Agüero: Z Manchesteru půjdu rovnou do Independiente

10.03.2016, 22:01
Aktuality
Zaujalo nás
Leckterého posluchače dnes při rozhovoru pro argentinskou radiovou stanici Independiente en la Uno zaskočil Sergio Agüero. Elitní útočník Manchesteru City prý na Etihad Stadium dodrží stávající kontrakt, ihned po jeho vypršení - jinými slovy rok po skončení mistrovství světa 2018 - se však vrátí do své domoviny, konkrétně do mateřského Independiente...

Agüero zrovna v průběhu nadcházejícího světového šampionátu oslaví teprve 30. narozeniny, přesto ovšem v Evropě o mnoho déle setrvat nehodlá.

Aktuálně platný kontrakt, který mu zaručuje týdenní příjem v minimální výši 150 tisíc liber, prý bude jeho posledním na starém kontinentě.

"Hodně toho bylo v uplynulých týdnech napovídáno o mé nové smlouvě, ale já tomu nevěnoval žádnou pozornost. Sám mám jasno, že jakmile můj kontrakt po mistrovství světa vyprší, odejdu do Independiente," uvedl rázně Agüero, kterého se prý City od února snaží přesvědčit k prodloužení.

Naposledy bývalý forvard Atlétika Madrid, který Citizens roku 2011 vyšel na 38 milionů liber, přiložil pero na papír před dvěma lety. A ačkoliv v tom nyní novinářům svými výroky o MS nadělal trochu binec, Man City již dříve potvrdilo, že jeho smlouva trvá až do léta 2019.

"Všichni v klubu jsou tu na mě milí, vždy mi říkali, že mi nebudou bránit, pokud přijde nabídka na přestup. Ale kam já bych po Evropě chodil?" klade si řečnickou otázku produktivní kanonýr a autor 16 branek v právě probíhajícím ročníku Premier League.

Agüero má i tak stále dostatek času na to zanechat v bleděmodré části Manchesteru trvalou stopu. Už teď se v přepočtu na minuty řadí k největším zabijákům v dějinách soutěže, a co se klubu samotného týče, zbývá mu trefit se už jen 50krát, aby vyrovnal střelecký rekord Erica Brooka (178 soutěžních branek).

Často zraněný Agüero se již dříve nechal slyšet, že se zpátky do Argentiny nechce vracet příliš starý, takže jeho rezolutní plán na druhý pohled nezní až tak překvapivě.

Rodák z Quilmese má k Independiente zvláštní vztah od chvíle, kdy mu El Rojo darovali prvoligový debut jen nedlouho po oslavě 15. narozenin. Nedávno proto například přispíval na stavbu nového tréninkového komplexu, zatímco jeho bratr Gastón del Castillo působí v tamním béčku.

Sergio Agüero se v dresu sedminásobných vítězů Poháru osvoboditelů zasadil o hezkých 23 gólů v 54 startech, včetně dech beroucího sóla v městském derby s Racingem Club, kdy mu bylo teprve 16 let (viz níže).

Za peníze utržené z jeho přesunu do Atlétika Madrid, od kterého akorát uplynula celá dekáda, následně Independiente zaplatilo velkou část rekonstrukce stadionu, v Agüerově absenci však El Rojo získali jen jedinou trofej pro vítěze Copa Sudamericana 2010. Na ligový titul čekají již téměř patnáct let.

Agüerův nejslavnější gól v dresu Independiente:

Autor: Tomáš Daníček / golazoargentino.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele