37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Doria získala proti oslabenému Udinese jen bod

Sampdoria si jen rozdělila body s Udinese. To sice lépe začalo díky brance Cyrila Théréaua, jenže samo se na začátku druhé půle ochudilo, když se hloupě nechal vyloučit De Paul. V hodně emotivní druhé půli pak z penalty srovnal na konečných 1:1 Luis Muriel, který byl později rovněž vyloučen.

Sampdoria jela do Udinese s touhou vyhrát a před závěrečným kolem si pojistit střed tabulky. Udinese ale mělo stejné plány. V jeho dresu se na hrací plochu dostali hráči jako Scuffet, Danilo, Felipe, De Paul, Balić nebo Jankto, zatímco dostatek prostoru vyžadovala také útočná spolupráce Théréaua se Zapatou. Sampdoria vyslala na hřiště Djuričiće, Škriniara, Salu, Praeta, Schicka nebo Muriela s Torreirou.

A Udinese začalo pěkně zostra. Už v páté minutě Duván Zapata předvedl perfektní individuální akci po levém křídle, pak předložil balon Cyrilu Théréauovi a ten dopravil z úhlu balon přesně do sítě! Obránci Dorie se na sebe marně dívali a vyčítali si chybu ve svých řadách.

Dnes to byl také střet dvou mladých a nadějných Čechů. Na straně domácích začal od úvodu záložník Jakub Jankto a jeho strana byla na začátku mnohem šťastnější. Patrik Schick, který dnes dostal přednost před veteránem Fabiem Quagliarellou, se hodně snažil svou technikou i rychlostí bojovat o srovnání, ale obránci Zeber si na něj dávali dobrý pozor. Po pětadvaceti minutách se ke střele z větší vzdálenosti dostal Jakub Jankto, jenže balon se stáčel těsně vedle tyče!

Střelba šla i Schickovi, který pořádně protáhl mladíka Scuffeta v bráně Udinese. Italský brankář byl u tyče včas a dokázal jeho ránu vyrazit! Pak se na dlouhou nahrávku marně natahoval domácí ofenzivní talent Rodrigo De Paul. Nepříliš rychlý či atraktivní první poločas zakončil ostrý střet Zapaty se Škriniarem.

Hned na začátku druhého poločasu si Udinese zkomplikovalo cestu za výhrou, protože Rodrigo De Paul prohrál osobní souboj a svou frustraci z toho si vybil šlapákem. Nemohl se tedy divit, že jej sudí bez milosti ihned vyloučil. Zebry tak čekala napínavá druhá půle v oslabení. Aby toho nebylo pro domácí málo, tak nevýrazného Djuričiće nahradil deset minut po změně stran Bruno Fernandes, který měl jednoznačné pokyny.

A jeho mise začala nabírat na obrysel velmi záhy. Po hodině hry totiž dle sudího Pinzaniho dosšlo ve vápně k faulu a sudí tedy nařídil penaltu. K ní se postavil zkušený střelec Luis Muriel a jednoduše proměnil - 1:1.

To ale rozhodně nebylo všechno, protože Muriel provokoval domácí diváky už oslavou branky a to se domácím hráčům moc nelíbilo. Dokonce se strhla mela ne nepodobná těm hokejovým. Sudímu došlo, že se vzrůstajícími emocemi musí něco dělat a vyloučil právě Muriela s domácím Danilem! Po této emotivní vložce se tempo i emoce uklidnily a byl zase prostor na fotbal.

Ani s remízou proti oslabenému soupeři se Doria nechtěla smířit apodle mínění trenéra Giampaola s tím měl něco udělat Karol Linetty. Horko ale bylo na druhé straně, protože k ráně se dostal Jakub Jankto a do střely mu musel skočit obránce Silvestre. S cílem konečně strhnout vedení na stranu Dorie přišel na hřiště ještě Ante Budimir, ale ani jeho účast nebyla moc znát.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele