37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov porazil Turín a zachránil se

Grifové to dokázali! V předposledním kole se nakonec zachránili, protože dnes odpoledne před vlastními fanoušky porazili favorizovaný Turín. Góly se o to postarali Luca Rigoni a Giovanni Simeone, na něž reagoval až minutu před koncem Adem Ljajić.

Před domácím Janovem stála obrovská výzva. Jak zmínil trenér Ivan Jurić před začátkem zápasu, byl to nejdůležitější duel sezony. Grifové totiž museli vyhrát, aby se před domácím publikem zachránili v lize a neotáčeli se na výsledky ostatních. Jurić poslal na hřiště obvyklé bojovníky jako Burdissa, Gentilettiho, Velosa, Laxalta, Rigoniho, Palladino nebo Simeoneho.

Hostům v podstatě o nic nešlo a chtěli jen v klidu dohrát sezonu. Jen Andrea Belotti ještě po očku sledoval tabulku kanonýrů, protože se nechtěl smířit se současným třetím místem. Kromě něj se na stadionu Marassi představili Acquah, Baselli, Hart, Moretti, Avelar, Iturbe, Ljajić nebo Boyé. Rozhodně to ale nebylo nic příjemného pro oči, spíše v podání obou týmů boj o míč. Ten navíc přivodil zranění záložníkovi Basellimu, který musel už v 18. minutě střídat.

Oba týmy střídavě kombinovaly ve středu hřiště a šancí jsme neviděli mnoho. Po třiceti minutách ale propukla v Janově obrovská radost. Záložník Miguel Veloso rozehrál z pravé strany, míč poslal na hranici malého vápna a tam si jej našel Luca Rigoni! Na jeho zakončení neměl brankář Hart přes ospalou obranu nárok - 1:0.

Turínští Býci zůstávali především v útočné fázi hodně za očekáváním a jejich kombinace postrádaly přesnost i nápady. Neuspěly ani nákopy na vysokého Andreu Belottiho, který zůstal osamocen a bez podpory ostatních spoluhráčů. S míčem si dnes netykal ani srbský útočník Adem Ljajić, jinak centrum nápadů.

Po změně stran se navíc Janov dokázal dostat do trháku. Mohla za to rychlá akce, kterou pokračoval Darko Lazović svým průnikem do vápna ze strany. Přízemním centrem hledal Simeoneho před brankářem Hartem a ten se dopustil chyby. Míč mu totiž vypadl z rukavic přímo před Simeoneho, který se rychle otočil a míč poslal do sítě - 2:0 pro domácí Janov a stadion bouřil.

A opět se oba tábory na nějakou dobu uchýlily do zákopové války o míč, bez šancí a střel. Viděli jsme několik zranění a každou chvíli skončil někdo na zemi po nešetrném zákroku soupeře. Zajímavý byl ještě centr Danila Avelara z rohového kopu, který Lamanna pod tlakem musel vyboxovat mimo. A právě ke konci utkání, když už Grifové slavili výhru i záchranu, se Býci najednou prosadili.

Alespoň čestný úspěch zaznamenal Adem Ljajić. Dnešní program ukázal několik branek z přímých volných kopů a jeden do sbírky si připsal i srbský cestovatel. Po faulu Ntchama se právě Ljajić postavil ke standardní situaci a míč zatočil mimo dosah brankáře Lamanny. Na remízový bod už ale bylo příliš pozdě a domácí tak mohli odstartovat oslavy záchrany.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele