6. DEN : KAMERUN NASTŘÍLEL PĚT BRANEK

29.01.2004, 21:56, aktualizováno 29.01.2004, 21:56
Aktuality
Dnes byly v Tunisku na programu dva zápasy skupiny C. V prvním utkání Kamerun - Zimbabwe padlo neuvěřitelných osm branek. Ve večerním zápase se pak v severoafrickém derby střetly reprezentace Alžírska a Egypta.

Po prvních zápasech ve skupině byl na tom nejlépe Egypt, když porazil Zimbabwe 2:1. Fotbalisté Zimbabwe tak museli nutně získat alespoň jeden bod, aby si uchovali alespoň teoretickou šanci na postup do vyřazovacích bojů. Kamerun a Alžírsko se v prvním zápase rozešli smírně, a tak případná výhra ve druhém zápase by jim mohla dát již velkou šanci na postup.



SKUPINA C

Kamerun - Zimbabwe 5:3 (3:1)

Branky: 31. Patrick Mboma, 39. Modeste Mbami, 45. Patrick Mboma, 65. Patrick Mboma, 67. Modeste Mbami - 8. Peter Ndlovu, 47. Peter Ndlovu (pen.), 89. Esrom Nyandoro
Žluté karty: 82. Bill Tchato - 56. Dumisani Mpofu
Červené karty: -
Kamerun: Idriss Carlos Kameni, Bill Tchato, Rigobert Song, Timothee Atouba, Jean-Joel Perrier Doumbe, Geremi Ndjitap (84. Daniel Ngom Kome), Eric Djemba Djemba, Jean Kaloun (75. Valery Mezague), Modeste Mbami, Samuel Eto'o, Patrick Mboma (70. Mohammadou Idrissou)
Zimbabwe: Energy Murambadoro, Dumisani Mpofu, Dazzy Kapenya, George Mbwando (70. Adam Ndlovu), Dixon Choto, Esrom Nyandoro, Charles Yohane, Wilfred Mugeyi, Tinashe Nengomasha, Joel Luphahla, Peter Ndlovu
Rozhodčí: Abubakar Sharaf (Cote d'Ivoire) - Dante Dramane (Mali), Tomusange Ali (Uganda)

Utkání mezi Kamerunem a Zimbabwe začalo překvapivě, když už v 8. minutě po přihrávce Mugeyiho, zařídil pro Zimbabwe vedení Peter Ndlovu. Kamerunci se však nenechali rozhodit a do konce prvního poločasu dokázali výsledek dokonale otočit. V 31. minutě nejprve vyrovnal Patrick Mboma a o osm minut později sám přihrál Mbamimu na vedoucí gól kamerunských lvů. V samém závěru pak přidal svůj druhý gól Mboma. Kamerun tak vedl už 3:1, ale hned na začátku druhé půle si malinko zkomplikoval situaci. To kamerunský kapitán Rigobert Song fauloval v pokutovém území a z následného pokutového kopu snížil opět Peter Ndlovu. Zimbabwe se tak snažilo o vyrovnání, aby si zachovalo naději na postup. Konec postupových nadějí pro Zimbabwe přinesla 65. minuta. Patrick Mboma dovršil svůj hattrick a celkem vsítil čtvrtý gól na turnaji. O dvě minuty později pak přidal pátou branku Kamerunu Mbami, když se krásně trefil z voleje. V 89. minutě pak jen snížil na konečných 5:3 Esrom Nyandoro. Zimbabwe tak druhou porážkou na turnaji přišlo o možnost postupu do čtvrtfinále. Kamerun se bude o postup bít v posledním utkání ve skupině s nevyzpytatelným Egyptem.


Patrick Mboma dovršil svůj hattrick.



Alžírsko - Egypt 2:1 (1:1)

Branky: 13. Mamar Mamouni, 87. Hocine Achiou - 26. Ahmed Belal
Žluté karty: 9. Antar Yahia, 22. Mamar Mamouni, 88. Hocine Achinou, 90. (+5) Nasredine Kraouche - 64. Ahmed Belal, 70. Tamer Abdelhamid
Červené karty: 59. Mamar Mamouni (2. ŽK - Alžírsko)
Alžírsko: Lounes Gaouaoui, Brahim Zafour, Salim Aribi, Karim Ziani (82. Fodil Hadjadj), Antar Yahia, Yazid Mansouri, Nasredine Kraouche, Djamel Belmadi (56. Hocine Achiou), Mamar Mamouni, Abdelmalek Cherrad, Mansour Boutabout (65. Moulay Haddou)
Egypt: Nader El Sayed, Tarek El Sayed, Bechir El Tabei, Abdelzaher El Saqqa (78. Hady Kashaba), Hani Said (84. Hazem Emam), Ahmed Fathi, Tamer Abdelhamid, Tarek Said, Ahmed Hassan (72. Mohamed Barakat), Ahmed Hossam, Ahmed Belal
Rozhodčí: Alain Hammer (Lucembursko) - Jean-Philippe (Francie), Liu Tiejun (Čína)

Hrdinou utkání se stal střídající Hocine Achiou, který v 87. minutě vstřelil nádherný gól po individuální akci. Postaral se tak o překvapivé vítězství Alžírska 2:1, které muselo od 59. minuty hrát v deseti mužích a bránit se tak nebezpečným Egypťanům. Oním vyloučeným byl Mamar Mamouni, který byl zároveň i autorem úvodní branky zápasu, kterou vsítil ve 13. minutě. Ve 26. minutě vyrovnával za Egypt Ahmed Belal. Alžírsko tak po dalším skvělém výsledku je velmi blízko postupu, protože v posledním zápase se střetne s reprezentací Zimbabwe, která je již bez šancí na postup. Za to Egypt bude mít velmi těžkou úlohu, když ve svém posledním vystoupení bude muset zdolat obhájce titulu z Kamerunu.


Mamar Mamouni (vlevo), střelec úvodní branky Alžírska. Zároveň však byl v 59. minutě vyloučen.



Průběžná tabulka skupiny C:
1. Kamerun2 1 - 1 - 0 6:4 4
2. Alžírsko2 1 - 1 - 0 3:2 4
3. Egypt2 1 - 0 - 1 3:3 3
4. Zimbabwe2 0 - 0 - 2 4:7 0


Zbývá odehrát:
3. 2. (14:00) : Kamerun - Egypt
3. 2. (14:00) : Alžírsko - Zimbabwe

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*exmafie

Kamerun sice dal pet golu,ale ten zápas mi pripomnel mladý léta,kdyz jsem hrál okresní prebor.S mícem si kluci rozumneli,ale jak melo dojít na nejakou akci .........skoda mluvit,není nad evropskej a jihoamerickej fotbal

Reagovat
HOST*sleepy

Jdi do ... Africkej fotbal je nejhezčí !!

Reagovat
HOST*exmafie

Nerek jsem,ze to s neumí s mícem,jen ty jejich akce byly hodne jednotvárný,je mozný,ze to bylo souperem,kdoví

Reagovat
HOST*kamerun

Nemachruj Kamerun je nejlepší tým na světě!!!!Těžko se hraje proti týmu kterej brání

Reagovat
smazaný uživatel

Je radost se dívat na ty hráče, co dokážou s míčem.

Reagovat
HOST*pavliiik

Co umi Africani s micem to se jentak nevidi!!!! Tos hral okresni prebor kde? Za Spartu?? ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele