Serie A - preview 27. kola

04.03.2017, 08:50, aktualizováno 05.03.2017, 08:29
Previews
Nedělní program aktuálního kola Serie A jako obvykle nabídne první chod už při obědě, když Atalanta vyzve Fiorentinu. Největší porce zápasů je v plánu na třetí hodinu, kdy se například Inter Milán představí v Cagliari, Juventus navštíví Udinese nebo turínské FC pohostí Palermo. Večer pak Bologna změří síly s Laziem...
Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Atalanta Bergamo má s Fiorentinou už bohatou historii, ale v posledních letech vládne právě toskánský celek. Teď však Bergamo cítí, že by mohl nastat zvrat k lepšímu.

Atalanta je velmi příjemným překvapením sezony a chvála na trenéra Gian Piera Gasperiniho nijak neustává. Naopak, Bergamo každým zápasem víc a víc dokazuje, že jeho postavení není náhoda a že si své místo na slunci opravdu zaslouží. Už to není jen překvapení či snad shluk několika podařených náhoda, že se Atalantě daří. Orobici jsou právoplatným účastníkem boje o Ligu mistrů!

První polovina sezony Atalantě vyšla parádně, ale mnoho lidí jí stále předpovídalo hořký pád. Zvláště poté, kdy byl prodán Andrea Gagliardini a kvalita v záložní řadě se snížila. Jenže starý lišák Gasperini dokázal chybějícího hráče nahradit a výkony Atalanty dál udivují. Po těsném vítězství nad Crotone následovalo utkání s Neapolí, ve kterém už Atalanta měla podle papírových předpokladů konečně zažít hořkost porážky.

Jenže nestalo se tak. Atalantě v minulém kole nehrálo do karet vlastně nic, od prostředí San Paola po vyloučení Francka Kessiého. Přesto dokázala vyloupit Neapol a udržet čisté konto i proti tak ofenzivnímu soupeři. Hrdinou utkání se stal obránce Mattia Caldara, kterému se povedlo vstřelit obě branky Orobici. Na třetí Neapol nyní Atalanta ztrácí jen tři body!

O poháry chce bojovat i obránce Andrea Masiello, který před utkáním sdělil: "Máme velmi dobrou sezonu a užíváme si každé utkání. Soupeři už nás začali respektovat, protože ví, že naše postavení je zasloužené. Díky odhodlání, týmovému duchu a odvaze trenéra Gasperiniho se nebojíme měřit i s těmi nejlepšími. Evropské poháry jsou pro nás cílem, ne jen snem,” myslí si obránce.

Proti Atalantě nyní hraje fakt, že se nebude moci spolehnout na služby karetního hříšníka Kessiého, který dostal minule červenou kartu. Zraněn je rovněž mladík Melegoni a to je pro hru Orobici velký problém. Ani Fiorentina není kompletní, protože z důvodu zranění utkání nejspíš vynechají Dragowski, Milić a zřejmě i Sanchez. Fialky se mohou utěšovat alespoň historickými statistikami, protože za posledních 10 utkání porazily Atalantu již devětkrát!

Jinak ale Fiorentina tápe a její sezona není z úspěšných. I proto média stále častěji hovoří o další revoluci a v létě novém trenérovi. Současný stratég Paulo Sousa s Fiorentinou naposledy vypadl z Evropské ligy a ani Serie A není jeho setrvání moc nakloněna. Fialky jsou až na osmém místě, od Atalanty je dělí celých 10 bodů a minulé kolo pro ně bylo zklamáním. Viola sice rychle vedla už 2:0, jenže díky dvěma brankám Belottiho Turín srovnal. Dokáže se probrat proti Atalantě?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Caldara, Toloi - Conti, Kurtić, Freuler, Cristante, Spinazzola - Petagna, Gomez
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomović, Rodriguez, Astori - Tello, Vecino, Badelj, Olivera - Valero, Chiesa - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.45 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Inter v honbě za Ligou mistrů čeká další překážka, sardinské Cagliari. Domácí zatím bez problému dosahují svého předsezonního cíle a v tabulce okupují klidný střed. Navíc Inter už letos porazili, na stadionu Giuseppe Meazzy zvítězili 2:1.

Cagliari se zatím pohybuje v dostatečně bezpečné vzdálenosti od sestupových pozic a toto postavení si bude chtít v domácím zápase s Interem pojistit. Tým trenéra Rastelliho se zdá být v herní pohodě. Po cenné remíze na Sampdorii získal body i v dalším zápase na půdě soupeře, přesněji v Crotone, čímž se ještě více přiblížil vytoužené záchraně.

Inter se ani po domácí porážce s AS Řím nevzdává vidiny návratu do Ligy mistrů, tedy soutěže, kterou v roce 2010 opanoval. Nerazzurri sice klesli na šesté místo a na třetí Neapol ztrácí šest bodů, pořád však zbývá do konce soutěže dvanáct kol.

Hosté za posledních deset kol vyhráli osmkrát a jen dvakrát odešli poraženi, pokaždé to bylo s týmem z první trojice, respektive Juventusem a právě Římem. Svěřenci Stefana Pioli se teď pokusí vrátit zpět na vítěznou vlnu a budou favoritem, přestože první vzájemný zápas na San Siru nečekaně prohráli.

Ostrované se musejí obejít bez Melchiorriho, Colomba, Ceppitelliho i Faragá, kdežto hosté budou v kompletním složení.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Isla, Psacane, Bruno Alves, Murru - Dessena, Barella, Ionita - Joao Pedro, Sau - Borriello
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Murillo, Medel, Miranda - Candreva, Gagliardini, Kondogbia, D'Ambrosio, Banega - Perišič, Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.95 - 4.10 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Juventus FC  (neděle 15:00)
Juventus Turín má před sebou cestu dlouhou více než 500 kilometrů a jede si pro tři body. O favoritovi je rozhodnuto, ale domácí Udinese chce ukázat, že výsledek vlastními silami ovlivnit může.

Na stadionu Friuli se odehraje utkání dvou týmů se stejnou přezdívkou a rozdílnými poměry i ambicemi. Zatímco domácí Zebry marně hledají nástupce úspěšné generace Di Nataleho a spol., Juventus nepopiratelně kráčí k dalšímu titulu a odklízí z cesty jednu překážku za druhou. Ke splnění svých cílů oba kluby postupují podobným krokem. Udinese se blíží prvotnímu plánu - záchraně; Juventus chce alespoň jednu trofej.

A rozehráto to má turínský gigant vskutku velmi dobře. V Lize mistrů zvládl první utkání s Portem a před domácí odvetou má solidní náskok. V Serii A se mu rovněž daří a i vinou slabší konkurence kráčí k titulu. V minulém kole si jednoduše poradil s toskánským Empoli a opět udržel nulu v kolonce inkasovaných branek. A pak přišlo na řadu semifinále Coppa Italia, v němž se s Juventusem utkala Neapol.

Bylo to hodně vypjaté utkání, ve kterém se do světla reflektorů několikrát postavil sudí Valeri. Ještě nějaký čas se zřejmě bude diskutovat o jeho rozhodnutích, ale podstatné je, že Juventus díky zkušenosti a většímu klidu otočil utkání na 3:1. Teď přichází na řadu Udinese a před tímto utkáním noviny hledaly například Luigiho De Agostiniho.

Ten hrál v obou dresech vcelku úspěšně a k oběma týmům má vřelé vztahy, což sám potvrdil: "Rád vzpomínám na chvíle v Juventusu i Udinese, protože jsem v nich zažil mnoho krásného. Vyhrával jsem trofeje, střílel branky a dosahoval úspěchů. Juventus trochu ubírá z tempa, když hraje proti menším týmům, což by se mu mohlo vymstít. Vždy hraje to, co potřebuje. Udinese naopak nemá co ztratit, od sezony toho moc neočekává a je blízko záchraně,” míní De Agostino.

Udinese za posledních 10 soutěžních duelů vyhrálo jen dvakrát, přičemž tři minulá kola Serie A pro něj vždy znamenala jen hořkou porážku. Naposledy Udinese sice nsehrálo s Laziem Řím špatné utkání, ale rozhodlo střídání Aliho Adnana. Ten jen pár minut po svém nástupu zařídil soupeři penaltu, kterou proměnil Ciro Immobile. Udinese naopak skórovat nedokázalo ani jednou. Další nevýhodou Udinese je fakt, že trenér Delneri nemá k dispozici Gnoukouriho s Faraonim, zatímco Stará dáma je komplet.

O stavu současného kádru Bianconeri hovoří někdejší hráč a trenér Massimo Giacomini následovně: "V minulém kole museli být fanoušci zklamaní, protože se nám nepovedlo uhrát dobrý výsledek. Vše rozhodla jediná penalta, která byla nanejvýš sporná. Nemyslím, že by sudí byl nečestný, spíš mluvím o neschopnosti. Ale to je minulost, naše budoucnost je s Juventusem. A my si chceme hlavně užít takové utkání, odehrát ho se ctí k barvám a fanouškům klubu.”
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Danilo, Samir, Felipe - Fofana, Hallfredsson, Jankto - De Paul, Zapata, Thereau
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Dani Alves, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro - Marchisio, Khedira - Cuadrado, Dybala, Pjaca - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.70 - 4.25 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Zatím ani Andrea Mandorlini nezastavil výsledkovou krizi Janova, která po domácí remíze 1:1 nadále trvá. Grifové budou mít další možnost ukončit čekání na vítězství na půdě Empoli, kterému se rovněž nedaří.

Empoli totiž čeká na výhru pět kol a v lecčems si je s Janovem podobné. Oba celky samozřejmě nemohou být na šestnácté, respektive sedmnácté pozici v klidu. Na druhou stranu trio Palermo, Crotone a Pescara nadále ztrácí a ztrácí. Empoli má na nesestupové pozici sedmibodový náskok, Janov dokonce jedenácti bodový!

Domácí i přes nedobrou formu tedy zatím naplňují předsezonní cíl a nebýt nevyrovnané výkonnosti, mohli by na tom být Azzurri ještě lépe. Vždyť v lednu se jim mimořádně dařilo, získali sedm bodů, v únoru ale získali jen bod jeden.

Janov si od odvolání trenéra Juriče a příchodu Mandorliniho slibovali ukončení černé série a především odčinění ostudného debaklu na půdě Pescary. Nedostavilo se ani jedno. Grifové byli vůbec rádi, že utkání s Boloňou dovedli ve čtvrté minutě nastavení k remízovému konci.

První vzájemný zápas na Luigi Ferraris divákům branku nenabídl. Podaří se tentokrát jednomu z týmů rozvlnit síť a zejména ukončit dlouhotrvající čekání na tři body? Empoli se musí obejít bez zraněného Mčedlidzeho, zatímco Janovu bude scházet celá řada hráčů základní jedenáctky. Vedle brankáře Perina zůstávají na marodce Veloso, Orbán a Ninkovič.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual - Krunic, Dioussé, Croce - El Kaddouri - Pucciarelli, Maccarone
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Muňoz, Burdisso, Gentiletti - Lazovič, Hiljemark, Cataldi, Rigoni, Laxalt - Simeone, Pinilla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo se pod vedením nového trenéra pokouší nastartovat sérii výsledků, které by mu mohly pomoci k záchraně. Sicilský celek se ocitl v chaosu, který by chtěl přehlušit dobrým výsledkem v Turíně. Tamní Býci ale nebudou snadnou kořistí.

Sicilský klub se zmítá v problémech. Druhý nejstarší klub na jihu Itálie před pár dny zakončil éru Maurizia Zampariniho, která se začala psát v roce 2002. Ačkoli Palermo zažilo mnoho chvil slávy a radosti, poslední výsledky nejsou uspokojivé. Nároční fanoušci specifické oblasti už zažili hodně pádů, ale přesto nemohou být spokojeni. Čeká je nejistá budoucnost, která by se navíc nemusela odehrávat v první lize.

Palermu totiž patří až 18. příčka, která je příčkou sestupovou. Na sedmnácté Empoli ztrácí sicilský klub sedm bodů a nefunguje mu především obrana. Tým trenéra Diega Lópeze inkasoval už 50 branek, což je třetí nejhorší výsledek ze všech týmů aktuální sezony. V minulém kole to pro Palermo vypadalo dobře, když Nestorovski proměnil penaltu proti Sampdorii, jenže ta se nevzdala a v 90. minutě srovnal na konečných 1:1 Fabio Quagliarella.

Spokojen není ani samotný Maurizio Zamparini, který si dlouhodobě stěžuje na chvoání a postoje fanoušků. Před utkáním s Turínem Zamparini vzpomínal: "Fotbal se hodně změnil, ale v Itálii je to katastrofa. Stále se neumíme pohnout směrem kupředu, takže v zahraničí je obrovský náskok. V určitou chvíli jsem měl v týmu Pastoreho, Hernandeze a Cavaniho. Ale fanoušci na tyhle chvíle už zapomněli a neustále mě jen kritizují. Už mi došly síly a chuť, protože všude vidíte jen nevděk a absolutně žádný respekt.”

A v téhle situaci Palermo jede do Turína. Navíc mu chybí Pezzella, Rajković a Silva. Nezápasí sice s Juventusem, jenže ani FC není snadným sokem. Zvláště, když je ve formě Andrea Belotti. Trenér Siniša Mihajlović jej nedávno označil za nejlepšího současného italského útočníka a mladý střelec dlouhodobě ukazuje, že má opravdu obrovský potenciál.

V minulém kole se to projevilo naplno, když Belotti dvěma góly spasil Turín proti Fiorentině. Ani sezona Turína se ale nevyvíjí tak, aby mohli být fanoušci spokojeni. Býci sídlí až na 9. místě s 36 body na kontě a na první Juventus ztrácí propastných 30 bodů. Teď musí hrát bez vykartovaného Benassiho.

Antonino Asta coby někdejší hráč Turína i Palerma ale Býkům věří: "Tohle je pro Turín ideální utkání, ve kterém se mohou zlepšit a odrazit se k sérii výher. Pokud se Turínu povede vyhrát, jeho sebevědomí bude mnohem výš. Trenér Mihajlović je vítězným typem trenéra a nemám strach, že by se Turín propadal tabulkou. Naopak z něj bude ještě hodně nebezpečný soupeř,” dodal Asta.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Zappacosta, Moretti, Rossettini, Barreca - Gustafson, Lukić, Baselli - Iago Falque, Belotti, Ljajić
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Pošavec - Rispoli, Goldaniga, Gonzalez, Aleesami - Bruno Henrique, Jajalo, Čočev - Sallai, Nestorovski, Embalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.50 - 6.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Crotone - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Předposlední Crotone přivítá Sassuolo a už potřebuje začít vyhrávat. Domácím jde o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži. Proti Sassuolu určitě má šanci, vzpomeňme na první vzájemný zápas, který Neroverdi sice ovládli, ale až dvěma brankami v samotném závěru utkání.

Crotone už musí začít vyhrávat. Pokud chce nováček soutěže udržet prvoligovou příslušnost, je na čase začít sbírat body, protože čas se přeci jenom povážlivé krátí. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se mělo něco změnit. Crotone se stále nedaří, už pět zápasů v řadě nezískal ani bod a na nesestupové Empoli ztrácí propastných devt bodů!

Sassuolu se přestalo doma dařit a naopak vše si bohatě vynahrazuje zápasy na hřištích soupeře. Zatímco doma postupně podlehlo Juventusu, Chievu i Milánu, zvítězilo na hřištích Pescary, Janova i Udine. Neroverdi v minulém kole nedokázali prodloužit skvělou sérii zápasů proti AC Milán a tentokrát doma prohráli. Vše ale mohlo být jinak, kdyby tradiční milánský kat Domenico Berardi proměnil pokutový kop. Vedení Sassuola zásluhou tohoto útočníka by mělo pro Milán určitě psychický dopad, ale kdyby je kdyby. Takto se prosadil Carlos Bacca a tři body zůstaly u Rossoneri.

Svěřencům trenéra Eusébia Di Francesca tak patří až třinácté místo. Na druhou stranu s bezpečným odstupem od sestupových pozic a s prakticky už nedostižnou ztrátou na evropské poháry.

Na straně Crotone bude chybět pouze Tonev, kdežto hostům se zase začíná plnit marodka. Přitom už se zdálo, že se tyto potíže podaří překlenout, ale opak je pravdou. Na marodce tak zůstávají Lirola, Magnanelli, Biondini, Antei a aby toho nebylo málo, karetní trest si odpykává Pellegrini.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Ferrari, Ceccherini, Martella - Rhoden, Capezzi, Crisetig - Acosty, Stoian - Falcinelli
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Acerbi, Cannavaro, Dell'Orco - Mazzitelli, Missiroli, Duncan - Berardi, Matri, Ragusa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.40 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (neděle 20:45)
Hráči Boloni budou ve 27.kole usilovat o přerušení šestizápasové série bez vítězství, ovšem proti velice silnému soupeři. Lazio příliš bodů neztrácí a navíc bojuje o Ligu mistrů, proto jakékoliv zaváhání nepřipadá v úvahu.

Boloňa se stále nemůže vyhrabat z výsledkové krize a i nadále se propadá tabulkou. Domácí zatím mohou být rádi za vydařenější první polovinu tabulky a také neschopnosti tří posledních týmů zabrat a vytvořit na tyto týmy větší tlak. Ačkoliv má tedy Boloňa na nesestupových pozicích velký náskok, spokojena být nemůže. Šest kol v řadě už nedokázala zvítězit, naposledy si sice připsala bod z Janova, ale to je v konečném zúčtování pořád málo.

Dalším hráčem v boji o Ligu mistrů je bezesporu Lazio. Pod Simonem Inzaghim zažívá úspěšné období a to nejen v Serii A, ale také v italském poháru. Biancocelesti ovládli první zápas semifinále proti městskému rivalovi AS Řím 2:0 a mají k postupu do finále výrazně blíže.

Daří se i v Serii A, což už bylo naznačeno. Od konce ledna, po porážkách s Juventusem a Chievem, zase začalo vyhrávat. Za poslední čtyři kola nasbíralo deset bodů a nadále pronásleduje Atalantu či Neapol. Situace je kolem evropských pohárů pořádně dramatická, Lazio se totiž musí ohlížet i zasebe, kde jsou ambiciózní milánské velkokluby. Z hlediska evropských pohárů vstupuje Serie A do klíčové závěrečné třetiny a každá ztráta může být osudová. Lazio si je toho dobře vědomo a proto z Boloni nic jiného, než tři body nebere.

Boloňu krom špatných výsledků trápí i rozsáhlá marodka. Trenér Roberto Donadoni nemůže počítat s Maiettou, Gastaldellem, Okwonkwem, Krafthem nebo potrestaným stoperem Torosidisem. Lazio má v tomto ohledu výhodu, i když mu schází brankařská jednička Federico Marchetti.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Oikonomou, Helander, Masina - Taider, Viviani, Džemaili - Verdi, Destro, Krejčí
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Wallace, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Bíglia, Lulič - Felipe Anderson, Milinkovič - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.10 - 3.75 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - SSC Neapol  (sobota 15:00)
Olympijský stadion v Římě se již v sobotu odpoledne zaplní fanoušky, kteří budou očekávat šlágr kola. Domácí Vlky totiž vyzkouší hladová Neapol, která je jejich nejbližším soupeřem v boji o Ligu mistrů.

Oba týmy mají dvě věci společné: soutěží o Ligu mistrů, jejíž dosažení je pro ně zásadním cílem sezony. A v minulém soutěžním utkání prohrály, takže se oběma vzdálila šance na finále Coppa italia. Zatímco Neapol potrápil sudí společně s Juventusem Turín, AS Řím po matném výkonu prohrálo v městském derby s Laziem. A teď nadchází další klíčový souboj. Speciální bude pro trenéra Spallettiho, pro něhož to bude 200. utkání na lavičce Vlků v Serii A.

Neapol by moc ráda odčinila minulou porážku ze vzájemného duelu s AS, kdy mu podlehla na vlastní půdě poměrem 3:1. A nedařilo se jí ani v pohárovém utkání na půdě Juventusu Turín, protože s ním prohrála po dvou penaltách Paula Dybaly a zásahu "veřejného nepřítele číslo 1”, Gonzala Higuaína. Partenopei sice šli do vedení po brance Callejóna, jenže ani to proti Juve nestačilo. Finále Coppa Italia se Neapoli vzdaluje.

Ani v Serii A se Neapol poslední dobou necítí příliš jistě, protože minule prohrála s Atalantou Bergamo. A to přesto, že hrála doma nebo že byl po hodině hry vyloučen Franck Kessié. V čem vidí problém někdejší obránce Angelo Gregucci? "Neapol ještě není zralý tým, pod psychickým tlakem se sesype. Hlavní rozdíl jsme viděli proti Juventusu Turín, pro kterého je to naopak charakteristická zbraň. Mentální síla celku i jednotlivců. Pokud na tom trenér Sarri zapracuje, může Neapol z hlediska kvality uspět proti komukoli.”

Neapol je aktuálně na 3. místě Serie A s 54 body na kontě. Musí se ale ohlížet přes záda, kde se usídlila Atalanta Bergamo a po třetím místě pokukuje rovněž milánský Inter. Na druhé AS Řím ztrácí Neapol 5 bodů, z nichž teď bude chtít ukrojit velkou část. Pokud jde o taktiku, inspirovat by se mohla například u jeho městského rivala Lazia.

Biancocelesti se v rámci poháru pečlivě připravili a místo přílišného mluvení do médií se soustředili na eliminaci zbraní svého soka. To jim vyšlo dokonale, neboť AS hrálo a Lazio střílelo branky. Díky trefám Cira Immobileho s Keitou Baldém se Lazio přiblížilo finále Coppa Italia a zcela zastínilo zbraně jako Fazio, Džeko nebo Nainggolan. Jednalo se o druhou porážku AS ze tří posledních soutěžních duelů.

V minulém kole Serie A se však AS Řím podařilo porazit domácí Inter Milán a především díky dvěma zásahům Belgičana Nainggolana se odpoutalo právě od třetí Neapole. V duelu s Neapolí se diváci sice nemohou těšit na zraněného Allana v dresu hostí nebo domácího Alessandra Florenziho, který je dlouhodobě mimo hru, ale mohou se těšit na souboj nejlépe střílející Neapole s druhou nejlepší obranou ligy.

V rozhovoru pro Radio Radio to shrnul někdejší útočník AS Roberto Pruzzo, který poznamenal: "Příliš bych nedramatizoval porážku od Lazia. Nemůžete vyhrát vždycky, hráči byli hodně unavení. Teď AS musí zabrat a jít dál, poučit se z chyb a porazit Neapol. Pokud Neapol nechce ztratit druhé místo definitivně z dohledu, měla by bodovat. Má na to dostatečně kvalitní kádr se skvělým trenérem, takže ani Římany doma nečeká snadná práce,” uvědomuje si Pruzzo.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Rüdiger, Fazio, Manolas - Bruno Peres, Strootman, De Rossi, Emerson - Nainggolan, Salah - Džeko
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Zieliński, Diawara, Hamšík - Insigne, Mertens, Callejon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.50 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - Delfino Pescara  (sobota 18:00)
Pescaru čeká ještě hodně práce, pokud se chce zachránit. Tým trenéra Zdeňka Zemana má před sebou další náročné utkání v Janově, kde jej bude hostit tamní Sampdoria.

Po třech výhrách v řadě se stroj zvaný Sampdoria zasekl a trenér Marco Giampaolo musí rychle přijít na to, co s tím. Remíza s Cagliari hodně bolela a nejinak tomu bylo v minulém kole. Po výletu na Sicílii chtěli fanoušci jen jedno: vítězství nad tamním Palermem. Jenže tento potápějící se celek se dostal do vedení a až branka veterána Fabia Quagliarelly z konce utkání stanovila konečnou remízu. I proto je Doria stále na 10. místě.

Malou náplastí je alespoň fakt, že v první lize Pescara ještě Dorii nikdy neporazila. Ve druhé ano, hned dvakrát, ale to už je hodně dávno. V dresu Delfínů se v sezoně 2011/2012 ještě pohybovali například Insigne, Verratti nebo Immobile s Caprarim. Kromě toho posledního jsou všichni mnohem výš a rovněž na Caprarim je znát jeho kvalita. Sampdoria si s Pescarou poradila v první lize suverénním stylem, což ukazoval například Maurem Icardim řízený výsledek 6:0, kdy nynější hvězda Interu vsítila čtyři góly.

Pescara si nyní žije vlastním životem a doufá, že změna na trenérském postu zachrání její prvoligovou příslušnost. Ke kormidlu u Delfínů byl povolán populární vyznavač ofenzivního stylu, Zdeněk Zeman. Český trenér ve svém prvním utkání hned ukázal, čeho je Pescara v dobré konstelaci schopna - pět branek nasázela Janovu. Minulé kolo už k ní tak vlídné nebylo a Pescara si odnesla porážku 2:0 z Chieva Verona.

Zatímco Dorii se po vypršení karetního trestu vrací záložník Torreira, hostům zřejmě budou scházet Mitrita s Bovem a kromě nich také Gilardino s Bahebeckem. Ani Sampdoria ale nebude zcela kompletní, protože do hry nezasáhne chorvatský útočník Ante Budimir.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszynski, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - Fernandes - Quagliarella, Muriel
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Stendardo, Coda, Biraghi - Verre, Bruno, Memushaj - Benali, Cerri, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.25 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (sobota 20:45)
AC Milán potřebuje pokračovat na vítězné vlně a dnes na San Siru přivítá oblíbené Chievo. Fly Donkeys se mohou pyšnit vynikající formou, z pěti posledních kol na ně vyzrála jen Neapol.

Oba celky si v minulém kole připsaly důležitá vítězství. Zatímco Chievo dle očekávání přehrálo Pescaru 2:0, AC Milán konečně zlomil prokletí stadionu Cittá del Tricolore a na půdě Sassuola zvítězil nejtěsnějším výsledkem. Svěřenci Vinceza Montelly se vrací do staré formy, kterou měli před koncem loňského roku. Rossoneri si nemohou dovolit zaváhat, na evropské poháry, kam by se po třech letech vrátili stále ztrácejí. Na páté Lazio tři body, na třetí Neapol dokonce sedm.

Hosté pocestují na neoblíbenou milánskou půdu, kde se jim tradičně vůbec nedaří. Veronští na San Siru od nového tisíciletí nikdy nevyhráli. "Vždycky věříme v dobrý výsledek. Jsme v dobré kondici a chceme si vést dobře i proti Milánu," veří trenér Rolando Maran.

"Skutečnost, že Chievo nikdy Milán na San Siru neporazilo, nám dodává motivaci," dodal Maran.

Alespoň z bodu se radovali v roce 2004, tehdy dokonce vedli 2:0, ale Rossoneri v závěrečné desetiminutovce výsledek vyrovnali. Nejprve se trefil Andrej Ševčenko a po něm v 90.minutě Andrea Pirlo. I to už je ale kus zašlé historie.

Kdy jindy ale uspět, než právě nyní. Chievo má dobrou formu, vyhrálo na Laziu i Sassuolu a v tabulce poskočilo na jedenácté místo.

Milánu se už uzdravil stoper Alessio Romagnoli, ovšem celá řada jeho italských reprezentačních kolegů schází. Abate, Antonelli, Montolivo i Bonaventura jsou zranění. Chievo má starostí o poznání méně, chybět bude pouze potrestaný Hetemaj.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - De Sciglio, Romagnoli, Paletta, Vangioni - Sosa, Locatelli, Betolacci - Suso, Bacca, Deulofeu
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi - De Guzman, Radovanovič, Rigoni - Castro - Birsa, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.10 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC26220455:1766
2.AS Řím26192557:2359
3.SSC Neapol26166460:2954
4.Atalanta Bergamo26163742:2651
5.SS Lazio26155645:2950
6.Inter Milán26153841:2748
7.AC Milán26145737:2947
8.ACF Fiorentina26118744:3741
9.Turín FC2699848:4236
10.UC Sampdoria2698931:3235
11.Chievo Verona261051128:3435
12.Cagliari Calcio26941335:5231
13.US Sassuolo26931435:4230
14.Udinese Calcio26851328:3529
15.Bologna FC26771224:3928
16.Janov CFC26681228:4126
17.Empoli FC26571415:3722
18.Città di Palermo26361722:5015
19.FC Crotone26341921:4513
20.Delfino Pescara26261827:5712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele