1. Bundesliga má prvního odvolaného trenéra, v Augsburgu skončil Maaßen

09.10.2023, 22:37
Aktuality

Augsburgu se nepovedl start do nové sezony a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Ve funkci trenéra končí Enrico Maaßen, 39letý kouč je prvním odvolaným trenérem letošního ročníku 1. Bundesligy.

Maaßen tým vedl od loňského července a v sezoně 2022/2023 s ním obsadil patnáctou příčku tabulky. Na tomto místě je Augsburg rovněž nyní, ze sedmi duelů vydoloval pouhých pět bodů a naposledy doma nestačil na nováčka z Darmstadtu (1:2). Už před tímto duelem se v tisku začaly objevovat informace o ultimátu a odvolání v případě bodové ztráty, tyto zvěsti v pondělí večer nabraly reálné obrysy.

"Jsem pochopitelně zklamán, stále jsem přesvědčen, že bychom společnými silami dokázali vše otočit. FCA jsem každopádně vděčný, dostal jsem zde šanci pracovat v 1. Bundeslize a klubu do budoucnosti přeji jen to nejlepší," řekl na rozloučenou Maaßen, který s Augsburgem vyhrál jen dva z posledních devatenácti zápasů.

Augsburg prozatím obstaral dočasnou náhradu, první tým v nadcházejících dnech povede trenér juniorky Tobias Strobl.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Witcher

Čekal sem trenéra gladbachu

Reagovat
Werkrider

Já taky, jsem zvědavý jak dlouho tam vydrží. Přestavba, nový tréner, spousta změn, ale nějaké výsledky s tím musí jít ruka v ruce.

Nevíte jestli neměl Maaßen nějaké neshody s vedením? Nemám pocit, že by měl mít Augsburg ambice nebýt tam kde je.

Reagovat
Rudnevs

Tak poslednú dobu bol Ausgburg ozaj bez formy, navyše si to preniesli už zo záveru minulej sezóny. Nevravím, že majú ambície byť nejak extra vpredu, ale to ich večné 13./14. miesto tiež neni úplne zadarmo a na to, aby ho dosiahli, musia mať občas formu a keď vidia, že to s trénerom už nikam nevedie, občas ho vymeniť. Teraz tam zas príde niekto nový, vyhrá pár zápasov a zachránia sa v pohode.

Ten tím sám o sebe nie je až tak zlý, až sa čudujem, že predali na poslednú chvilku Berishu, lebo s nim by podľa mňa boli vyššie.

Reagovat
Martin9719

Myslím si, že daleko hůř na tom bude v tuhle chvíli Verner, SVW jede po reprepauze na BVB a asi se nedá čekat, že by tam měli oslnit. SVW má celkově i do dalších zápasů pro ně naprosto příšerný los a obávám se, že tohle nemůže Verner ustát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele