37. kolo
20.05.2017 18:00 CET
3 : 5
(2:2)

Reportáž

Giallorossi deklasovali Chievo Verona

Římané nezačali ve Veroně příliš šťastně, ale především ve druhé půli chytili druhý dech. Díky El Shaarawymu se Salahem, kteří dali dohromady 4 branky, si Vlci poradili s Chievem 5:3.

AS bojuje primárně o druhou příčku a dvě kola před koncem má vše ve svých rukou. Dnes začínalo jako první tým víkendového programu svůj boj na půdě Chieva a muselo vyhrát, pokud nechtělo spoléhat na prohru Neapole. Trenér Luciano Spalletti dnes mohl počítat s Džekem i Strootmanem a oba nasadil. Jinak dostali prostor Salah, Paredes, De Rossi, Rüdiger nebo Emerson.

Chievu už v podstatě o nic nejde, předsezónní plány byly naplněny, tým zachráněn a může v klidu dohrávat ligový kalendář. Hráči pomalu přemýšlí o dovolených, ale dnes chtěli ještě potrápit návštěvu z Věčného města. O to se měli starat Bastien, Depaoli, Gobbi, Cesar, Birsa, Inglese nebo Castro.

Chievo od prvních minut hrálo hodně důrazně, ale dopouštělo se rovněž několika chyb vzadu. Centr De Rossiho propadl po práci El Shaarawyho až na Džeka, před nímž těsně ukopl míč Gamberini. V osmé minutě rozjel Mohamed Salah zdánlivě kostrbatou akci, jenže pak si narazil míč s Džekem, který mu patou vrátil. Salahovi se podařilo vypálit na zadní tyč a jen brilantní zákrok Stefana Sorrentina zachránil domácí mužstvo.

Jinak ale tempo utkání příliš vysoké nebylo. Chievo čekalo, s čím zkušenější soupeř přijde, AS zase v poklidu kombinovalo ve středu hřiště. Po patnácti minutách si tenhle přístup vybral svou daň. Dlouhý pas na hrot totiž Inglese sklepl míč vedle sebe a Lucas Castro napálil balon mimo dosah hostujícího brankáře! Obránci Vlků nechali soupeře naprosto nepokrytého.

AS se nemohlo dostat do tempa a brankář Szczesny málem podruhé kapituloval! Radovanović totiž pálil hodně zajímavě a nakonec minul tyč jen o pár centimetrů! Hra AS postrádala nápad, kombinace hostí byla enormně pomalá a nikdo z hráčů se vlastně nenabízel.

Až po sedmadvacáté minutě se AS povedl kontr. Dlouhý nákop Sorrentina hlavou vrátil za obránce Fazio. Džeko sice stál v ofsajdu, s čímž domácí obránci počítali, ale nezapojil se do hry. Naopak za míčem vyběhl dosud nejaktivnější hráč AS, Stephan El Shaarawy. Ten si pokryl míč i přes vracející se obránce a střelou do prázdné brány srovnal!

Dnes to ale nebylo AS, které sehrálo výtečné utkání s Juventusem. Další obrovskou chybu při pomalu se vracející obraně potrestal Roberto Inglese, který si naskočil na skvělý centr Birsy a hlavou překonal Szczesnyho! A to byli ve vápně připravení a zcela nepokrytí ještě dva jeho spoluhráči - 2:1 pro Chievo.

Hráči hostí vypadali, že už mají sbaleno na dovolenou a jsou na cestě do letadla. Srovnat mohl Salah, který hlavičkoval po práci Edina Džeka. To se mu nepovedlo, tak zkusil disciplínu, která je mu bližší. Po krásné nahrávce od Strootmana unikal po straně, dostal se před vápno a s pomocí Gobbiho teče překonal překvapeného Sorrentina - 2:2.

Do druhé půle už v dresu domácích nenastoupil Lucas Castro, místo kterého se do útoku postavil veterán Sergio Pellissier. Po standardní situaci od Paredese se centr snášel na zadní tyč, kde figuroval Daniele De Rossi. Chievo je jeho oblíbeným soupeřem, ale zkušený záložník nedokázal dostat balon do sítě. Druhé střídání musel trenér Maran provést po zranění Gamberiniho, jehož místo zaujal Frey.

Právě tehdy se ale Vlkům povedla nenápadná akce. Kevin Strootman parádně vysunul Stephana El Shaarawyho, mladý Ital vybíhal na hraně ofsajdu a skvěle si míč zpracoval. Pak se mu povedlo poslat balon na zadní tyč, čímž překonal vyběhnuvšího Sorrentina - 3:2 pro AS.

Brankář Sorrentino musel zasahovat poté, co se do centru Rüdigera položil Edin Džeko. Zkušený kanonýr aktuálně vede tabulku střelců a dnes chtěl hodně přidat další branky, ale jeho zakončení Sorrentino vyrazil. Na opačné straně měl brankář Szczesny štěstí, že se Depaoli nedostal k centru Gobbiho v ideální chvíli. I Džeko se dostal do šance, jenže radost mu zkazil parádní zákrok Sorrentina.

Dnešní utkání ve prospěch AS rozhodli dva hráči s egyptskými kořeny. Po dvou brankách El Shaarawyho se k míči za vápnem dostal Mohamed Salah, kterému nahrával Edin Džeko. Rychlík v dresu AS si míč zpracoval a přesnou placírkou překonal brankáře Sorrentina!

Osm minut před koncem se dočkal i Edin Džeko. Kombinaci AS završila Nainggolanova nahrávka na Džeka, který si míč zpracoval a nechytatelnou ránou jej poslal k tyči! Brankář Sorrentino k ní nedoplachtil včas - 5:2. Ani to ale nebylo vše. V době, kdy už byl na hřišti i Totti, se Roberto Inglese ukázkově uvolnil po rohovém kopu a obrana jeho pohyb nezaregistrovala - 5:3.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Však to píšeš každý týden mi přijde:)

Reagovat
Houfi

Je to možný, ale záměrně to není..obecně vycházím z toho, že gól dostaneme vždy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele