezentuje Isimat? hodně jsem viděl, že místo něj hraje Schwaab, který mi stačil, když jste hráli proti nám

tak vy jste stáli o Rekika i pro tuhle sezonu ne? v tom OM si snad ani nekopnul, přitom u vás nebyl špatný

Farfán by byl asi super i když už nebude takový jaký byl, ale myslím, že šel do Lokomotivu..jeho angažmá v těch emirátech nebo kde taky nechápu (prachy....ale měl ještě na víc)

Reagovat
Stiksxx

Poulsen přišel ještě jako náhrada za Breneta. Kdyby odešel Willems a pak se zranil jeden z dvoje Arias/Brenet tak až pak by tam šel. A přitom mohl de Wijs být taková alternativa. Nikdy tenhle obchod nepochopím. Ještě, že přišel zadarmo.

Já bych radši, aby hrál Isimat místo Schwaaba. Přijde mi mnohem víc pohyblivější. Se Schwaabem je to zatím vzadu jeden chaos. Teď ten pitomec udělal pently. Kdyby jí dali, tak kdo ví, jestli bychom vyhráli. Celkově ta naše hra není zatím příliš ostrá a dominantní.

Nepamatuju se, že bych před sezonou o Rekikovi četl. Já to totiž moc nesledoval, páč jsem neměl čas. Ale i tak nevím, co bychom dělali s tolika kvalitníma stoperama. V Marseille minulou sezonu docela hrál, teď je to horší a stejně spíš nastupuje na levým beku.

Farfána, ani nevím, jestli bych chtěl zpátky. Já bych ani nechtěl, aby přišel nějaký další hráč na křídlo. Jak jsem psal výše, máme tam hráčů dost. Zase začínají bláznit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si myslel, že když odešel El Ghazi, tak že to bude znamenat víc prostoru pro Černého, a onin zase koupili jiného wingera

Reagovat
pepinho2

Černý musí zamakat, aby dostal víc prostoru, protože v téhle sezóně si o pořádnou šanci neřekl.(na začátku sezóny v Jongu budiž, ale v A vůbec)

Reagovat
smazaný uživatel

Černý, Mareček a Dočkal můžou být rádi za šance mimo ČR, aspoň z nich nebudou rozmazlený sparťanský geláčci, co krom dvou sezon za Spartu nic nedokáží

Reagovat
smazaný uživatel

Už si neumí vychovat svoje vlastní. Cruyff měl pravdu, když to tam kritizoval.

Reagovat
jáá

tak stále se staví na vlastních, ale čas od času se někdo přivede, to tak je

Reagovat
Stiksxx

A je to tak dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

furt bude někdo prskat na Ajax, když vychovaj vlastní, tak to nestačí na Evropu a měli by utrácet,teď když koupí mladý talent, tak zase tu bude někdo prskat.... Vžďyť tenhle nákup je stále ve filozofii Ajaxu, Ibru a další taky musel někdo zaplatit a dneska se kupují i 12letí, taková je doba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Holandska liga a celkovo futbalová škola išla strašne dole vodou. Všetky tie ich supertalenty sa nepresadili v TOP kluboch (Maher,Depay, Van Ginkel atd. ) a aktuálne ani nikoho takého nevidím. Hráči z holandskej ligy celkovo ničím nevynikaju. A Ajax? Ktorí ich hráč sa presadil niekam dalej? .... A úplným zrkadlom su ich repre. Áčko sklzlo do hrubeho priemeru a 21tku sme 3 či 4 krát za sebou v kvalifkáciach zaslužene porazili.

Reagovat
SunFells

Maher do toho top klubu ani nedošel.

Reagovat
AjaxFans

cobolotobolo a co typci v Totenhamu a Suarez?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Suarez 6 rokov spat. Vertonghen 5 rokov. Eriksen 4 roky...... Máš ešte niečo iné ? Lebo neviem ale teda od vtedy pretieklo vela vody. A z toho dvaja hraju za Spurs kde by sa dalo diskutovat o nejakom výraznom posunutí sa na kolko ešte nič nevyhrali ani nedosiahli výraznejšieho uspechu..... Samozrejme niečo tu je, logicky Ajax nepadol zo dna na den na dno ale ten postupný upadok je uplne jasný...

Reagovat
AjaxFans

Pri takove odmene kadru a vetsinou nasazovani hracu z vlastnich lihni,nemuzes kazdy rok pocitat s hvezdou.U Veltmana jsem cekal,ze bude za dva roky pryc od prvniho startu.A nic.Problem je,ze vetsina talentu co odesla nebyla nl narodnosti.Kazdy narod ma nekdy slabsi roky.

Reagovat
smazaný uživatel

kdes zjistil takovy horky novinky, na teletextu?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

diskusia je o len o novinkách? To je ešte len novinka pre mna, kde si na nu prišiel ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Matula, Nechutný, Nepevný, Netěsný, Neres

Reagovat
Posledni Kovboj

Nerez

Reagovat
smazaný uživatel

A to kdyz Sparta mela ted v zime o Cerneho zajem, tak Ajax to razne odmitl, ze s nim ma plany

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem nakonec rad, ze jsme nikoho nepřivedli a naopak se trochu procistil kadr. I kdyz Jozefzoona je krapet skoda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele