Agent: Ekambi chce zůstat hráčem Lyonu

09.05.2020, 17:30
Aktuality
Lyon si v lednu z Villarrealu vypůjčil Karla Toka Ekambiho, jenž ve svém novém působišti přesvědčil a Olympique stojí o jeho setrvání. Proti tomu není ani kamerunský útočník...

Ekambi je odchovanec Paris FC, kterému pomohl k postupu do Ligue 2 a dobrými výkony si následně řekl o přesun do Sochaux a Angers, kde si konečně vyzkoušel Ligue 1.

Během sezóny 2017/18 zaznamenal Ekambi sedmnáct ligových branek a vysloužil si přestup do Villarrealu, tam ovšem za rok a půl plně nenavázal na své někdejší výkony.

V lednu tohoto roku se proto 27letý útočník vrátil do Francie, kde měl v Lyonu nahradit Memphise Depaye. Ekambimu se povedlo zacelit mezeru po zraněné opoře, proto vedení Lyonu usiluje o jeho setrvání, které je možné na základě opce ve výši 11,5 milionu eur.

"Potvrzuji, že bylo možné aktivovat opci, kdyby se Lyon kvalifikoval do Ligy mistrů nebo Evropské ligy, ale pouze do hlavní fáze, ne do předkol. Nyní je však situace pořád stejná. Lyon je s Ekambim spokojený, hráči se zase líbí projekt Olympigue," řekl agent Samir Khiat.

Problémem by, vzhledem k pandemii koronaviru a nepostupu Lyonu do pohárové Evropy, mohla být výše přestupové sumy. "Prezident nedávno řekl, že Lyon jako ostatní francouzské kluby zaznamená ztrátu, měli bychom ale brát na vědomí, že Lyon během uplynulých tří let vykázal před zdaněním zisk 60 až 75 milionů eur, takže si nemyslím, že by byl nejvíce ohroženým klubem ve Francii," vysvětlil agent. "Všichni chceme to samé a budeme jednat," dodal Khiat.

Autor: Jiří Vojík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtět muzes ale na Dembeleho nemas....Radsi at prijde Edouard a Ntcham...

Reagovat
C-M@ster

Článek nikoho nezajímá, tak to sem hodím...

viz: https://twitter.com/VojtechGibis/status/1258982078873571329

9. května 1945 vstoupila sovětská vojska do osvobozené Prahy povstalci a Vlasovci.

Je mír. Maršál Koněv přesto rozhoduje o bombardování českého území. Chce německé zajatce, kteří utíkají k Američanům. Bomby padají dopoledne na 66 místech Česka. 1300 mrtvých, z toho stovky Čechů.

Na Mladou Boleslav za celou válku nespadla ani bomba. První mírový den tu sovětské bombardéry Pe-2 vysypaly 700 pum. Ulice byly plné prchajících Němců a slavících Čechů. Ti měli předměty vypadávající z letadel za letáky.

U školy si hrál hlouček dětí, dnes mají za plotem pomníček.

V Boleslavi zahynulo min. 500 lidí. Z toho 150 slavících Čechů.

Zničeno bylo 32 domů, částečně poškozeno 105 a lehce poškozeno 396.

U továrny (dnes VItana) v Byšici zemřelo 23 místních lidí. Další umírali v Hrotovicicích, Krucemburku, Ždírci nad Doubravou, Mělníku, Roudnici...

Desítky let po válce se tvrdilo, že nálety měli na svědomí Němci. O Koněvově nesmyslném sovětském útoku v době míru se nesmělo mluvit.

Loni v srpnu byly evakuovány tisíce lidí z Liberce. Stokilová letecká puma u hokejové arény je stále živým pozůstatkem náletů z 9. května...

Rozkaz k bombardování Česka v době míru vydal v 5 ráno maršál Koněv osobně.

Reagovat
C-M@ster

troll, no

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám fakt někdy problém poznat fejkového Ovčáčka od reálného

Reagovat
houdic

Me to zajímá

Reagovat
C-M@ster

Ty vždycky musíš oponovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele