27. kolo
04.03.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Chievo Verona 3:1

AC Milán to neměl s Chievem jednoduché, ale nakonec odpor soupeře zlomil a znovu nad tímto soupeřem vyhrál. Fly Donkeys tak prodloužili černou sérii zápasů na San Siru, kde nikdy předtím nezvítězili. Hlavní postavou zápasu byl Carlos Bacca, autor dvou branek, ale také neproměněné penalty.

Rossoneri vstoupili do zápasu už i s uzdraveným stoperem Romagnolim a ve 24. minutě se díky Baccově individuální akci dostali do vedení. Kolumbijský snajpr se dostal do šestnáctky, navedl si balón ke středu a propálil brankáře Sorrentina. Milán byl sice celkově lepší, ale o žádné drtivé převaze nemůže být řeč. Navíc Vincenzo Montella musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění Susa, kterého tak nahradil Ocampos.

Ve 38. minutě už to vypadalo, že Deulofeu zajistí domácím dvoubrankový náskok, dokonce překonal Sorrentina, ale obránce Dainelli vykopl balón na brankové čáře. Místo druhé branky tak přišla komplikace. De Sciglio ve vlastním vápně postrčil Gakpého, čehož si hlavní sudí dobře všiml a ve prospěch Chieva odpískal pokutový kop. De Guzmán poslal Donnarummu přesně do opačného koutu branky a srovnal na 1:1. To ale ještě nebyl konec. Vzápětí se totiž kopala penalta i na druhé straně a to po ruce Boštjana Cesara. Carlos Bacca ale De Guzmána nenapodobil, protože vůbec netrefil branku.

Carlos Bacca chtěl zaváhání z konce prvního poločasu napravit a ve druhém dějství byl vidět. Nejprve po krásném sólu nepochopitelně minul branku, ale dvacet minut před koncem si vše bohatě vynahradil. Po rohovém kopu Sosy hlavičkoval Romagnoli a Bacca na malém vápně uklidil balón do sítě! V 77. minutě mohlo být opět srovnáno nebýt fantastického zákroku Donnarummy, kterého svojí střelou protáhl někdejší hráč Rossoneri Valter Birsa.

Devět minut před koncem zápasu přišel sporný okamžik. Ocampos se při střele prostě netrefil do balónu, načež to sudí vyhodnotil jako faul a odpískal pro Milán už druhou penaltu. Již vystřídavší Bacca tentokrát přenechal možnost svému kolegovi Lapadulovi a ten se nemýlil. Cacciatore ve zbytku zápasu ještě odmítl snížení, když z malého vápna napálil balón nad a více už se na San Siru neudálo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele