Serie A - preview 37. kola

20.05.2017, 09:02, aktualizováno 22.05.2017, 08:44
Previews
Souboj dvou nejhorších týmů letošní sezony zakončí předposlední kolo italské nejvyšší soutěže. Pescara posbírala pouhých čtrnáct bodů a má jistý sestup podobně jako Palermo, které je na tom o jednu příčku a devět bodů lépe...
Delfino Pescara - Città di Palermo  (pondělí 20:45)
Stadio Adriatico hostí trochu netradičně v pondělí večer poslední letošní duel a na nějakou dobu také poslední utkání v Serii A. Jeho obyvatelé totiž skončí na poslední příčce, i když by vyhráli nad návštěvou z Palerma.

Pondělní dohrávka zprostředkuje smutné loučení dvou klubů, jejichž osud je již dávno zpečetěn. Domácí Pescara pod vedením známého trenéra Zdeňka Zemana uvitá sicilské Palermo, které se rovněž v letošní sezoně muselo vyrovnat s tragickým pádem do druhé nejvyšší ligy. Pescara by ráda porazila Palermo jednak kvůli fanouškům, se kterými se na domácí půdě bude tentokrát loučit. Ale především proto, že s Palermem jí to moc nejde.

Sicilského protivníka porazili Delfíni v historii vzájemných deulů od roku 2003 jen jednou, konkrétně v roce 2012. Autorem jediné trefy proti oslabeným hostům se stal Slovák Vladimír Weiss. A Pescara není favoritem ani tentokrát, protože mnohem lepší formu má právě Palermo. Pescara za posledních deset duelů nevyhrála ani jednou, jen dvakrát si pak připsala remízu. Naposledy jí tři branky vstřelila Bologna.

A za tuto porážku i celou sezonu se omlouval záložník Ledjan Memushaj, který zminil: "Hráli jsme hodně špatně. Na vině je i vědomí, že s výsledkem nebo naší pozicí už nejsme schopni nic udělat a to se pak motivace hledá těžko. Máme pocit, že na nás leží deka, kterou prostě nejde zvednout. Doufám ale, že se nám povede poslední domácí zápas proti Palermu, které je na tom poslední dobou obdobně," přeje si Memushaj.

Vlastně je na tom Palermo o trochu lépe, ať už z hlediska vzájemných střetů, nebo z hlediska aktuální formy. Palermo mnohé překvapilo, když si poradilo s pohárovým adeptem Fiorentinou. Nejenže jí dalo dvě branky, ale kromě toho se mu povedlo ještě neinkasovat.

V minulém kole následovala další výhra, protože jedinou branku si vstřelil janovský brankář Eugenio Lamanna sám, čímž daroval tři body právě Palermu. Domácí Pescaře chybí karetní hříšník Benali a kromě něj také zranění Vitturini, Stendardo a Campagnaro. Palermo přijede také trochu oslabeno, protože zraněni jsou Embalo, Rajković a Gazzi.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Zampano, Bovo, Campagnaro, Biraghi - Memushaj, Muntari, Coulibaly - Caprari, Bahebeck, Mitrita
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fulignati - Cionek, Gonzalez, Goldaniga - Rispoli, Bruno Henrique, Čočev, Aleesami - Sallai, Diamanti - Nestorovski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.50 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - FC Crotone  (neděle 15:00)
Serie A může mít již o víkendu staronového krále. Juventusu k dloho chystané oslavě stačí, když před napnutými domácími příznivci porazí Crotone. To se ale nehodlá vzdát bez boje a navíc má v posledních týdnech výtečnou formu, která již překvapila nejednoho soka.

Lídr Serie A potřebuje k oslavě titulu jen tři body ze dvou posledních kol. Papírově nejslabším soupeřem je právě Crotone a pro Juventus hovoří také fakt, že se předposlední kolo proti němu hraje právě na Juventus Stadium, kde by měla pravá mistrovská oslava proběhnout. Doufají v ni i fanoušci domácího týmu. Juventus chtěl další Scudetto oslavit již před týdnem v Římě, na půdě svého rivala AS.

V minulém kole mu to ale nevyšlo. Domácí AS sice postrádalo Strootmana s Džekem, ale přesto našlo styl, který Juventusu vůbec nevyhovoval. Ačkoli Juve vedlo po brance Leminy, nakonec se muselo před AS sklonit, neboť domácí mu zasadili tři rychlé branky. Tím Vlci alespoň odložili oslavy Juventusu a trochu zdramatizovali boj o první i druhé místo. Vše si však Juventus vynahradil ve středu večer.

Na pořadu bylo samotné finále italského poháru a jeden ze tří plánových kroků k tomu, aby mohl Juventus oslavit historický treble. První krok zvládl parádně a bez větších obtíží, protože i když se Lazio statečně bilo, kvalita i zkušenost stála na straně Juventusu. A protože se ve finále trefili obránci Dani Alves s Leonardem Bonuccim, slaví Juventus Turín první trofej sezony. Už o víkendu plánuje další mohutné oslavy.

To ostatně potvrzuje i trenér Massimiliano Allegri, který na tiskové konferenci po finále zmínil: "Tohle je naprosto skvělá skupina hráčů, je to výjimečný tým plný výborných fotbalistů. Je pravda, že se nám v lize poslední dobou moc nedařilo, takže o to víc oceňuji reakci hráčů ve finále poháru. Je to ale jen první krok. K těm dalším je potřeba klid, naprostá koncentrace na danou chvíli a snaha obětovat se pro tým," dodal Allegri.

S Crotone má Juventus samozřejmě příznivou bilanci. Popravdě mu Crotone ještě nedalo ve třech duelech ani jeden gól, Juventus vyhrál všechny tři zápasy se skóre 10:0. Poslední návštěva Juventus Stadium dopadla pro Crotone hodně špatně, protože dostalo pět branek. Crotone z konce sezony je ale naprosto jiné než na jejím začátku. V posledních týdnech šlape velmi dobře a sbírá body proti Chievu, AC Milán, Sampdorii nebo naposledy proti Udinese, kde mu stačila jediná trefa Marcuse Rohdéna.

Crotone má v podstatě kompletní kádr. Před duelem s Juventusem nemůže počítat pouze se zraněnými Stoianem a Nalinim. Juventus zase postrádá trio Pjaca, Khedira a Rugani, ale jinak může trenér Allegri nasadit opět silnou sestavu. Navzdory jasnému rozložení úloh favorita a outsidera chce Crotone lídra Itálie překvapit a obrat o body.

Vystihl to prezident Crotone Gianni Vrenna, který před utkáním s Juventusem odhodlaně prozradil: "Náš plán je jasný - chceme narušit párty Juventusu skvělou podívanou a dobrým výsledkem. Na začátku sezony jsme platili za nezkušenost, ale postupně můžete vidět, jak se kádr vyvíjí a zlepšuje zápas od zápasu. V posledních týdnech už to je úplně nečekaná pohádka, protože jsme našli svůj rytmus. Doufám, že se vytáhneme i proti Staré dámě," přeje si prezident Vrenna.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanić, Rincon - Dani Alves, Dybala, Cuadrado - Higuaín
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Ferrari, Ceccherini, Martella - Rohden, Barberis, Crisetig, Nalini - Falcinelli, Trotta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.80 - 25.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Udinese hostí na stadionu Friuli Sampdorii Janov a oba celky htějí primárně odčinit poslední týdny. Ani jednomu z nich se totiž nedaří. Sampdoria je v tabulce výš, ale dlouhodobě se jí na poli Udinese nedaří.

Závěr sezony je pro fanoušky z přístavního města zase velkým zklamáním. Místo poklidného středu tabulky a vidiny nějaké stability se Doria opět potápí hluboko do vod průměru a lehce pod něj. Za šest posledních ligových duelů nevyhrála ani jednou a trápí se. Od Lazia dostala sedm branek a tento hrozivý debakl měl na hráče samozřejmě vliv. Vidět to bylo také v minulém kole, kde vytvářeli mnoho nevynucených chyb. Chievo využilo jen jedné a utkání s ním nakonec skončilo dělbou bodů.

Fanoušci nejsou moc spokojení se současným desátým místem ani s předváděnou hrou, která především v obraně vykazuje často hodně smutné jevy. Tým není moc široký a vzadu ani kvalitní. Teď navíc Sampdorii čeká výjezd do Udine, kde se jí delší dobu nedaří. OD roku 2004 se Dorii povedlo vyhrát zde jen čtyřikrát, což není příliš pozitivní vizitka.

I to by chtěl záložník Edgar Barreto napravit. Jeden z nejzkušenějších hráčů Dorie klubové televizi prozradil: "Každý víkend je pro nás velkou bitvou o body, která někdy skončí dobře, jindy ne. Ale hodně ji tady v Janově prožíváme. Fotbal je něco, co u nás zabírá většinu v našem životě, fanouškovství se tu dědí a můžete ho cítit všude ve městě. Chceme do konce sezony dohrát na desátém místě a od léta začít znovu a lépe."

Sampdoria má několik absencí, které limitují výběr trenéra Giampaola. Mezi třemi tyčemi bude Puggioni místo Viviana, pro něhož sezona dávno skončila. Kromě brankáře je zraněn také Palombo a Berezsyński, zatímco Regini stojí kvůli kartám. V táboře Zeber je situace dosti podobná. Ve zbytku sezony si už nezahrají Fofana, Gnoukouri a Samir, zatímco Faraoni je dlouhodobě zraněn.

Na souboj dvou českých talentů zřejmě dojde, ale ne od začátku utkání. Jakub Jankto na domácí straně by sice nastoupit měl, ale vzhledem k návratu Luise Muriela bude zřejmě z Patrika Schicka zase žolík na lavičce. Ani to ale není pro obranu Udinese dobrá zpráva. Zvlášť, když Zebry rozhodně nejsou v ideálním rozpoložení.

Z posledních deseti kol Serie A vyhrály jen čtyřikrát a ve třech posledních kolech braly jen jeden bod. Navíc se moc nepředvedl ani útok Zeber, který za minulá tři kola vstřelil jen jednu branku. Po remíze s Atalantou Bergamo odcházeli hostující diváci zklamaní, neboť Udinese obralo o body Crotone díky trefě záložníka Marcuse Rohdéna.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Heurteaux, Danilo, Felipe, Adnan - Hallfredsson, Balić, Jankto - De Paul, Zapata, Thereau
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sala, Silvestre, Škriniar, Pavlović - Barreto, Linetty, Torreira - Bruno Fernandes - Muriel, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.67 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Pro Empoli nadchází hodina pravdy, protože jej dělí jen jediný bod od pásma sestupu. A vzhledem ke jménu či formě soupeře jej nečeká nic snadného, protože do Toskánska zavítá Atalanta Bergamo. Ambiciózní celek už má zajištěnou účast v pohárech.

Atalanta to dokázala a Evropská liga už jí neunikne. Aktuálně sídlí tým trenéra Gian Piera Gasperiniho na pátém místě s 66 body na kontě. Ten poslední bod k nim přidala při domácí remíze s AC Milán v minuém kole. A neměla daleko k bodům třem, protože díky první brance utkání od obránce Contiho vedla. Až tři minuty před koncem překonal brankáře Berishu Gerard Deulofeu, což znamenalo remízu a dělbu bodů.

Je jasné, že když tak malý a nepříliš finančně movitý celek sehraje sezonu snů, což ta současná rozhodně je, může následovat výprodej. S tím má Atalanta jisté zkušenosti, protože do Interu Milán již v zimě zamířil záložník Roberto Gagliardini a nejpozději léto 2018 bde termínem přesunu obránce Caldary do Juventusu Turín. Do AC Milán naopak směřuje Franck Kessié. Ale trenér Gasperini je na něco takového prý připraven.

"Počítáme s tím, že některý z našich hráčů už s námi v příští sezoně poháry hrát nebude. Musíme prodávat, to je jasné. Ale počítáme s tím dopředu, dlouho plánujeme a koneckonců dál spoléháme na to, co nás přivedlo do Evropy. Péče o mladé hráče a jejich postupné začleňování do sestavy. Máme vytipované hráče pro příští rok, pečlivé a rozumné investice a pokud se cokoli stane, budeme konkurenceschopní a připravení," míní Gasperini.

Atalantě se v Empoli moc nedaří. Od roku 2002 vyhráli hráči La Dea na stadionu Carlo Castellani jen dvakrát, což není moc lichotivá bilance. Teď bude zřejmě navíc Empoli hodně kousat, protože mu jde o holý život. Přesně tak, Empoli se po dobrých výkonech znovu stáhlo do průměru a mohlo by se stát obětí výtečné formy Crotone. Od pásma sestupu dělí Empoli jen jeden jediný bod.

Za poslední tři soutěžní duely Empoli hned dvakrát prohrálo a ztráta všech bodů jej potkala také v minulém kole. Na Sardinii se Empoli vzmohlo na dvě branky, ale obě padly až v samém závěru a za již rozhodnutého stavu 3:0 pro domácí Cagliari. Jeden z gólů si připsal rovněž veterán Massimo Maccarone.

A právě on ještě věří, že se mužstvo zachrání. "Jsme v hodně špatné situaci, ale Serii A už nějaký pátek hrajeme a jsme zvyklí bojovat. Mohu za všechny v klubu slíbit, že to nevzdáme a do poslední minuty budeme bojovat. Minule jsme dostali gól po šesti minutách a to vás prostě rozhodí. Teď se musíme soustředit mnohem víc," ví veterán.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Costa, Bellusci, Pasqual - Krunić, Dioussè, Croce - El Kaddouri - Thiam, Maccarone
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Toloi, Caldara - Conti, Freuler, Kessie, Spinazzola - Cristante, Gomez - Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.20 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Turín FC  (neděle 15:00)
Janovští Grifové mají před sebou dost možná rozhodující utkání. Stále totiž jen těsně unikají sestupovým vodám, které rozhodně nejsou nijak vzdáleny. Do přístavního města nyní zavítá Turín v čele s kanonýrem Belottim, který chce korunu pro krále střelců.

Andrea Belotti zžejmě bude nejvězší hrozbou pro janovský celek. Touží totiž po zásazích, které by jej dostaly před prvního střelce tabulky, Edina Džeka. Ten se navíc uzdravil a pro utkání s Chievem Verona bude připraven, takže Belotti logicky nechce ztrácet čas. Zajímavou možnost mu nabízí utkání s Janovem.

Ten totiž stále bojuje o ryzí záchranu v první lize, kterou stále nemá jistou. Aktuálně jsou Grifové na 16. místě a jejich mise za záchranou ještě neskončila. Na 18. Crotone mají totiž náskok jen dvou bodů, což není mnoho. A nesmíme zapomenout, že Crotone chytilo nový impuls a jeho současná forma nahání strach. Janov tedy musí vyhrát a doufat v zaváhání svých konkurentů. Turín pro něj nebude vůbec jednoduchým soupeřem.

K utkání se vyjadřuje Andrea Sottil, současný trenér týmu Syracusa. Ten začal svou kariéru v Turíně, ale hrál v mnoha klubech včetně Janova. "Tohle bude hodně ošemetné utkání. Turín má větší kvalitu a lepší kádr, Janov zase musí uhrát dobrý výsledek. Turínu už o moc nejde, takže pro Janov to je menší výhoda. Ale Turín není zvyklý dávat svou kůži lacino, Janov musí udělat maximum. Chce to alespoň jednu branku," míní Sottil.

Oba týmy mají problémy se sestavou, mnohem větší starosti ale mají domácí. I když byl obránci Izzovi snížen trest na šest měsíců, přesto to bude velá ztráta. Kromě obránce budou chybět Orbán s Perinem. Turínu schází jen obránce Zappacosta, který je zraněn. Turínský celek ale bojuje především proti nepřátelskému prostředí, protože z Janova si od roku 2003 body neodvezl ještě ani jednou.

Janov minulé kolo hrubě nezvládl, protože si jeho brankář Eugenio Lamanna vstřelil vlastní branku a nikdo z jeho ofenzivnějších spoluhráčů nedokázal srovnat. Turínští Býci v minulém kole naprosto propadli ještě výrazněji, protože od Neapole dostali hned pět branek! Jejich obrana byla naprosto prostupná a potupu se nepodařilo odvrátit nikomu z hráčů Granaty. Teď se tým trenéra Mihajlovće pokusí o revanš.

A důvěřuje mu někdejší kapitán Býků Rolando Bianchi, který v rozhovoru pro Tuttosport uvedl: "Turín se bude chtít ukázat, což by mohlo pomoci jeho taktice. Janov bude tím týmem, na kterém bude ležet největší odpovědnost, což by Býkům mohlo vyhovovat. Mají vepředu dost kvalitní hráče na rychlé protiútoky, kteří si umí poradit. Hlavní bude, aby Turín v Janově neinkasoval, protože pak by se mohla jeho situace hodně zhoršit," myslí si Bianchi.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Biraschi, Burdisso, Gentiletti - Lazovic, Rigoni, Veloso, Laxalt - Palladino, Simeone, Pandev
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Rossettini, Moretti, Barreca - Baselli, Acquah - Iago Falque, Ljajić, Boyè - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.33 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Sassuolo hraje naposledy v této sezoně první ligy na domácí půdě a hodlá darovat svým fanouškům něco unikátního. Hostující Cagliari totiž Sassuolo ještě nikdy nedokázalo porazit a nyní má motivaci navíc, protože jeho hosté mají v tabulce jen bod k dobru.

Neroverdi se pokusí zlomit prokletí, které pro ně celek ze Sardinie znamená. Ještě nikdy v historii vzájemných soutěžních duelů totiž Sassuolo nad Cagliari nevyhrálo, přestože se nyní bude jednat o jejich střet s pořadovým číslem 7. Teď mají ale svěřenci trenéra Di Francesca dobrou šanci porazit sardinskou návštěvu a před posledním kolem se před ni posunout.

Jejich forma totiž vykazuje známky konzistence. Kromě kritického konce března, který se Sassuolu kvůli třem porážkám v řadě vůbec nepovedl, se Neroverdi v poslední době daří sbírat body pravidelně. Už šest zápasů v řadě neprohráli, o body obrali i Neapol nebo Atalantu s Fiorentinou. Radovali se také v minulém kole, protože si poradili s Interem Milán. Sassuolo mohlo za tři body vděčit především dvěma gólům Pietra Iemmella.

Právě mladý útočník byl hvězdou utkání a rád by v dobrých výkonech pokračoval, jak sám říká. "Tvrdě pracuji na tom, abych se dostával do formy. Tohle byla obrovská odměna za všechnu práci, kterou dělám. Trenér to ví a dal mi šanci, kterou jsem využil. Stále více si rozumím s týmem a jsem v Sassuolu spokojený. Trvalo mi, než jsem se aklmatizoval, ale teď už se všechno jen zlepšuje," dodal útočník s patnácti zápasy na kontě.

Cagliari má se stálou formou trochu potíže. Každý dobrý výkon a zisk bodů je následován porážkou, a to s téměř železnou pravidelností. Sardinský celek nyní sídlí na 12. příčce a zatím poráží spíše týmy pod sebou. Ať už to bylo Palermo, Pescara, Chievo nebo minule Empoli. Proti Empoli pomohl Cagliari skvělý první poločas, v němž domácí zaznamenali všechny tři své branky.

Cagliari musí před utkáním se Sassuolem oželet několik hráčů. Zraněni až do konce sezony jsou Ceppitelli, Colombo, Dessena nebo Melchiorri. Ani domácí nebudou kompletní, neboť jim schází zranění Pellegrini, Gazzola nebo Duncan s Mazzitellim.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Acerbi, Cannavaro, Peluso - Biondini, Sensi, Missiroli - Berardi, Iemmello, Politano
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Isla, Pisacane, Bruno Alves, Murru - Ionita, Tachtsidis - Joao Pedro, Farias, Sau - Borriello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.20 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Bologna FC  (neděle 15:00)
Bologna už nějaký ten pátek nemusí řešit starosti ohledně záchrany, ale přesto se její sezona nedá označit za úspěšnou. V duelu dvou neúspěšných se střetne s AC Milán, které se už delší čas spíše soustředí na letní přestupové období a vyhlíží přestavbu kádru.

Bologna má před seou důležitou misi. Proti AC Milán to Boloně nikdy mo nešlo a zvláště ne na San Siru. Právě tam se nyní Felsinei vydávají, aby se ještě pokusili postoupit tabulkou výš. Domácí zase hrají o čest a konečné šesté místo. A nestranný divák musí doufat, že se zlepší statistika posledních vzájemných soubojů AC s Boloňou, kde jsou góly hodně nedostatkovým zbožím.

Za poslední čtyři duely mezi těmito dvěma týmy padly jen čtyři branky, v každém zápase jediná. Třikrát padl míč do sítě Boloni, jednou se naopak radovali Felsinei. Zvlášť minulé klání mělo hodně dramatický nádech, protože rozdílový gól padl až minutu před koncem utkání a na svědomí jej měl mladík Mario Pašalić. A to v době, kdy AC už hrálo bez dvou vyloučených!

Bologna se chce vytáhnout a trenér Roberto Donadoni nastavil velmi vysokou laťku. Před utkáním sdělil médiím: "Šest bodů. Za poslední dvě kola chceme šest bodů. Nejprve chceme vyhrát nad AC Milán u něj doma a pak nás čeká Juventus. Musíme ze sebe vydat maximum, abychom toho dosáhli, ale může se nám to podařit. Chce to výborný výkon od každého a já očekávám, že pro naše fanoušky dokážeme i nemožné. A ohledně mé budoucnosti, to budu řešit až po sezoně. Mám zde platný kontrakt a nic dalšího říkat nebudu."

Bologna v minulém kole odpověděla na překvapivou porážku od Empoli, když si poradila s Pescarou. A vděčí za to především dvěma gólům Destra, který se ke konci sezony probudil. Stále mu ale nejde střílet góly proti vážnějším a silnějším soupeřům. I díky tomu je Bologna na současné 15. příčce.

AC dlí na místě šestém a chce skončit právě v první šestici. Opět se tato sezona nedá označit za nijak úspěšnou, což ale poznamenalo také dlouhé a nejasné předávání do rukou čínského majitele. Trenér Vincenzo Montella navíc neměl k dispozici finanční prostředky na tolik potřebné zkvalitnění a omlazení kádru. To vše se očekává právě přes léto.

I v tomto mužstvu ale můžeme najít hráče, jejichž sezona po individuální stránce byla velmi úspěšnou. A jedním z nich je mladý fenomén Gianluigi Donnarumma. K němu se vyjadřuje někdejší brankář AC Milán a Manchesteru United Massimo Taibi. "Gigi by měl určitě zůstat. Nehraje v žádném malém klubu, ale v AC Milán. Má jen 18 let a tedy dost času na přestup do zahraničí. Potřebuje klid a čas na dozrání a zlepšení."
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Zapata, Paletta, Romagnoli - Deulofeu, Bertolacci, Montolivo, Pašalić, Vangioni - Bacca, Lapadula
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Torosidis, Gastaldello, Helander, Mbaye - Donsah, Taider - Verdi, Di Francesco, Krejčí - Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.10 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (neděle 20:45)
Milánský Inter se stále nemůže vzpamatovat a jeho výkony jsou kolo od kola stále horší. Dalším soupeřem slavného celku se stane Lazio, které už chystá arénu ve Věčném městě. Jeho sezona vyznívá v mnohem pozitivnějším světle než ta Interu.

Lazio zažívá pod vedením trenéra Simoneho Inzaghiho velmi povedený rok, který mu vyslouží poháry. Lazio nyní sídlí na skvělé čtvrté a ačkoli je ztráta na Ligu mistrů a třetí Neapol celých deset bodů, přesto mohou být fanoušci Biancocelesti velmi spokojeni. Jejich celek navíc dokráčel až do finále Coppa Italia, v němž nakonec neměl dostatek sil a zkušeností na Juventus. Druhé místo ale rozhodně není hanbou.

Lazio se neřadí k týmům jako Juventus nebo Neapol, tedy finančně zabezpečeným a odhodlaným pronásledovat nejlepší týmy Evropy. Mnohem více spoléhá na sílu kolektivu, podařený rok a soustředí se na pohárové příčky. To mu vychází i nyní. I když poslední dvě utkání podle představ Lazia rozhodně nešla. Nejprve v lize prohrálo s Fiorentinou po velkém boji a skóre 3:2 pro domácí.

Už sestava, kterou trenér Simone Inzaghi nasadil, napovídala o jeho snaze nechat co nejvíc tahounů odpočinutých na další duel, kterým bylo právě finále Coppa Italia. Ani oni mu však nepomohli, protože Juventus jednak udržel čisté konto a jednak měl v tomto utkání schopné střelce z řad obránců. Trefili se Dani Alves a Leonardo Bonucci, takže Lazio na trofej nedosáhlo.

Teď se ale soustředí opět na ligu, jak ostatně říká jeho někdejší hvězda Stefano Mauri. "Je čas zapomenout na nepříliš povedené finále a soustředit se na další dvě kola. Proti tomuto Juventusu bude mít problém i Real, prohra ve finále není žádná ostuda. Naopak se mi moc líbí styl, jakým se Lazio prezentuje. Bojuje, je to skvělý kolektiv a je velmi dobře oraginzované. Trenér Inzaghi je pro mě největším překvapením tohoto ročníku."

Do utkání s Interem domácí nebudou smět nasadit několik hráčů. Zraněni jsou Lukaku, Parolo a Marchetti, zatímco obránce Radu nesmí hrát kvůli kartám. Podobný osud potkal hostujícího záložníka Kondogbiu, který rovněž nenastoupí. Tím ale absence a starosti dočasného trenéra Vecchiho nekončí, neboť zraněni jsou Ansaldi, Miranda a kapitán Icardi, což bude pro hosty z Milána velká ztráta.

Inter se potýká s velmi špatnou formou, protože za posledních deset utkání vyhrál jen dvakrát. A od kormidla musel trenér Stefano Pioli, kterého nové vedení vyhodilo pár kol před koncem. Nyní usilovně hledá nového trenéra, který by se týmu ujal od startu nového ročníku. Bude to mít ale těžké, protože nyní je Inter až na 8. místě. V minulém kole nestačil ani na Sassuolo, které děkovalo dvěma trefám Iemmella.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Basta, Hoedt, De Vrij, Patric - Milinković-Savić, Biglia, Lulić - Keita, Immobile, Anderson
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Medel, Andreolli, Nagatomo - Brozović, Gagliardini - Candreva, Banega, Perišić - Éder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.45 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - AS Řím  (sobota 18:00)
V týdnu jsme se mohli dočkat finálového utkání italského poháru a první liga bude dál nabízet parádní zápasy. Času není nazbyt, do konce ligového kalendáře zbývají jen dvě kola. Jako první dva týmy se do sebe pustí domácí Chievo Verona a hosté z Věčného města.

Souboj o druhé místo v tabulce Serie A je stále více než otevřen a na jeho obsazení budeme zřejmě čekat s definitivní platností až do samého konce ligy. Kdo zaváhá, mohl by hodně litovat. Proto se oba soupeři, tedy druhé AS a třetí Neapol neustále snaží vydávat ze sebe maximum. Neapol si v minulém kole poradilo naprosto jednoznačně s Turínem, avšak večerní utkání AS rovněž zvládlo.

A také nad turínským celkem. Hostilo totiž v předposledním utkání na Stadio Olimpico Juventus a ačkoli nezačalo příliš dobře, nakonec se dokázalo vzchopit. Starou dámu v mírně okleštěné sestavě poslal do vedení Mario Lemina, ale za domácí se prosadili De Rossi, El Shaarawy a rovněž Nainggolan, takže cenný skalp si připsalo AS a oddálilo mistrovské oslavy Juventusu. Na něj v tuto chvíli ztrácí čtyři body.

Za posledních deset soutěžních duelů AS prohrálo jen jednou, když v derby nestačilo na Lazio. A tuto ztrýtu si nejspíš v posledních týdnech hodně vyčítá. Jinak se ale týmu daří a jeho tradiční heslo "No Totti, No Party" se postupně mění na "No Totti, Still Party". Zkrátka to jde i bez oslavovaného kapitána. A musí, protože Totti zřejmě po sezoně v AS skončí a jeho kontrakt s mateřským klubem už nebude prodloužen.

Hlavní pro hráče AS bude to, aby po výhře nad Juventusem dokázali neusnout na vavřínech a podobnou vervu vsadili také do dalších dvou duelů. To ví i záložník Radja Nainggolan, který v rozhovoru pro Roma Radio sdělil: "Nesmíme brát tyhle dva poslední duely jen jako dohrávky. Každý má cenu zlata a pro nás jsou finálovými střety. Bude to bitva, ale je příjemné vědět, že Liga mistrů záleží jedině na nás. Pokud neuděláme chyby, dostaneme se do ní z druhého místa, což by byl úspěch. Každý z nás ale musí obětovat maximum," nabádá Belgičan.

Jeho kádr si zvládl poradit i bez dvou velkých absencí. Kvůli simulaci proti Laziu nesměl dvakrát nastoupit záložník Kevin Strootman, zatímco nejlepší kanonýr AS v této sezoně Edin Džeko byl zraněn. Od středy ale regulérně trénuje s týmem a doufá, že rozšíří svou sbírku branek. Chievo rovněž nemá zásadních absencí, přetržený přední zkřížený vaz v koleni má útočník Riccardo Meggiorini a letos si už nezahraje.

Chievo se z vítězství nad AS doma radovalo naposledy v roce 2012, kdy utkání jedinou brankou rozhodl tři minuty před koncem Sergio Pellissier. Od té doby se ale daří spíše římským Vlkům. Ve třech posledních vzájemných duelech padly vždy alespoň tři branky. Jinak je Chievo specialistou na tuhou obranu a hubené výhry, pokud tedy zrovna neprohrává rozdílem třídy.

V minulém kole se mu poměrně dařilo, protože proti favorizované Sampdorii Janov dokázali Mussi Volanti uhrát konečný bod. V první půli sice po brance Quagliarelly prohrávali, ale do té druhé už nastoupili v mnohem lepší náladě a hned zkraje se trefil Roberto Inglese.

Jedním z příjemných překvapení týmu je mladý záložník Fabio Depaoli, který si coby ročník 1997 připsal už pět utkání. A sám říká: "Je pro mne enormně důležité, když vidím a cítím, jak mě podporuje trenér Maran a také moji spoluhráči. Cítím, jak rostu každým zápasem. Musím se hodně učit, což chce pokoru a čas, ale už teď prožívám něco neskutečného," raduje se Depaoli.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Cesar, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanović, Bastien - Birsa - Pellissier, Inglese
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Rüdiger, Fazio, Manolas, Emerson - De Rossi, Strootman - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.00 - 7.80 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Fiorentině se proti Neapoli dlouhodobě nedaří a ani v této sezoně nepodává nijak ohromující výkony. Další šanci překvapit má po minulém kole také v sobotu večer, protože jede pod Vesuv. A tamní atmosféra hodně vře.

Neapol se totiž stále nevzdává snu o druhém místě. Od svého největšího rivala je oddělená jen jedním bodem, do konce pak zbývají dvě utání pro oba soupeřící celky. V minulém kole Neapol hrála jako první, i když se to trenéru Sarrimu příliš nelíbilo. Teď se karty obrací a první duel má v sobotu na starosti právě AS.

Ani dřívější hodina Partenopei ale nijak neovlivnila a zejména v ofenzívě si Neapol dělala, co se jí zachtělo. Ačkoli měla proti sobě Turín, který umí překvapit, jeho obranu rozložila hned pětkrát! Dezorientovaná obranná linie v čele se smutným hrdinou Hartem se dočkala debaklu dokonce na vlastní půdě. A nepomohl k tomu ani Andrea Belotti, který letos prožívá skvělou individuální sezonu a nahání prvního krále střelců Edina Džeka.

Neapol i přes večerní výhru AS Řím nad Juventusem zůstala od svého soka vzdálena jen bod a nyní bude doufat, že AS nepřekoná tuhou obranu Chieva. Jjí menší výhodou je fakt, že v době, kdy se hráči pod vedením trenéra Sarriho pustí do Fiorentiny, bude už výsledek z Verony dávno známý. Nehledě na něj ale hráči budou chtít spoléhat především na své síly a ukázat, že si druhé místo zaslouží. A kdyby náhodou zůstali třetí, podle mnohých to nebude tragédie.

Žurnalista Ivan Zazzaroni v rozhovoru pro Radio Marte zmínil: "Doufám, že se stane zázrak a AS zaváhá. I kdyby ale neprohrálo a Neapol zůstala třetí, tragédii bych z toho nedělal. Pokud by Neapol musela do předkola Ligy mistrů, nic se nestane. Osobně věřím Neapoli mnohem víc než Římu, Neapol je zvyklá na tlak a má větší psychickou stabilitu. A peníze také nejsou žhavým problémem. Přesto věřím, že se hráči nevzdají nehledě na výsledky konkurence."

Neapol má s Fiorentinou velmi dobré zkušenosti a naposledy s ní prohrála před třemi lety. Naposled se oba týmy setkaly ve čtvrtfinále Coppa Italia a šťastnější byla opět Neapol, která byla domácím týmem. K výhře a postupu jí stačila jediná branka, jejímž autorem se stal Španěl José Callejón. Minulá ztráta na domácí půdě stadionu San Paolo se udála začátkem dubna, kdy si domácí rozdělili body s Juventusem.

Fiorentina opět neplní očekávání fanoušků a její sliby o zářné budoucnosti se skvělým projektem jsou opět jen sliby. Dlouhodobá účast v Evropské lize není nejsnadnější, o Lize mistrů ani nemluvě. Ani tento ročník se Viole příliš nepovedl, neboť je aktuálně až na sedmé příčce, na jejím kontě pak je 59 bodů. Viola má druhý nejvyšší počet remíz v Serii A hned po Turínu. V minulém kole se ale ukázala a poradila si s Laziem, ačkoli po brance Keity prohrávala.

K duelu mezi Fiorentinou a Neapolí se vyjadřuje obránce Alessandro Gamberini: "Na tento zápas se hodně těším a abych byl upřímný, je pro mě těžké si vybrat. Budu ale fandit Neapoli. Hrál jsem sice sedm krásných let ve Florencii a jen jeden v Neapoli, ale i tak krátká doba mi stačila, aby si mě ten klub získal, o městu ani nemluvě. Zůstávají mi v srdci hodně výrazně."
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Zieliński, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Sanchez, Gonzalo, Tomović - Chiesa, Vecino, Badelj, Maxi Olivera - Bernardeschi, Iličić - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.40 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC36274572:2685
2.AS Řím36263782:3381
3.SSC Neapol36248486:3680
4.SS Lazio36217872:4570
5.Atalanta Bergamo36199860:4166
6.AC Milán361791053:4360
7.ACF Fiorentina361611960:5159
8.Inter Milán361751464:4656
9.Turín FC3612141065:6150
10.UC Sampdoria3612111346:5047
11.Udinese Calcio361281644:5044
12.Cagliari Calcio361351851:6944
13.US Sassuolo361271749:5643
14.Chievo Verona361271740:5543
15.Bologna FC361181739:5341
16.Janov CFC36891934:6033
17.Empoli FC36882028:5832
18.FC Crotone36872131:5431
19.Città di Palermo36582331:7423
20.Delfino Pescara36282633:7914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (291)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať je zajímavý závěr, tak dnes Řím tři body a zítra Crotone aspoň bod, zázraky se můžou stát

Reagovat
Largo

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

a Neapol ať pomůže nám a vyhraje

Reagovat
olis

to je nam nahovno ked ma vyhrat aj Rim....

Reagovat
10

AS i Neapol to dneska poserou a Juve pak prohraje oba zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

nech uz toto peklo skonci, cez leto budeme hovorit ako sme dobre zvladli mercato a v oktobri sa zacneme pripravovat na rok nula, ktory pride v sezone 2018/2019

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme si po titul. JUVE ....Fino alla fine

Reagovat
Eldarion

Forza Napoli a Forza Milan

Reagovat
Airus
Reagovat
Pinturicchio

Při té týmovosti Juve fakt těžko vybírat.

Reagovat
Airus

Já jsem to plesknul Lobovi, super nákup

Reagovat
Pinturicchio

Alex je top. Když si vzpomenu, že se rozhodovalo mezi ním a Siqueirou.

Reagovat
Airus

Jsem si ho skoro vymodlil

Reagovat
Airus

Jinak Siqueira byl víceméně hotovej přestup, ale z čista jasna Lobo řekl že chce pryč, porto na něj dala cenovku a Juve mělo jasno

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, psali o tom všichni, mělo to být hostování s opcí. No, ještě že to dopadlo, tak jak to dopadlo.

Reagovat
Pipo123

CHievo dnes 1x

Reagovat
Furia Ceca

"Poslední návštěva Juventus Stadium dopadla pro Crotone hodně špatně"

Tehdy Juventus na Juve Stadiu nehrál.

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, že AS dneska neprohraje. Jednak nechci, aby hráči slavili Scudetto u televize, ale hlavně: čím víc bodů bude AS mít, tím víc krutý to 2. místo pro Alberta a spol. bude. Jo, jsem škodolibej.

Reagovat
Largo

Většina z nás ví, že na Scudetto jsme letos neměli. A pro vás je naprosto zasloužený.

Reagovat
Alberto Aquilani

juuuj, úplne to je kruté, naozaj, ešte stále verím v Scudetto

Reagovat
Furia Ceca

Nechtěl by sis přivydělat? V dohledný době budu pořádat přednášku s názvem "Jak být extrémně nad věcí, když jste ve zkušenosti absolutní zoufalec a váš nadhled vám nikdo nežere." Chtěl bych nějakýho přednášejícího, který s tím má bohatý zkušenosti - a tak si mě napadl.

Reagovat
Alberto Aquilani

och bože...

Reagovat
Furia Ceca

Taková reakce je na tebe nezvykle přirozená... Tobě se něco stalo?

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
Maritazzi

Bože, to je všechno tak na sílu. Pořád větší křeč..

Reagovat
Furia Ceca

Na tvým místě bych se spíš doučil kolik teček se píše za větou.

Hlavně ale nevím, jestli zrovna ty si v pozici, kdy se můžeš někoho zastávat. Nevím jak Alberto, ale já bych třeba nestál o to, aby ses mě zastal zrovna ty - to bych se spíš styděl.

Ok, tak to mám dalšího exota za sebou... Kdo přijde další? Francesco Totti AS? Římský vlk?

Reagovat
Maritazzi

Ty jsi debílek Důležitý je, že bavíš sám sebe. Ale skvělý je, jak žiješ půl roku v tom, že tu každýho stíráš a ostatní bavíš. Pokračuj, jde ti to dobře.

Reagovat
Furia Ceca

No... Nežiju. Já totiž vím, že můj styl humoru je suchej a někdy vyloženě trapnej, ale nevadí mi to, protože jak si trefně podotkl: důležitý je se bavit. Furt je lepší být trapnej a vědět o tom, než třeba být trapnej a přitom si myslet, že jseš bohem nadhledu.

BTW: na ten půlrok si přišel jak? Jsem tu zaregistrovanej skoro tři roky a nemám pocit, že bych nějak svůj styl měnil... Takže proč půl roku? Proč ne pět měsíců nebo dva roky?

Ale jinak docela pěkný, nebo spíš dost průhledný pokus jak se mi dostat do hlavy.

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat
Furia Ceca

Ne. To fakt není stejný.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Lech

Reagovat
olis

goooooooooooooooooooooooool

Reagovat
Largo

No fakt výborný. Ale koledovali jsme si tou naší hrou...

Reagovat
Largo

Tohle je otřesný - žádný tempo, hrozně pomalý a bez nápadu. Každej ukazuje hráči s míčem, kam ho má poslat, ale nikdo se nenabízí.

Reagovat
Alberto Aquilani

Kto nahrával? akurát som prepol na basket

Reagovat
Largo

Fazio hlavou

Reagovat
Largo

Gooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Roma je snad vožralá minulé kolo nás smáznout jak dlouho nikdo ne a teď chodí jak lemry z Interu

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Nie je Manolas hlavou už niekde v Miláne ?

Reagovat
cresposuper

V Milane?

Reagovat
Pipo123

Písalo o AC ne ? Či Inter ? neviem už

Reagovat
Largo

Hlavně o Interu. A to samý s Rüdigerem.

Reagovat
cresposuper

Tak v suvislosti s nami sa pise aj o Nainggolanovi, Di Mariovi...pochybujem ale,ze by taki hraci teraz sli do Interu

Reagovat
Largo

Nainggolan a De rossi možná, ti nedávno prohlásili, že v rámci Itálie maximálně do Interu. Ale nevidím příchod těhle dvou reálně. Nejdřív byste měli vyřešit trenéra.

Reagovat
Alberto Aquilani

to kde a kedy takú hlúposť prehlásili?

Reagovat
Largo

V Římě asi před 14 dny jsem to četl od Nainggolana.

Reagovat
Maritazzi

Kde? A kde od Daniho?

Reagovat
Alberto Aquilani

ti to ukazoval v novinách, alebo jak? De Rossi podla mna najviac neznáša práve Inter, a Nainggolan pôjde tak max do Chelsea

Reagovat
Largo

Jasně, při našem pravidelným čaji o pátý

Reagovat
Maritazzi

Ty vole.

Reagovat
Pipo123

?

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni to Danimu do očí.

Poznáš pravdu.

Reagovat
Largo

Nejen Manolas. Celá obrana je mimo a hraje skoro jen El Shaarawy.

Reagovat
Alberto Aquilani

vadí mi Džeko, fakt vážne... prečo ho tam musel Spal znova nacpať a nenechal ten trident, ktorý mu minulú sezónu vykopal kvantum bodov? BTW, po prestávke by tam ale tentoraz naozaj mal vybehnúť Peres

Reagovat
Largo

Taky nechápu, ten trient je prostě ideální.

Reagovat
Alberto Aquilani

ale Salah je proste výborný... môžte tu naňho písať kto chce čo chce, jeho prínos je proste neodškriepiteľný...

Reagovat
Alberto Aquilani

Daj tam Bruna, Chievo je po odchode Castra dosť marné...

Reagovat
Alberto Aquilani

STEPHAAAAAAAAAAAAAN

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
Largo

Rád bych tam viděl Tottiho a Greniera ještě.

Reagovat
Alberto Aquilani

Salah famózny

Reagovat
Largo

Goooooooooooooooooool

Reagovat
Alberto Aquilani

Jo jo, Edino ted

Reagovat
Pipo123

To je zase prestrelka

Reagovat
Pipo123

Tottimu by som ten titul aj doprial

Reagovat
Alberto Aquilani

ale no tak :*

Reagovat
Pipo123

Ale len Tottimu, nie AS :D

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

ty kár

Reagovat
Emmett Brown

toto by si mal povedať niekde na curve nord

Reagovat
olis

treti gol Rimu ofsajd

Reagovat
Largo

Sporný, tyhle situace by se měly pouštět. Ale bylo mi jasný, že ty s něčím přijdeš

Reagovat
olis

to by som nebol ja

Reagovat
Alberto Aquilani

aj tretí Chieva 2:5 by bolo krajšie

Reagovat
olis

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Zielinski, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne. A disp. Rafael, Sepe, Strinic, Giaccherini, Maggio, Leandrinho, Chiriches, Rog, Pavoletti, Diawara, Tonelli, Milik. All. Sarri

FIORENTINA (3-4-2-1): Tatarusanu; Rodriguez, De Maio, Tomovic; Cristoforo, Badelj, Vecino, Olivera; Bernardeschi, Ilicic; Kalinic

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

forza viola

Reagovat
Largo

Reagovat
cresposuper

Bernardeschi Sice hra hrozne a vsetko kazi, ale v takomto (ne-)systéme sa tomu neda divit.

Reagovat
mastakillah

Letos nemůže být nejlepším hráčem ligy nikdo jiný, jak Mertens ... na žádném jiném hráči v Calciu nestojí hra týmu, tak jak ma něm

Reagovat
olis

to ze je najlepsi s tym samozrejme suhlasim ale s tou druhou castou uz pomenej....

Reagovat
Largo

Nainggolan

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Pojďme ten titul konečně dorazit.

Reagovat
Largo

Nechte si to až do závěrečnýho kola, ať je sranda

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
M11

takovou srandu si nech.. aby tam jeste takovy Lada Krejci rozhodl

Reagovat
M11

Reagovat
Alberto Aquilani

trošku to tu hecnime

Reagovat
Alberto Aquilani

to malo ísť na M11

Reagovat
M11

Furia Ceca ti nestaci ?

Reagovat
Alberto Aquilani

s ním sa mi vôbec nechce baviť vole... s vami je občas aj sranda, chápeš

Reagovat
M11

radsi mi napis vas opravdovy nazor na Dzeka.. palic prvni tridy ale ma 28+7 docela sila

Reagovat
Alberto Aquilani

nemám naňho názor Nechal by som si ho, ale nemal by mať takú neobmedzenú pozíciu, akú mu spravil Spal túto sezónu. Som si celkom istý, že keby proti vám hral, nevyhrali by sme. Dokáže ten zápas rozhodnúť sám, ale potom v zápasoch, kedy potrebuješ tam hodiť nejaké góly (ako s Laziom odveta v Coppe), v 3. minúte z metra netrafí bránu. Keď hrá on, všetko sa to sústreďuje naňho, hlavne posledné obdobie, kedy mu ide o kráľa strelcov. Bez neho to bolo pred týždňom oveľa tímovejšie a menej čitateľné.

Reagovat
Maritazzi

Trošku mě sere, že máme super plán B, kterej nám zachránil loni sezonu a letos jsme ho prakticky nevyužili. Džeko hrál každej zápas 90 minut skoro, což se na něm taky podepsalo v tý klíčový části sezony, kde prostě tolik goly nedával.

Reagovat
M11

ja si myslim ze se na nem da porad stavet.. jasne.. zahazuje nekdy opravdu silenosti.. ale on se za ten zapas umi dostat do velkeho poctu sanci.. takovy Higuain taky dokaze zahodit cokoliv.. a bude neotresitelna jednicka..

Reagovat
Maritazzi

Já s tím souhlasím, jen jsme na něj letos možná někdy spoléhali až moc, přitom ten trident s Perottim, ElShou a Salahem ukázal, že je funkční, zvlášť proti některým soupeřům. Ale příští rok by měl být určitě jednička Džeko.

Reagovat
M11

prijde mi ze udelal velky progres.. i v mezihre.. zaslouzi si dostat sanci.. docela verim ze pristi sezona muze byt jeho nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trident by fungoval i s Frantou..

Reagovat
10

Higuain si v tomhle s Džekem může podat ruce

Reagovat
Airus

žel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
andycek1

AC nakoniec od EL?? Už sa teším na zápas v skupine Žilina-AC alebo Slavia-AC

Vim žádný slovenský tím sa do tej skupiny nedostane

Reagovat
mato Kreator

zase pili ?

Reagovat
Pinturicchio

Však oni přes léto zase rychle vystřízliví.

Reagovat
Maritazzi

Mě by fakt zajímalo, jestli je na těch spekulacích něco pravdy, protože od nás se kromě Spala psalo v souvislosti se zájmem Interu už o Rüdim, Radjovi, Danim, Kevinovi, Salahovi, půl roku už se řeší Kostas...

Reagovat
Pinturicchio

Těžko říct, ale řekl bych, že něco (možná i většina) pravda bude, hodně těch spekulací teď jede i kvůli těm čínským penězům (Ausilio říkal, že by mohli koupit i Ronalda, ale nemůžou kvůli respektování FFP, za které už dostali pokutu). Psalo se i o tom, že Inter chce vykoupit konkurenci, aby je oslabil, chtějí to postavit na Italech, mají zájem o Conteho, Allegriho, strašně zábavné potom číst o tom, že Inter má vlastní DNA a tak dále.

Reagovat
Airus

Snažim se vymyslet nějakej produktivní komentář, ale na takovej článek to prostě nejde

Reagovat
10

zkusí všechny trenéry a nakonec podepíšou 132. na seznamu...Mazzarriho

Reagovat
M11

.. jaky mas nazor kdyby vysel Shick ?

Reagovat
10

Za 25m dobrej nákup...určitě bych ho ale ještě nechal v Dorii.

V Juve by trénoval s nejlepšíma, čuchnul by k úplně jinýmu prostředí a asi by i dostal prostor, protože za Pipitu žádnou náhradní variantu nemáme, na druhou stranu si ale zatím nevybojoval základ ani v Dorii a má pořád velký nedostatky. Má záblesky geniality, ale pak vypíná, přijde mi, že neudrží koncentraci celých 90 minut. Nejen proto mu to jde líp z lavičky. Pokud v Dorii zůstane Giampaolo, měl by pokračovat v Janově.

Reagovat
M11

odkoupit.. a nechat minimalne sezonu v Dorii.. i ta cena 25m mi na dnesni pomery za takovy talent prijde v poradku

Reagovat
Airus

Těch 25M bude s tím že tam ještě zůstane, ne? Jinak by to šlo vejš

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
cresposuper

Nebol by som proti

Reagovat
snuff24

Reagovat
cresposuper

Najlepsi trener, co tu bol od Mourinha

Reagovat
Deki

jako co se týče trenérských kvalit nebo prezentovaný hry? ani jedno totiž neni pravda.

Reagovat
cresposuper

Oboje. Uhrat 5. miesto s Juanom, Ranocchiom, Nagatomom a kopou priemerakov v zaklade by iny z tych trenerov nedokazal.

Reagovat
snuff24

nebylo to nic světobornýho, navíc stačili 4 body a byli jsme na 9 místě, takže náš klasický průměr nijak nevybočující, jak herně, tak výsledkově.

Reagovat
Deki

nehrála se Evropa a navíc to ne5. místo bylo s nějakým velkým náskokem, takže takhle bych to fakt nebral. na LM jsme pořád ztráceli těch cca 20 bodů. herně to byla (většinou vždycky) naprostá tragédie.

Reagovat
Deki

*to 5. místo nebylo

Reagovat
cresposuper

Dolezite je ale brat to v relativnej hodnote, ten kader bol jednoznacne najhorsi za poslednych 7 rokov (s vynimkou konca Stramaccioniho) a podla mna to uplna tragedia nebola. 60 bodov a skore 62:39 bol pekny vysledok- o 7 bodov menej nez v minulej sezone, s timom neporovnatelne slabsim.

Reagovat
Deki

já chápu, kam tim míříš a podložit číslama se to asi taky dá, nicméně vzpomínat na Mazzarriho jako úspěšného kouče u nás nemůžu. hra často trapná, systém 3-5-1-1 byl naprosto strašný. jediný kup, který mu vyšel, byl Medel, ostatní jím vytipované posily skončily v propadlišti dějin. on měl být vlastně ten první trenér, který nastartuje Inter a ukáže mu nový směr, nebo aspon tak to bylo s nově příchozím Thohirem v plánu... ale samozřejmě lehký to neměl.

Reagovat
cresposuper

Ok Mimochodom, nepamatam si, ake mal on slovo pri tych prestupoch, ale vtedy prisiel aj Icardi. Inac suhlas, vacsina tych hracov bol totalny fail.

Reagovat
Deki

Icardi byl domluvený už v průběhu jara, to nebyl Mazzarriho nákup.

Reagovat
olis

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

Reagovat
Milan.B

FORZA

Reagovat
Pipo123

http://www.football-italia.net/102858/inzaghi-lazio-cant-lose-best-men

Príde mi že Inzaghi tlačí na Lotita a Tareho aby udržali tú kostru hráčov a získali posily, sám vravel že druhá sezóna je pre Lazio vždy zlá a chce vytvoriť team čo bude konkurovať na všetkých troch frontách. Dlho sa rieši jeho nová zmluva, Tare povedal že nejde o peniaze, ale o športové aspekty ktoré požaduje Inzaghi, tak snad sa dohodnú a prisľúbia mu v lete posily.

Reagovat
Dejwa

Kdo spadne? Janov?

Reagovat
Airus
Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste necele 3 hodiny a tem nekterym zdejsim naivkam zhasne posledni sance.

Reagovat
Alberto Aquilani

Boha, mne sa páči jak si tu niektorí naozaj myslíte, že tu romanisti, prípadne olis :D si naozaj myslia, že je reálna šanca na titul. Potom tu robíte ramená s naivkami a podobnými prirovnaniami. Bež si užiť titul, za posledné roky si to mal naozaj ťažké, to že sa tu nadrapuješ je samozrejme v klídku v tvojej situácii. 6 titulov za 6 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte, nikdo na ty vase provokace o titulu nereaguje, tak nereaguj taky.

Reagovat
Alberto Aquilani

"Jeste necele 3 hodiny a tem nekterym zdejsim naivkam zhasne posledni sance." ano, ani si neodporuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Psat si muzu co chci, ale nepisu to pod vase komenty.diky

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Jaky provokace? Kdo tu mluvil o Scudettu pro AS nebo Neapol???

Reagovat
smazaný uživatel

Romulus či Rimskyvlk alebo podobný týpek.

Reagovat
Largo

Vlk těžko, ten nadává i když vedem

Reagovat
Alberto Aquilani

Neviem čoho sa Interisti boja u Spallettiho, pre nich, aby z tej sebranky spravil team, úplne ideálny kouč, taký problém, aký má s Tottim tam mať nebude. Spalletti odchádza kvôli tej neustálej buzerácii kvôli Tottiho (ne)nasadzovaniu.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Largo

Myslim ze tech faktoru tam bude vic nez jen Totti.

Kazdopadne, koho za nej?

Ja bych byl pro Emeryho nebo Di Francesca...

Reagovat
Lech

EDF

Reagovat
Airus

V Turině je krásně, tak jdem na to a zavřít 2/3. Forza Juve! GLHF

Reagovat
Melchior

někdo sopcast, prosím? :)

Reagovat
Furia Ceca

Já bohužel dneska našel jenom Acy...

Reagovat
Airus

Dobrý

Reagovat
M11

MARIOOOOOO !!! Happy Birthday

Reagovat
brenk

do polčasu ešte dva a môže sa oslavovať

Reagovat
Mr.Jindros

MARIO

Ještě pojistit, ať netrneme.

Reagovat
brenk

kto je to?

Reagovat
Pipo123

jeden slovenský futbalista, hráva za Primaveru

Reagovat
brenk

je to nejaký talent, či skôr tak do počtu?

Reagovat
Pipo123

Nepoznam ho, ale ma len 17 rokov, hraje stopera ci laveho obrancu

Reagovat
Airus

jen tak dál

Reagovat
M11

INCREDYBALA !!!

Reagovat
olis

pici Janov nech prehra dnes

Reagovat
brenk

nádhera

Reagovat
10

Nejlepší hráč v lize

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pipo123

Len co ked nema cisla

Reagovat
Furia Ceca

A furt se válí na zemi.

Reagovat
Largo

Je Naiggolan.

Reagovat
10

Ale prosimtě

Reagovat
Largo

Prostě jeho přínos pro tým hodnotím jako lepší než u kohokoli v lize.

Reagovat
mastakillah

Je Mertens

Reagovat
smazaný uživatel

My máme titul aleee my máme titul alee.

Reagovat
Largo

aleee co?

Reagovat
wiggum

Aby ne, když to máte uz 14 dni pojištěné...

Reagovat
Yanek

Ty dresy jsou krasny, pripomina mi to eru Kaka a Shevchenka, kdyz byl sponzorem Opel. Na to jsem cekal dlouho...

Reagovat
Airus

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

ať nám to ta Bologna pustí stejně jim o nic nejde

Reagovat
Furia Ceca

Dneska mám v lednici nádherně vychlazený Desperado a Corunu. Já mám na to takovou chuť - ať už je aspoň 85. minuta.

Reagovat
Airus

Já piju plastového bráníka z půlitru Rampušák 14° - A je to pohoda

Reagovat
Furia Ceca

Já standardně piju Kozla desítku, ale na Coppu a Scudetto si chci dát něco trochu svátečního.

Reagovat
Airus

nevidím důvod proč by to mělo být "buď a nebo" můžeš pít kozla a splachnout to čím chceš

Reagovat
Furia Ceca

Na mě je stejně brzo, já před 17. hodinou piju jenom svátečně.

Reagovat
Airus

fair enough

Reagovat
Largo

Já měl včera u AS bílý z vinařství Jan Cícha - lahůdka

Reagovat
Airus

Dost to teda flákáme. Druhý polčasy, no

Reagovat
Furia Ceca

Po tom všem, co jsme předvedli v LM, je holt těžký se namotivovat na ligu... Ostatně tohle nás trápí snad už 4. ligovej zápas v řadě.

Reagovat
Airus

Tak zase na plnym domácim stadionu, před oslavou titulu, navíc proti odepsanýmu soupeři.... bych si představoval nějakou exhibici šampiónů. Ne tuhle ušmudlanou ležérnost

Reagovat
Pipo123

AC podme gol kurva

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooool

Reagovat
Pipo123

Na co chce AC Keitu ked maju toho solistu a hraje dost dobre

Reagovat
Visca el barca

Delofeu?

Reagovat
Airus

sakra Miro

Reagovat
smazaný uživatel

Mel jsem tusaka ze ho tam Honda soupne

Reagovat
Largo

A krásnej!

Reagovat
M11

ALEEEEX SANDROOO !!!

Reagovat
Airus

Loboooooooo

Reagovat
10

To už by mohlo klapnout

Reagovat
CubONE

Ten Muriel

Reagovat
CubONE

Adebayor mode.

Reagovat
Pettirosso

Le6end

Reagovat
Airus

má někdo stream kde budou i oslavy?

Reagovat
Furia Ceca

Taky to ten rozhodčí mohl už ukončit...

Reagovat
M11

ma nekdo stream na oslavy ?

Reagovat
Airus
Reagovat
10

Na sportu budou, ne?

Reagovat
brenk

ne

Reagovat
10

futsal a záznam L1...tak to potom jo

Reagovat
M11

Reagovat
ED91

Zo záznamu o polčase v zápase inter-lazio

Reagovat
mato Kreator

co mi pisal kamos tak maju oslavu davat pocas vecerneho zapasu pocas polcasovej pres. na sport1-2

Reagovat
Furia Ceca

Mandžukić málem z půlící čáry gól! To by byla tečka...

Reagovat
Alberto Aquilani

mohol by sa Pjanic, čo ja viem, tým šampanským zadrhnúť, alebo tak :-) samozrejme nikomu nič zlé :-)

Reagovat
10
Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
Pinturicchio

stream na oslavy

Reagovat
brenk
Reagovat
Pinturicchio

GONZALOOOOOOO ............ HIGUAÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍN

Reagovat
10

i ty roční děti už mají víc titulů než Radja

Reagovat
Lech

Radja ma zas srdce oproti juveegu

Reagovat
brenk

Matiello zvládol tú cestu bez zranenia

Reagovat
Furia Ceca

Jinak docela zajímavý, jak moc je oblíbenej u Juventinů Mandžukić, na neitalskýho hráče má fakt velkou podporu.

Reagovat
brenk

Leov starší chlapec úplne znechutený

Reagovat
Furia Ceca

Leův malej Turíňan vypadal na to, že se v tom dresu Pjaniće rozbrečí.

Reagovat
Largo

Reagovat
Melchior

pocit k nezaplacení... díky, pánové

Reagovat
cresposuper

Je snad v dejinach futbalu drahsi hrac nez Barbosa, ktory by neodohral ani jeden ligovy zapas v zaklade?

Reagovat
10

o 10 mega dražší Batshuayi byl v lize v základu jednou...pořád má ale x krát víc minut

Reagovat
Pipo123

Lazio: Vargic; Wallace, De Vrij, Hoedt; Felipe Anderson, Luis Alberto, Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic, Immobile, Keita

Inter: Handanovic; D'Ambrosio, Andreolli, Murillo, Nagatomo; Gagliardini, Medel; Candreva, Brozovic, Perisic; Eder

Reagovat
cresposuper

WTF..aky zmysel davat tam stale tu istu zostavu, ked uz aj tak o nic nejde?

Reagovat
Deki

teď dvě kola před koncem už se ptám taky uplně stejně! to už není možný

Reagovat
smazaný uživatel

oni si uz robia picu z fanusikov podla mna. ten Barbosa moze byt mozno poloretardovany, ale takto ho ponizovat to si podla mna ani nezasluzi.

Reagovat
Deki

ono nejde jen o něj, i když samozřejmě ted hrávat má! to co s ním provádíme je tristní. ale prostě pořád dokola dávat tu samou sestavu i rozestavení, když se 10 týdnů nevyhrálo, to je kumšt...

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci ste citali to vyhlasenie co dal nedavno Ausilio a dostalo sa na verejnost. Celkom ma z toho teraz prusery ale mal pravdu.

http://sempreinter.com/2017/05/19/ausilio-can-not-project-no-continuity-leadership-ownership/

Reagovat
Deki

jo četl jsem, nelze než souhlasit. snad Piero zůstane.

Reagovat
lucius6

Za co proboha ten Muriel dostal červenou? Bylo to provokativní radování, ale pořád to nebylo nic extrémního, on vyloženě neběžel někam k fanouškům soupeře jako Adebayor ani nic dalšího. Naopak hráč Udine ho chytne pod krkek a v pohodě? Podle mého názoru šokující rozhodnutí rozhodčího...

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
smazaný uživatel

Murillo je dobry vtip. Ranocchia 2.0

Reagovat
Pipo123

To zrychlenie Andersona je super

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna Murillovi sa len nechcelo, tak sa nechal striedat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už jsem tak nějak zapomněl že je Santon ještě v klubu

Reagovat
smazaný uživatel

a jebol ho hned do stredu obrany kde podla mna nikdy ani nehral :)

Reagovat
cresposuper

Dambrosio hra stred

Reagovat
smazaný uživatel

aha hej uz vidim

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou ty časy kdy mě to ještě sralo když jsme dostali gól...

Jsem zvědavý co s tím hodlají přes léto udělat.

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

nechat Gagliardiniho a Pinamontiho a mozno D'Ambrosia a ostane vsetko prec. nema to ziadny vyznam. Z prvych dvoch by mohli byt este Interisti ostatni jebu na to.

Reagovat
lnterista

Edera jeste

Reagovat
cresposuper

Candreva a furt bude v zaklade

Reagovat
Pipo123

Curva a ich odkaz k Tottimu

Reagovat
cresposuper

Sympatak Andreolli

Reagovat
smazaný uživatel

ten by tiez mohol ostat. jeho som mal vzdy rad. aj ked hraval minimalne ale nahradnik uplne naporiadku. navyse odchovanec

Reagovat
smazaný uživatel

ozaj na Marca som zabudol! prajem mu gol

Reagovat
smazaný uživatel

inak momentalne 6 talianov hra v zostave :)

Reagovat
Pipo123

Hoedt lol

Reagovat
cresposuper

Candreva

Reagovat
smazaný uživatel

najhorsi center na svete a je z toho gol :D

Reagovat
Pipo123

Alberto sa mi dnes nepaci, proti Juve a Fiore hral lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň je sranda

Reagovat
Pipo123

Od 20 min hrame hovno, okrem Andersona sa nikto nesnazi, nech tam posle hracov Primaver a hotovo

Reagovat
Pipo123

Za toto zlta? Lol

Reagovat
cresposuper

Sudi je strasny, aj ten faul predtym smiesny..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tam ho prstrcil kamikaze aj ked smiesny ale bol .. a za to zlt ani nahodou

Reagovat
Pipo123

On to bol faul, jasna druha penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Bol tam kontakt ale za toto penalta nie to by bolo 7penalt za zapas

Reagovat
Pipo123

No ok, ale ta zlta bola vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bola vysmech... sa cudujem ze Keita isiel dole tak kludne

Reagovat
smazaný uživatel

Brozo inak dnes tie prihravky vobec nedava zle niektore

Reagovat
lnterista

Masina se rozjizdi

Reagovat
10

Reagovat
cresposuper

Pinamonti na plac!

Reagovat
Pipo123

Interu odpustil dve penalty, necudujem sa ze nasim tecu nervocky

Reagovat
cresposuper

Hoedt mal ist von, kokotko

Reagovat
Pipo123

Pripada mi to ako keby nasi hraci nechceli do Crotone

Reagovat
Mrvinho

Lazio

Reagovat
Pipo123

Si podal?

Reagovat
Mrvinho

Ne, jen že s takovýma lopatama jste měli vyhrát

Reagovat
Pipo123

Tak im uz o nic nejde, navyse v stredu hrali Coppu, v Crotone tiez cakam prehru, aj ked by si mohli uvedomit ze 4 miesto je o trosku lepsie nez 5...

Reagovat
Mrvinho

Díval jsem se na tabulku a bylo mi to jasný no, zválcovat jste je ale mohli, poslední zápasy vám to docela šlo

Reagovat
Pipo123

Reagovat
cresposuper

Zasluzene, aj ked rozhodca to riadne dosieral

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Podle spekulaci, Milan dosáhla dohody s papu gomezem a Andreou Contim. K zisku techto hráčů, je Milan udajne připraven obětovat Nianga a Locatelliho...

Luka Modrič prý dal po zápase s Bolognou na svůj instagram fotku Curva Sud ze včerejšího zápasu a jeho fotku v dresu AC Milan když byl malý a fandil Milanu i kvůli jeho velkému vzoru Bobanovi...

Reagovat
maras93

Locatelliho nepiš ani ze srandy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele