37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán má jistotu předkola EL, poradilo si s Boloňou

V jedné části Milána se opět vrací k fotbalu radost a nadšení. Nejenže se AC daří pracovat na zajímavých posilách, ale především si dnešní výhrou nad Boloňou zajistilo předkolo Evropské ligy. Milánská značka se po trefách Deulofeua, Hondy a Lapaduly opět vrací do Evropy.

Trenér Vincenzo Montella zvolil jinou taktiku, než se kterou do AC přicházel. Ve formaci 3-5-2 jsme našli Gómeze, Romagnoliho, Vangioniho nebo Pašaliće, místo zbylo i na Lapadulu s Bertolacciho nebo Baccu. Bologna kontrovala útočníkem Destrem, Krejčím, Di Francescem, Mirantem, Donsahem nebo Torosidisem s Helanderem.

Už ve druhé minutě se alespoň na chvíli mohlo San Siro začít radovat, neboť Gianluca Lapadula dostal míč do sítě. Naneštěstí pro AC to však bylo až po odpískání ofsajdu. AC poměrně často pálilo, ať už se jednalo o nepřesné pokusy Pašaliće, Paletty nebo Montoliva. Ve třinácté minutě se do šance dostal opět Lapadula, který po Baccově přiklepnutí stál před Mirantem sám. Mirante se sice hnul na opačnou stranu, ale Lapadula pálil vedle!

První půle se AC moc nedařila po stránce kombinační a často akce AC končily vinou nepřesnosti ve finální fázi. Takto třeba Lapadula dobíhal dlouhý míč, takže Mirante u něj byl dřív. První půli uzavřel poměrně nepřesnou střelou Mbaye, který brankáře Donnarummu nevystrašil. Nevýrazného Bertolacciho po změně stran vystřídal Matias Fernández a byla to dobrá volba.

Fernandez vnesl do hry kreativitu, která záložní řadě AC dosud chyběla. Ani Carlos Bacca dnes nemohl být moc spokojený, navíc jej už po hodině střídal Keisuke Honda. Následně aktivní Lapadula pádil sám na Miranteho a dokázal ho dokonce prostřelit, ale ukázalo se, že stál v ofsajdu, když přebíral nahrávku. Gól sice neplatil, ale o pouhé tři minuty později to už Rossoneri vyšlo.

Španělský mladík Gerard Deulofeu celou akci zpoza vápna rozjel a nabíhal si po straně do vápna. Tam jej krásným obloučkem našel Matias Fernandez a Deulofeu už si poradil se zbytkem. Miranteho i přes jeho snahu prostřelil a mohl slavit - 1:0.

AC kulo železo, dokud bylo žhavé, takže o pouhé čtyři minuty později vstřelilo další branku. Náskok milánského celku navýšil Keisuke Honda. A to hodně hezkým způsobem, protože Gastaldello fauloval a sudí Giacomelli pískal standardní situaci. Ze třiceti metrů vypálil Honda ukázkově k tyči a ačkoli se Mirante hodně natahoval, nakonec ani to nestačilo.

S další akcí přispěchal mladík Pašalić, jenže jeho zakončení bylo zablokováno na poslední chvíli. Ani to ale nebylo všechno, i když by si to asi Bologna přála. Rychlou akci měl na svědomí především dobře nabíhající Matias Fernandez, který proběhl s míčem do vápna a naservíroval jej Gianlucovi Lapadulovi. Ten si zblízka poradil a Antonio Mirante byl bezbranný - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tnt03

Konečně AC zase v Evropě :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele