Serie A - souhrn 27. kola

04.03.2017, 16:58, aktualizováno 05.03.2017, 22:42
Komentáře a souhrny
Lazio uspělo na hřišti Bologny. Inter rozstřílel Cagliari, venku uspěl rovněž Janov. Turín si poradil s Palermem, na hřištích Udinese, Crotone a Atalanty se potom hrálo bez vítěze. Další kolo italské nejvyšší soutěže v sobotu odpoledne odšpuntoval učiněný šlágr mezi druhým a třetím, z něhož lépe vyšli hůře postavení hosté. Ti tak díky dvěma brankám Mertense na Giallorossi ztrácí už jen dva body. Zemanovo kouzlo po minulém kole nezafungovalo ani v Janově, kde uspěla Sampdoria. AC Milán povinně porazil Chievo...

Bologna FC - SS Lazio 0:2

05.03.2017 20:45

Góly: 9. Ciro Immobile, 74. Ciro Immobile

O Lize mistrů dál sní Lazio, které díky dvěma brankám Cira Immobileho dobylo Boloňu. Domácí v zápase nepředvedli vůbec nic a po zásluze prodloužili svojí černou sérii na sedm utkání v řadě bez vítězství.

Lazio se dostalo do vedení už v deváté minutě, kdy se po Lulićově centru prosadil hlavičkující kanonýr Ciro Immobile. Tentýž muž mohl vzápětí přidat i druhý zářez, ale z úhlu hrubě přestřelil. Od počátku zápasu tedy Biancocelesti udávali tempo hry. Ve 26. minutě předvedli velice pohlednou akci, na jejímž konci bylo zakončení Felipe Andersona a pohotový zákrok Antonia Miranteho. Do konce prvního poločasu se Laziu navýšit vedení nepodařilo, nicméně Simone Inzaghi mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen.

Oproti tomu Boloňa nepředvedla vůbec nic a ani po změně stran se její příznivci nedočkali žádné změny. Hra se sice vyrovnala, ale Strakosha byl bez práce. Čtvrthodinu před koncem hosté podruhé udeřili a všem bylo jasné, že tři body získají právě oni. Do samostatného úniku se dostal Ciro Immobile a balón bezproblému dostal za Mirantoveho záda.

Boloňa se nezmohla ani na čestný úspěch a znovu prohrála. Už tak velký tlak na Roberta Donadoniho ještě zesílí, Boloňa totiž nevyhrála už sedm kol v řadě.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:5

05.03.2017 15:00

Góly: 42. Marco Borriello - 34. Ivan Perišić, 39. Éver Banega, 47. Ivan Perišić, 67. Mauro Icardi (pen.), 88. Roberto Gagliardini

Inter Milán naprosto nelítostně zničil domácí Cagliari a po výsledku 5:1 se vrátil na pohárové pozice. Dvakrát se prosadil chorvatský křídelník Ivan Perišić, po jedné brance si pak připsali Banega, Icardi a Gagliardini. Čestný úspěch domácích měl na svědomí Marco Borriello.

Nerazzurri začali dost lehkovážně, po střele Joaa Pedra musel z brankové čáry odkopávat balón Gary Medel. Byla to ale jediná výraznější šance domácích, protože od té doby začal hrozit už jen Inter. Po střele Mirandy se ještě předvedl golman Gabriel, ale hned o dvě minuty později už Inter vedl. Banegův citlivý pas vysunul za obranu Perišiče a chorvatský křídelník poslal milánské do vedení. O pár minut později měl Inter dobrou příležitost z volného přímého kopu a Éver Banega svojí vytříbenou technikou zajistil Interu už dvoubrankové vedení.

Inter pak výrazně polevil a Handanović nejprve zastavil hrozící nebezpečí na brankové čáře, ale vzápětí už byl na Borrielovu hlavičku krátký. Pioliho svěřenci sice vedli po prvním poločase 2:1, ale mohlo to být ještě lepší.

Cagliari však nevstoupilo do druhého poločasu vůbec dobře. Ivan Perišić si s balónem udělal, co chtěl, a přesnou ranou zvýšil na 3:1. Inter byl i v dalším průběhu hry jasně lepším týmem a postupně navyšoval své vedení. Po faulu Gabriela na Icardiho sám postižený proměnil nařízený pokutový kop a minutu před koncem propálil Gabriela popáté přízemní ranou Gagliardini. Ještě před tím orazítkoval břevno Icardi, ale to už nebylo důležité. Inter bez problému zápas na Sardinii zvládl a vrací se na pozice zaručující Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 1:1

05.03.2017 15:00

Góly: 37. Duván Zapata - 60. Leonardo Bonucci

Velké překvapení kola se zrodilo v Udine, kde domácí Zebry obraly o body Juventus. Turínský velkoklub musel dotahovat skóre, protože jako první se prosadili domácí. Duván Zapata překonal brankáře Buffona, na což musel alespoň vyrovnáním reagovat obránce Leonardo Bonucci.

Udinese dnes bylo jasným outsiderem, takže nemělo co ztratit. Před brankářem Karnezisem působili Widmer, Danilo, Felipe a Samir, o ofenzívu se starali převážně De Paul, Zapata a Perica. Juventus vsadil na kvalitu a zkušenost, v záložní řadě nastoupili Khedira s Pjanićem. Trenér Allegri nic neriskoval a nasadil ofenzivní smršť v podobě hráčů jako Cuadrado, Dybala, Mandžukić a Higuaín.

Stará dáma se od prvních minut ukazovala v dobrém rozmaru a po deseti minutách se musel ukázat brankář Karnezis dobrým zákrokem. Z hranice šestnáctky jej tvrdou ranou vyzkoušel mladý Argentinec Paulo Dybala, ale na řeckého protihráče si nepřišel. Po centru od beka Alvese se k hlavičce dostal Mario Mandžukić, jenže jeho chabé zakončení brankář Karnezis nepodcenil.

Ani Udinese neskládalo zbraně a umělo zahrozit. Fofana odcentroval na zadní tyč, kde byl Jakub Jankto, který ještě sklepával míč pod sebe. Duván Zapata ale balon nezpracoval ideálně a k zakončení se nedostal. Když to vyšlo Fofanovi, pokazil mu radost ofsajd. Brankář Buffon ale rychle chápal, že jej nečeká snadné utkání. Musel likvidovat rány Fofany a Zapaty, což pro něj nebylo lehké.

Po třiceti minutách unikal Juventus po straně a obránce Samir tečoval centr Alvese. Zasáhl míč rukou, leč sudí Damato to neposoudil jako úmysl, za který by pískal penaltu. A vzápětí se Udinese prosadilo. Po straně se do vápna vřítil mladý útočník Duván Zapata, který se nedal odstavit ani Bonuccim. Pak mu stačilo jen pořádně zamířit a prostřelit brankáře Gigiho Buffona - 1:0 pro Zebry!

Pět minut před koncem poločasu se zranil Seko Fofana a musel být nahrazen Emmanuelem Baduem. Pro Juventus to byl velký šok, který ale musel ve druhém půli vyřešit, pokud chtěl nějaké body. Udinese ale neplánovalo zaparkovat před Karnezisem autobus a dál útočilo. Do střely Emila Hallfredssona z hranice šestnáctky skočil obránce Chiellini. Toho pak coby zraněného nahradil stoper Benatia.

Po hodině hry se Juventus konečně dočkal vyrovnávací trefy, vyšla mu ojedinělá standardní situace. Argentinec Paulo Dybala zahrával centr z pravé strany. Na jeho centr na zadní tyč si naběhl obránce Leonardo Bonucci a krásně zakončil povedenou akci Staré dámy - 1:1 a na Stadio Friuli se začínalo od začátku.

O pouhé dvě minuty se mohlo Udinese opět ujmout vedení, a to ze stejné situace, z jaké inkasovalo. Obránce Danilo, který byl adresátem centrovaného míče, však napálil hlavou jen tyč za zády brankáře Buffona! Po dalším rohovém kopu hostí se dostal k hlavičce Leonardo Bonucci, jenže tentokrát mířil mimo. Unaveného Juana Cuadrada na posledních 15 minut vystřídal Chorvat Marko Pjaca.

Deset minut před koncem ukázal zkušený Leonardo Bonucci své kvality i v obraně, když čelil jako poslední stoper dvojici Zapata - Jankto. Celou situaci ale perfektně zvádl, když včas vystihl nahrávku Zapaty na českého záložníka! Následně pak Bonucci v samém závěru pálil poměrně zajímavou ránu, jenže do její cesty obětavě skočil střídající Badu. Juventus tak bere jen bod, zatímco domácí si připisují cenný výsledek.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Janov CFC 0:2

05.03.2017 15:00

Góly: 89. Olivier Ntcham, 90+2. Oscar Hiljemark

Janov se konečně dočkal. Černá série bez vítězství skončila až na stadionu Carla Castellaniho, kde Grifové porazili pozdními brankami Empoli 2:0.

Azzurri sice v počátku zápasu drželi balón, ale Janov byl nebezpečnější. Maurizio Pinilla byl v nadějné pozici, ale nezvolil dobré zakončení a šanci tím zmařil. Na druhé straně ve 26. minutě tvrdě vypálil Croce a Lamanna musel vyrážet. Pak se zase o slovo přihlásil Pinilla, ale ani z volného přímého kopu nedokázal rozvlnit síť, v tomto případě totiž vůbec netrefil branku. První poločas tedy branku nenabídl a dlouho se bez gólu hrálo i ve druhém dějství.

Zatímco se alespoň v prvním poločase nějaké šance urodily, ve druhém prakticky zmizely a hra na stadionu Carla Castellaniho nudila. Jak trenér domácích Martusciello, tak i jeho protějšek Mandorlini se snažili hru střídáním oživit, ale bezúspěšně.

Diváci už asi byli smířeni s bezbrankovým výsledkem, když v tom, minutu před koncem, udeřil Olivier Ntcham. Ten se za vápnem nádherně z voleje opřel do míče a Skorupski byl bez šance. Zlomený soupeř se na odpověď nezmohl a v nastavení ještě podruhé inkasoval. Domácí otevřeli obranu, Pinilla našel Hiljemarka a ten pečetil výsledek.

Více informací k zápasu

Turín FC - Città di Palermo 3:1

05.03.2017 15:00

Góly: 73. Andrea Belotti, 76. Andrea Belotti, 81. Andrea Belotti - 30. Andrea Rispoli

Andrea Belotti má za sebou další parádní odpoledne. Jeho Turín vyhrál, on se dostal na čelo tabulky střelců a potvrdil slova odborníků o tom, že je momentálně nejlepším italským střelcem. Díky jeho třem gólům se Býci mohou radovat ze snadného vítězství nad oslabeným Palermem, které naopak čeká ještě hodně velký boj o čest.

Turín spoléhal napřílad na poměrně mladou zálohu, v níž jsme od začátku mohli vidět trojku Gustafsson, Lukić, Baselli, ale největší zbraní měl být ve formě hrající Ital Andrea Belotti. Na opačné straně s ním zápolil střelec Nestorovski, kterého podporovali například Čočev, Henrique nebo Balogh. Generační rozdíl pak byl patrný také v bráně. Proti Hartovi se postavil mladíček Pošavec.

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude pánem tohoto střetu. Gustafsson se propracoval ke střele na hraně vápna, ale brankář Pošavec zakročil. Hodně dravý Turín byl lepší v rychlosti i napadání, Palermo naopak působilo dojmem týmu, který se příliš bojí a vlastně neví, co si má s míčem počít. Po brejku Belottiho musel dvarát zasahovat obránce Rispoli, který likvidoval rány Boyého s Lukićem.

Po třiceti minutách se konečně skóre měnilo, i když ne tak, jak by vývoj zápasu napovídal. Jasně lepší a aktivnější Turín totiž inkasoval, rychlý protiútok Palermu vyšel na jedničku. Andre Rispoli potáhl míč a krásnou ranou překonal brankáře Joea Harta - 1:0 pro hostující Palermo.

To Býci nečekali a až do konce první půle nedokázali na inkasovanou branku adekvátně reagovat. Po centru od Zappacostytrefil mladík Baselli jen boční síť. Mnohem lepší náladu měli fanoušci Granaty ve druhé půli. Nejprve nevýrazného Boyého vystřídal Adem Ljajić. Pak se na hřišti ukázal také Maxi López, který ještě zhoršil situaci obráncům Palerma.

Nevýrazného Iaga Falquého pak vystřídal ještě rychlík Juan Iturbe, který byl konečně tím správným žolíkem. Jeho centr od rohového praporku totiž do sítě dopravil Andrea Belotti a Turín konečně srovnal! A Turín pokračoval v krasojízdě. O pouhé tři minuty později Ljajič odcentroval za obranu soupeře, kde zůstal Andrea Belotti nepříliš pokrytý. Belotti míč sledoval a z voleje jej uklidil za záda Pošavece - 2:0!

Za další dvě minuty si Palermo svou situaci ještě více zkomplikovalo, když Balogh dojel protihráče a po druhé žluté kartě šel z kola ven. A Turín opět trestal. Dnes skvělý výkon korunoval třetí brankou Andrea Belotti, který dostal po standardní situaci další parádní pas Ljajiće a opět se na zadní tyči nemýlil! A to ještě v samém závěru neproměnil ve svou čtvrtou branku centr od Barrecy. I tak ale zářil dostatečně.

Více informací k zápasu

FC Crotone - US Sassuolo 0:0

05.03.2017 15:00

Góly: -

Crotone sice zastavilo sérii pěti porážek v řadě, ale bod z domácího utkání proti Sassuolu je stejně málo. Domácí zůstávají předposlední a na nesestupovou pozici ztrácejí osm bodů.

Na Stadio Ezio Scida bylo k vidění vyrovnané utkání, o něco blíže třem bodům byli domácí, ale jejich velké šance zůstaly nevyužity. V prvním poločase se urodily celkem tři zajímavé momenty. Nejprve ve vyložené pozici na zadní tyči minul balón Rosi a na druhé straně musel proti ráně jednoho z hostujících zasahovat brankář Cordaz. Jednička domácích musela být ve střehu a po hlavičce Politana předvedla další jistý zákrok. Politanovi přitom stačilo hlavičku lépe umístit a Cordaz by byl bez šance.

Ve druhém poločase se na nějaký výraznější okamžik muselo dlouho čekat. Crotone v závěrečné desetiminutovce přidalo plyn a Neroverdi se bránili. V 79. minutě tečovaná rána nadělala Consiglimu velké problémy a jen o chvíli později opřel hlavou míč do tyčky Ferrari. To muselo domácí hodně mrzet, další taková příležitost už totiž nepřišla.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina 0:0

05.03.2017 12:30

Góly: -

V poledním klání v Bergamu se diváci nedočkali toho pravého koření fotbalu, protože domácí Atalanta nevstřelila ani jeden gól. A protože se to nepodařilo ani hostům z Toskánska, oba kluby si připisují po bodu.

Zatímco Atalanta bojuje o poháry a navzdory čekání mnoha odborníků jí dech stále nedochází, Fiorentina naopak nedokázala prorazit a zdá se, že v létě bude klub hledat nového trenéra i nové hráče. Přesto byl jejich střet zajímavým utkáním a čekalo se hodně ofenzivní podívané. Domácí opět spoléhali na stoperskou trojku v podání Tolói, Caldara a Masiello, do hry vyběhl i Gómez, Petagna nebo Spinazzola s D'Alessadrem.

Fiorentina dala důvěru hráčům jako Astori, Chiesa, Vecino, Badelj, Tello, Valero nebo Kalinić, který se měl starat především o branky. Někdejší brankář Atalanty Sportiello začal jen na lavičce Violy. Už ve čtrté minutě málem jeho konkurent kapituloval, ale nakonec se po standardní situaci Alejandro Gómez i přes veškeré snahy neprosadil. Zkušeného útočníka Bergamaschi hledal mladík Petagna, který si pohrál s Rodriguezem, ale i jeho pokus obránci Violy překazili.

Obránci Violy měli problémy rovněž s rychlostními typy jako Spinazzola nebo D'Alessandro, ale snaha ani jednoho z nich nenašla Petagnu, adresáta většiny nahrávek. Po třiceti minutách se hnal do šance mladík Tello, který prošel až do vápna, kde ranou po zemi překvapil domácího gólmana. Fiorentině nepomohla ani následná kombinace Iličiće s Kalinićem. právě ti dva měli být hlavní zbraní Violy.

Rovněž nástup do druhé půle Viola vypadala mnohem lépe a aktivněji. Tello opět hledal Kaliniće, jenže ani tentokrát mu nahrávka nesedla ideálně. Po hodině hry pálil z hodně zajímavé standardní situace záložník Freuler, který sice vyslal hodně tvrdý projektil, nicméně chyběla mu přesnost. Atalanta dál tlačila, přeci jen tento stav jí moc nestačil. Věděla, že Fiorentina v obraně není právě jistá.

Z pravého křídla zamířil Kalinič do pokutového území. Byl sice v těžké pozici, ale i přesto dokázal zakončit alespoň do míst, kde byl Berisha. Krásnou nahrávku za obranu na rozeběhnutého Nikolu Kaliniće na poslední chvíli zneškodnil Andrea Conti výtečným skluzem. S další ránou na druhé straně přispěchal Freuler, který pálil z pětadvaceti metrů po zemi, třebaže nepříliš razantně.

Deset minut před koncem utkání se zrodila obrovská šance, kterou měla na svědomí domácí Atalanta. Freuler v malém vápně dorážel a míč mířil za čáru, jenže těsně před ní zasáhl brankář Ciprian Tătăruşanu, který míč nadvakrát skvěle lapil! V poslední šanci utkání se s míčem rozeběhl Gómez, který pronikl do vápna a nahrával na Freulera, který však přestřelil! Atalanta tak doma získala bod a dál sní o Evropě.

Více informací k zápasu

AC Milán - Chievo Verona 3:1

04.03.2017 20:45

Góly: 24. Carlos Bacca, 70. Carlos Bacca, 82. Gianluca Lapadula (pen.) - 42. Jonathan de Guzmán (pen.)

AC Milán to neměl s Chievem jednoduché, ale nakonec odpor soupeře zlomil a znovu nad tímto soupeřem vyhrál. Fly Donkeys tak prodloužili černou sérii zápasů na San Siru, kde nikdy předtím nezvítězili. Hlavní postavou zápasu byl Carlos Bacca, autor dvou branek, ale také neproměněné penalty.

Rossoneri vstoupili do zápasu už i s uzdraveným stoperem Romagnolim a ve 24. minutě se díky Baccově individuální akci dostali do vedení. Kolumbijský snajpr se dostal do šestnáctky, navedl si balón ke středu a propálil brankáře Sorrentina. Milán byl sice celkově lepší, ale o žádné drtivé převaze nemůže být řeč. Navíc Vincenzo Montella musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění Susa, kterého tak nahradil Ocampos.

Ve 38. minutě už to vypadalo, že Deulofeu zajistí domácím dvoubrankový náskok, dokonce překonal Sorrentina, ale obránce Dainelli vykopl balón na brankové čáře. Místo druhé branky tak přišla komplikace. De Sciglio ve vlastním vápně postrčil Gakpého, čehož si hlavní sudí dobře všiml a ve prospěch Chieva odpískal pokutový kop. De Guzmán poslal Donnarummu přesně do opačného koutu branky a srovnal na 1:1. To ale ještě nebyl konec. Vzápětí se totiž kopala penalta i na druhé straně a to po ruce Boštjana Cesara. Carlos Bacca ale De Guzmána nenapodobil, protože vůbec netrefil branku.

Carlos Bacca chtěl zaváhání z konce prvního poločasu napravit a ve druhém dějství byl vidět. Nejprve po krásném sólu nepochopitelně minul branku, ale dvacet minut před koncem si vše bohatě vynahradil. Po rohovém kopu Sosy hlavičkoval Romagnoli a Bacca na malém vápně uklidil balón do sítě! V 77. minutě mohlo být opět srovnáno nebýt fantastického zákroku Donnarummy, kterého svojí střelou protáhl někdejší hráč Rossoneri Valter Birsa.

Devět minut před koncem zápasu přišel sporný okamžik. Ocampos se při střele prostě netrefil do balónu, načež to sudí vyhodnotil jako faul a odpískal pro Milán už druhou penaltu. Již vystřídavší Bacca tentokrát přenechal možnost svému kolegovi Lapadulovi a ten se nemýlil. Cacciatore ve zbytku zápasu ještě odmítl snížení, když z malého vápna napálil balón nad a více už se na San Siru neudálo.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Delfino Pescara 3:1

04.03.2017 18:00

Góly: 18. Bruno Fernandes, 58. Fabio Quagliarella, 68. Patrik Schick - 32. Alberto Cerri

Sampdoria udolala hostující Delfíny, trenér Zdeněk Zeman se dočkal další porážky. Dočkal se i českého souboje, protože na hřišti se objevil Patrik Schick. A právě mladý talent byl jedním ze tří střelců domácích přičemž za hosty se trefil Alberto Cerri.

Trenér Marco Giampaolo chtěl konečně opět zvítězit a začít delší sérii. K tomu proti Pescaře vsadil na hráče jako Quagliarella, Muriel, Fernandes, Viviano nebo Škriniar, zatímco mladý tým Pescary měl v kádru Zampana, Verreho, Caprariho, Benaliho nebo Cerriho. Právě ten zkoušel projít středem, ale zastavila jej dobře pracující obrana domácích.

Námořníci sázeli na kombinační hru a ta jim brzy přinesla své ovoce. Luis Muriel prchal k vápnu s míčem a obráncem na zádech a všiml si, že před bránou Fabio Quagliarella odklonil jednoho z obránců. Proto stačil jednoduchý míč do druhé vlny, kde se zrovna objevil Bruno Fernandes. Mladému Portugalci už stačilo jen zamířit pod břevno, kam brankář Albano Bizzarri nedosáhl - 1:0 pro domácí.

Na opačné straně Caprari dostal centrovaný míč do vápna a střelou z voleje prověřil pozornost gólmana Viviana, ten si al poradil. Tak trochu nečekaně se po delší odmlce prosadili také hosté. Benali pronikl po straně, našel vysokého útočníka Alberta Cerriho a tomu stačilo přesně zamířit. Emiliano Viviano plachtil vzduchem marně!

Na druhé straně si Luis Muriel naběhl na dlouhý pas do vápna a poté z voleje napálil pouze brankáře Bizzarriho! Pár minut po změně stran zakončoval hlavou nevysoký útočník Fabio Quagliarella, jenže mířil o pár centimetrů vedle! Mnohem přesněji mířil tento veterán o pár minut později, když do sítě usměrnil krásnou nahrávku Bruna Fernandese - 2:1 ro Dorii.

Právě v těch chvílích se na hrací ploše objevil znovu Patrik Schick, který i dnes potvrdil, že mu to pálí mnohem víc, když vstává z lavičky až v průběhu utkání. Schick táhl rychlý protiútok Dorie a nakonec jej i zakončil. Jeho ránu brankář Bizzarri sice vyboxoval, jenže jen k nohám dobíhajícího Praeta. Mladý Belgičan však pálil hodně nad!

Pescara se sice ještě nevzdávala, jenže její špatná nahrávka vše usnadnila. Fernandes vybojoval míč a poté ho posunul do uličky mezi obránce na nabíhajícího Patrika Schicka. Tomu stačilo si míč zpracovat a následně překonat brankáře Bizzarriho - 3:1 pro Dorii.

Více informací k zápasu

AS Řím - SSC Neapol 1:2

04.03.2017 15:00

Góly: 89. Kevin Strootman - 26. Dries Mertens, 52. Dries Mertens

AS Řím chtělo odčinit pohárovou porážku s Laziem, ale dnes to nedopadlo. Další výpadek znamenal další ztrátu s přímým rivalem v boji o Ligu mistrů. Rozhodl především výkon útočníka Driese Mertense, který se prosadil dvakrát.

Před brankářem Szczesnym figurovali hráči jako Manolas, Fazio, Rüdiger nebo Juan Jesus, do hry se dostali i De Rossi, Strootman nebo Nainggolan. Samozřejmostí byl Edin Džeko, kterého doplňovali El Shaarawy s Perottim. Hosté přijeli s obranou Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam, v záloze se objevil mladíček Rog. Marek Hamšík pak podporoval rychlostní a nevysoký útok ve složení Callejón, Mertens a Insigne.

Od římského AS se po minulém kole italského poháru čekal lepší výkon, ale v prvních minutách se mu vůbec nedařilo překonat hostující obranu. Ke střele z velké dálky se odhodlal Nainggolan, ale brankář Reina v klidu zasáhl. Španělský gólman celkově moc práce neměl, třebaže opticky vypadalo AS mnohem nebezpečnější. V podstatě se opakoval scénář z italského poháru proti Laziu.

Ani dva pasy za obranu na vysunutého Edina Džeka nepomohly. Domácí hráči sice vstřelili gól, konkrétně si jej mohl na konto připsat Diego Perotti ranou z voleje, jenže před tím si míč zpracoval rukou. Což se podle fotbalových pravidel samozřejmě nepovažuje za správnou končetinu. A Neapol trestala. Využila totiž chyby, kterou se AS v obraně opět dopustilo.

Výtečnou nahrávku za obranu Fazio nezaregistroval včas, respektive se snažil zahrát ofsajd systém. Další dva obránci ale nepochopili jeho smýšlení, takže mohl Dries Mertens mířit na bránu. A pak už mu zbývalo jen překonat brankáře Szczesnyho - 1:0 pro hosty.

AS na Stadio Olimpico neprohrává, ale dnes k tomu mělo blízko. Odpovědět na nepříznivý stav utkání mohl Kevin Strootman, který se po třiceti minutách objevil ve vápně hostí, jenže jeho rána směřovala hodně mimo! Pět minut před koncem první půle Dries Mertens vstřelil druhý gól, ale tentokrát mu jej sudí neuznal pro nepříliš zřetelný faul na obránce AS.

Do druhé půle chtěli Vlci vstoupit mnohem lépe. Zpoza šestnáctky napřáhl Nainggolan, jeho střela byla ovšem sražena na rohový kop. Vlci si opět nepohlídali zadní vrátka a Neapol se evidentně učila od Lazia. Obránce Federico Fazio totiž fatálně na vlastní polovině nahrál soupeři, Lorenzo Insigne dostal míč na kraji hřiště a centrem hledal někoho ze spoluhráčů. Na zadní tyči našel Driese Mertense, který se nemýlil - 2:0 pro Neapol.

V tu chvíli už to domácí měli hodně těžké a Neapoli stačilo vlastně jen v poklidu bránit. Po hodině hry se ke slovu dostal také kanonýr Edin Džeko, ale dal vzpomenout svým dřívějším omylům. V dobré šanci totiž pálil hodně mimo! Řím obléhal soupeřovu bránu, ale nedařila se mu najít správná cesta. Opět to bylo spíše statické hledání mezery v obraně, bez nějaké větší invence.

Další skvělou ránu musel likvidovat brankář Wojciech Szczesny, na druhé straně vybíhal za obranu rychlík Mohamed Salah. Tomu se sice povedlo překonat brankáře Reinu, ale s jeho tyčí si už neporadil. K bodům domácím nepomohlo ani to, když Diego Perotti pronikl do vápna a do druhé vlny nahrál Kevinu Strootmanovi. Jeho střela sice zaplula k tyči a brankář Reina byl bezbranný, ale pro AS už bylo pozdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC27221456:1867
2.AS Řím27192658:2559
3.SSC Neapol27176462:3057
4.SS Lazio27165647:2953
5.Atalanta Bergamo27164742:2652
6.Inter Milán27163846:2851
7.AC Milán27155740:3050
8.ACF Fiorentina27119744:3742
9.Turín FC27109851:4339
10.UC Sampdoria27108934:3338
11.Chievo Verona271051229:3735
12.US Sassuolo27941435:4231
13.Cagliari Calcio27941436:5731
14.Udinese Calcio27861329:3630
15.Janov CFC27781230:4129
16.Bologna FC27771324:4128
17.Empoli FC27571515:3922
18.Città di Palermo27361823:5315
19.FC Crotone27351921:4514
20.Delfino Pescara27261928:6012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
spider_8

Škoda, škoda. To vyrovnání viselo na vlásku, stačilo fakt málo. Takhle bude muset Řím o LM ještě hodně bojovat, o titulu ani nemluvě.

Jinak De Rossi je fakt případ, kapitán k pohledání. Někdo, kdo nechá svůj tým ve štichu při prvním náznaku tlaku, by pásku nosit neměl.

Reagovat
Pipo123

Občas je ale neskutočné čo dokážete zahodiť, Salah tam mal dnes 3 tutovky, Dzeko zahadzuje pravidelne, v tom vašom futbale si vytvoríte veľa šancí, keby tam je v útoku taký Higuain a namiesto Salaha nejaký Dybala tak tie zápasy musia končiť 6:2

Reagovat
spider_8

Zase Džeko a hlavně Salah jsou už z principu takoví hráči, kteří se dostávají do hodně šancí a taky jich hodně zahahuzují. Vem si Salaha, ten je pořád v náběhu, ve velké rychlosti a takové šance se hůře proměňují. A u Džeka je šance každý nakopnutý míč do vápna

Třeba Higuain by se dostával do úplně jiných šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

Edin víc podporuje mezihru, ale i tak by Higuain už u nás měl 30 gólů. Batigól 40.

Reagovat
El-Pistolero-68

Liga mistrů v suchém triku, ale titul opět nebude. To už je jasné pár kol.

Reagovat
minoLFC

Mertens ide

Reagovat
olis

skvely zapas s infarktovym zaverom, nutno podotknut ze zapas bol uplne vyrovnany ale stastie bolo nastastie na nasej strane

z obranej cinnosti som mal tak do 75. minuty pocit ze konecne solidny aj ked nie bezchybny vykon ale tych poslednych 10 - 15 min. to zacalo poriadne horiet, velmi nas dnes podrzal Reina

Rog znova skvely vykon a to ho este limitovala zlta karta

najdolezitejsie je ale ze sme vyhrali, takze nadej na druhe miesto stale zije, cakaju nas este tazky superi ako Juventus, Inter, Lazio ci Fiore takze to nebude nic jednoduche, nehovoriac o tom ze nebudem prekvapeny ak stratime uz v najblizsom kole proti Crotone...

teraz treba skusit zazrak v LM a vyhrat 2:0

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas som nevidel. Opat sa potvrdilo, ze v rozhodujucich chvilach nedokazeme zabrat. Preco Spalletti v takomto dolezitom zapase zmeni rozostavenie, ktore dovtedy prinasalo uspech? Mal sa vykaslat na pohar a sustredit sa na ligu. Namiesto gradovania formy z poslednych zapasov, otocka smerom nadol. Uz zostala len EL

Reagovat
snuff24

Aneb jak AS skurvil sen Interu o lize mistrů vol.2

Reagovat
smazaný uživatel

to byl opravdu jen sen

Reagovat
Emmett Brown

Škoda. Vyzeralo to, že sme v skvelej forme a zrazu prišli dve facky a ešte od dvoch najväčších rivalov. Snáď zaberieme v Lyone a ukopeme fajn výsledok do odvety.

Ten káder je síce dostatočne kvalitný, ale šialene, fakt šialene úzky, reálne použiteľných je tam možno 14 hráčov. V zime mali prísť aspoň traja hráči schopní zaskočiť do zostavy, prípadne si aj vybojovať základ, do každej formácie jeden...namiesto toho si Massara asi škrabal vajcia celé mercato.

Reagovat
smazaný uživatel

a nevieš za čo by prišli?

Reagovat
Emmett Brown

Ak klub nema 20-25 mega na mercato, tak nech sa na to majitelia riadsej vyseru, lebo to nema vyznam takto robit futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

zjavne nemáš ani tušenie ako funguje FPP

Reagovat
Emmett Brown

Nemám tušenie, čo je to FPP, asi myslíš FFP a s tým Roma už problém nemá, prípadne sa mohol predať zbytočný Paredes...

Nechápem, čo sa tu snažíš obhajovať neobhájiteľné, Massara zimný prestupák presral, nie vinou vonkajších vplyvov, to snáď musí vidieť každý, bodka.

Reagovat
smazaný uživatel

áno FFP, preklep, pointa je, že aj keď problém s tým teraz nie je, čiže spĺňame podmienky, nemôžme si dovoliť míňať na hráčov 20 mega - lebo už by sme ich nespĺňali, navyše FFP obmedzuje aj to koľko do klubu môže majiteľ do klubu vložiť - to by bolo ale na dlhšiu debatu

Reagovat
Stiksxx

Dries Kevin

Ve slagru kola i sezony se prosadili pouze spoluhráči z PSV.

Reagovat
olis

Manolo zase gol

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Toulal jsem se ve vojenském prostoru,myslel jsem, že hrajeme až večer, tak budu komentovat jen góly. Dojebal to už Spal. Nerotuje, ale měl hrát totéž co proti Laziu a předtím, máme to zažité. Fazio je ve dvojstoperu pomalý, vyhovuje mu role libera a už druhý mač mu nevyšel. Tentokrát ale vidím u prvního golu spíš chybu v komunikaci, Fazio vytváří ofsajd past a ti dva valí zpátky, přičemž Wojta je zacementovaný na lajně, přitom stačí fakt jen krok - totéž u druhého gólu - čekal snad, že bude Insigne levou střílet? Stačilo nakročit a být připraven. Fazio nedůraz, do toho centru mohl jít víc, i když je to před kasou risk. Krom toho ztratil míč před druhým gólem. Toho konce škoda, remízu bych i bral.

S Lyonem to bude kurva těžké, čekám od nich intenzitu a dynamický útok. Musíme se vrátit na 3-5-2 a musí hrát Franta. I když nenaběhá to co Radja a nevyhraje hlavy jako Edin, a tým se musí trochu přizpůsobit, odměna přijde vždy a hraje se snad na výsledek pokud vím.

Massarra na to nemá. Ceý managment je špatný, od týmu kolem stadionu, přes DS, až k marketingu - Collett šel tež do hajzlu, jaká to byla sláva, že přichází z Barcy. Qatar asi Řím nezajímá.

Gratulace Neapoli, ale nemyslím si, že budou ztrácet méně než my. Na titul seru, jen doufám, že Franta neskončí, aby se to dalo zkusit příští rok. Obávám se, že pokud nevyhrajeme EL, druhé místo nezaručuje prodloužení Spala. Má své mouchy, ale ten tým posunul a mohl by posunout mnohem dál.

Jinak, poslední slova - jako každý rok přijde jaro a my vyhoříme na dvě, tři, čtyři utkání a sezona je v piči. Roma happened. Grazie Roma.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivy vysledek Pro SSC naplast za minule kolo a defacto se v tomto boji nic nezměnilo.

Reagovat
spider_8

Schick se tímhle stylem do základu nikdy nevrátí

Reagovat
zelda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

De Guzman má jednotku na drese

Reagovat
smazaný uživatel

6 - Patrik #Schick has netted 6 goals as substitute in this Serie A: no substitute scored more in the Big-5 European leagues 16/17. Ace.

3 - Fabio #Quagliarella has scored in 3 Serie A games in a row for the first time since October 2014. Break. #SampdoriaPescara

10 - Dries #Mertens has scored the most away goals (10) in this Serie A season. Conqueror. #RomaNapoli

26 - Napoli are unbeaten in the 26 Serie A games in which Dries #Mertens scored (W21, D5). Crucial. #RomaNapoli

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by mi niekto napisat, ako sa dari Deulofeuovi? Pozeram, ze uz hra v zaklade a zbiera aj nejake body.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre sa mu dari. Taha utoky po oboch stranach, technicky vyspeli na urovni tych najlepsich v Serie A a celkovo dobra akvizicia. Urcite lepsi ako ten plantaznik Niang a skvele po nom na lavom kridle zaplatal dieru. Mozem povedat, ze jeden z hlavnych faktorov preco sa AC zase chytilo akurat, ze obcas zasukromnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
El-Pistolero-68

Jen aby to nebyl takovy Taarabt efekt.

Reagovat
smazaný uživatel

skor sa bojim ze Menez efekt :)

Reagovat
Jordi Alba

Ten se jednou vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to piskl za nesmyslny penalty...

Blbec se do toho zamotal, kdyby nepiskl sračku proti AC tak nemusel piskat ani tu ruku pro AC...

Reagovat
SpartaOvenka

Poslední zápasy mi začínají připadat jako fotbal, který má konečně smysl a řád, není to ta věčně rozhozená záložní řada, která v podstatě neexistuje, myslím, že hlavním strůjcem toho jsou celé obě strany. Po odchodu Nianga mi Deulofeu přijde jako několikrát lepší volba, jeho hra má nějaký cíl, přemýšlí u toho, stejně jako Ocampos a už od podzimu Suso. V obraně se rozehrál k výborným výkonům Abate, Vangioni se jeví jako dobrá volba a nyní uzdravený De Sciglio. Hra je vcelku rychlá, což platí na většinu týmů, které se celé roky nedařilo porážet. Mám z toho konečně radost sledovat

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty, co sledují Sampdorii: Může bejt Schick nejlepším českým útočníkem všech dob? Nebo alespon stejně dobrej žolík jako svýho času Baroš?

Reagovat
Eldarion

tomu chlapcovi je 21, talentu má kopec len aby hral a nebol na neho veľký tlak ale mega mu to prajem sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

může, proč by nemohl :) akorát ti to teď nikdo nepoví

Reagovat
Beči

Myslím že Koller a Bary se budou těžko překonávat, ale minimálně stejný přínos může mít určitě. Už v jedenadvaceti je schopen si povodit obrany soupeřů v Serii A, takže do budoucna to může být opravdové terno. Jen aby takovou výkonost předváděl i v repre.

Reagovat
pistacik11

Len aby mu v tej repre mal aj kto prihrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thorrin

Další důležité tři body. Jen tak dál. FORZA Milan

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Alberto Aquilani

Ten Kevov gól môže byť v konečnom dôsledku dosť dôležitý. Počítajú sa vzájomné zápasy a v nich sme lepší (3:1 a 1:2), takže pri rovnakom bodovom zisku na konci, sme pred Neapolom.

Reagovat
cresposuper

Aj bez neho by ste boli lepsi, ci?

Reagovat
Alberto Aquilani

ha, vlastne asi hej

Reagovat
pistacik11

Nejde v ITA o skóre pri konečnom poradí? Či sa to už zmenilo?

Reagovat
Shevchenko

Nikdy nešlo o skóre.

Reagovat
olis

v Bergame dobry zapas, domaci boli lepsi

Reagovat
Alberto Aquilani

Mal tam dať Paloschiho skôr, na Petagnu sa bolo v 2. polčase už vyložene zle pozerať.

Reagovat
olis

Sarri a ADL sa vraj vcera po zapase stretli a vsetko si vyjasnili, uz je vraj vsetko ok, snad je to pravda

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
brenk

no jo, dnes trápenie, ale po tej sérii výhier musel prísť aj takýto zápas, Udine veľmi solídne, na druhú stranu im to Juve dosť uľahčilo...

budúci týždeň snáď opäť o parník živší výkon, lebo z tohto boleli oči

Reagovat
JuventusFC1897

za toto chcu brat miliony do pice?!zdechnuti uplne vsetci boli, pjanic do pice nebol schopny poslat smerom dopredu jedinu loptu, benatia to kolko krat rozohral za neho.Allegri neviem naco cakal s Pjacom, nemame okrem neho ziadne moznosti v utoku, a to bolo posrane Udinese.

Reagovat
smazaný uživatel

vitazstvo, ktore sme potrebovali.

len teraz som si vsimol, ze AS prehralo doma s Neapolom. ach jaj. ta LM je pomaly ale isto uz utopia

Reagovat
Alberto Aquilani

Ked uz do konca ligy nestratíme ani bod, a Juventus raz remizuje, raz prehrá a druhýkrát s nami 0:2, tak sme majstri... easy

Reagovat
Alberto Aquilani

#myslím pozitívne

Reagovat
smazaný uživatel

#myslíš naivne

samozrejme, nebol by som proti

Reagovat
smazaný uživatel

OptaPaolo‏Ověřený účet @OptaPaolo 2 hod.před 2 hodinami

38 - Prior to today #Juventus have not drawn for 38 consecutive Serie A games (last time vs Bologna, February 2016). Stop. #UdineseJuve

7'15'' - Andrea #Belotti's (7'15'') is the fastest Serie A hat-trick since Shevchenko's back in January 2000 (Perugia - AC Milan). Raging.

22 - Andrea Belotti has scored 22 goals, the last Torino's player to score more in a single Serie A season was Santos in 1950 (27). History.

Reagovat
Airus

Reagovat
Inter Eterno Amore

Belotti

Reagovat
efjay

Snad si ho Allegri dovede k nám

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán nebo Inter Milán

Reagovat
Pipo123

Výborne 3 body, v prvom polčase sme hrali výborne mali kopec šancí, v druhom už sme len kontrolovali hru, škoda zranenia Bigliu, ale ono to absolútne nevadí, Murgia ho nahradil výborne. Inzaghi je pre nás absolútna výhra, on sa učí za chodu, potom ako v úvode ročníka nezvládol niektoré zápasy tak sa poučil a dobre nás dokáže pripraviť na súperov, to že vie zmeniť taktiku a či už hráme 3-4-2-1 alebo 4-3-3 je len plus, tá obrana nám dáva veľa možností. Po minulej sezóne kedy sa nám nedarilo, boli sme na smiech, hráči po zápasoch boli na nervy, občas si aj poplakali tak táto sezóna je super zážitok, jasne je malá šanca že uhráme LM, ale ten team sa každým zápasom zlepšuje, hráči ako Hoedt, Patric, Milinkovič boli na smiech minulú sezónu a túto sezónu všetci výborne, podobne Strakosha ten je v bráne obrovská istota, je na čom stavať a toho potenciálu tam je veľa, snad nám to vydrží a Tare v lete vhodne doplní káder. Inzaghi Lazio

Reagovat
Inter Eterno Amore

Vyhrajte coppu

Reagovat
smazaný uživatel

Letos vám to dobře sedlo a ten tým má velký potenciál. Moc se o Laziu nemluví, ale ztrácíte jen 4 body na ligu mistrů a máte asi nejlepší formu ze všech nahoře.

Ten vrch je neskutečně našlapaný, liga bude zajímavá až do konce

Reagovat
smazaný uživatel

formu majú ale kvalita chýba, to sa v dlhodobej súťaži vždy prejaví, napr. preto sa im darí v pohári - je ľahšie sa skoncentrovať na jeden - dva zápasy

Reagovat
El Matador

Kvalita/zkušenost chybí hlavně na lavičce, máme úzkej kádr

Reagovat
Pipo123

Obrana je výborne vyriešená aj na lavičke, Bastos, Wallece, Patric, Lukaku všetci hrajú dobre, tak je asi zbytočné kritizovať, tá záloha a útok je na tom horšie, je síce super že hrávajú hráči ako Murgia, Lombardi, ale treba v lete získať jedno kvalitné krídlo do rotácie a jednoho útočníka, Ciro to sám neutiahne.

Reagovat
El Matador

+ ještě gólman samozřejmě, Strakosha mile překvapuje (hlavně po tom, ja mi pil krev Berisha)

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jaj To je ako naschval*, dyka do srdca...ze to musel byt prave moj oblubeny klub 157€ a vcera United 55€...zase raz super vikend

* http://prntscr.com/eghl23

Reagovat
Inter Eterno Amore

mal ti ujsť radšej ten Zemplín

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez som mal united a usiel mi ako prvy tak som pretipoval a vyhral raz tolko ako som mal povodne :D no na dalsi den mi Juve odfajcil 130e co som necakal ze tam zakopnu...

Reagovat
Pinturicchio

No to byl včera porod. Na první poločas se Juve vůbec nedostavilo. Bonucciho vyfackovat, to skoro vypadalo, že tam Zapatu pustil schválně. Allegri wtf? Rugani? Cuadrado při takovém "výkonu" vydrží na hřišti do 72. minuty? Rincón za Dybalu, když potřebujeme tlačit a dát góla? To se jako spokojil s remízou? Nejlepší záložník v kádru sedí na úkor Pjanice?

Reagovat
Airus

Na úkor všech, radši ani nechci vědět jak je na tom Claudio s morálkou a kondicí

Reagovat
Pinturicchio

Včera tam klidně mohl poslat tříčlennou zálohu, třeba Rincón - Marchisio - Khedira a před nima Pjanic. Udine nás v záloze úplně přehrálo, tam to chtělo chlapa navíc, svaly (Rincón nebo Sturaro). Ta čtverka vepředu byla úplně odříznutá, Cuadrado byl na hřišti úplně zbytečný a neviditelný.

Reagovat
Airus

Na tiskovce řekl že se Giorgo trochu zranil, ale zatim žádná zpráva z vyšetření, navíc Giorgo působil dost nespokojeně když ho střídal. Jestli byl Giorgo v pohodě, tak naprosto hloupé střídání. Mohl stáhnout nevýrazného Alvése za Benatiu a hrát 343 - třeba.

Tříčlená záloha bude muset hrát proti AC, protože Pjanič ani Khedira ten nátlak Udine neustály a bylo tam pár špatnejch přihrávek téměř do brejku. Cuadrado nastoupit nemůže a Pjaca si o start rozhodně neřekl.

Oprášil bych 4312 záloha Rincon - Marchisio - Sturaro. Ve předu je to ale taky na píču. Dybala na CAMu zrovna nepřesvědčuje a Pjanič, i když ho nepovažuju za mor naší sestavy , by potřeboval taky vydechnout.

On by před zálohou klidně mohl hrát Claudio, ale to pak nebude nikdo v tý trojce schopnej normálně rozehrát a Lemina je asi vyřezenej z týmu úplně.

Nějakej nápad jak to poskládat proti AC?

Reagovat
Pinturicchio

Chiello byl možná naštvaný kvůli tomu zranění, nedivil bych se, tohle je poněkolikáté v novém roce. Tohle dávám za vinu Allegrimu - sice si nemyslím, že by ho tam poslal, kdyby mu doktoři řekli, že není 100% fit, ale měl ho nechat odpočinout a hrát Ruganiho nebo Benatiu.

Dybala se mi na AM taky nelíbí a myslím, že ve 4-2-3-1 by měl hrát vpravo a nehraje tam jen proto, aby se Allegrimu do sestavy vešel i Cuadrado.

Jedním ze základních problémů je Pjanic, nemyslím teď výkony, ale vůbec jeho příchod do Juve, viz tahle diskuse : http://www.eurofotbal.cz/clanky/-351940/?forum=1#post9110252

Hrál bych buď 3-4-3 : Rugani, Bonucci, Barza / Benatia - Alex Sandro, Marchisio, Khedira / Rincón, Lichtsteiner - Pjaca, Higuaín, Dybala

... nebo 4-4-2 : Sandro, Rugani, Bonucci, Lichťák - Asa, Marchisio, Khedira / Rincón, Alvés - Dybala, Higuaín

Reagovat
Airus

Pjanič se víc hodí do tříčlený zálohy no, jak jsem psal dřív. Defenzivně tomu klvalitu nedá a to je na tý jeho nynější pozici nutnost.

Náhrada za Pogbu měl být asi Matuidi, pak Witsel a skončil u nás Rincón. A asi není nutno nějak zdůrazňovat že 29 letý záložník za 8M€ není náhrada za třiadvacetiletého Pogbu, který do klubu přinesl 105M€. O Pjaničovi bylo rozhodnuto dřív než Pogba odešel. Úplně to samé jako když přišel Sami a odešel Vidal. Ta neschopnost nahrazovat hráče hned jak odejdou je frustrující. Přestupovej plán se tvoří ještě před oknem a nepočítá s možnejma odchodama a pak se vodí náplavy typu Hernanes

Cuadrada se musím trochu zastat, protože jeho výkony nejsou úplně hrozný.

Ale ať už to poskládá Max jakkoliv. Mandzukič tam bude, klidně na úkor Higuaina nebo Paulita

Reagovat
Pinturicchio

S tím moc nesouhlasím. Pjanic se víc hodí do toho 4-2-3-1, ale potřeboval by vedle sebe nějaké zvíře, jako byl Vidal, který to oběhá za dva hráče, ale aby to bylo čisté DM (příklad třeba Kanté). Ve tříčlenné záloze je Pjanic ztracený - na LCM nemá dynamiku, tah na branku, na CM propadá defenzivně. Úplně nejlepší pozice by pro Miru, dle mého, byl systém 3-4-1-2, kde by operoval pod Dybalou a Higuaínem.

Nezbývá než doufat, že přijde Tolisso a chytne se Bentancur, ti by tomu mohli dát potřebnou šťávu.

U Cuadrada jsem měl na mysli jen včerejšek, proti Neapoli to třeba rozhýbal parádně.

Reagovat
Airus

Mě se v 4312 líbil. Bylo to lepší než když v tomhle systému hrál registu. Jenže to byl Claudio myslím zraněnej a Max tam rotoval Hernanese a Leminu a celková hra byla dost... nepřesvědčivá. Když si vezmeš jak to bylo s Khedira-Claudio-Pogba, tak to taky dopředu odběhal hlavně Pogba. A Sami si mohl občasnym výpadem... naboostovat staty

Corentin by mohl tuhle díru po aktivnim záložníkovi naplnit. Bentacura si nedovolim moc hodnotit, protože jsem viděl jenom highlighty a vtěch vypadá každej dobře. Ale určitě chci aby se chytnul.

Jo to souhlasim, Cuadardovi toho včera moc nevyšlo, ale byl alespoň aktivní a Udine ho muselo bránit. Jenže bez přesnejch centrů (nebo přehuštění šestnáctky, když to přesněji nejde) z toho nic nebude.

Reagovat
Pinturicchio

To byl podle mě taky původní plán. Pogba (náhrada za něj), Marchisio, Khedira - Pjanic - Higuaín, Dybala. Pak odešel Pogba, pořádná náhrada nepřišla a tak se to celé sesypalo. Začalo se experimentovat s Pjanicem na LCM / CM a tak dále. Ale stejně do toho nezapadá Pjaca.

Reagovat
Airus

Ukázal se v repre tak se to zkusilo s tím že by mohl hrát forwarda. Ale ještě netřeba panikařit, chce to dát mu pořádný šance od začátku, na pozici kde se nejlíp cítí on. Až pak může litovat těch 20M

Reagovat
Pinturicchio

Je fakt, že i přes ten nesporný talent a Allegriho chválu toho zatím moc nepředvedl. Doufám, že je to jen tou nerozehraností. Chtělo by to 2-3 zápasy v základu.

Reagovat
Airus

Já jsem koukal na pár těch jeho náskoků do hry a naprosto netuším jaký má instrukce. Na tom RW hraje těžce do hráčů a snaží se je obejít do šířky.... jak Cuadrado. Přitom mi přišlo že v Dynamu hrál jakoby na "Robbena," zaseknout míč dovnitř a hrát jednoduše. Je to matoucí jak hovado, co asi předvádí na tréninku když z něj chce mít Allegri dalšího Cuadrada

Reagovat
Pinturicchio

On se potřebuje rozběhnout a v rychlosti ty hráče obejít, nepřijde mi, že je Pjaca hráč pro obléhání branky. Takže je otázka, jestli je pro něj italská liga, respektive Juventus, to pravé ořechové.

V LM je to jiná káva, viz zápas v Portu.

Reagovat
Airus

Možná. Ale přiznejme si že k tomu gólu přišel jak slepej k houslím

Reagovat
Pinturicchio

Jj, u toho gólu měl štěstí, že se to odrazilo zpátky k němu, přímo na nohu, pak tam ale měl ještě ten průnik v 16 a tu Samiho šanci na konci taky udělal on.

Reagovat
Airus

To už si jenom Boostoval staty Ne, měl povedenej zápas. Ale do SA si to zpátky nepřivezl. V tu neděli to bylo opravdu... příšerný

Reagovat
Pinturicchio

Nn, to dělá jen Mira.

Neviděl jsem všechny zápasy v lize, ale od Pjacy je to v rámci Serie vesměs slabota zatím, no, nezbývá než doufat, že je to tou nerozehraností (což snad je, jinak by ho Allegri tak nechválil).

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo, keby začal hrať Pjanič na AM namiesto Dybalu, a Dybala by išiel na pravo. Na DM Marchisio a Khedira (Poprípade Rincon, Sturaro, Lemina (neviem prečo absolútne nehráva)). Cuadrado, iba striedajúci hráč, vtedy je najlepší. Chce hrať na 4 ofenzívnych hráčov, ale nemá nikoho na lavičke ako náhradu, iba Pjacu, to nie je ani normálne.

Reagovat
Pinturicchio

Určitě by to stálo za zkoušku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by to podľa mňa malo vyzerať, keď chce hrať 4231, lebo s 2 záložníkmi veľa nespraví, z toho len Sami pomáha obrane.

Reagovat
smazaný uživatel

A ohľadom Pjanice, on je dobrý, ale na pozícii pod útočníkmi na AM, nie na DM, lebo tam nemôže dávať toľko prihrávok do šancí, lebo je dosť ďaleko od útočníka, a musí viacej brániť, lebo Pirlo mal pred sebou Vidala, Pogbu resp. Marchisia oni to za neho odbehali v defenzívnej časti.

Reagovat
Pinturicchio

Ona je to v podstatě jediná pozice, kde něco zahraje, no. V AS měl vedle sebe Strootmana, Nainggolana, De Rossiho, což je ve fyzické síle kapánek rozdíl oproti tomu, co má Juve.

Reagovat
Airus

Od toho přišel Rincón ne? Jako defenzivní pilíř

Reagovat
Pinturicchio

Asi jo. Ono úplně nejlepší záloha, kterou jsme momentálně schopní vyprodukovat, je Marchisio (vrátil by se na své LCM, kde hrál než odešel Pirlo a Allegri začal Claudia předělávat na CM) - Rincón (dobrá technika, přihrávka, defenzivně spolehlivý) - Khedira (kterému tříčlenná záloha svědčí víc). Před nima pak Pjanic na AM v útoku Higuaín s Dybalou (nebo 4-3-3 bez Pjanice a na křídlech Mandzukic s Dybalou).

Reagovat
Airus

Snad se někdy dočkám trojzubce bez Mandzukiče (Pjaca-HIguain-Dybala) na dva - tři zápasy po sobě. Aby se ukázalo jestli je to něco na čem se dá stavět. Pak by ty neutuchající zvěsti o Sanchézovi dávaly smysl

Reagovat
Pinturicchio

O Maria se prej zajímá Galatasaray, kam ho láká Igor Tudor, tak uvidíme.

Reagovat
Pinturicchio

... i když zatím by stačily ty dva-tři zápasy, jak píšeš.

Reagovat
Airus

Na což Allegri okamžitě reagoval že s ním má velké plány do příští sezóny Já se ho prostě nezbavim a jestli jednou nastoupí s kapitánskou páskou, tak si vystřelim mozek z hlavy (jestli se do té doby zbavím všech zemských povinností )

Reagovat
Pinturicchio

V tomhle to mám lehčí, mně Mario vesměs nevadí. Velké plány měl / má i s Pjacou, bůh ví, jak to bude.

Reagovat
Airus

Třeba si ho vezme ssebou do Barcelony

Reagovat
Pinturicchio

Jj, náhrada za Neymara jak lusk (i když Allegri by spíš posadil Brazilce než Maria ).

Reagovat
Airus

tak by hrál 424 Pro něj se najde místo klidně v bráně, když bude potřeba

Reagovat
Airus

Jen ještě k Tomasovi. Chce to aby Allegri zapoměl na nějakýho Pirla a registu a bylo to čistě CDM. Který se soustředí na sbírání odkopů a blokování oponentovi rozehrávky

Reagovat
Pinturicchio

Jo, tos pojmenoval správně, jeden z problémů je, že se pořád snažíme to skládat podle šablony Pogba - Pirlo - Vidal, což dost dobře nejde, protože nemáme hráče typu Pogby (snad Tolisso, Bentancur ho též na videích připomíná) a nikdo jako Pirlo neexistuje.

Tomas tohle splňuje, zarputilý, fyzický hráč, který má navíc dost slušně techniku a rozehrávku.

Reagovat
Airus

Bentacur má podle mě výhodu že přichází z dost fyzicky náročný ligy (zvlášť co se okopávání týče), pokuď si udrží techniku a je schopnej hrát delší míče s přesností a přehledem. Tak není problém aby toho registu hrál.

Ale pochybuju že v očích vedení a trenéra bude nějakej neznámej "Urugvajec" volba do základu proti Pjaničovi, Khedirovi nebo Claudiovi. Čekám že ho pošlou hostovat.

Reagovat
Pinturicchio

No právě, sám nevím, proč si ohledně Benty dělám nějaké naděje a naivně čekám, že to s ním bude jinak než s ostatními mladíky.

Reagovat
Airus

Nejvíc mě zatim mrzí Lemina. Nástup do sezóny měl víc než slušnej, ale teď nevim jestli je zraněnej, v nemilosti, nebo někde prodává pásky

Reagovat
Pinturicchio

S Leminou netuším, co je, do Udine nebyl ani nominovaný, ale o žádných zdravotních problémech jsem nečetl (naposled měl něco se zády, kvůli kterým se vracel z APN, ale od té doby nic).

Je to fakt škoda, konec loňské a začátek letošní měl fakt slušný. Allegri ho po té červené v Lyonu začal prakticky úplně ignorovat, přitom pokud trvá na 4-2-3-1 s Pjanicem v základu, tak je Mario asi nejlepší volba vedle Miry.

Reagovat
Airus

Tak on Khedira se na to pozici k Mirovi hodí, protože je to takticky vyspělej hráč. Dá se říct že z téhle pozice hrál za Real svůj nejlepší fotbal. Ale je utavenej, občas potřebuje vydechnout a sedět na lavičce. Teď to bylo nějakých 7 zápasů za 26 dní a myslim že nastoupil do každýho

Reagovat
Pinturicchio

Tou taktickou vyspělostí to dohání, ale jinak je to taky "lenochod", stejně jak Pjanic, víc mu podle mě sedí tříčlenná záloha. Ale odpočinout si určitě potřebuje, to je fakt.

Reagovat
Airus

Reagovat
DelPiero137

Tu zostavu som nechapal + Khedira-Pjanic po tolkej porcii zapasov a Cuadrado opat v zaklde

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko, žiaľ, nie je top kanonier. V zápasoch, v ktorých sme potrebovali jeho góly nedokázal premieňať šance. V Miláne sme to zvládli, no už aj Radjovi dochádzajú baterky.

Jediným pozitívom je výsledok Juventusu, bez toho by sme už boli vybavení - a to nie len čo sa titulu v seria a týka. Som veľmi veľmi zvedavý na dvojzápas s Lyonom. Tam sa veľa ukáže do ďalšieho pokračovania sezóny.

Reagovat
olis

zevraj Rog zaklad aj proti Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič těžkej alibista, proti takovému Pirlovi který posílal jeden přesnej pas za obranu za druhým se to nedá srovnat.Pjanič to jen posouvá.Včera tolikrát mohl dát dlouhý balon za obranu na rozběhlého Cuadrada a nikdy to neudělal a tuhle Pjaničovu bolest sleduju už hodně dlouho.Nechápu jak může mít přednost před Marchisiem.Je mě jedno jak sezona dopadne jestli úspěšně nebo ne ale Allegri by měl jít.A Ohledně Dybaly, to taky není taková extratřída jak se píše.V LM nezahrál snad ještě zápas a v lize proti silnějším se taky těžce prosazuje, k tomu je to strašnej palič.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybalu bych za 80+ okamžitě prodal, nelíbí se mě ani jeho simulace.

Reagovat
Pinturicchio

To si snad děláš prdel, ohledně Dybaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne fakt nelíbí se mě jeho herní styl, neustálé padání, rychlost taky nemá že by utekl.Pořád jen šlape na míči.A co je schopný zahodit, kdy nejednou přechcal prázdnou branu je taky někdy unikátní.On se nikdy obavaným střelcem nestane.Určitě talent má ale o proti utočníkům jako Aubameyang,Griezman to je slabučké.U nás proti Gonzalovi je to taky 100 a 1.Pipita je sice odlišný utočník ale ta síla v souboji je nesrovnatelná.Je to jen můj pohled, já ho mezi oblíbence neřadím.

Reagovat
Pinturicchio

Dybala měl loni 23 + 9 asistencí, letos zatím 12 + 6. Letos je slabší, taky byl ale zraněný a nehraje na své ideální pozici.

Nemá rychlost? Nemá zrychlení? To fakt nemůžeš myslet vážně. Bodejť by nepadal, když je v každém zápase okopávaný jak brambora. Pády po těch faulech má takové teatrálnější, s tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik těch golů bylo z penalt a kolik proti slabším soupeřům.Pořád od něj čekám zápas v LM, kdy se prosadí i proti silnějšímu týmu a pořád mě to nedokázal.Ty ho budeš obhajovat protože ho máš rád, já ho rád nemám, určitě mě nepřesvědčíš číslama :D Nechme to být, třeba mě ještě přesvědčí.

Reagovat
Pinturicchio

Loni dal 5 gólů z penalt, tady koukni, komu je mimo jiné dal : http://www.eurofotbal.cz/hraci/paulo-dybala-41999/kariera-klub/?data=290-939-43

Teda toho, že tady budu obhajovat Paula, páč na něj brblá jiný Juventino, sem fakt nečekal, že se dočkám.

Reagovat
Airus

Pošli ho blíž k bráně hnedka vedle Higuaina, dej za něj chytrýho hráče co je schopnej procpat míč obranou a uvidíš jak se rozzáří. Takhle je utopenej v obložení pěti hráčů co ho zkopou do kuličky.

Reagovat
Furia Ceca

Kdy se prosadí i v LM proti silnějšímu týmu...

Na ten jeho gól proti Bayernu tady všichni nějak moc zapomínaj!

Reagovat
10

uff...

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

"Lazio uspělo na hřišti Bologny" To zabolelo.

http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=Bologna&ref=Bolo%C5%88a_1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele