Serie A - souhrn 37. kola

20.05.2017, 19:55, aktualizováno 22.05.2017, 22:32
Komentáře a souhrny
Juventus si podle očekávání poradil s Crotone a zpečetil zisk dalšího mistrovského titulu. Inter překvapivě zdolal římské Lazio. AC Milán přehrál Bolognu, v přestřelkách uspěly AS Řím a Neapol, ze záchrany se po předposledním kole může radovat Janov...

Delfino Pescara - Città di Palermo 2:0

22.05.2017 20:45

Góly: 15. Robert Murić, 87. Alexandru Mitriţă

Palermo se v Pescaře vůbec neukázalo, duchem bylo prakticky celý zápas nepřítomné. Sicilský celek působil dojmem, jako by chtěl zahnat smutek ze sestupu laxní a příliš pasivní hrou, která nemohla fungovat. Za domácí se trefili Robert Murić a Alexandru Mitriţă.

Pescara byla od prvních momentů mnohem aktivnější a živější, jenže doplácela na přílišnou nepřesnost. Gaston Brugman zkusil přihrávkou oslovit střelce Alberta Cerriho, teré mu však scházelo několik kroků. Palermo kontrovalo střelami Gonzaleze a Diamantiho, jenže obě byly mířeny z velké vzdálenosti.

V jedenácté minutě se k hlavičce dostal Gianluca Caprari, která prodlužoval centr ještě za sebe. Tam stál nikým nehlídaný Alberto Cerri který si míč zpracoval a vypálil, jenže jeho střela skončila hodně nad brankou! Pescara byla jasně lepší a o chvíli později byla za svou aktivitu odměněna. Gianluca Caprari si pohrál se svým obráncem a nacentroval před bránu. Tam opět obránci nedostoupili Roberta Muriće a chorvatský útočník se trefil hlavou parádně!

Poté Pescaře moc nepomohl mladý obránce Zampano, který chyboval v rozehrávce a nahrál na Ilju Nestorovskiho. Ten byl nejspíš tak překvapený z nabízené šance, že pálil jen hodně slabě doprostřed brány! Dvakrát se do šance probíjel Alberto Cerri, z přímého volného kopu pa jen záda spoluhráče trefil Gianluca Caprari.

V závěru první půle se Andrea Rispoli dostal na pravé straně k míči a ocentroval do šestnáctky, kde však na poslední chvíli zasáhl Fornasier. Místo střelce Muriće vyběhl do druhé půle rumunský záložník Alexandru Mitriţă. Nadále totiž bylo aktivnější Palermo. Alessandro Diamanti přesným centrem našel hlavu Ivajla Čočeva, který však zamířil hodně mimo.

Po hodině hry přišel do vápna Pescary centr od Andrey Rispoliho, který našel na zadní tyči Ivajla Čočeva. Záložník hostí prudce hlavičkoval a brankář Fiorillo musel ukázat své reflexy, aby dokázal dostat míč pryč. Hostjícího brankáře Fulignatiho pak neprostřelil dnes hodně nepřesný Cerri, kterému na vápno nahrával Caprari. Cerri však pálil z dobré příležitosti hodně mimo!

Když už se utkání chýlilo ke konci, poslal do vápna Gaston Brugman centr z levé strany. Na něj si tři minuty před koncem naběhl za obranu Alexandru Mitriţă a přesnou ranou definitivně rozhodl - 2:0 pro domácí Delfíny.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Inter Milán 1:3

21.05.2017 20:45

Góly: 18. Keita Baldé (pen.) - 31. Marco Andreolli, 37. Wesley Hoedt (vl.), 73. Éder

Lazio Řím doma přivítalo Inter Milán a na první pohled byl favorit tohoto duelu jasný. Zatímco Lazio dominuje a sídlí na pohárových příčkách, Interu se hrubě nedaří a již osm zápasů nevyhrál. Dnes to ale zlomil, protože otočil vývoj utkání a díky trefám Andreolliho, Édera a pomoci Hoedta slaví tři body.

Osm zápasů bez výhry už značí pořádnou krizi Interu, jehož fanoušci doufají v brzký konec sezony a nové budování kádru s novým trenérem. Aktuální pozice týmu rozhodně není ničím veselým, ale přesto se dočasný trenér Vecchi pokusil o zázrak. Do boje proti Laziu vyslal Murilla, Andreolliho, Nagatoma, Gagliardiniho, Édera, Perišiće nebo Candrevu, zatímco domácí oponovali Albertem, Bigliou, Lulićem nebo Immobilem.

Hlavní roli si pro sebe ale ukradl Keita Baldé, a to v dobrém i špatném slova smyslu. Od začátku utkání táhl ofenzívu Lazia vpřed a dobře kombinoval s Cirem Immobilem. Inter se nemohl dostat k míči a přes silový střed Lazio se mu nedařilo kombinovat na své útočníky. Éder navíc nebyl moc podporován a na hrotu byl osamocen, o což se starali Hoedt, Wallace a de Vrij.

Po sedmnácti minutách se mírný tlak Lazia projevil i na skóre, neboť sudí Di Bello nařídil pokutový kop ve prospěch domácích! K jeho exekuci se postavil právě Keita Baldé a s přehledem peantlu proměnil. Brankář Handanović na dobře umístěnou střelu nedosáhl - 1:0.

Krátce poté se hostům navíc zranil stoper Murillo, který byl nahrazen Davidem Santonem. Po chvíli bojů o míč kolem středového kruhu se najednou Inter dostal přesnou nahrávkou do slibné šance. Rohový kop poslal balon k Perišićovi, který prodloužil za sebe. Tam se ocitl volný a nepokrytý Marco Andreolli, který měl zblízka velmi snadnou úlohu. Brankář Vargić nestihl reagovat a kapituloval.

Aby se náhodou Lazio neodhodlalo k ofenzivnímu nástupu, Inter jen o šest později otočil vývoj zápasu! Dnes nebyl výrazně lepším týmem, ale využíval svých šancí na maximum. Brožovič posílal z hranice šestnáctky přízemní balón přímo do vápna, kde se jej snažil před Vargićem odklidit do bezpečí stoper Wesley Hoedt. Naneštěstí pro domácí si ale balon srazil do vlastní brány!

Těsně před odchodem obou celků do kabin se neprosadilo duo Anderson - Keita, protože druhému jmenovanému byl máván a pískán ofsajd. Nástup do druhé půle zaznamenal několik zákroků za hranou, po nichž následovala žlutá varování. Poté, co Hoedt fauloval Édera, se zkušený střelec sám postavil k volnému přímému kopu. Ten však poslal přes zeď těsně vedle tyče!

Srovnat mohl kanonýr Ciro Immobile. Mladý Ital obdržel přihrávku na hranici šestnáctky, udělal pár kroků s balónem a následně tvrdou střelou poslal balon jen do břevna! O pár minut později se do vápna Interu prohnal Keita Baldé, který se dle názoru sudího rozhodl simulovat pád. A to se Di Bellovi nelíbilo, takže Keitovi udělil druhou žlutou kartu a musel jej vyloučit!

Svou přesilovku Inter ihned využil. Nejprve se po chybě Andersona pokusil prostřelit Vargiće pohotový Éder, který však minul tyč. Patnáct minut před koncem utkání se v pokutovém území do míče opřel Perišić, jehož ránu odrazila domácí obrana jen k nohám Édera. Někdejší hráč Sampdorie Janov si poradil a doklpel míč do brány - 3:1.

To byla samozřejmě pro Lazio už neřešitelná situace,která se mu navíc ještě zkomplikovala. Senad Lulić špatně načasoval skluz a fauloval mladíka Gagliardiniho. Protože už jednu kartu měl, také on skončil v utkání příliš brzo a dvanáct minut čekalo Lazio dvojnásobné početní oslabení. V něm už ale Inter neudeřil.

Více informací k zápasu

Juventus FC - FC Crotone 3:0

21.05.2017 15:00

Góly: 13. Mario Mandžukić, 39. Paulo Dybala, 83. Alex Sandro

Jedno kolo před koncem a Turín je na spadnutí. Oslavy v pořadí již šestého titulu v pořadí jsou naprosto na místě a mohou být spuštěny. Domácí Juventus totiž dnes jasně porazil Crotone a na čele ho už nikdo nedožene.

Juventus cílil na Scudetto s pořadovým číslem šest a stačilo mu k tomu jediné - vyhrát dnes nad Crotone. Mohl by si dovolit i ten luxu nechat vše až do posledního kola, ale vzhledem k zaplněnému Juventus Stadium chtěl oslavovat doma. Trenér Allegri nechtěl ponechat náhodě vůbec nic a do hry vypustil od prvních minut hráče jako Buffon, Bonucci, Sandro, Pjanić, Dybala nebo Mandžukić s Higuaínem.

Crotone má výtečnou formu a v jeho podání se z utkání také stala precizní záležitost, protože nováčkovi ligy šlo o záchranu. Do hry se dostali Rosi, Rohdén, Ferrari, Tonev, Falcinelli nebo Crisetig s Barberisem. Hodně práce očekával také brankář Alex Cordaz, který je emblémem posledních dobrých výkonů Crotone.

Prvních deset minut se Juventus v podstatě jen rozehříval. Ve dvanácté minutě už ale udeřil, protože Juan Cuadrado utekl s míčem a krásným pasem hledal ve vápně Gonzala Higuaína. Ten sice na balon nedosáhl, ale na zadní tyči dostihl balon čerstvý oslavenec Mario Mandžukić! I přes stínícího obránce dokázal dostat balon do sítě a slavil.

Crotone sice hodně chtělo vstřelit gól nebo si vytvořit alespoň solidní šanci na zdramatizování, ale Juventus mu dobrou obranou nedovoloval pomýšlet na body. Mnoha akcí jsme se ale v první půli nedočkali. Po třiceti minutách pomalejšího tempa vykouzlil Paulo Dybala krásný pas na Gonzala Higuaína, jenže toho pokryl urostlý stoper Gian Marco Ferrari. Crotone muselo neplánovaně střídat, když se po srážce s Higuaínem musel odporoučet Rosi.

A nebylo to jediná bolístka v prvním poločase, protože pět minut před jeho skončením se Juventus prosadil ještě jednou. Standardní situaci si vzal na starosti Paulo Dybala a krásnou ranou zakroutil balon přesně k tyči. Brankář Cordaz neměl šanci zakročit a argentinský střelec si připsal další výjimečnou trefu - 2:0.

Juventus nehodlal ponechat nic náhodě a již ke konci prvního poločasu mnozí jeho fandové nepokrytě slavili. Ještě větší radost se jim pokoušel udělat Gonzalo Higuaín, který se v samém závěru dostal k hlavičce, byť dosti nepřesné. Krátce po změně stran se k velkému sprintu nadechl Brazilec Alex Sandro, jenže jeho průnik postrádal kvalitní zakončení.

Při chuti byl také chorvatský kanonýr Mario Mandžukić, který se dostal k hodně povedené ráně, jenže jeho projektil mířil těsně nad břevno brány, kterou statečně hájil Alex Cordaz. Pak vstřelil gól také Paulo Dybala, ale ten se pro změnu nacházel v metrovém ofsajdu. V kádru hostí se přichystal do hry žolík Simeon Nwankwo, který se ihned po svém nástupu dral do šance, ale nakonec těsně netrefil.

Juventus samozřejmě nikam nepospíchal a s vědomím, že vede o dvě branky, zvolil trochu volnější tempo. Aby bylo jasné, že Juventus už má v plánu spíše šetřit hráče a užívat si vítěznou atmosféru, do hry se dostal také stoper Andrea Barzagli, který vystřídal uhoněného Juana Cuadrada. Další trefu mohl přidat Miralem Pjanić, ke kterému se odrazil míč ve vápně. Padající záložník ale nedokázal přesně zamířit.

Juventus pomalu spěl do vytyčeného cíle, kterým bylo šesté Scudetto v pořadí. A nutno říct, že až na pár posledních klopýtnutí ligu opět ovládl. Definitivní radost na stadionu v Turíně rozpoutala třetí branka Juventusu, kterou obstaral Alex Sandro. Jeho zakončení centru od Dybaly sice nejprve vypadalo, že jej Cordaz vyrazil ještě před čárou, ale branková technologie dává za pravdu sudímu - 3:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 1:1

21.05.2017 15:00

Góly: 5. Cyril Théréau - 64. Luis Muriel (pen.)

Sampdoria si jen rozdělila body s Udinese. To sice lépe začalo díky brance Cyrila Théréaua, jenže samo se na začátku druhé půle ochudilo, když se hloupě nechal vyloučit De Paul. V hodně emotivní druhé půli pak z penalty srovnal na konečných 1:1 Luis Muriel, který byl později rovněž vyloučen.

Sampdoria jela do Udinese s touhou vyhrát a před závěrečným kolem si pojistit střed tabulky. Udinese ale mělo stejné plány. V jeho dresu se na hrací plochu dostali hráči jako Scuffet, Danilo, Felipe, De Paul, Balić nebo Jankto, zatímco dostatek prostoru vyžadovala také útočná spolupráce Théréaua se Zapatou. Sampdoria vyslala na hřiště Djuričiće, Škriniara, Salu, Praeta, Schicka nebo Muriela s Torreirou.

A Udinese začalo pěkně zostra. Už v páté minutě Duván Zapata předvedl perfektní individuální akci po levém křídle, pak předložil balon Cyrilu Théréauovi a ten dopravil z úhlu balon přesně do sítě! Obránci Dorie se na sebe marně dívali a vyčítali si chybu ve svých řadách.

Dnes to byl také střet dvou mladých a nadějných Čechů. Na straně domácích začal od úvodu záložník Jakub Jankto a jeho strana byla na začátku mnohem šťastnější. Patrik Schick, který dnes dostal přednost před veteránem Fabiem Quagliarellou, se hodně snažil svou technikou i rychlostí bojovat o srovnání, ale obránci Zeber si na něj dávali dobrý pozor. Po pětadvaceti minutách se ke střele z větší vzdálenosti dostal Jakub Jankto, jenže balon se stáčel těsně vedle tyče!

Střelba šla i Schickovi, který pořádně protáhl mladíka Scuffeta v bráně Udinese. Italský brankář byl u tyče včas a dokázal jeho ránu vyrazit! Pak se na dlouhou nahrávku marně natahoval domácí ofenzivní talent Rodrigo De Paul. Nepříliš rychlý či atraktivní první poločas zakončil ostrý střet Zapaty se Škriniarem.

Hned na začátku druhého poločasu si Udinese zkomplikovalo cestu za výhrou, protože Rodrigo De Paul prohrál osobní souboj a svou frustraci z toho si vybil šlapákem. Nemohl se tedy divit, že jej sudí bez milosti ihned vyloučil. Zebry tak čekala napínavá druhá půle v oslabení. Aby toho nebylo pro domácí málo, tak nevýrazného Djuričiće nahradil deset minut po změně stran Bruno Fernandes, který měl jednoznačné pokyny.

A jeho mise začala nabírat na obrysel velmi záhy. Po hodině hry totiž dle sudího Pinzaniho dosšlo ve vápně k faulu a sudí tedy nařídil penaltu. K ní se postavil zkušený střelec Luis Muriel a jednoduše proměnil - 1:1.

To ale rozhodně nebylo všechno, protože Muriel provokoval domácí diváky už oslavou branky a to se domácím hráčům moc nelíbilo. Dokonce se strhla mela ne nepodobná těm hokejovým. Sudímu došlo, že se vzrůstajícími emocemi musí něco dělat a vyloučil právě Muriela s domácím Danilem! Po této emotivní vložce se tempo i emoce uklidnily a byl zase prostor na fotbal.

Ani s remízou proti oslabenému soupeři se Doria nechtěla smířit apodle mínění trenéra Giampaola s tím měl něco udělat Karol Linetty. Horko ale bylo na druhé straně, protože k ráně se dostal Jakub Jankto a do střely mu musel skočit obránce Silvestre. S cílem konečně strhnout vedení na stranu Dorie přišel na hřiště ještě Ante Budimir, ale ani jeho účast nebyla moc znát.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Atalanta Bergamo 0:1

21.05.2017 15:00

Góly: 13. Alejandro Gómez

Atalanta Bergamo dál živí naději na konečné čtvrté místo, a to minimálně do nedělního večera. Dnes za to mohla děkovat svému obvyklému esu, Alejandru Gómezovi, který se jako jediný hráč zapsal do střeleckých statistik. Empoli tak naopak nemá jistou záchranu.

Empoli musí na svůj verdikt počkat až do závěrečného kola. Na domácí půdě chtělo dávno rozhodnout, i proto trenér Martusciello nasadil co možná nejsilnější sestavu. V ní nechyběli Skorupski, Laurini, Costa, Krunić, Croce, Maccarone, El Kaddouri či Pucciarelli. Hosté spoléhali na klasické pilíře jako Tolói, Caldara, Conti, Kessié, Spinazzola, Petagna, Kurtić nebo Gómez.

Domácí se v prvních chvílích snažili udržet míč na kopačkách a nepustit Atalantu k její oblíbené hře na protiútoky, kterou La Dea zvládají perfektně. Dařilo se jim to ale jen do 13. minuty. V ní si po přihrávce od Freulera Alejandro Gómez navedl míč k hranici pokutového území a přesnou střelou doprostřed branky překonal Skorupského - 1:0 pro Atalantu.

Tím padla taktika domácích a museli se pustit do útočení. Pro bránu mladíka Golliniho byl hodně nebezpečný ofenzivní štírek Omar El Kaddouri, který se několikrát pokoušel vypálit. O pár chvil později musel Skorupski opět zasahovat, protože na centr od Spinazzoly si naskočil Andrea Petagna a nebezepečně hlavičkoval. Po třiceti minutách se zranil Marcel Büchel a na plac musel mladík Assane Dioussé.

Jinak ale první půle zůstala výrazně za očekáváním, a to z obou stran. Dnes se Atalantě nedařilo dostat se k její typické hře na kontry, Empoli se velmi svědomitě bránilo. Domácí po změně stran výraznějši napadali, ale museli si dávat pozor na vlastní chyby. Jedna taková přihrála míč Gómezovi. Ten nahrávkou vybídl Kurtiće, avšak jeho dobré zakončení vytěsnil Skorupski mimo bránu!

Andreu Petagnu obránci Empoli velmi dobře střežili a podobně jako Gómez byl zdvojován, takže mu zbývalo zakončovat střelecky a z větší vzdálenosti. To se mu málem povedlo po hodině hry, jenže pálil těsně vedle. Následně mohli domácí hráči slavit vyrovnávací branku po zakončení Omara El Kaddouriho, jenže jeho ránu zastavil na brankové čáře obránce Masiello!

Veterán Massimo Maccarone dostal trošku prostoru k postupu na bránu, jenže vystřelit už nestihl, neb jej zablokovala hostující obrana. Maccarone si o chvíli později zpracoval také vysoký balon El Kaddouriho, ale opět byl při zakončení tísněn. Šest minut před koncem střídající Alberto Paloschi utíkal po straně a všiml si před bránou volného Contiho, který však sám před brankářem žalostně selhal!

Obránce Pasqual se snažil zapsat mezi úspěšné střelce dnešního utkání v Toskánsku, ale jeho táhlá rána brankáře Golliniho nepřekvapila. V samém závěru a třetí minutě nastavení ještě Kurtić prostřelil špatně postavenou zeď po standardní situaci a míč se dostal k hbitému Paloschimu. Ten však v obrovské šanci selhal a Skorupski jej vychytal!

Více informací k zápasu

Janov CFC - Turín FC 2:1

21.05.2017 15:00

Góly: 32. Luca Rigoni, 54. Giovanni Simeone - 89. Adem Ljajić

Grifové to dokázali! V předposledním kole se nakonec zachránili, protože dnes odpoledne před vlastními fanoušky porazili favorizovaný Turín. Góly se o to postarali Luca Rigoni a Giovanni Simeone, na něž reagoval až minutu před koncem Adem Ljajić.

Před domácím Janovem stála obrovská výzva. Jak zmínil trenér Ivan Jurić před začátkem zápasu, byl to nejdůležitější duel sezony. Grifové totiž museli vyhrát, aby se před domácím publikem zachránili v lize a neotáčeli se na výsledky ostatních. Jurić poslal na hřiště obvyklé bojovníky jako Burdissa, Gentilettiho, Velosa, Laxalta, Rigoniho, Palladino nebo Simeoneho.

Hostům v podstatě o nic nešlo a chtěli jen v klidu dohrát sezonu. Jen Andrea Belotti ještě po očku sledoval tabulku kanonýrů, protože se nechtěl smířit se současným třetím místem. Kromě něj se na stadionu Marassi představili Acquah, Baselli, Hart, Moretti, Avelar, Iturbe, Ljajić nebo Boyé. Rozhodně to ale nebylo nic příjemného pro oči, spíše v podání obou týmů boj o míč. Ten navíc přivodil zranění záložníkovi Basellimu, který musel už v 18. minutě střídat.

Oba týmy střídavě kombinovaly ve středu hřiště a šancí jsme neviděli mnoho. Po třiceti minutách ale propukla v Janově obrovská radost. Záložník Miguel Veloso rozehrál z pravé strany, míč poslal na hranici malého vápna a tam si jej našel Luca Rigoni! Na jeho zakončení neměl brankář Hart přes ospalou obranu nárok - 1:0.

Turínští Býci zůstávali především v útočné fázi hodně za očekáváním a jejich kombinace postrádaly přesnost i nápady. Neuspěly ani nákopy na vysokého Andreu Belottiho, který zůstal osamocen a bez podpory ostatních spoluhráčů. S míčem si dnes netykal ani srbský útočník Adem Ljajić, jinak centrum nápadů.

Po změně stran se navíc Janov dokázal dostat do trháku. Mohla za to rychlá akce, kterou pokračoval Darko Lazović svým průnikem do vápna ze strany. Přízemním centrem hledal Simeoneho před brankářem Hartem a ten se dopustil chyby. Míč mu totiž vypadl z rukavic přímo před Simeoneho, který se rychle otočil a míč poslal do sítě - 2:0 pro domácí Janov a stadion bouřil.

A opět se oba tábory na nějakou dobu uchýlily do zákopové války o míč, bez šancí a střel. Viděli jsme několik zranění a každou chvíli skončil někdo na zemi po nešetrném zákroku soupeře. Zajímavý byl ještě centr Danila Avelara z rohového kopu, který Lamanna pod tlakem musel vyboxovat mimo. A právě ke konci utkání, když už Grifové slavili výhru i záchranu, se Býci najednou prosadili.

Alespoň čestný úspěch zaznamenal Adem Ljajić. Dnešní program ukázal několik branek z přímých volných kopů a jeden do sbírky si připsal i srbský cestovatel. Po faulu Ntchama se právě Ljajić postavil ke standardní situaci a míč zatočil mimo dosah brankáře Lamanny. Na remízový bod už ale bylo příliš pozdě a domácí tak mohli odstartovat oslavy záchrany.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Cagliari Calcio 6:2

21.05.2017 15:00

Góly: 7. Francesco Magnanelli, 12. Domenico Berardi, 13. Matteo Politano, 34. Stefano Sensi, 56. Pietro Iemmello (pen.), 90. Alessandro Matri - 25. Marco Sau, 60. Artur Ioniţă

Sassuolo bude na dnešní odpoledne ještě hodně dlouho vzpomínat, zatímco hostující Cagliari by na tuto noční můru chtělo co nejrychleji zapomenout. OD místních Neroverdi totiž dostalo šest branek a po zásluze odjíždí na Sardinii jako spráskaný pes.

Sassuolo se chtělo se sezonou a domácím prostředím rozloučit stylově a povedlo se mu to možná lépe, než by trenér Di Francesco doufal. O výsledek se podělili Magnanelli, Berardi, Politano, Sensi, Iemmello i Matri a Sassuolo je nyní na 11. místě. Cagliari dnes skórovalo dvakrát, díky trefám Saua a Ioniţy, ale těžko z toho bude mít radost. Po výsledku utkání se nachází na 13. místě.

Ale vezměme ten gólostroj od začátku. Už v sedmé minutě se po tlaku dostalo Sassuolo do vedení, když kopalo rohový kop. Balon přímo od praporku zamířil na nohu Francesca Magnanelliho, který z první pálil po zemi k tyči a trefil se přesně - 1:0 pro Neroverdi.

O pouhých pět minut později vyrobil obrovskou hrubku brankář hostí Rafael. Míč mě u svých kopaček, ale dlouho se rozmýšlel, komu jej pošle. Když se k němu začali soupeři stahovat, práskl balonem kamsi před sebe, jenže tím mužem, který balon sebral, byl Domenico Berardi. Mladý talent ihned poslal balon do sítě a sledoval potupný výraz Rafaelův.

A aby se Cagliari nestačilo vzpamatovat, rovnou o minutu později se přidal další gól. Mladý záložník Stefano Sensi ukázal skvělý přehled na hřišti, když nahrál do běhu Matteu Politanovi. Někdejší křídelník z řad AS Řím si postrčil míč do středu a nekompromisní ranou propálil ve před sebou! Psala se teprve 13. minuta a Cagliari už bylo na odpis.

Hosté přesto nesložili zbraně a například hlavička Marca Borriella z vápna měla gólové parametry. Za zvýšený tlak bylo Cagliari odměněno, když Mauricio Isla našel krásným pasem Marca Saua a ten hlavou překonal brankáře Andreu Consigliho - 3:1.

Sassuolo ale nehodlalo sledovat, jak hosté otáčejí výsledek utkání ve svůj prospěch. Na hraně vápna sudí Nasca pískal faul, k míči se postavil Stefano Sensi a z úhlu možná trochu překvapivě prostřelil brankáře Rafaela, který už začínal mít fotbalu dost - 4:1.

Druhý poločas také nabídl několik zajímavých šancí. Nejprve hostující obránce Fabio Pisacane napálil z první břevno! Na opačné straně se po další standardní situaci domácí dožadovali odpískání ruky Marca Borriella, na což sudí kývl. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Pietro Iemmello, který se nemýlil a připsal si pátou branku dnešního utkání na své konto.

Ani Cagliari ale ještě neřeklo "dost". Cagliari vybojovalo volný přímý kop. Centr z něj našel přímo hlavičku Artur Ioniţy, který se nemýlil a snížil. Rozdíl byl ale pořád dost strašidelný. A v 90. minutě to nebylo lepší, protože střídající veterán Alessandro Matri stál na správném místě, aby sám před bránou zakončil rychlou akci domácích. Obrana soupeře naprosto rozebrána, šestý gól na světě.

Více informací k zápasu

AC Milán - Bologna FC 3:0

21.05.2017 15:00

Góly: 69. Gerard Deulofeu, 73. Keisuke Honda, 90+1. Gianluca Lapadula

V jedné části Milána se opět vrací k fotbalu radost a nadšení. Nejenže se AC daří pracovat na zajímavých posilách, ale především si dnešní výhrou nad Boloňou zajistilo předkolo Evropské ligy. Milánská značka se po trefách Deulofeua, Hondy a Lapaduly opět vrací do Evropy.

Trenér Vincenzo Montella zvolil jinou taktiku, než se kterou do AC přicházel. Ve formaci 3-5-2 jsme našli Gómeze, Romagnoliho, Vangioniho nebo Pašaliće, místo zbylo i na Lapadulu s Bertolacciho nebo Baccu. Bologna kontrovala útočníkem Destrem, Krejčím, Di Francescem, Mirantem, Donsahem nebo Torosidisem s Helanderem.

Už ve druhé minutě se alespoň na chvíli mohlo San Siro začít radovat, neboť Gianluca Lapadula dostal míč do sítě. Naneštěstí pro AC to však bylo až po odpískání ofsajdu. AC poměrně často pálilo, ať už se jednalo o nepřesné pokusy Pašaliće, Paletty nebo Montoliva. Ve třinácté minutě se do šance dostal opět Lapadula, který po Baccově přiklepnutí stál před Mirantem sám. Mirante se sice hnul na opačnou stranu, ale Lapadula pálil vedle!

První půle se AC moc nedařila po stránce kombinační a často akce AC končily vinou nepřesnosti ve finální fázi. Takto třeba Lapadula dobíhal dlouhý míč, takže Mirante u něj byl dřív. První půli uzavřel poměrně nepřesnou střelou Mbaye, který brankáře Donnarummu nevystrašil. Nevýrazného Bertolacciho po změně stran vystřídal Matias Fernández a byla to dobrá volba.

Fernandez vnesl do hry kreativitu, která záložní řadě AC dosud chyběla. Ani Carlos Bacca dnes nemohl být moc spokojený, navíc jej už po hodině střídal Keisuke Honda. Následně aktivní Lapadula pádil sám na Miranteho a dokázal ho dokonce prostřelit, ale ukázalo se, že stál v ofsajdu, když přebíral nahrávku. Gól sice neplatil, ale o pouhé tři minuty později to už Rossoneri vyšlo.

Španělský mladík Gerard Deulofeu celou akci zpoza vápna rozjel a nabíhal si po straně do vápna. Tam jej krásným obloučkem našel Matias Fernandez a Deulofeu už si poradil se zbytkem. Miranteho i přes jeho snahu prostřelil a mohl slavit - 1:0.

AC kulo železo, dokud bylo žhavé, takže o pouhé čtyři minuty později vstřelilo další branku. Náskok milánského celku navýšil Keisuke Honda. A to hodně hezkým způsobem, protože Gastaldello fauloval a sudí Giacomelli pískal standardní situaci. Ze třiceti metrů vypálil Honda ukázkově k tyči a ačkoli se Mirante hodně natahoval, nakonec ani to nestačilo.

S další akcí přispěchal mladík Pašalić, jenže jeho zakončení bylo zablokováno na poslední chvíli. Ani to ale nebylo všechno, i když by si to asi Bologna přála. Rychlou akci měl na svědomí především dobře nabíhající Matias Fernandez, který proběhl s míčem do vápna a naservíroval jej Gianlucovi Lapadulovi. Ten si zblízka poradil a Antonio Mirante byl bezbranný - 3:0.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina 4:1

20.05.2017 20:45

Góly: 8. Kalidou Koulibaly, 36. Lorenzo Insigne, 57. Dries Mertens, 64. Dries Mertens - 60. Josip Iličić

Neapol bez větších potíží přehrála Fiorentinu, která zejména v obraně naprosto propadla. Dvě branky jí dal Dries Mertens a po jedné Lorenzo Insigne s obráncem Koulibalym. Ani trefa Iličiće mnoho neznamenala.

Neapol na dálku soutěží s AS Řím o druhé místo a dnes chtěla reagovat na výhru Římanů stejným způsobem. Fiorentina se musela bát především její touhy vyhrát, kreativity a ofenzivní síly. Ta byla patrná i ze základní sestavy, protože trenér Sarri vyslal na hřiště trio Callejón, Insigne a Mertens, navíc se do základní sestavy postavili také slovenský kapitán Marek Hamšík s polským talentem Zielińskim.

Fiorentina pomalu končí ligovou sezonu bez vzrušení, protože na poháry se jí opět nepovedlo dosáhnout. Větší naděje s dost možná novým trenérem tak fanoušci upínají na letní přestupové období. Dnes ale chtěli vyloupit San Paolo a trenér Sousa k tomu využil schopností Tomoviće, Gonzala, Badelje, Cristofóra, Bernardeschiho nebo Iličiće s Kalinićem.

Od prvních minut ale Neapol jasně ukazovala, kdo že bude kontrolovat hru a udávat její tempo. Lorenzo Insigne ještě nebyl po své akci úspěšný, ale z rohového kopu už se Neapol prosadila. Už v osmé minutě hlavičkoval pas od rohového praporku Marek Hamšík do Tatarusanua, který však míč vyrazil jen ke Kalidouovi Koulibalymu - 1:0 pro Partenopei.

O chvíli později se do skvělé šance dostal rychlík Dries Mertens, který pelášil z dohledu stíhajících obránců Violy, jenže brankář Tatarusanu jej dostal svým vyběhnutím trochu z úhlu. Belgický útočník tak už pálil vedle. Po pětadvaceti minutách se Dries Mertens dostal do další šance, tentokrát však volil střelu. I s pomocí teče se mohl málem radovat z branky, jenže místo rumunského brankáře zasáhla spojnice!

Zas tak moc to Neapoli vadit nemuselo, protože proti nevýrazné Fiorentině na poli dominovala. A brzy se dočkala další trefy, neboť deset minut před koncem první půle obrana Violy zapomněla na volného Lorenza Insigneho, který si míč v klidu zpracoval a poslal jej k tyči - 2:0 pro Sarriho jedenáctku.

A tím vlastně končil první poločas, protože do jeho konce už domácí dokázali udržet míč na svých kopačkách a soupeře z Toskánska nepustili k ničemu výraznému. Do druhé půle chtěla Viola vyrazit mnohem aktivněji a málem se to povedlo Federicu Bernardeschimu, který se hnal do vápna za dlouhým míčem, leč jeho zakončení v pohodě kryl zkušený Pepe Reina.

Aby Viola podpořila svůj nárok na body, vyslal trenér Paulo Sousa do hry mladému štírka Tella, jemuž uvolnil místo nevýrazný Cristofóro. Ani Tello ale nebyl zrovna terno a Neapol ho do rozběhu nijak nepouštěla. Naopak hosté znovu chybovali v rozehrávce a darovali Neapoli další branku. Brankář Tatarusanu po rohovém kopu neudržel míč pod svojí kontrolou a z otočky dorážející Dries Mertens se nemýlil - 3:0.

Nevzdali se samozřejmě ani hosté, kteří chtěli za každou cenu s výsledkem něco udělat. Po hodině hry to vyšlo Josipu Iličićovi, který dostal míč do běhu. Na hraně vápna se zbavil jednoho obránce a přes druhého poslal balon přesně k tyči - 3:1 a Viola dostala naději.

Neapol ale žádné další překvapení nebo snad zdramatizování dovolit nechtěla a ihned po inkasované brance se znovu vrhla do útočení. Slovenský kapitán Marek Hamšík táhl postupný útok Neapole a rozhodl se pro přízemní ránu. Tu sice ještě Rumun v hostující brance vykryl, jenže balon vyrazil jen k nohám dobíhajícího Driese Mertense - 4:1 pro domácí mužstvo.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AS Řím 3:5

20.05.2017 18:00

Góly: 15. Lucas Castro, 37. Roberto Inglese, 86. Roberto Inglese - 28. Stephan El Shaarawy, 42. Mohamed Salah, 58. Stephan El Shaarawy, 76. Mohamed Salah, 83. Edin Džeko

Římané nezačali ve Veroně příliš šťastně, ale především ve druhé půli chytili druhý dech. Díky El Shaarawymu se Salahem, kteří dali dohromady 4 branky, si Vlci poradili s Chievem 5:3.

AS bojuje primárně o druhou příčku a dvě kola před koncem má vše ve svých rukou. Dnes začínalo jako první tým víkendového programu svůj boj na půdě Chieva a muselo vyhrát, pokud nechtělo spoléhat na prohru Neapole. Trenér Luciano Spalletti dnes mohl počítat s Džekem i Strootmanem a oba nasadil. Jinak dostali prostor Salah, Paredes, De Rossi, Rüdiger nebo Emerson.

Chievu už v podstatě o nic nejde, předsezónní plány byly naplněny, tým zachráněn a může v klidu dohrávat ligový kalendář. Hráči pomalu přemýšlí o dovolených, ale dnes chtěli ještě potrápit návštěvu z Věčného města. O to se měli starat Bastien, Depaoli, Gobbi, Cesar, Birsa, Inglese nebo Castro.

Chievo od prvních minut hrálo hodně důrazně, ale dopouštělo se rovněž několika chyb vzadu. Centr De Rossiho propadl po práci El Shaarawyho až na Džeka, před nímž těsně ukopl míč Gamberini. V osmé minutě rozjel Mohamed Salah zdánlivě kostrbatou akci, jenže pak si narazil míč s Džekem, který mu patou vrátil. Salahovi se podařilo vypálit na zadní tyč a jen brilantní zákrok Stefana Sorrentina zachránil domácí mužstvo.

Jinak ale tempo utkání příliš vysoké nebylo. Chievo čekalo, s čím zkušenější soupeř přijde, AS zase v poklidu kombinovalo ve středu hřiště. Po patnácti minutách si tenhle přístup vybral svou daň. Dlouhý pas na hrot totiž Inglese sklepl míč vedle sebe a Lucas Castro napálil balon mimo dosah hostujícího brankáře! Obránci Vlků nechali soupeře naprosto nepokrytého.

AS se nemohlo dostat do tempa a brankář Szczesny málem podruhé kapituloval! Radovanović totiž pálil hodně zajímavě a nakonec minul tyč jen o pár centimetrů! Hra AS postrádala nápad, kombinace hostí byla enormně pomalá a nikdo z hráčů se vlastně nenabízel.

Až po sedmadvacáté minutě se AS povedl kontr. Dlouhý nákop Sorrentina hlavou vrátil za obránce Fazio. Džeko sice stál v ofsajdu, s čímž domácí obránci počítali, ale nezapojil se do hry. Naopak za míčem vyběhl dosud nejaktivnější hráč AS, Stephan El Shaarawy. Ten si pokryl míč i přes vracející se obránce a střelou do prázdné brány srovnal!

Dnes to ale nebylo AS, které sehrálo výtečné utkání s Juventusem. Další obrovskou chybu při pomalu se vracející obraně potrestal Roberto Inglese, který si naskočil na skvělý centr Birsy a hlavou překonal Szczesnyho! A to byli ve vápně připravení a zcela nepokrytí ještě dva jeho spoluhráči - 2:1 pro Chievo.

Hráči hostí vypadali, že už mají sbaleno na dovolenou a jsou na cestě do letadla. Srovnat mohl Salah, který hlavičkoval po práci Edina Džeka. To se mu nepovedlo, tak zkusil disciplínu, která je mu bližší. Po krásné nahrávce od Strootmana unikal po straně, dostal se před vápno a s pomocí Gobbiho teče překonal překvapeného Sorrentina - 2:2.

Do druhé půle už v dresu domácích nenastoupil Lucas Castro, místo kterého se do útoku postavil veterán Sergio Pellissier. Po standardní situaci od Paredese se centr snášel na zadní tyč, kde figuroval Daniele De Rossi. Chievo je jeho oblíbeným soupeřem, ale zkušený záložník nedokázal dostat balon do sítě. Druhé střídání musel trenér Maran provést po zranění Gamberiniho, jehož místo zaujal Frey.

Právě tehdy se ale Vlkům povedla nenápadná akce. Kevin Strootman parádně vysunul Stephana El Shaarawyho, mladý Ital vybíhal na hraně ofsajdu a skvěle si míč zpracoval. Pak se mu povedlo poslat balon na zadní tyč, čímž překonal vyběhnuvšího Sorrentina - 3:2 pro AS.

Brankář Sorrentino musel zasahovat poté, co se do centru Rüdigera položil Edin Džeko. Zkušený kanonýr aktuálně vede tabulku střelců a dnes chtěl hodně přidat další branky, ale jeho zakončení Sorrentino vyrazil. Na opačné straně měl brankář Szczesny štěstí, že se Depaoli nedostal k centru Gobbiho v ideální chvíli. I Džeko se dostal do šance, jenže radost mu zkazil parádní zákrok Sorrentina.

Dnešní utkání ve prospěch AS rozhodli dva hráči s egyptskými kořeny. Po dvou brankách El Shaarawyho se k míči za vápnem dostal Mohamed Salah, kterému nahrával Edin Džeko. Rychlík v dresu AS si míč zpracoval a přesnou placírkou překonal brankáře Sorrentina!

Osm minut před koncem se dočkal i Edin Džeko. Kombinaci AS završila Nainggolanova nahrávka na Džeka, který si míč zpracoval a nechytatelnou ránou jej poslal k tyči! Brankář Sorrentino k ní nedoplachtil včas - 5:2. Ani to ale nebylo vše. V době, kdy už byl na hřišti i Totti, se Roberto Inglese ukázkově uvolnil po rohovém kopu a obrana jeho pohyb nezaregistrovala - 5:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC37284575:2688
2.AS Řím37273787:3684
3.SSC Neapol37258490:3783
4.SS Lazio37217973:4870
5.Atalanta Bergamo37209861:4169
6.AC Milán371891056:4363
7.Inter Milán371851467:4759
8.ACF Fiorentina3716111061:5559
9.Turín FC3712141166:6350
10.UC Sampdoria3712121347:5148
11.US Sassuolo371371755:5846
12.Udinese Calcio371291645:5145
13.Cagliari Calcio371351953:7544
14.Chievo Verona371271843:6043
15.Bologna FC371181839:5641
16.Janov CFC37991936:6136
17.Empoli FC37882128:5932
18.FC Crotone37872231:5731
19.Città di Palermo37582431:7623
20.Delfino Pescara37382635:7917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
M11

AS docela golostroj

Reagovat
smazaný uživatel

5:3 s Veronou no nekdo tomu rekne hura fotbal nekdo tomu rekne zapas diviznich obran. Ale optimisti rikaji golostroj

Reagovat
M11

A Neapol taktez

Reagovat
smazaný uživatel

z Nyonu uz pomaly citit zvucku champions league. .3 body su doma,pekny hokejovy vysledok ,2 polcas sme hrali futbal,super ze sa trafil aj dzeko ,hrali sme v domacej atmosfere

Reagovat
smazaný uživatel

na prve miesto 1 bod a zajtra KROTONE sokujuco ziska body o zachranu,rozpravkove scudeto je na dosah,buducu tyzden otvarame flase

Reagovat
Alberto Aquilani

Poďme skupinovo posielať energiu Falcinellimu

Reagovat
Gimme

Myslím na něj od čtvrtka

Reagovat
Largo

Že by zejtra rozhodl jistý Aleandro Rosi?

Jinak ale bude hodně záležet na Cordazovi.

Reagovat
Alberto Aquilani

Sabatini acquista cose

pred 4 minútami ·

Una delle più grandi ingiustizie de sto campionato sarebbe la retrocessione der Crotone. #freecrotone #agguantaerpunto

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Furia Ceca

Už se těším, až si to budou dávat za Juve spolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kolik je reálné, že k vám v létě půjde?

Reagovat
Largo

Na hodně. V lize asi nejvíc (faktor Nedvěd, mimo jiné).

Reagovat
Pinturicchio

Podle Di Marzia Juve předběhlo konkurenci, hodně zásluhou Pavla a Schicka získá. A on sám prej chce do Juve už tohle léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky oběma za info. Takže ta opce, že by ho sice Juve koupil, ale on zůstal ještě rok v Sampdorii, nebude?

Reagovat
Pinturicchio

Je možné, že bude, to se uvidí. Jak jsem psal, SKY psalo, že Patrik by do Juve chtěl už tohle léto, pokud bude koupen. Zahrát by si zahrál (přímá náhrada za Higuaína a umím si ho v pohodě představit i na LW ve 4-2-3-1), ale to hostování v Sampě se základní sestavou by mu prospělo víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Wtf ved tam su 2 dobre akcie z 10

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, co je to dribbling?

Reagovat
jany kozak

ano

Reagovat
jany kozak

respektive takto, zle som sa vyjadril ale ak ma byt hento vyber top 10 jeho driblingov v sezone tak to teda nic moc, ved ma len relativne dobry dribling na prvych par metrov a cim blizsie k 16ke tym viac si to predkopava a ma zle riesenia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no. Přečti si, cos napsal, podívej se na to video, a pak si znova přečti, cos napsal (hlavně to, že to jsou 2 (!!!) dobré akce z 10 je fakt luxusní)... o klukovi, co hraje dospělý fotbal druhým rokem.

Pro mě je to veliká paráda s obrovským potenciálem. A 13 gólů a tři asistence v Itálii za ani ne 1600 minut na hřišti je v prvním roce fantazie. Snad to v těch dalších letech potvrdí.

P.S.: Být to Slovák, tak zboříte EF...

Reagovat
jany kozak

ale ved ja nic nehovorim o Schickovi ako o hracovi jasne ze je to parada a ja mu drzim palce nech sa mu dari aj dalej predsalen to ze dal tolko golov uz nemoze byt nahoda a myslim ze spolu s Janktom sa presadia, ale ide cisto o ten dribling to je predsa uplne irelevantne ci hra dospely futbal dva roky - ako okej vzhladom k jeho postave a pozicii je ten dribling celkom fajn - ale najdes x hracov ktorym az na tie dve paradne akcie spravis lepsie video z jedneho zapasu. ved mi skus povedat co je uzasne na akciach c. 10., 9. 8. 7. 4. 3.

a s tym P.S. na mna fakt nechod ja som ten posledny co by tu honcoval na slovakoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Feind

fakt si preju, aby se chytil. po tech feninech, kadlecich a podobne uz by to bylo potreba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

borec

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko si maže ligu na chleba

Reagovat
Largo

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Alberto Aquilani

Paredes povolaný do repre... a začínam byť veľmi presvedčený, že či už sa tréner zmení alebo nie, že zostane. Ten posledný mesiac (čiže, odkedy sa na tie zápasy Monchi pozerá naživo), hrá naozaj dosť dobre. Aj dnes to bol hodne slušný výkon, aj keď nie taký dominantný ako proti Juventusu, ale jeho hra sa od toho alibizmu čo predvádzal zlepšila výrazne.

Reagovat
Lech

Joo, dnesek jsem nevidel, ale fajn se to cte a za nej, sice nevim proc, jsem fakt rad. Od zacatku mu u nas fandim, na Empoli jsem koukaval kvuli nemu a tu cast sezony kdy byl fakt nemastny neslany jsem stale doufal ze to v sobe zlomi. Jinak podle me, pokud Spalko zustane, 100pro zustane i Paredes.

Reagovat
smazaný uživatel

Zničehonic začal hrát jako chlap.

Už jsem mu skoro přestal věřit.

Půjde neskutečně nahoru.

Reagovat
olis

skoda tych remiz proti Palermu ci Sassuolu, druhe miesto to uz asi nebude aj ked treba bojovat az do konca

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom prubehu sezony Napoli 2 body od titulu slusne tu ligu Juve nechava vydusit

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

slusna drama v boji o titul na zaver. Este nech Juve prehra toto kolo a bude sranda

Reagovat
bobis21

chápu to dobře, že má AC už jistotu předkola? Snad se na tu EL nevykašlou, rád bych zase viděl AC v evropě

Reagovat
AC.Milan

jojo jsme tam

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mají

Reagovat
Atlético de Madrid

Buffon 10. titul?

Reagovat
kubys

Atalanta, králové Lombardie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Tuard.MUTD

Konečně! Jen se na to nevykašlat a dojít, co nejdále to půjde.

Reagovat
10

chudák Bonucci junior si musel vzít dres Juve, nejnasranější na stadionu

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Lech

Jakto?

Reagovat
Lech

Spravnak (mladej)

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace a držím palce ve finále LM!

Reagovat
Nihilister

Ach jo, to je fakt mor

Reagovat
smazaný uživatel

Nepdceňoval bych to, v pondělí s tím hned zajdi!

Reagovat
Nihilister

O sebe strach nemám.Ty tady už docela dlouho vykazuješ známky (zbytečný) demence

Reagovat
smazaný uživatel

Myslels gratulace, ne?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Po 100 letech Evropa

Reagovat
Nihilister

snad to AC bude brát vážně

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
CubONE

A predkolo uz v juli, budeme mat super fyzicku oproti inym talianskym timom a v prvych kolach si vybudujeme naskok.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Přesně, už od začátku budeme budovat náskok

Reagovat
uff

Reagovat
uff

Reagovat
db18

Za co dostal Muriel tu červenou? Jen za oslavu, nebo něco provedl při tom?

Reagovat
Largo

Nejdřív nesportovní chování, pak se do sebe pustili s Janktem a Danilem.

Reagovat
db18

Takže jakoby dvě žlutý? (já viděl akorát, jak slavil + ho pak někdo držel pod krkem, ale tím asi situace nekončila, protože tam jsem neviděl, že by Muriel něco provedl)

Reagovat
mastakillah

taky mi přijde jako by vlastně nic neudělal

Reagovat
Pinturicchio

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

! ! ! ! ! 6 ! ! ! ! !

! ! ! ! ! 35 ! ! ! ! !

! ! ! FINO ALLA FINEEEEEEEEEEEEEEEE ! ! !

Reagovat
10

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVENTUS !!!

!!! GRAZIE RAGAZZI !!!

jsou to neskutecne casy.. nejvic je docenime asi az za par let

Reagovat
Yzemi

Reagovat
travis joe
Reagovat
h8_sfatto

6 střelců přes 20 golů, letos Serie A fakt zčeřená štikou jménem Džeko a novým objevem Belottim

Reagovat
h8_sfatto

Jankto a Schick celý zápas konečně oba a proti sobě serte na Řim i Arsenal, Tottenham a další týmy, kde vás nikdo nenasadí na 33kol jako týmy, které se výchovou téměř živí a přežívají

Reagovat
CubONE

OT: La Liga cista komedia.

https://my.mixtape.moe/brcyot.mp4

Reagovat
olis

wtf

Reagovat
10

Loooooool

Reagovat
CubONE

Mna snad este viac bavi Suarez, ako tam zacne kricat a rozhadzovat rukami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rip

Tvl to nepochopíš.

Reagovat
brenk

Reagovat
brenk

a Leoš klasicky zahodí

Reagovat
smazaný uživatel

Je to charakter. :-)

Reagovat
Pettirosso

to ne

Reagovat
FuckT

too much...

Reagovat
Airus

jasně a Juventus dostává všechny penalty Odpornost tohle

Reagovat
Pipo123

Ako chapem ze v stredu im koncila sezona, lenze takto si znechutit zaver sezony to ma sklamalo, po zapase sa tam skoro bozkavali vsetci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte aby vás Atalanta netrhla. vy v Crotone o záchranu, Bergamo doma proti o nič nehrajúcemu Chvievu.

Reagovat
Pipo123

Dufam ze sa to stane, nech maju hraci kratsiu dovolenku a nech si uziju predkolo niekde v kazachstane, za to ako pristupili k zapasom (okrem Juve) si to zasluzia

Reagovat
smazaný uživatel

Plusy:

Gol Andreolliho

Pinamonti hral a bolo ho aj vidno

Murillov dufajme posledny zapas za Inter

Brozo nehral zle, tak mozno cena stupne a bude sa dat dobre predat

Santon hral velmi dobry zapas

minusy:

tato sezona

vitazstvo je prakticky zbytocne

Reagovat
Pipo123

Toto bola strasne prisna zlta, ak to aj nebol faul, tak kontakt tam bol a vylucit Keitu? Hm https://www.facebook.com/AmanteDellaBola.ADB/videos/10155013248914667/

Reagovat
smazaný uživatel

Gabigol vcera po poslednom striedani Interu sa urazil a odisiel do satne.

Reagovat
Maritazzi

Gratulace Juventinům, může to být naše nejlepší sezona, ale pořád tomu něco chybí a k tomu máme smůlu na vaší neskutečnou generaci. Každopádně stejně je to asi důvod, proč mi přijde, že jde liga nahoru. Když jsem se koukal, jak se změnily kádry Juve a naše od vašeho prvního titulu, tak si myslím, že ta konkurence je prospěšná pro všechny a že se snad taky už někdy nějaký trofeje dočkáme.

Pro nás příští týden končí jedno obrovský období, kvůli kterýmu řada z nás vlastně AS fandí, už dlouho mi je z toho smutno, ale letos už je fakt čas, aby France skončil. Bude mi chybět každá z těch jeho magickejch chvil, patiček na půlce, každá nečekaná nahrávka, pokus o lob, bohužel tímhle ta pravá fotbalová romantika pro mě umírá. Jsem šťastnej, že jsem ho mohl vidět hrát, dávat góly a bavit fanoušky i ostatních týmů (to rozloučení, který mu dávaj soupeři a to i fans Lazia je naprosto neskutečný). Doufám, že mu vedení připraví důstojnou rozlučku a důstojnou roli, zaslouží si to jako největší Říman všech dob.

Pak tu asi bude i rozlučka pro Spala, u kterýho fakt doufám, že nekončí kvůli Francemu. Muselo mu bejt úplně jasný, co se bude dít kolem jeho poslední sezony, zvlášť po tom, jak nás minulej rok tahal z bídy každej druhej jarní zápas. Má svoje chyby, ale ještě aspoň rok s Monchim zkusit mohl, přeci jen to pro nás pořád může bejt rekordní sezona (a sám ví, že toho taky posral dost a je prostor ke zlepšení). Čekaj nás velký změny, jsem zvědavej, jak se s nima vypořádáme...

Reagovat
10

díky, Dane...

budeš tam v neděli?

Reagovat
Maritazzi

Nezvládám to časově, mám v úterý státnice a do toho rozjíždim firmu v Babišově období, takže moc nevím, kde mi hlava stojí. Mrzí mě to, ale zas mám radost, že jsem trefil aspoň zápasy, kdy dal gól nebo aspoň hrál, protože to poslední roky bylo takový všelijaký.

Reagovat
10

...GL u státnic, větší vomrd ale bude ten Bureš

Reagovat
Yzemi

asi všichni juventini to zažili před pár lety když odcházel Alex, z té legendární generace italů už zbývá jen Gigi

Reagovat
Largo

Reagovat
Pinturicchio

Díky. Velký souhlas s prvním odstavcem. Ta dominance je určitě pro ostatní týmy frustrující, ale ten vztek a nasrání nutí ostatní, aby se sami zlepšovali, což minimálně na AS a Neapoli vidět jde.

Reagovat
Pinturicchio

... a hodně štěstí u státnic i s firmou.

Reagovat
M11

at se zadari

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Lech

Reagovat
Votas

Nikdy jsem neztratil optimismus

Věřil jsem, že bude stačit jenom trocha obrovskýho štěstíčka (vlastňák), otřesnej rozhodčí (penalty Lazia a vyloučení Keity) a otřesnej výkon soupeře, kterej nemá o co hrát, abychom konečně na konci května utrpěli tři bezvýznamný body.

FORZA INTER

Reagovat
Pipo123

Di Bello si po vcerajsku nemoze viac zapiskat, to bol otras na obidve strany, chudak Keita simuluje zapas co zapas, ale vcera ho vylucil za dve "penalty" kde kontakt bol, snad to nebol jeho posledny zapas

Reagovat
10

konec dobrý, všechno dobrý

Reagovat
Pinturicchio

Dokonce pro-Inter Gazzetta to komentovala sarkasticky (Oh look, Inter win (when it doesn’t matter anymore), to už je co říct.

Reagovat
Votas

hráči mohli psát historii a být první bandou, co nevyhraje 9 zápasů v řadě, jak by se slušelo a ani toho nebyli schopní...diletanti

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

uplne sa na to vysrali presne!

Reagovat
Yzemi

Reagovat
CubONE
Reagovat
Ragazzo d'oro

snad nezklame, reference na nej jdou vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko?

Reagovat
Ragazzo d'oro

18 + bonusy

Reagovat
maras93

Těším se na něj.

Reagovat
Lech

Reagovat
Alberto Aquilani

boha, toto je ale pokrytectvo najhrubšieho zrna. Hneď v úvode nezabudnúť zmieniť slávnu päťročnicu Lazia, dať to do nejakého kontrastu, akoby Totti v tých rokoch hral nejakú pralesnú ligu a "rigori e di occasioni perse." nesmie samozrejme chýbať.

Samozrejme ďalší, ktorí si nahrabávajú body na "kauze", že 40 ročný hráč nehráva v 2. klube Talianskej ligy. Už sa k tomu vyjadrili, rovnako ako ku kríze slovenského hokeja, asi všetci.

Že oni by nepripustili, aby sa k nemu u nich takto správali? Pretože akoby ich voľakedajší kapitán ani nestál pol roka pre to, že sa nedohodol s Lotitom

Boha, sila...

Reagovat
Pipo123

Tak, ale ten názor má aj ultras AS, takže ma neprekvapuje podobné vyjadrenie od fanúšikov Lazia.

Reagovat
maras93

Ať si jde. Očekával jsem to od něj. Jediný, co mě mrzí, je, že vůbec nosil kapitánskou pásku - nezasloužil si jí. S jeho výkony jsem spokojen taky nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Má ještě rok smlouvu, mladý ital, kvalitní krajní beci jsou nedostatkový zboží, snad se z něj vytříská co nejvíc

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie, vecny talent ktory nikdy neprekrocil svoj tien. Na ihrisku zaradi 2hy stupen a tak sa vlecie cely zapas. To co on zahra zahra aj Calabria na pravo a na lavo mame uz Rodrigueza. Ak vide aj Conti po DSC nestekne ani pes.Mozno je dobry do obrany k dalsim 3m top obrancom kde sa zvezie. Ako kapitan tichy ako vodne chladenie na procesore... Si chlapec mysli, ze v Juve bude vyhravat ligu ale tento bol ich posledny na dlhsiu dobu a dalsiu sezonu bude v smutku pozerat ako trofej nad hlavu dviha Donnarumma ako kapitan AC ;)

Reagovat
Pinturicchio

Aby to nedopadlo tak, že Donnarumma bude z Anglie sledovat, jak MdS (který kdo ví, jestli vůbec přijde) zvedá pohár pro vítěze Scudetta.

Reagovat
Furia Ceca

Aby to nedopadlo tak, že De Sciglio s Donannarummou budou příští sezónu zvedat SA trofej v dresu Juve.

Reagovat
Kaka14

hraca, ktory nechce u nas hrat nepotrebujeme, v Juve alebo Bayerne bude lestit lavicku, keby ostal tak mozno aj u nas ....

Reagovat
smazaný uživatel

Merda!

Reagovat
db18

Titul Juve znamená prý automatické uplatnění opce na Cuadrada, jo?

Reagovat
Alberto Aquilani

Keby prišiel ten Di Francesco, nevadilo by mi, keby si miesto Vermaelena priniesol Acerbiho... @snažím sa hľadať pozitíva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele